Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 son 3 günde elimden cıkan tek net eser[signature][hline]gimli zamanında demiş ki Gimli (00:45) : o zaman rahatla çünkü yaratıcılık kaybedilebilecek bi halt değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 ben begendim :)[signature][hline]wastiee | PHPNotepad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Klavye tuşlarının üstünde toplantıyı dinleyen insanlar iyi bir fikir olurdu :)[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot Crosby,Stills,Nash & Young Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 evet yazı tipi dışında güzel olmuş. o yazı tipini, temaya daha iyi uyacak birşeyle değiştirsen çok hoş olur. ancak düşünmeden edemiyorum. http://forum.paticik.com/view.php?id=92163 burdaki resim gibi birşey olsa acaba daha mi iyi olurdu?[signature][hline]mono - life in mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 öncelikle yorumlar için teşekkürler. font benim de içime sinik değil, ama bugün işi abime teslim ettim; artık canımız saolsun :). akşama bi denerim. gri güzel fikir gibi. Ben dikkati yukarı ve aşağıda toplamak için karmaşık yaptım illa böyle karmaşık bir şey yapmam gerekir miydi ? tabii ki hayır :). Öngördüğün üzere sırf keyfi yaptım :). bonec valla elimden öyle işler gelse, dükkan senin :). Bir de onu kurgulamak var tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 ilk baktığımda, inatla el yazısı karamaları okumaya çalıştım. bunu eleştirmek için bakarken değil, sadece afişe bakarken yaşadım. "yani nedir bu?" diye dikkatimi çekti, tabi okuyamadım rahatsız oldum :) bu olumlu bir yan olarak mı alınır yoksa olumsuz mu (?) bilmiyorum. yani hem afişe dikkat çekiyor ama bir yandan da afişin alakasız bir yönüne dikkat çekiyor. beni yazıların rengi, fontu rahatsız etsede daha çok siyah kutuların içine, afişten kopmuş biçimde yerleştirilmesi rahatsız etti. sağ üstte beyaz kutucuğun içindeki sanal klayve çok güzel, yani kutucuktan taşıp sağındaki resmin üzerine çıkması bence güzel olmuş, tüm resimler üstüste geçmeli olsa hoş olabilir gibi, ama geçişlerde yumuşak olmamalı [ teknik bilgim olmadığı için yöntemle anlatamıyorum :) ]. sanırım filtre kullanıyorlar. resmi grayscale yapıp, hatlarını keskinleştime gibi (emin değilim, çok eskiden bir sitede gördüğüm birşeydi, doğru olmayabilir). açıkçası bana afiş, resimlerin "lay lay lom" yanyana biraraya getirilmesi ile oluşmuş gibi geldi. sadece üstündeki karalama kurtarıyor sanki... benim çok hoşuma gitmedi ama kötü de diyemem. (sanırım çok mükemmeliyetçi yaklaştım?) [ fikirlerim tamamen amatör bir gözlemci gözüyle ortaya koyulmuştur. yani beni görsel sanatlardan anlayan bir eleştirmen gibi değilde, mesela o bilişim seminerine gidecek bir kişi gibi düşünün :) teknik açıdan çok yanlış şeyler söylemiş olabilirim ama beni rahatsız ettiler o anda, bende belirttim :) ] [ ayrıca eleştirmek çok zevkli birşeymiş :) ][signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Çarşambanın çsini büyük yapsaydın keşke. güzel olmuş[signature][hline]i love this game! tractor pulling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 efenim ne güzel yorumlar : ). aklıma gelen bir iki şey: o yazılan ben az çok okunmasını istiyordum ama "çalışmanın" o hırçın, esgiz vari havasının da korusun istiyordum, pekala çok şey istiyormuşum. Aslında onlar abimin linear cebir defterinde ki problem çözümleri, en altta dikkat ederseniz benim eklediğim tek programlama satırı var: "10 print "efe" 20 go to 10 = basic saolsun :). Aslında istediğim karamalar, hırıltılar falandı. Hani çalışan matematikçinin o deli hali. el yazısı + klavye kullanmamın nedeni, küçük olsa dahi bir contrast yakalayıp dengelemekti. Resimleri üstüste geçişine diyebilecek bir sözüm yok aslında, dediğin gibi keşke daha yumuşak geçselerdi evet. Bir de onlar üstüste daha çok geçselerdi, belki pek anlaşılır bir şey kalmayacaktı ortada. evet yazılar + font acele verilmiş kararlar. *bu yazdıklarım cevaben + koruma amaçlı değil, bir iş hakkında hoş bi sohbet yakalamış olmanın şevkiyle yazılmıştır : ).[signature][hline]gimli zamanında demiş ki Gimli (00:45) : o zaman rahatla çünkü yaratıcılık kaybedilebilecek bi halt değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 bi de bu normal boyutu değil, yani a3 e çıktı alıınca 4 katı büyüyecek haliyle belki yazılar daha kolay anlaşılır o zaman.[signature][hline]gimli zamanında demiş ki Gimli (00:45) : o zaman rahatla çünkü yaratıcılık kaybedilebilecek bi halt değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 hmm posterde yapmak istediklerini anlatınca daha ilginç gözüktü gözüme. resimler arası sert geçişler, yazım ve karalamanın hırçın ve zor olması felan şu tarihi felan yazdığın fontlar bu tasviri bozuyor ne yazık ki. belki el yazısı biraz da koyu olsa (çok parlıyor) çok daha iyi uyardı senin anlatmak istediklerine.[signature][hline]mono - life in mono [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 30 Kasım 2004 08:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 bakayım... mesela şöyle mi ? tabii işlev azda olsa lazım burada seçmek bayağı zor oldu sanarsam[signature][hline]gimli zamanında demiş ki Gimli (00:45) : o zaman rahatla çünkü yaratıcılık kaybedilebilecek bi halt değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 bak bu font ve renk çok güzel durdu. postere de uydu. ancak fazla silik yapmışsın. yazıların üstünde durursa daha iyi okunur bence. ya da onun yerine aynı fontu, aşşağıya bir beyaz bölüm açarak ekliyebilirsin daha hoş durur. aynen şu yukardaki posterde alta siyah kısım ekliyip beyaz yazı yazman gibi..[signature][hline]mono - life in mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 inter aktif tasarımın böylesi :) gerçi asla uygulanmayacak ama buyrunuz[Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 30 Kasım 2004 12:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 gölge biraz tipografi konusunda kendini geliştirmeni öneririm. İmajları kaldırdığımızda kalan şey hiç bişey ifade etmiyor. Biraz da bu şekilde düşünmelisin. Mimari okuyan biri için yazılar konusunda çok özensizsin.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 said: Oky, 30 Kasım 2004 13:47 tarihinde demiş ki: gölge biraz tipografi konusunda kendini geliştirmeni öneririm. İmajları kaldırdığımızda kalan şey hiç bişey ifade etmiyor. Biraz da bu şekilde düşünmelisin. Mimari okuyan biri için yazılar konusunda çok özensizsin. daaamn right bro +1[signature][hline]*curiosity res-kills* ...mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 ehem oky, o konuyu biraz daha açabilir misin ? Uyuzlandığımdan değil de, meraklandığımdan. Bir de bunu tüm çalışmalarıma bakarak mı, yoksa tek bu afiş'e bakarak mı söylüyorsun ? Çünkü hani bu çalışma öylecene 3 saatte ortaya konmuş, pek filterelerden geçiremedim...Tabii göz eğitimi 3 saate bakamazya, saçma bir bahane oldu bu.[signature][hline]gimli zamanında demiş ki Gimli (00:45) : o zaman rahatla çünkü yaratıcılık kaybedilebilecek bi halt değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 yo sadece bu çalışman için söylüyorum, daha önce ki çalışmalarını incelemedim. Yani yazıyı bir imge olarak değilde öylesine gereklilikten dolayı öylesine birşeymiş gibi kullanıyorsun. Bana çok özensiz geldi, bu konuda özen göstermen için tavsiyede bulunuyorum. Çünkü gerçekten öyle boşverilecek bir konu değil.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 hmmn anladım, peki bana bir imge olarak kullanıldığı bir örnek verebilir misin ? buradaki şikayetin üst ve alttaki yazılar değil mi ? yoksa içerikteki el yazısı zaten tuzluca imge... yoksa şikayetin orada mı ? *yine yanlış anlaşılmasın, meraklılıktan soruyorum[signature][hline]gimli zamanında demiş ki Gimli (00:45) : o zaman rahatla çünkü yaratıcılık kaybedilebilecek bi halt değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 bence baslikti alt metindi gibi bolumler ile arka plani olusturan gorsellerin (kilim bu kelimeye) arasinda ki bag tam net degil gibi..hani bambaska dunyalarin elemanlari mi yoksa birbirlerinin ayni kokenli ler mi? gibi soru gelio bana.. guzel kirli el yazisi, tekno klavye dugmeleri, renkler giderken,, hesap kitap havasinda....bi anda quill pen ile yazilmis (kismen zit dunya belki) goze cok daha super batabilecekken (iyice zitlastirilsa belki?) glowlandirilmis (teknoya girio belki?) standart fontla yazilmis arada derede kalmis tipografik esas bilgiyi vericek elemanlar cikio.. bilmiorm hani belki daha buyuk, daha keskin biraz daha murekkep yalamis, kirli bi font duzeni ile arkadaki hesap kitap aleminden "kopup" göze güm diye gelen, yada arkadaki havayi takip eden, "uyum saglayan" benzeri bir font daha simetrik duzgun, naami straight bi hava ile patlasa esas bilgiler, sanki arka imaj ile esas bilginin verildigi data (baslik ve altmetin yani) arasindaki kopru daha temiz kurulmus olur.. gibi gibi:)[signature][hline]*curiosity res-kills* ...mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2004 thread i bozmak degil, sadece hani tipografinin (datayi tasicak olan elementlerin) imaj havasinda yutturulmasina ornek olarak belki sunu gosterebilirm..bu thread le ilgili yorumlara aciktir link onun disinda tüm site bitince yorum icin ayri bi thread zorlicam tutun dilinizi :) sayfamin homepage wannabe'si misal ben burda imajla ayni dili konussun dedim, ona gore bisiler ilistirdim..ha oldu olmadi kisiye gore degisir, ama tipografi/imaj arasindaki iliskinin platonik kalmadigini saniorm :) devam devam[signature][hline]*curiosity res-kills* ...mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 hmmmn tamam, şimdi demek istediğinizi anladım; arada kalmış ve kişiliksiz olmuş keza karasız bir hal almış. teşekkürler. *bu arada çok çzgün bir portfolio, hani bayıldım, düzgün birşeyler karalamadan önce düşünmek gerek.. **gibi gibi benim lafım : P[signature][hline]gimli zamanında demiş ki Gimli (00:45) : o zaman rahatla çünkü yaratıcılık kaybedilebilecek bi halt değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 örnek tabii ki verebilirim. Bu sadece bir örnek ve ben sana bu şekilde yap demiyorum. Bu imge olarak kullanmanın bin yolundan biri. Hatta bu biraz "uç" bir nokta. Mesela mimari ile de çok ilişkili garanti galeride sergilenen typotecture (yazıyapı) sergisinden örnekler ve sergi ile ilgili bi yazı.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 oky'nin koydukları biraz karışık olmuş, o tarz posterleri bazı yerlerde görmüştüm de sevmem hiç. ama hilikus'un koyduğu resim tarzında şeylere hasta oluyorum. o da başarılı yapmış zaten. farklı adları var mıdır bunların? mesela birisi hede türü diğeri hödö türü gibi şeyler.[signature][hline]mono - life in mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 o galeride baya iyi seyler vardi, harflerle sihir yapio adamlar resmen hehe uzun uzun bakilp incelenesi link aman derim :)[signature][hline]*curiosity res-kills* ...mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar