xaty Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Görüntü işlemeyle uğraşan kimse var mı? Endüstriyel olur, bilimsel olur, hobi amaçlı olur.. fark etmez. Görüntü işlemeyi iyileştirecek aydınlatma teknikleriyle ilgili merak ettiklerim var. Aydınlatma tipi ve renk seçimi nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? Bu konuyla ilgili bildiğiniz/denk geldiğiniz kaynak varsa o da iş görür Şunu buldum mesela; http://www.graftek.com/pdf/Marketing/MachineVisionLighting.pdf bu tip şeyler arıyorum, biraz daha uygulamaya yönelik de olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 ben şuanda uğraşıyorum machine vision ile ama ışık olayını, ışıkçılarla deneysel hallediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 görüntü işlemek nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 bir yazılımın verilen görüntüyü analiz edip sınıflandırması veya üzerinden data cıkarması. tümüyle yazılımın hangi parametrelerle calıstığıyla ilgili. mesela matric code ceşitlerine bakarsanız, bazıları lowlight durumlarda hatasız vermek için tasarlanmıstır, bazıları ceşitli ısık renklerinde daha hatasız sonuc vermek için, bazıları adam gibi ısıkta kullanın lan diyip max data icermek için. hanı nasıl bir teknik kullanıyosanız onu yazarsan biraz ona göre bişeyler önerebilir forumdaki fotorafcılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Görüntüyü nasıl işleyeceğinin çok bir önemi yok benim durumumda. Şekile göre bir cisim algılarken backlight kullanıp, kenarları algılamak istiyorsam alçak ışık kullanmak; veya kırmızı ışık ne zaman, beyaz ışık ne zaman, kızıl ötesi ne zaman kullanılmalı. Developer ne durumlarda kullanılmalı. Bu uygulamalar hangi parlaklıktaki objelerde nasıl olmalı, hangi malzemede nasıl olmalı vs. bunları merak ediyorum. Örn; metal yüzeyde çatlak benzeri bir özellik görmekle, farklı renk şekerlerden doğru olanı seçmek veya cismin olup olmadığını görmek için bambaşka ışıklar kullanılıyor. Bunlar neye göre nasıl seçiliyor işte.. Ben de deneysel takılmaktayım da varsa bu tip bilgiler öğrenmek isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 v ray render motoruyla isik ile calisabilirsin ama ben mevzuyu cok yanlis anlamis da olabilirim emin degilim tam olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar