Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bitcoin/usd OHA NOOLUYOR LAN

chrome

Öne çıkan mesajlar

Absolut said:

Elektriği rakiplerinden ucuza alabilirsen mesela ufak bir santralin olsa :P baya güzel yatırım kendini 3 ayda falan çeviriyor 300 GPUluk bir sistem.

abi tamam da sıkıntı şu:
1- yakın vadede (6-12 ay) Mining ASIC'ler denilen, yalnızca Bitcoin mine'lamaya özel inanılmaz güçlü sistemlerin siparişleri teslim edilmeye başlayacak. Birden 'mine'lanmış bitcoin' sayısı aşırı derecede artacak zira bu hızlı sistemler, dünyadaki bitcoin mining kapasitesini birden artıracak, dolayısıyla artık bitcoin mining işi git gide daha zor hale gelecek, zorluk artacak, eldeki o 300GPU'lu sistem şu an günde 100 dolar getiriyorken gün gelecek 2 dolar getirecek.
2- Birden bu sistemlerin deli gibi bitcoin bulması yüzünden paranın değeri düşecek. (Bu dediğimden tam emin değilim gerçi)

Şu andaki durum bu mesela, son dönemdeki zorluk artışı ile FPGA - GPU kullanımının artışı arasında ciddi bi bağıntı var -bence-
http://i.imgur.com/adi4JLI.png

O yüzden hardware alıp kazanç beklemek tam kumar şu anda. Ya hakikaten bu ASIC'ler ile birlikte birileri çok sağlam para kazanacak mining olayından, ya da yalnızca ASIC üreticileri parayı kıracak, geri kalan herkes 1 ayda yapabildiğini yapıp ellerindeki elektronik yığınlarıyla kalacaklar ortada.

Chrome'un dediği yalnızca trading'e odaklı bir çözüm bulmak çok daha mantıklı gibi şu aşamada.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Şehir efsanesi değil evet. Zaten şehir efsanesi olsa bu kadar tutmaz. Esasında paranın değerini fazla önemsemeyip, anonimiteye daha fazla önem veriyorsan cazip bir şey BTC.

Biraz daha kafam yerinde olsa, bi iki meraklı arkadaşım olsa çok feci dalardım BTC olayına. Early adapter denen kitleyi feci zengin etti, onu geçtim, enteresan bir şey yani. Araştırma konusu resmen.

Zamanında bu konuyu tez konusu yapayım dedim, hocam "ondan ancak araştırma ödevi olur" diye savdı başından. Sene 2010. Direk tez çıkar bundan bence
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

ben iktisat okuyom tez değil de araştırma sunum akademik bildiri/poster tipi bir şey yapsam şu konu üzerine ne iyi olur
yüksek lisans için falan referans olsun diye yani
ama üşeniyorum tabi nerden başlasam nasıl yaklaşsam

viktor bence bu konuda yardımcı olabilir sana. ama bitcoin mevzusu o kadar geniş ki deep web ile iniltili olarak düşününce, illegal kullanım şekillerini de irdelemeye kalkarsan başlı başına bir doktora tezi çıkartabilirsin bu işten.
Sosyal ağlarda paylaş

yok işi deepweb'e bağlamak değil de
merkez bankası ve hükümetlerin kontrolünde olmayan bir paranın ekonomiyi nasıl etkileyebileceği konusunda bir görüş geliştirmeye çalışmak isterdim
gerçi bitcoin nedir ne değildir nasıl ortaya çıkmış nasıl sürdürülüyor şu anki işlem hacmi ve dolar karşısındaki değerlerine ilişkin grafikleri koysam hoop bi poster oluyo heralde
Sosyal ağlarda paylaş

abi lisans okuyorsan zaten yaptığın çoğu şeyi akademik düzeyde fazla kaale almıyorlar. ama dediğim gibi detaylı yaklaşırsan kaale alınacak ciddi güzel bir çalışma yapabilirsin. hem yüksek falan yapacağın zaman da referans olur sana o çalışman.
Sosyal ağlarda paylaş

geçenlerde şunu okumuştum hoşuma gitmişti mesela
http://www.radikal.com.tr/radikal.aspx?atype=radikalyazar&articleid=1129187&categoryid=80

said:
Serbest sanal para, belki de ilk doğum sancısını yaşıyor. İktisatçılar, bunun bir hesap birimi olma, değişim aracı ve değer saklama aracı olma işlevlerini dikkate alıp şimdilik yeterli olmadığını düşünerek şüpheyle bakacaklar. Ama bu düşünceyi seven ve yaşam bulmasını isteyen hiç de az değil. Uzun vadede hayata geçerse yüz yılı aşan bir dönemde para basma yetkisini elinde bulunduran siyasetçilerin (merkez bankası bağımsızlığı hâlâ çok prematüre sayılır) elindeki oyuncağı almak demek olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

amerikada bazı bolgelerde kullanılan alternatif para birimleri var zaten ki sanal para bitcoinlede başlamadı, valve boşuna gidip bi iktisatçıyı işe almadı ingame trade hacmindeki potansiyeli gordugunde, guzel yazıları var adamın onları okuyun bence ilgileniyorsanzı bu konu ile

doktora tezi çıkmaz bundan, yuksek lisans tezi bile çıkmaz. Ben yuksek lisans tezimi crowd funding uzerine odakladım şu anda ve literatur konusunda anormal zorluk çekiyorum ki anketle bunu olcemeyecegim için tek tek başarılı projelerden randevu alma peşinde koşucam, eğer becerirsem çok şahane olucak ama yeni ve iddealı şeyler zor, kabul etmiyorlar zaten.

Başka birinin daha once yaptığı dıdısının dıdısı bişi uzerine hiçkimsenin okumıyacağı ve gercekte hiçbir halta yaramıycak dahada dıdı bişi yazmak uzerine kurulu şu anki sistem.
Sosyal ağlarda paylaş

doktora tezi olmaz, yl tezi dahi olmaz demişsin. bence olur abi.
neden olur? açıklayayım.
-bitcoin nedir? nasıl oluşmuştur?
-bitmining nedir? sistem nasıl işlemektedir?
-bitcoin hakkındaki makale ve yazılardan derlemeler.
-türkiyedeki bitcoin piyasası ve analizi
-dünya bitcoin piyasası ve analizi
-güney kıbrıs - bitcoin ilişkisi(etkiler ve sonuçları ve öngörüler)
-bitcoin forex bağlantısı, sonrası süreç
-bitcoin pazarı ve open source coin transfer detayları, analizi
-deep web - bitcoin ilişkisi
-gayri resmi ticaret bitcoin ilişkisi
-kayıt dışı ekonomi pazarı ve bitcoin ile yürütülen, yürütülebilecek kısımların analizi
-ilişik online para birimleri, bitcoin karşılaştırmaları
-bitcoinin nedirliğine ve geleceğine ilişkin iktisadi teoriler ile korele edilmiş çıkarımlar
-sonuç ve yorumlar.

al sana min 3 senelik bir çalışma ve bir doktora tezi abi.
şuradakilerin 3 tanesini irdelersen de yüksek lisans tezi olur. kabul etmeyen hoca da ya anlamıyordur bir boktan, ya da tırsar kıllı işe girmeyelim diye yaptırmaz. sosyal bilimler okusam garanti tez konusu yapardım bunu hem de birsürü deep webdeki ticari sitelere girip çıkabilmek için bahanem olurdu hayvan gibi de veri toplardım.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

ben iktisat okuyom tez değil de araştırma sunum akademik bildiri/poster tipi bir şey yapsam şu konu üzerine ne iyi olur
yüksek lisans için falan referans olsun diye yani
ama üşeniyorum tabi nerden başlasam nasıl yaklaşsam

Üşenme. İlk sanal paranın hangi ortamda veya oyunda çıktığına bak. Oradan bitcoine gel, sonra da bitcoinin şu anda iş dergilerinde bile konu olabilecek kadar etkin olmasıona bağla, sonra yakın gelecekte altın ve gümüş kadar işlem görebileceğine bağla bitir.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

amerikada bazı bolgelerde kullanılan alternatif para birimleri var zaten ki sanal para bitcoinlede başlamadı, valve boşuna gidip bi iktisatçıyı işe almadı ingame trade hacmindeki potansiyeli gordugunde, guzel yazıları var adamın onları okuyun bence ilgileniyorsanzı bu konu ile

doktora tezi çıkmaz bundan, yuksek lisans tezi bile çıkmaz. Ben yuksek lisans tezimi crowd funding uzerine odakladım şu anda ve literatur konusunda anormal zorluk çekiyorum ki anketle bunu olcemeyecegim için tek tek başarılı projelerden randevu alma peşinde koşucam, eğer becerirsem çok şahane olucak ama yeni ve iddealı şeyler zor, kabul etmiyorlar zaten.

Başka birinin daha once yaptığı dıdısının dıdısı bişi uzerine hiçkimsenin okumıyacağı ve gercekte hiçbir halta yaramıycak dahada dıdı bişi yazmak uzerine kurulu şu anki sistem.

Abi niye virtual economy üzerine tez yazılabilecek bir konu değil mi başlı başına?

Ben mi abartıyorum. Olabilir gerçi. Tez hocam da abarttın demişti olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

yazılırda o kadar yeniki kaynak yok, standing on the shoulders of giants meselesi, once godamanlar yazıcak sonra sen dıdısının dıdısı bir şeyi alıp incelicen onların incelemeleri üzerinden

akademik titre meselesi tamamen, daha doktorasını tamamlamamış bi adamın bu kadar yeni bir konu uzerine yaptığı bişey kabul olmıyor ne yazıkki, gidip "turizm işletmelerinde kullanılan dijital para birimleri & antalya kemer turizm bolgesi üzerine bir uygulama" yapıyorsun max
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...