Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşk, şartlandırma mı, kimyasal mı, yoksa duygusal mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kimyasal, ama böyle olması onun yaşanası süper bir duygu olmadığını göstermez. Ayrıca kimyasal olması duygusal olduğunuda gösterir çünkü duygulara sebep olan şeylerden biri hormonlardır.

Şartlandırmada olabilir tabi neden olmasın, zayıf ve sevgiye, birine muhtaç olduğun bir zamanda kendine en yakın kişiye sarılır ve acıların geçene kadar kendini onu sevmekle şartlandırırsın. fakat o acılar geçince karşındaki seni hala seviyorsa ve sen ondan soğursan canını çok acıtırsın...

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 26 Kasım 2004 23:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Aşk ayrıca bir çeşit evrimdir ve üreme ile ilgisi vardır soyun devamlılığını sağlamak içindir. Aşk sırasında kızlarda testesteron artar ve ruhsal, psikolojik açıdan erkeklere bir miktar daha benzerler, erkeklerde iste esetrojen(di sanırım) artar ve ruhsal, psikolojik açıdan kadınlara daha çok benzerler, böylece aralarındaki farklılıklar birazda olsun törpülendiği için anlaşmaları ve nitekim bir bağ kurmaları daha kolay olur. Ama aşırı duygusallık denen ve bu evrimi bozan çeşitli faktörlerde yok değil. Yani biraz arızalı bir sistem.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
benim yazdığım kessinlikle yanlışta seninki doğrumu bilemem estergon kalesi giib olmuş benim ki :p

esterogen olacaktı benim yazdığım Türkçeside dediğin gibi Östrojendir herhalde
[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 26 Kasım 2004 23:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 26 Kasım 2004 23:10 tarihinde demiş ki:
Aşk sırasında kızlarda testesteron artar ve ruhsal, psikolojik açıdan erkeklere bir miktar daha benzerler, erkeklerde iste esetrojen(di sanırım) artar ve ruhsal, psikolojik açıdan kadınlara daha çok benzerler, böylece aralarındaki farklılıklar birazda olsun törpülendiği için anlaşmaları ve nitekim bir bağ kurmaları daha kolay olur.

nasıl yani bu gerçekmi?aşkın insanlarda adrenalini artırdını ve kişiyi daha böyle heyecanlı,kıpır kıpır yaptığını biliordum ama...
eğerki bu sölediin dorusa aşk sexi öldürmezmi?
bu arada dorusu östrojen ;)
bu kadar çok hormondan bahsedildine göre anlaşılıorki aşkta kimyasal boyut su götürmez... duygusallık ve şartlandırmaya gelince,kimyasallıkla birlikte bu üçü farklı şekillerde kombinasyonlar oluşturarak aşkı çeşitlendiriyorlar.
Mesaj tarihi:
O hormonal değişiklik insanı fiziksel boyutta etkilemekten çok psikolojik ve davranış boyutunda etkiliyor. Sanırım fiziksel olarak ele alındığında göz ardı edilebilecek bir miktar, ama yinede vücudun dengesi hassas. Yanlız kaynak gösterin derseniz sanmıyorum o kaynağı bulabileceğimi, eski okuluma gitmem lazım :p

[Bu mesaj Ardeth tarafından 26 Kasım 2004 23:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
şartlandırmayla başlar,kimyanı etkiler sonunda da duygularınla oynar.
Aşk budur işte...

PS:eğer karnında böle kelebekler uçuşuyosa ve yemeden içmeden kesildiysen bence abayı yakmışındır...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Mesaj tarihi:
ardeth gören de master yaptın sanacak ha insan ilişkilerinde hha.
biyolojik deil ayrıca, kimyasal ve fiziksel,aslında biyoloji yok zaten olmamalı da,lise kabusu sadece o.
herşey beyinde bitiyor bence, duyguların da hormonla falan alakası yok,kişinin kendi şartlandırması.
bakın mesela ardethe bir kız arkadaşımın foto.sunu gösteriyorum,güzel kız ama aşık olmam için tanımam gerek diyor hele hele kızla iyi anlaşmadan cinsel birşey asla düşünmez dimi :p aslanım benim,
adını wermiceim ki daha mantıklı bulduum başka bi arkadaşım da öf ya tamam bitmiştir işte budur, diyor.
kafanda karşı tarafı ne kadar büyüttüğünle alakalı, yani mankenlerle dolu bir adada yaşıyorsan 1 tanesine özel olarak aşık olma olasılığın baya düşük.
en iyi yemek yapanını daha çok yanında tutarsın en fazla.
ama aylardır doru düzgün güzellikte kız görmezken,pat die 8/10 alabilecek bir kızı gördüğün zaman aşık oldum diye dolanabilirsin haftalarca.
konuşmamı pek muhterem doktor c.troy'un quote u ile tamamlıyorum;
"everything disappears.love,trees,rocks,steel,plastic,human beings.none of us get out alive.and you can cuddle in a group,and face one day at a time.or you can be grateful that when your body rubs against somebody elses,it explodes with enough pleasure,to make you forget even for a minute,that you're only walking pile of the ashes.now that, is the truth.if you're strong it will make you free, if you're weak it will make you,you."[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Mesaj tarihi:
yok okul kütüphanesinde bir makale okumuştum bunun üzerine[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
Sen cok makale okuyosun ama gorulen o =)

Şimdi şöyle diyim aşk her insan duyusu gibi görecelidir. Bazı durumlarda şartlarsın kendini aşık olmaya, bazı zamanlarda çok duygusal bişey olur, bazen ise anlayamazsın niye olduğunu ama karşı cinse karşı bi çekim hissedersin. İçinde bulunduğun ruh haline, karakterine, karşındaki insana göre çok değişir bu durumlar. Sly'in dedigi gibi eger aylarca guzel bi kız gormeyip ondan sora bi tane gorunce "Aha!" diyip kendini şartlandırabilirsin. Ya da cidden hiçbi neden olmadan da sadece hoşlandığın için aşık olabilirsin yer zaman insanlar cidden çok etkiler.

Senin durumu yeteri kadar bilmiyoruz ondan çok da bi yorum yapamayacam açıkçası. Bikaç aydır aşık olmak istiyodum demişsin ama istemekle olmak arasında ufak bi çizgi var.

Bana sorarsan hatundan hoşlanıyosan hoşlanıyosun nedendi suydu buydu cok kasma kendini. Bi nedeni vardıysa artık olmus bitmis durumu kabullen ve ona gore davran. Oteki turlu en fazla kendini yiyip bitirirsin rahatla biraz =)[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Mesaj tarihi:
tek gerçek olan ilk aşktır
ondan sonra gelenler ise onun yerini doldurmak içindir[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
Yine mi aynı soz =)

Peki sinacım bi daha aşık olduktan sora görürüz seni.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Mesaj tarihi:
said:
Saendul, 27 Kasım 2004 00:22 tarihinde demiş ki:
Yine mi aynı soz =)

ben bulmadım mı sözü istediğim kadar eskitirim hehe[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 27 Kasım 2004 00:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
sadece inanç. iman isteyen, inanç isteyen bir vakadır sadece. inanırsanız vardır, inanmazsanız yoktur. ama tabii, "aşka inanmıyorum hülen" diyerek de, aslında varlığını kabul etmiş olursunuz.

burada yanlış bir önerme var ama, neyse..
Mesaj tarihi:
said:
Sly-One, 27 Kasım 2004 00:00 tarihinde demiş ki:
"everything disappears.love,trees,rocks,steel,plastic,human beings.none of us get out alive.and you can cuddle in a group,and face one day at a time.or you can be grateful that when your body rubs against somebody elses,it explodes with enough pleasure,to make you forget even for a minute,that you're only walking pile of the ashes.now that, is the truth.if you're strong it will make you free, if you're weak it will make you,you."

Bence çok yanlış bir söz çünkü bir nevi burda insanın olduğu varlığı, ve üzerindeki anlamı reddetmeye veya unutmaya çalışıyor gibi bir söz. Evet insan, aşk hepsi geçici ve bir gün yok olacak ama zaten aklında bu düşüncelerle yaşayan insan hatalı ve sorunludur. Her gün ben bir avuç külüm herşeyimle uçacağım diye dolaşan bir insan yukarda tarif edilen prosödürle bile bunu unutamaz ancak kendini kandırır ve 50 yaşını geçtiğinde kendi karamsarlığına bürünür. Bu ya budur yada burda bahsedilen arkadaşımızın yaptığı şeye kılıf uydurmaktır. Onun dışında eğer hayatı ne olduğunu bilerek ve kabul ederek yaşarsan ozaman böyle çıkış yollarına ihtiyaç duymaz, tek bir istek ve ihtiyaç üzerine yoğunlaşmazsın.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
öff gel bi de bana sor nedanko ya... gerçi her ne kadar aşkın ne olduğu beni fazlaca ilgilendirmese de (yok kimyasalmış yok nükleer etki yaratıyormuş) ben de başımdan geçenleri anlatayım.....
Her şey aslında geçen sene, okulun halısahanın ortasında başladı... Dersimiz bedendi ve tenefüs zili çalmıştı ve ben bi kaç arkadaşımla halısahamızda maç yapıyordum. En son geliştirdiğimiz atağın sonunda yavaş yavaş kendi yarısahamıza dönüyorduk ve ben rakip takım kalecisine birşeyler söylüyordum. O sırada onun o içimi eriten gözlerine denk geldim. Hayatımda ilk kez bir kız kesmiyordum ama bu işte bi gariplik olduğunu o an anlamıştım...Sonraki 3 ay boyunca sıkılmaksızın kesiştik kızla. ama eninde sonunda ikimizden birisi ya bu işi tamamlayacaktı ya da bu iş bitecekti. Benim kıza saçma sapan attığım bir iki mesaj işlerin daha da kötüleşmesine neden oldu(hatta 14 şubatta çoşup 25km otobüsle gelip kızın kapısına dayandığım bile oldu). Her ne kadar garip garip şeyler olsa da aşık gibi hissetmiyordum kendimi. Neyse kızı unutmak fazlaca zor olmadı açıkçası. ve o sene de bitti ve biz yaz tatiline çıktık. Yaz tatili her gece benim onu saat 1 de çaldırmam ve onun beni geri çaldırması ve arada geçen bir kaç diyalog rahat olmamı sağlamıştı. fakat geçen sene yaşadıklarımın sadece ateşin üzerindeki kül olduğunu nerden bilebilirdim? Bu sene okulun ilk günü kızın gözlerine bakarken dizlerimin üzerine düşmüşüm...İşte o dakika Nil'i ne kadar sevdiğimi anlamıştım. Her ne kadar bunu anlamam bir bakıma iyi olsada bir bakıma da ölüm fermanımı hazırlıyordu belki de. Arkasından gelen 1-2 ay içinde en iyi arkadaşımın bana Nil in bu işe olmaz gözüyle baktığını söylemesi ve hayatımda herşeyin kötü gitmesi sonunda ben bir gece arkadaşımın elindeki bıçağa atlayıp intihar ediyordum neredeyse...

İşte böyle...Ve hala kızın peşinde köpek gibi dolaşıyorum ama hala yüz vermiyor ve çektiğim acıyla ve yazdığım şiirlerimle ortada kalıyorum.

Ulan Levie's Pain diye oyun yapsalarmış ya...[signature][hline]Her şey aslında sadece kalbimden akıp giden bir "Nil"di.
[i]Hayatta en büyük sevgileri hak edecek kadar mükemmel ama herkesin sevgisini hak etmeyecek kadar özelsin sen N[/u]il...[i]
Mesaj tarihi:
ben 1,5-2 sene beklemı$tım kızla cıkabılmek ıcın kı durum buna nerdeyse benser ve kızla ustune ustluk bıde aynı sınıftaydık peh.umudunu yıtırme dıcem levent ama nereye kdr?[signature][hline]SlayerTr
Mesaj tarihi:
6 ay boyunca, bi kızın peşinden koştum (hayatımın hatası) -ÖSS yüzünden ilişkiye hazır değilmiş GERİZEKALI- neyse sonra Öss Möss geçti, ikimiz de İstanbul'a geldik, bu sefer o aradı falan, ama aylarca onun peşinden koşan ben, ondan kaçmaya başladım neden bilmem.

Umrumda da değil şimdi, giden zamanıma yanıyorum sadece. Takma ondan kafaya, hiç bir varlık tek değildir bu dünyada, kendine olan saygını ve güvenini yitirmedikten sonra hiç önemli değil tek bir varlık. Her şeyden önemli olduğunu unutma, 3.5 milyar dişi var ama sen teksin.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Tahrik etmeyiniz pls
Mesaj tarihi:
çok boş bişey..3 gün mutlu oluyosan,39480298 gün mutsuzsn..

ayrıca anlıyorum ki şartlandırmadan başka bişey deil :([signature][hline]aşk böceği
le petite ezique

Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 27 Kasım 2004 01:00 tarihinde demiş ki:
Onu kısık ateşte pembeleşinceye kadar pişireceksin, servise hazır hale gelince haber verir zaten, arzuya göre üstünde çikolata sosuyla servis yapabilirsin

1,5 sene kdr kısık ate$te beklettim cok gusel pembele$tı sora afiyetle yedim eheh.[signature][hline]SlayerTr

[Bu mesaj Pyr0 tarafından 27 Kasım 2004 01:22 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...