Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarıdan fazlamız sağcı

quert

Öne çıkan mesajlar

Noyzura said:

yıl olmuş 2013 hala sağ sol ..

Noyzura said:

dünya devletleri her hükümetin liderlerini maaşa bağlayıp istediği gibi akarsuları , dereleri satıp savaşlar başlatıyor ülkemizde. Hala sağı solu tartışıyoruz..

Noyzura said:

Gobili said:

Noyzura said:

dünya devletleri her hükümetin liderlerini maaşa bağlayıp istediği gibi akarsuları , dereleri satıp savaşlar başlatıyor ülkemizde. Hala sağı solu tartışıyoruz..

hep bir akıntı,hep bir ıslaklık hissi,sapıkmısın arkadaşım?

evet sapığım izle şu video'yu xxx

http://www.youtube.com/watch?v=_dHJylpwUmI

abi spermi azalt bence biraz beyne iyi gelmemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de sağ sol kaldı diyen ve bunun kavgasını yapan adamın beyninden şüphe ederim.Geçmişte ki olayların gelişimi farklı olsada iki tarafında ortak çıkarlarında görünen en büyük pay da Atatürk vardı fakat sağ kesimin Atatürk ve devrimlerinin ülkemiz için önemini unuttuğunu düşünüyorum.Umarım kendilerini toparlayıp lise de ki ülkücü yapılanmadan daha fazla icraat yapmaya başlarlar(Sağ ve sol artık sadece birer semboldür.İnsanlar siyasi düşüncelerinin hangi tarafta olduğunu belli eder)
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

liberalizmin yerine aklın yolu kaynak temelli ekonomi gelir gelirse.

ortadaki hammadde belli. bu aptal sistemin ne kadarını kullanıp heba ettiği belli. en fazla 100 seneye zaten çökecek bu saçma sistem.

Şu anki kaosun sebebi bu zaten, hammadde azlığı. Savaşlarla "pay" kapmaya çalışıyorlar.

100 sene sürmez bence çökmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

6 milyar insana neyin kaynagi? Neyin ekonomisi?

Gercekci olun, birileri surekli ac yasamak zorunda. Bu gercegi kabul edip 3-5 kurus daha fazla kazananilme ihtimaliniz oldugu icin universiteleri bitiriyosunuz.

2 universite bitiren de ceo adayi oluyo dogal olarak. Ekmek aslanin agzinda , tarih boyunca hep boyleydi, her zaman da boyle olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Her şeyin sebebi aşırı nüfus. Ana sebep buyken, diğer verileri göstermek cambaza baktırmak.

7 milyar insana müstakil villa, 4 dönüm arazi, teknolojik oyuncaklar vs sağlayamazsınız. İmkanı yok.

Nüfus azaldığı zaman diğer veriler de normale dönecek. Tabi inatlaşmalar olacağı için "güzel yollarla" gerçekleşmeyecek bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi olaya carpim tablosu tarafindan bakmayin.

Burdan yardim yolluyosun koyluye ulasmadan belediye baskani yiyo , lojistikcisi yiyo, yardimi toplayan yiyo. Oyle bir esitlik, yonetimin olmamasi utopyasinda mumkun.

Her zaman diyorum;

Insanlar olmeli, sadece insan olduklarindan dolayi.
Sosyal ağlarda paylaş

insanlar ölmeli destekleyeceğim bir düşünce değil. senin mantığındaki adam epik bir 3. dünya savaşı başlatıp sonrasında dünyayı nuke'e boğabilir daha güzel bir dünya için.

Nüfus artışının tek nedeni ucuz işçiliği sağlamak için. Başkabakanlar çıkıp hala en az 3 çocuk diyebiliyorsa .. ya geniş geniş öldürebileceği askere ihtiyacı vardır ya da ucuza çalıştırabileceği işçiye..

Hepimiz için yeteri kadar var sadece sistemi düzenlememiz gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

noyzura said:

Hepimiz için yeteri kadar var sadece sistemi düzenlememiz gerekiyor.

Sistemi duzenlemek; Dunya savasi sonrasi halklarin ayaklanmasi ve devrim ihtimaliyle mumkun. Oyle bir savas da liberalizmin isine gelmeyecegine gore, your arguement is invalid.

Ayrica fikirle devrim olmasi gerekiyor, aksiyon sonucu devrim anca arap bahari gibi lavuk bir yone kayar. Halklar, kendi kafasindaki sistemi ister, bilmedigi gormedigi birseyi degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

6 milyar insana neyin kaynagi? Neyin ekonomisi?

Gercekci olun, birileri surekli ac yasamak zorunda. Bu gercegi kabul edip 3-5 kurus daha fazla kazananilme ihtimaliniz oldugu icin universiteleri bitiriyosunuz.

2 universite bitiren de ceo adayi oluyo dogal olarak. Ekmek aslanin agzinda , tarih boyunca hep boyleydi, her zaman da boyle olacak.

sistemin içinden bir yorum bu. mevcut şartlarda tamamen haklısın ama şartlar değişebilir. bu düşük de olsa bir ihtimal. sen ise kesin konuşuyorsun.

kaldı ki karşısına kusursuz bir adalet koymaya gerek yok. şu anda dağılımın sikko olduğu su götürmez bir gerçek. geçmişte de böyleydi. fark her geçen gün açılıyor, kapanması gerekirken. çok küçük kesim, büyük sermaye ve kaynağa sahip.

konu nüfus değil. öyle olsaydı, geçmişte dağılımın adaletsizliğinden bahsedemezdik.
Sosyal ağlarda paylaş

Sizi utopyalarinizla basbasa birakiyorum o zaman.

Umarim aranizdan biri dolar milyarderi oldugunda "aa ama gelir esitligi diye bi konu vardi, aa ac insanlar var hala dur malvarligimin hepsini bagislayayim, sonra da dunya sistemini degistireyim" diyecek mi acaba.

Bence asil kavranmasi gereken dolar milyarderi nasil olundugu konusu, zaten olduktan sonra sistemin carko degil , sanzimanin onundeki volan oluyosun. Senin yok olman sanziman sokulup takilmasini gerektirmiyo, disli degisimine de gerek kalmiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

boş bir argüman seninki.

çünkü ne benden, ne senden bahsediyorum ben. insanlıktan bahsediyorum. beni tanımıyorsun. hiç bir zaman yanıtlanamayacak bir iddia atıyorsun ortaya, yanıtlanamayacak şey üzerinden haklı olamazsın.

ahlaki sorunlarımız var bana kalırsa. tarihi gelişim sürecinde ahlaki açıdan çok fazla yol da aldığımıza inanmıyorum. insanlık olarak belirli bir olgunluğa erişemeden ve olgunluğu yeni nesillere en temel değer olarak aktaramadıktan sonra da, ekonomik hiç bir modelin sorunu çözebileceğine inanmıyorum.

ama buna ütopya olarak bakmaz, öğretilmiş bir şeyden fazlası değil. bunu öğrendin ve bunu yaşıyorsun. çünkü bu dünyaya doğduk ve fazlasını hayat etmekte zorlanıyoruz.

kolay olduğunu söylemiyorum iddialarımın. ama yok saymak, ahlaki çöküntünün temeli bana kalırsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok saymiyorum, utopya diyorum. (:

Forumdayiz , ismi de paticik. Kimsenin kimseyi tanimamasi daha dogru zaten.

Benim bi atar yaptigim yok, gelsin birileri degistirsin sistemi diyorum ve o birilerinin sistemin disindan olamayacagini iddia ediyorum.

Eline ayfonu alanin facebooktan ulke kurtardigi bir donemden geciyoruz. Like butonuna abaninca sistem degismiyo bunu anlamak lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...