Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir doktorumuz Fransa'da bulunduğu sırada yaşadığı bir olayı paylaşmış

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Sufi said:

kronun anadolucası kırıdır. iki dilde de eşek yavrusu anlamına gelir. süper güzel bi yaratıktır ama konumuzla ilgisi yoktur.

kurrik ile ilgisi var, kurrik kürtçe sıpa demek.
bu kıro da sanırım onunla bağlantılı bir laf.
heee, en çok kürtler birbirlerine karşı kullanır bu hitap şeklini.
Sosyal ağlarda paylaş

30-40 yıl önceye gitmeye gerek yok, 2-3 yıl önce buranın demirbaş üyelerinden "kürt bakkallarından bişi almayın" tadında inciler dökülüyordu. işte bugün de "bir kaşık suda boğarız ama boğmuyoruz, iç savaş çıkarmıyorsak bu bizim büyüklüğümüz" diyeni var.
Sosyal ağlarda paylaş

İncilik tarafı yok neden Türk bakkal dururken harcadığımız paranın bize bomba ve mayın (und Bdpye oy) olarak dönebilitesi olan Kürt bakkaldan alışveriş yapalım.

(Hele o bakkal Şırnakta falansa)

Hayır bombayı geçtim neden 7. çocuk için Kürt bakkala katkıda bulunalım, muhtemelen elektriğinide kaçak kullanan.

Irkçı falan değilim sadece bir Türk olarak, Türk bakkallar dururken Kürt bakkaldan alışveriş etmenin rasyonel olmadığı düşüncesindeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

fransızca,ingilizce,vs. okulların eğitimine de karşıyım..........yabancı dil öğretilsin okullarda ama eğitim dili o ülkenin resmi dili ile olsun. tek cümle ile düşüncem budur değerli kardeşim.

Yeni okudum pardon. Tek kelime ile cevap vereyim --> LEL

=)

Neyse, yani diyorsun ki, mesela ben mühendis olacağım, okulda zerre ingilizce görmeyeyim. Herşeyi Türkçe öğreneyim, sonra uluslararası bir şirkete başvurabilmek için gidip ayrıca mesleki ingilizce kursu fln göreyim ki Türk firmalarına muhtaç kalmayayım. bu arada bunu global bir dünyada yapayım.

Saçma =)
Sosyal ağlarda paylaş

hayır...
ısrarla ve defalarca yazmama rağmen nedense kaçıncı kişisin bunu bu şekilde anlayan?!
elbette yabancı dilde öğretilsin okulda ama dediğin gibi mühendisliği önce kendi dilinde öğrensin insanlar. mesleği ile ilgili teknik literatürü takip etmesi açısından İngilizce öğrenmesi de TEKNİK İNGİLİZCE dersleri ile sağlanabilir. Bizim zamanımızda İTÜ'de vardı bu uygulama. Ben ve benim zamanımda mezun olan tüm mühendis arkadaşlar iyi firmalarda yönetici konumdayız şu an. En az yurt dışına çıkan arkadaş ayda 1 kez çıkıyordur, o derecede yoğun bir şekilde yabancı dilimizi mesleğimizle yan yana kullanıyoruz anlayacağın. Ben şanslıyım, anadolu lisesi mezunuyum ama ingilizceyi üniversitenin hazırlık sınıfında öğrenip geliştiren çok sınıf arkadaşım var ve onlar da şu an hayatlarından memnun. "neden ingilizce mühendislikte okumadık?"diye de hayıflanmıyorlar aksine her bir araya geldiğimizde,"iyi ki İTÜ mezunuyuz,iyi ki mühendisliği kendi dilimizde bize öğretmişler,zaten bizi en çok elin almanı,ingilizi,amerikalısı takdir ediyor"şeklinde çok konuşmalar geçiyor aramızda.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

hayır...
ısrarla ve defalarca yazmama rağmen nedense kaçıncı kişisin bunu bu şekilde anlayan?!
elbette yabancı dilde öğretilsin okulda ama dediğin gibi mühendisliği önce kendi dilinde öğrensin insanlar. mesleği ile ilgili teknik literatürü takip etmesi açısından İngilizce öğrenmesi de TEKNİK İNGİLİZCE dersleri ile sağlanabilir. Bizim zamanımızda İTÜ'de vardı bu uygulama. Ben ve benim zamanımda mezun olan tüm mühendis arkadaşlar iyi firmalarda yönetici konumdayız şu an. En az yurt dışına çıkan arkadaş ayda 1 kez çıkıyordur, o derecede yoğun bir şekilde yabancı dilimizi mesleğimizle yan yana kullanıyoruz anlayacağın. Ben şanslıyım, anadolu lisesi mezunuyum ama ingilizceyi üniversitenin hazırlık sınıfında öğrenip geliştiren çok sınıf arkadaşım var ve onlar da şu an hayatlarından memnun. "neden ingilizce mühendislikte okumadık?"diye de hayıflanmıyorlar aksine her bir araya geldiğimizde,"iyi ki İTÜ mezunuyuz,iyi ki mühendisliği kendi dilimizde bize öğretmişler,zaten bizi en çok elin almanı,ingilizi,amerikalısı takdir ediyor"şeklinde çok konuşmalar geçiyor aramızda.

öyle bi literatür yok ki
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

hayır...

Abi birşey diyeceğim. yabancı dilde eğitim dediğinde olaya lise de dahil ama. Senin dediğin gibi olsa o ingilizceyi öğrenemezdin lisede. Öyle hayal et bakalım?

Ayrıca normal ingilizceyi bilmeden emin ol teknik ingilizce çok işe yarar :D

Ben de kolejde öğrendim bu dili. Allah razı olsun gerçekten
Sosyal ağlarda paylaş

kardeş...bak yazdım yukarıya. bizim sınıfın 3te 1i anadolunun çeşitli yerlerinden gelen düz lise mezunu çocuklardı. İTÜ o zaman yeni bir uygulama yapıyordu. DESTEKLİ İNGİLİZCE programı veya TEKNİK İNGİLİZCE programı diyorlardı. Bu arkadaşlar 1 sene hazırlık sınıfında okudular. Sonra 1inci sınıfa başladılar. Normal bölüm derslerinin yanı sıra her döönem toplam 8 kredilik destekli İngilizce dersi aldılar,bunlar genellikle bölüm ile ilgili derslerdi. Yani her dönem en az 2 tane bu şekilde ders alıyorlardı. Benim gibi İngilizceyi bilerek gelenler de bu destekli ingilizce dersleri isteğe bağlı olarak alıyorduk. sonuç olarak, bu arkadaşlarım da okul bittikten sonra son derece yeterli ingilizceleri ve aslanlar gibi itü diplomaları ile içeride-dışarıda gayet güzel işlerde çalıştılar, hala da çalışıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Illumemati said:

KuddusiMavra said:

hayır...

öyle bi literatür yok ki

yoo, merak ile ilgili bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

cetinabi universite/ingilizce olayında haklı ama kasıpta birde bu konuda birşeyler yazamayacağım.

Taa eskiden bu konularda bişiler yazılmıştı.

http://forum.paticik.com/read.php?21,3861577,page=7

Bu forumda saçma insanların sayısı çok artıyor ayrıca sanırım. Birini sevmesende doğru şeyler yazdığında bu doğrudur diyecek erdemi gösterin arada sırada :)
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

kardeş...bak yazdım yukarıya. bizim sınıfın 3te 1i anadolunun çeşitli yerlerinden gelen düz lise mezunu çocuklardı. İTÜ o zaman yeni bir uygulama yapıyordu. DESTEKLİ İNGİLİZCE programı veya TEKNİK İNGİLİZCE programı diyorlardı. Bu arkadaşlar 1 sene hazırlık sınıfında okudular. Sonra 1inci sınıfa başladılar. Normal bölüm derslerinin yanı sıra her döönem toplam 8 kredilik destekli İngilizce dersi aldılar,bunlar genellikle bölüm ile ilgili derslerdi. Yani her dönem en az 2 tane bu şekilde ders alıyorlardı. Benim gibi İngilizceyi bilerek gelenler de bu destekli ingilizce dersleri isteğe bağlı olarak alıyorduk. sonuç olarak, bu arkadaşlarım da okul bittikten sonra son derece yeterli ingilizceleri ve aslanlar gibi itü diplomaları ile içeride-dışarıda gayet güzel işlerde çalıştılar, hala da çalışıyorlar.

Abi anlatamıyor muyum?

"eğitim sistemi tamamen Türkçe olsun" dedikten sonra verdiğin örneklerde "eğitim sistemi içinde" ingilizce görmüş insanlardan bahsediyorsun.

Bu arkadaşların "dışarıda" öğrenmemişler ingilizceyi işte. Okullarda "hiç" ingilizce olmasa ne yaparlardı?
Sosyal ağlarda paylaş

yok...ben anlatamıyorum.
kardeş.
güzel arkadaş.
gözüm.

bir kez daha ve elimden gelen en iyi şekilde anlatmaya çalışayım...

eğitim dili türkçe olsun ne demek? neyi kastediyorum? ilkokuldan üniversiteye kadar temel dersler türkçe olsun demek. yabancı dil yine öğretilsin ancak ilkokuldan liseye kadar fen,fizik,kimya,biyoloji,matematik gibi tüm temel dersler türkçe olsun diyorum. üniversiteye girdikten sonra yine meslek dersleri tamamen türkçe olsun diyorum. ama üniversitede de hem ingilizce hazırlık sınıfı bulunsun ingilizce öğretmek için ve hem de hazırlık sınıfından sonra türkçe verilen meslek derslerinin yanı sıra seçmeli ingilizce dersler de olsun diyorum. hee, arzular şelale; yabancı dili ilkokuldan itibaren ayrı ders olarak öğretebilir okullar. ama dediğim gibi temel dersler türkçe öğretilmek koşulu ile. yani elin almanının, ingilizinin, fransızının yaptığı şekli ile.

sanırım bundan daha açık anlatamam.
Sosyal ağlarda paylaş

şu an böyle değil çünkü...şu an İTÜ'de 70% ingilizce-30% türkçe eğitim veriliyor ve rektör bunu 100% ingilizce vermekte kararlı.

kardeşim de İTÜ Elektrik mezunu. O da ben de senelerdir özel sektörde çalışıyoruz(edit: yok,kardeşim 7 senedir kendi işini yapıyor,ben beceremedim kendi işimi yapmayı :) ). onunla pek çok konuda anlaşamayız ama bu konuda o da benimle aynı düşünüyor. özellikle mühendisliğin türkçe değil de ingilizce öğretildiği üniversitelerin mezunları işyerlerinde sıkıntıya neden oluyor. hem o çocuklar sıkıntı yaşıyorlar ve hem de işyerleri sıkıntı yaşıyor. yani normal bir yeni mezunun pişme süresi deil bahsettiğim. her bakımdan temel mühendislik formasyonu eksik kalıyor bu arkadaşların.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...