Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kitap yığılması sorunsalı


Mc_Lovin

Öne çıkan mesajlar

bu konu hakkında daha önceden açılmış bir konu var mı diye aramaya inanmadım. varsa bile ben yeni bir konu açıp buradan devam etmek istiyorum.

durmadan kitap satın aldığım için ve günlük hayatın debelenmesi/gece vakti yorgunluktan gözlerin kapanması neticesinde her istediğim zaman kitap okuyamıyorum. böylece evde, okunmamış kitap yığını oluşuyor. çok gıcık aldığım bir şeydir.

kitap alma sen de, diyebilirsin tabi. ben de, dayanamıyorum, derim o zaman. cidden dayanamıyorum. sürekli kitap alıyorum.

şimdi gelelim sorunumun çözümü olarak aklımda bulunana. hızlı okuma şeysi öğrenmek istiyorum. acaba bu hızlı okuma şeysi edebi eserlerin sağladığı keyfe bir engel getirir mi? ya da normal hızla okunurken alınan keyfin içine eder mi?

tavsiyeni bekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"kitap yığını"

bunun çözümü e-book, fiziksel kitapları da bırakıcan.

yüzlerce okunmuş kitap kalabalığından kurtuldum ben kutu kutu, yaklaşık bi 30-40 civarı kitap kaldı evde e versiyonu olmayan sadece.

zaman problemini çözmüyor tabi bu :p


ama ortama günde 50 sayfa okusan haftada 1 kitap ederki (eğer grrm yazmamışsa tabi), buda yılda 50+ kitap eder, 50 sayfa normalde az tabi ama iyi bir başlangıç olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kitap/dokuman okumak icin kindle + tablet kullanmis biri olarak diyebilirim ki roman ya da teknik kitap farketmiyor, aklina bisey takildiginda ya da bir bolume tekrar bakmak istediginde elinle sayfalari karistirip cat diye bulmanin rahatligi yok hic birinde.

Kitabin kindle/tablet ile yarisamadigi kisim backlight ve built-in dictionary olayi. Onun dusunda basilmis kitap her sekilde dovuyor.

Ha basili yayin almamaya calisiyorum sirf kagit israfi diye dusundugumden ama o sonucu degistirmiyor tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Kitap yiginindan kasit yer kaplamasindan degilde kitap okuyamamasindan dolayi birikmeden dert yaniyor bence.
Hem e-kitap olunca beyine bluetootla mi gidiyor abi? Bir farki yok okurken, hatta normal kitap daha guzel.


budur.

merak ediyordum acaba hızlı okuma şeysiyle kurgu okuyan kurgusever birisi çıkıp olur verir mi diye.

ayrıca basılı kitap candır, evet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
bu olay bircok insan da var. tuketim toplumunun cilginliklarindan biri, kontrol etmesi zor. sadece kitap icin degil ben de zaman zaman oyun ve film icin de oluyor. adsl turkiye capinda aktif olduugnda hepimiz tonlarca film indirip hepsini saklamadik mi. ama sorsan hangilerini izledin diye bircogu yarisini bile izlemedim der. adsl hizlari artti pcde herkes catir catir oyun indirdi, coguna 5 dakika bakip cikti. bilincli tuketicide korsan azaldi steam boku cikti. anaa indirim varmis dl edeyim, oldu library 300 oyun hangisini oynadin, anca 50 tanesini. konsol storelarinda indirim var hemen alayim ama sonra oynamiyosun. kitap icinde son senelerde yavas yavas bilinc olusmaya basladi, fuarlar dr sayilarinin artmasi kampanyalar, internet siteleri toplu kampanyalar, kargo beles vs. aa sunu alayim indirim varmis a bu guzelmis derken kitapligi doldurdun di mi. ama hicbirisine vakit bulamiyorsun elin gitmiyor. cilginlik bu kendini frenlemen lazim biraz daha zamanla olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...