Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2013 http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0305054899000659
Deacon Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 fizban hakli. Travelling salesman probleminin cozumunu arat internette. Sehir sayisi 5-6'dan fazlaysa exact cozumu bulcak algoritmayi kullanamzsin ama, complexity yuzunden impractical. NP-Hard problemi excel'de cozdurmek de cok iyiymis.
Deacon Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Suark said: A - B - C - D - E - F - A boldlular aralarında değişecekler. ne edio bu 5! mi? Evet 5!. Ama 120 tane sehir varsa hesaplamak dunyanin yasindan daha fazla zaman falan alir sanirim. edit: ayni seyi yazmissin gormedim
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 he ama 5 şehir var die dedim onu. yani sadece bu case için hehe
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Aslında 5 şehir yok :) 71 gidilecek nokta var. Ben örnek olması için 5 şehir yazdım. 71-71 lik bir matris üzerinden hesaplayacağım.
Lectre Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 olmaz o öyle, çal bir yerden. ya da sizene adam nereden gitmek istiyorsa gitsin de. olur mu lan 71 şehir bilmemne. uçakla üzerlerinden geçip camdan baksın neyine yetmiyor. bak çok sinirlendim. ilet bunu.
4Ever Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2013 3 günlük bir çalışmanın sonrasında bitirdim sayılır. Önce her rotanın kendi içinde gidebileceği kombinasyonları buldum daha sonra Matris üzerinden mesafelerini hesaplayarak en uygun mesafeyi geçerli saydım. Evet rotada gezilecek nokta arttığı zaman sıkıntı yaşayabiliyorum ama şimdilik işimi görecek kadar oldu. Yardımlarınız içinde teşekkür ederim. Problem yaşarsam yazarım tekrar :p
Öne çıkan mesajlar