Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xenus

Öne çıkan mesajlar

evdeki panasonic vt30'un L4.1'den yüksek seviyedeki video codeclerini içeren videoları oynatmadığını farkettim. H264LevelEditor diye bir program denedim ve levelı değiştirdim ama sanırım sadece headerı değiştirdiği için video'yu gene oynatamadım. o yüzden video re-encode yapmam lazımmış sanırım. video kalitesini bozmadan nasıl re-encode yapabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

abi alakası yok L dediğim şey level diye geçiyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC#Levels

şu level farklarını açıklayabilecek işin ehli birisi var mı?

beceremediğimden direk xilisoft video convertera attım videoları ordan çıkan mkvler, video-audio bitrate ayarlanabildiği için hem aynı kalite çıkıyor hemde tv oynatıyor sanırım L4.1 olarak re-encode yaptığı için ama öyle de çok uzun sürüyor. başka yöntem var mıdır acaba
Sosyal ağlarda paylaş

h264 mp4 çalışırım genelde ama avchd değil tabi. Level farklarını kafana takmana pek gerek yok, tv nin desteklediği tabloyu bul öncellikle buna göre bir çözüme gidelim. 5.1 4k videolar için daha makbul gözüküyor. standart hd için gereği olmayan bir codec.

H264 re encode insanı yorar uzun sürer :D Mkv merge mü ne bi program var benim evde, altyazı gömüp dublaj ekleyip merge yapabiliyosun. sanırım bitrate le falan da oynanıyor bi bakmam lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

yok onda bitrate ile oynayamıyorsun container manager gibi bişey o, audio-sub sync, sub-audio ekleme falan onlara yarıyor.

bizdeki tv o kadar fitil ediyor ki sorunlar genelde animelerde oluyor. şimdi mkv merge ile header compressionı kaldırınca %95 bütün filmleri oynatıyor sanırım 720p-1080p filmlerde bir standard oluşmuş artık. panasonic tv'deki ultra kötü media player yazılımı konusunda uzman gibi bişey oldum. şu 3 sorun ile karşılaşıyorm

1) dosya desteklenmiyor diyor (desteklenmeyen audio codeci oluyor genelde bunu popcorn mkv audio converter ile hallediyorum)
2) siyah ekran çıkıyor ve ses görüntü yok donuyor üsteki uyarı çıkmıyor. (header compression sorunundan oluyor mkvmerge ile hallediyorum hemen)
3) video başlıyor, ses var ama video kesik kesik geliyor, görüntü 3 sn oynayıp 3 sn donuyor vs.

3. sorun benim başımı ağrıtan çünkü xilisoft video converter ile mkv seçip, aynı bit rateleri girip, same quality tickleyip, re-encode ediyorum. böyle oynatıyor hayvanat tv ama toplam 15 gb tutan videolar 3 saat sürüyor misal. 3 saat bilgisayar kitleniyor zaten

dediğim sorun genelde video codec [email protected] yazanlarda oluyor. anime serilerinde oluyor. bu 10 bit-8bit mevzusu ile alakası olabilir belki ama emin değilim, tv 10 bit oynatıyorda tam farkını da bilmiyorum ikisinin zaten. mesela 4 tane release var hepsi 15gb, tek tek bir episode indirip tv'ye atıp deniyorum, 3ü aynı source'u kullandığı için 3.sorun çıkıyor, çalışan bir tane çıkıyor onu komple indiriyorum.

başka release bulamazsam yada kaliteden çok ödün veriyorsa mecbur xilisoftu kullanıyorum. bu şekilde işimi gördüğüm için ortada extra bir alet olmasın diye media player almıyorum da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...