Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 "Tatar Ramazan" said: Coklu ve sonrasinda tekli tanri modeli Sumer ve cevresinde cikiyor, Peygamberlik adeta moda o donemde, hz diye simdi saygiyla andigimiz diger peygamberler hep Yahudi krallari sefleri o donemde. Hiristiyanlik ise sadece yoksul yahudilerin basarisiz bir devrim cabasi ve bir Roma imparatoru devletine din olarak secmeseydi coktan unutulmustu. Islam da temeli yahudilige dayali toplama bir ortadogu inanci. Yahudilere bukadar dusman olmasi ve yokedilmelerini emretmesi de, belki yokolurlarsa insanlarin lan bu bundan kopya cekmis demesini engelleyeceklerini dusunmus olmalarindan olabilir. Aynen öyle ve üstelik "Allah" kelimesi ibranicede tanrı anlamında Eloah (אֱל֫וֹהַּ)'dan geliyor =) http://biblesuite.com/hebrew/433.htm
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 axedice said: Peki kutsarken enerji kaybı olmuyor mu? Enerji birimi olarak manayı kullanalım şimdilik, diyelim 3 manayla bless attı. E putu yediği zaman geri 3 mana kazanmayacak mı? ya işte bless atarken helvaya mana gidiyor ama buff olarak katlanarak geri geliyor helvayı yerken. - e ne duruyorsun ? - ne yapayım ? HELVA YAPSANA
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Peki evrendeki mana toplamı sabit mi yoksa sürekli artıyor mu? Yani helvanın bu bonus gelen manayı bi kaynaktan almış olması lazım dimi? E o zaman başka bi yerde mana eksildi. Acaba helvalar kimin ya da neyin manasını çalıyor, ve sistem böyle işliyorsa mana değişimi yapmak doğru mu?
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 bless olunca gelen enerji o inandıkları varlıktan/tanrıdan geliyor yani bonus gibi (sanırım) geç kalmışım
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 "Belief shapes the multiverse" diyorsun. Düzensiz ve şekilsiz olan enerjiye insanlar inançlarıyla şekil veriyor, dualarıyla bunu tanrılara iletiyor, karşılık olarak da tanrılar güçlerinin bir kısmını onlara bahşediyorlar ki insanlar transformatör olarak çalışmaya devam etsin. Güzel sistemmiş yea. Peki divine spellerin kaynağını anladık, hani arcane speller?
Nekro Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Tanrıdan değil helvadaki carb dan geliyor O enerji
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 axedice said: Peki evrendeki mana toplamı sabit mi yoksa sürekli artıyor mu? Yani helvanın bu bonus gelen manayı bi kaynaktan almış olması lazım dimi? E o zaman başka bi yerde mana eksildi. Acaba helvalar kimin ya da neyin manasını çalıyor, ve sistem böyle işliyorsa mana değişimi yapmak doğru mu? evrensel enerji kafesi var ve bu her yeri kaplıyor. Eğer bilim bununla ilgili yeteri kadar ilerlemeyi sağlarsa sonsuz dev bir enerji kaynağı olucak. Bedenlerimiz de bu kafes ile bağlantı halinde ve enerjilerimiz sürekli bu kafes ile alışveriş yapıyor.
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 axedice said: "Belief shapes the multiverse" diyorsun. Düzensiz ve şekilsiz olan enerjiye insanlar inançlarıyla şekil veriyor, dualarıyla bunu tanrılara iletiyor, karşılık olarak da tanrılar güçlerinin bir kısmını onlara bahşediyorlar ki insanlar transformatör olarak çalışmaya devam etsin. Güzel sistemmiş yea. Peki divine spellerin kaynağını anladık, hani arcane speller? divine ve arcane olarak ayırmaksızın tezahür eden herşey enerjinin bir çeşit manipülasyonu zaten. Hani mesela çipet yağmur duası örneği verdi ya. Bizim kişisel enerji alanlarımızın evrensel enerji kafesi ile bağlantısı ile inanılmaz bir tezahür ettirme gücümüz oluşuyor. Bu yöntem ile mesela yağmur duası dışında bir çok toplu meditasyon seansları şehirlerdeki suç oranlarının düşüşlerini sağlayabiliyor. http://www.nytimes.com/1993/08/01/nyregion/meditating-to-try-to-lower-crime-rate.html http://www.worldpeacegroup.org/liverpool_crime_study.html
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 inanırsan olur ile hergün 1 saat çalışsam cumhurbaşkanı olurum hibridi
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Finklorpeyniri said: inanırsan olur ile hergün 1 saat çalışsam cumhurbaşkanı olurum hibridi pratik yapmak dünyanın en büyük güçlerinden biri. her gün antreman yaptığın şeyin zamanla ustası olursun.
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 olmayan bir seye inanan bi toplumun nasil gelisebilecegini idrak edemiyorum hala sunu tartisiyorsunuz
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 hristiyan, yahudi diyeceksiniz onlar dini hobi olarak goruyor dugunde halay cekmek gibi
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 hayir duz mantigini da yerinde kullanip kullanmamayi da bilmek gerekiyor
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 clownbaby said: kuranın hangi özelliği yaraya sebep oluyor ortadoğuda lütfen söyle. kuranın dediği neyi yapıyor ortadoğudakiler? kuranın seni rahatsız eden yönleri de bilmek istediğim şeyler hep. onun haricinde batının değerleriyle, yönetim şekilleriyle, doğruları, yanlışlarıyla aran nasıl onu da çok merak ediyorum. Bak aşağıdaki yazıları direk kurandan sunuyorum sana. İslamın nefret söylemlerinden uzak ve ne kadar barış dolu bir din olduğunu Quran'dan çok net görebiliriz. Allah'ın Melekleri said: Âl-i İmran (3) 55. Hani Allah şöyle buyurmuştu: "Ey İsa! Şüphesiz, senin hayatına ben son vereceğim. Seni kendime yükselteceğim. Seni inkâr edenlerden kurtararak temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar küfre sapanların üstünde tutacağım. Sonra dönüşünüz yalnızca banadır. Ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda ben hükmedeceğim." 56. "İnkâr edenlere gelince, onlara dünyada da, ahirette de şiddetli bir şekilde azab edeceğim. Onların hiç yardımcıları da olmayacaktır." Enfal (8) 12. Meleklere ise Rabbin "Ben sizinle beraberim; iman edenleri destekleyin," diye vahyetmişti. "Kâfirlerin de kalplerine korku salacağım. Vurun boyunlarına onların; doğrayın bütün parmaklarını!" 13. Çünkü onlar Allah'a ve Resulüne karşı çıktılar. Allah'a ve Resulüne karşı çıkanlara ise Allah'ın cezası pek şiddetlidir. 14. Cezanız işte budur; tadın onu. Kafirlere bir de ateş azabı vardır. 15. Ey iman edenler! Ordular halindeki kâfirlerle karşılaştığınızda onlara arkanızı dönmeyin. 16. Öyle bir günde, tekrar savaşmak için başka bir tarafa yönelme yahut diğer bir birliğe katılma gibi bir amaç dışında kim düşmana arkasını dönerse, Allah'tan bir gazaba uğramış olur; onun varacağı yer de Cehennemdir. Orası ise gidilecek ne kötü bir yerdir! 17. Onları siz öldürmediniz, Allah öldürdü. Attığın zaman da sen atmadın, Allah attı.(4) Bütün bunlar, mü'minleri sınamak için Allah katından gelen güzel bir imtihan idi.(5) Muhakkak ki Allah herşeyi işitir, herşeyi bilir. Tövbe (9) 5. Haram aylar çıktığında, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, yakalayın, kuşatın, geçecekleri bütün yolları tutun. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar ve zekâtı verirlerse, onlara ilişmeyin. Şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir. 29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve âhiret gününe inanmayan, Allah'ın haram ettiğini haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, onlar kendi elleriyle cizye verip de küçük düşünceye kadar savaşın. 123. Ey iman edenler! Yakınınızdaki kâfirlerle savaşın ki sizde sertlik bulsunlar. Şunu da bilin ki Allah takvâ sahipleriyle beraberdir. Muhammed (47) 34. İnkâr eden, halkı Allah yolundan alıkoyan ve sonra da kâfir olarak ölenleri Allah bağışlayacak değildir. 35. Üstün durumda iken gevşeyip de barışa talip olmayın. Allah sizinle beraberdir ve emeklerinizi boşa çıkarmayacaktır. 36. Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka nedir ki? Eğer siz iman eder ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, O sizi ödüllendirir. Üstelik Allah sizden bütün malınızı da istemiyor. 37. Eğer sizden bütün malınızı isteseydi cimrilik ederdiniz ve bu da sizin kininizi ortaya dökerdi. 38. Siz öyle kimselersiniz ki, Allah yolunda harcamanız istendiğinde, bir kısmınız cimrilik ediyor. Fakat kim cimrilik ederse, kendisi hakkında cimrilik etmiş olur. Çünkü Allah zengin, siz ise muhtaçsınız. Siz yüz çevirirseniz, O sizin yerinize başka bir millet getirir ki, onlar sizin gibi olmazlar. Fetih (48) 29. Muhammed Allah'ın Resulüdür. Beraberindekiler ise kâfirlere karşı şiddetli, kendi aralarında merhametlidirler. Onları rükûda, secdede, hep Allah'ın lütuf ve hoşnutluğunu ararken görürsün. Yüzlerinde de secde izi vardır. Bu onların Tevrat'taki tasvirleridir. İncil'deki tasvirlerine gelince: Onlar filiz vermiş, git gide güçlenmiş, kalınlaşmış, nihayet gövdesi üzerine dikilmiş bir ekine benzer ki, ekincilerin pek hoşuna gider. Onlarla Allah kâfirleri böylece öfkelendirir. Onlardan iman eden ve güzel işler yapanlar için, Allah bağışlanma ve büyük bir ödül vaad etmiştir. Hani ezbere çok fazla kullanılan bir söylem vardır ya "islam hoşgörü dinidir, onlar islamı yanlış yorumluyor, islamın adını kötüye çıkarıyor". İslamı anlamayan birileri varsa onlar sizlersiniz. Siz huzuru islamda buldum , tek gerçek allah derken birileri yüz yıllardır dünyayı islam ile domine etmenin planlarını yaparken bir yanda da sayısız peygamber sünnetlerinin çarpıklıklarını dünyada yaşatmaya devam ediyor. en basitinden her sene yüzlerce çocuk peygamber sünneti olarak çocuk yaşta evlendiriliyor. islam, hristiyanlık, musevilik ve daha bir çok "inanç" yaranın kendisi. Bu üç büyük dinde dünyanın en büyük güç oyununu oynuyorlar. Bu yaranın tedavisi ise bilim eşliğinden insanların kendi ruhlarının gücüne sahip çıkması. Bilim de boş durmuyor , ruhunun gücüne sahip çıkan insanlarda. İnancın yerini bilim ve farkındalık alınca tüm bu korku ve nefret söylemleri üzerinden insanları kul eden düzenler yokolacak. Benim de hayattaki tüm gayet bu. Dünyayı daha zevkli bir yere dönüşene kadar herkesin kendi gücünü keşfederek yalan ve korku masallarından kurtulmasına yardımcı olmak .
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 adamlar çok iyi örgütlenmiş 1300 sene önce bile. o kadar güzel inandırıp blocklamışlar ki yeni din oluşturmak istesen mafyası var resmen. yalnız o resmi görünce içim acıdı gerçekten.
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 her din için geçerlidir: http://www.youtube.com/watch?v=6p5jnqEyUs4 islam için ekstra geçerlidir. sanatı, müziği bile yasaklayan, kadınların yaşama hakkını bile yasaklayan bir coğrafyadan doğan bir din. din ne kadar yasakçı olursa o kadar cahil kalınır. bundan ötesi Star Gate'de vardı, Raa okumayı yazmayı yasaklıyordu. İslam'ın kurgu seviyesinde zulüm olmasına ramak kalmış yani. haydi kızlar okula gibi kampanyalar başlatmak zorunda olan bir ülke olarak bu gerçekleri en iyi bizim anlamamız lazım.
clownbaby Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Noyzura said: Hani ezbere çok fazla kullanılan bir söylem vardır ya "islam hoşgörü dinidir, onlar islamı yanlış yorumluyor, islamın adını kötüye çıkarıyor". İslamı anlamayan birileri varsa onlar sizlersiniz. Siz huzuru islamda buldum , tek gerçek allah derken birileri yüz yıllardır dünyayı islam ile domine etmenin planlarını yaparken bir yanda da sayısız peygamber sünnetlerinin çarpıklıklarını dünyada yaşatmaya devam ediyor. hala beni yanlış öngörüyosun yalnız. ben hiçbirşeyi okumadan aileden veya sığ bir sempatiden dolayı kabullenmedim kurandaki islamı. yazdığın ve nefret dolu addettiğin ayetlerin tümü gayet olumlu ve mantıklı. allah'ın yasalarını gözeten belli bir devleti oluşturmuş toplumun kendini koruması ve halkına zulmeden herhangi bir hüküm sürücüye karşı tavır alması gayet mantıklı birşey. islam, genel kanının ve ezberlerin aksine spiritüel, tasavvufi, arkadan ney sesli fon müziğinde bir ezilmişliği öğütleyen bir din değil. Noyzura said: islam, hristiyanlık, musevilik ve daha bir çok "inanç" yaranın kendisi. Bu üç büyük dinde dünyanın en büyük güç oyununu oynuyorlar. Bu yaranın tedavisi ise bilim eşliğinden insanların kendi ruhlarının gücüne sahip çıkması. Bilim de boş durmuyor , ruhunun gücüne sahip çıkan insanlarda. İnancın yerini bilim ve farkındalık alınca tüm bu korku ve nefret söylemleri üzerinden insanları kul eden düzenler yokolacak. daha önce batının sistemi, değerleriyle aranı sormuştum sanırım gayet iyi. sen islam, hristiyanlık, musevilik gibi 'güç oyunları'na karşı öfkelisin. yüzyıllardır islam mı dünyayı birbirine kırdırarak veya kendi kırarak herhangi bi adalet sistemine bağlı kalmadan, umarsızca sömüren? dünya savaşı denen olgunun ortaya çıkması da mı islamın, hristiyanlığın suçu? bugün eğer bilim, barış, kulluktan uzaklaşış gibi bir durum içinde hissediyorsa, şiddetle değil dolaylı yollarla anası ağlatılan bölümü dünyanın, sermaye sahiplerine kayıtsız şekilde kul olmayı kabullendiği için bu. Noyzura said: Benim de hayattaki tüm gayet bu. Dünyayı daha zevkli bir yere dönüşene kadar herkesin kendi gücünü keşfederek yalan ve korku masallarından kurtulmasına yardımcı olmak . wow gibi bir oyun içine hapsolmuş, oyunun değersiz olduğunu söyleyenleri delüzyonda gören bir insan var. ama aynı zamanda oyunda achi kasanları küçük görüp, arenada veya ne biliyim skill based bişeyde ilerleyen ve bunu az veya çok becerebilmiş bir adamın gayesi seninki. oyuna herhangi bir müdahalede bulunma şansı olanaksız gözüken, yeni content geldiğinde içinde seçtiği tarafın, zıpladığı şehrinin liderlerinin kararlarıyla şekillenen yeni serüvenlerde yerini almaca. Noyzura said: en basitinden her sene yüzlerce çocuk peygamber sünneti olarak çocuk yaşta evlendiriliyor. http://www.wnd.com/2009/08/106002/ resim propaganda resmi onlar damadın ailesinden küçükler, orda gelenekmiş falan.
Fakkoo Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=e83NGt-H58A :D
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 clownbaby said: Noyzura said: Hani ezbere çok fazla kullanılan bir söylem vardır ya "islam hoşgörü dinidir, onlar islamı yanlış yorumluyor, islamın adını kötüye çıkarıyor". İslamı anlamayan birileri varsa onlar sizlersiniz. Siz huzuru islamda buldum , tek gerçek allah derken birileri yüz yıllardır dünyayı islam ile domine etmenin planlarını yaparken bir yanda da sayısız peygamber sünnetlerinin çarpıklıklarını dünyada yaşatmaya devam ediyor. hala beni yanlış öngörüyosun yalnız. ben hiçbirşeyi okumadan aileden veya sığ bir sempatiden dolayı kabullenmedim kurandaki islamı. yazdığın ve nefret dolu addettiğin ayetlerin tümü gayet olumlu ve mantıklı. allah'ın yasalarını gözeten belli bir devleti oluşturmuş toplumun kendini koruması ve halkına zulmeden herhangi bir hüküm sürücüye karşı tavır alması gayet mantıklı birşey. islam, genel kanının ve ezberlerin aksine spiritüel, tasavvufi, arkadan ney sesli fon müziğinde bir ezilmişliği öğütleyen bir din değil. Noyzura said: islam, hristiyanlık, musevilik ve daha bir çok "inanç" yaranın kendisi. Bu üç büyük dinde dünyanın en büyük güç oyununu oynuyorlar. Bu yaranın tedavisi ise bilim eşliğinden insanların kendi ruhlarının gücüne sahip çıkması. Bilim de boş durmuyor , ruhunun gücüne sahip çıkan insanlarda. İnancın yerini bilim ve farkındalık alınca tüm bu korku ve nefret söylemleri üzerinden insanları kul eden düzenler yokolacak. daha önce batının sistemi, değerleriyle aranı sormuştum sanırım gayet iyi. sen islam, hristiyanlık, musevilik gibi 'güç oyunları'na karşı öfkelisin. yüzyıllardır islam mı dünyayı birbirine kırdırarak veya kendi kırarak herhangi bi adalet sistemine bağlı kalmadan, umarsızca sömüren? dünya savaşı denen olgunun ortaya çıkması da mı islamın, hristiyanlığın suçu? bugün eğer bilim, barış, kulluktan uzaklaşış gibi bir durum içinde hissediyorsa, şiddetle değil dolaylı yollarla anası ağlatılan bölümü dünyanın, sermaye sahiplerine kayıtsız şekilde kul olmayı kabullendiği için bu. Noyzura said: Benim de hayattaki tüm gayet bu. Dünyayı daha zevkli bir yere dönüşene kadar herkesin kendi gücünü keşfederek yalan ve korku masallarından kurtulmasına yardımcı olmak . wow gibi bir oyun içine hapsolmuş, oyunun değersiz olduğunu söyleyenleri delüzyonda gören bir insan var. ama aynı zamanda oyunda achi kasanları küçük görüp, arenada veya ne biliyim skill based bişeyde ilerleyen ve bunu az veya çok becerebilmiş bir adamın gayesi seninki. oyuna herhangi bir müdahalede bulunma şansı olanaksız gözüken, yeni content geldiğinde içinde seçtiği tarafın, zıpladığı şehrinin liderlerinin kararlarıyla şekillenen yeni serüvenlerde yerini almaca. Noyzura said: en basitinden her sene yüzlerce çocuk peygamber sünneti olarak çocuk yaşta evlendiriliyor. http://www.wnd.com/2009/08/106002/ resim propaganda resmi onlar damadın ailesinden küçükler, orda gelenekmiş falan. Bütün söylediklerimden ve verdiğin tüm cevaplardan sonra geriye söyleyecek tek birşey kalıyor oda şu : Seni sadece sen kurtarabilirsin ve hepimizin kişisel kurtuluşları için çabası dünyanın hem kapital, hem dinsel , hem bilimsel sistemlerim sömürüsünden kurtarıp dünyayı daha güzel bir yer yapmakda.
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 /summon Çipethpet paylaştığım ayetler ile ilgili seninde görüşünü bekliyorum. Bahsi geçen Ayetler : Allah'ın Melekleri said: Âl-i İmran (3) 55. Hani Allah şöyle buyurmuştu: "Ey İsa! Şüphesiz, senin hayatına ben son vereceğim. Seni kendime yükselteceğim. Seni inkâr edenlerden kurtararak temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar küfre sapanların üstünde tutacağım. Sonra dönüşünüz yalnızca banadır. Ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda ben hükmedeceğim." 56. "İnkâr edenlere gelince, onlara dünyada da, ahirette de şiddetli bir şekilde azab edeceğim. Onların hiç yardımcıları da olmayacaktır." Enfal (8) 12. Meleklere ise Rabbin "Ben sizinle beraberim; iman edenleri destekleyin," diye vahyetmişti. "Kâfirlerin de kalplerine korku salacağım. Vurun boyunlarına onların; doğrayın bütün parmaklarını!" 13. Çünkü onlar Allah'a ve Resulüne karşı çıktılar. Allah'a ve Resulüne karşı çıkanlara ise Allah'ın cezası pek şiddetlidir. 14. Cezanız işte budur; tadın onu. Kafirlere bir de ateş azabı vardır. 15. Ey iman edenler! Ordular halindeki kâfirlerle karşılaştığınızda onlara arkanızı dönmeyin. 16. Öyle bir günde, tekrar savaşmak için başka bir tarafa yönelme yahut diğer bir birliğe katılma gibi bir amaç dışında kim düşmana arkasını dönerse, Allah'tan bir gazaba uğramış olur; onun varacağı yer de Cehennemdir. Orası ise gidilecek ne kötü bir yerdir! 17. Onları siz öldürmediniz, Allah öldürdü. Attığın zaman da sen atmadın, Allah attı.(4) Bütün bunlar, mü'minleri sınamak için Allah katından gelen güzel bir imtihan idi.(5) Muhakkak ki Allah herşeyi işitir, herşeyi bilir. Tövbe (9) 5. Haram aylar çıktığında, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, yakalayın, kuşatın, geçecekleri bütün yolları tutun. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar ve zekâtı verirlerse, onlara ilişmeyin. Şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir. 29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve âhiret gününe inanmayan, Allah'ın haram ettiğini haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, onlar kendi elleriyle cizye verip de küçük düşünceye kadar savaşın. 123. Ey iman edenler! Yakınınızdaki kâfirlerle savaşın ki sizde sertlik bulsunlar. Şunu da bilin ki Allah takvâ sahipleriyle beraberdir. Muhammed (47) 34. İnkâr eden, halkı Allah yolundan alıkoyan ve sonra da kâfir olarak ölenleri Allah bağışlayacak değildir. 35. Üstün durumda iken gevşeyip de barışa talip olmayın. Allah sizinle beraberdir ve emeklerinizi boşa çıkarmayacaktır. 36. Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka nedir ki? Eğer siz iman eder ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, O sizi ödüllendirir. Üstelik Allah sizden bütün malınızı da istemiyor. 37. Eğer sizden bütün malınızı isteseydi cimrilik ederdiniz ve bu da sizin kininizi ortaya dökerdi. 38. Siz öyle kimselersiniz ki, Allah yolunda harcamanız istendiğinde, bir kısmınız cimrilik ediyor. Fakat kim cimrilik ederse, kendisi hakkında cimrilik etmiş olur. Çünkü Allah zengin, siz ise muhtaçsınız. Siz yüz çevirirseniz, O sizin yerinize başka bir millet getirir ki, onlar sizin gibi olmazlar. Fetih (48) 29. Muhammed Allah'ın Resulüdür. Beraberindekiler ise kâfirlere karşı şiddetli, kendi aralarında merhametlidirler. Onları rükûda, secdede, hep Allah'ın lütuf ve hoşnutluğunu ararken görürsün. Yüzlerinde de secde izi vardır. Bu onların Tevrat'taki tasvirleridir. İncil'deki tasvirlerine gelince: Onlar filiz vermiş, git gide güçlenmiş, kalınlaşmış, nihayet gövdesi üzerine dikilmiş bir ekine benzer ki, ekincilerin pek hoşuna gider. Onlarla Allah kâfirleri böylece öfkelendirir. Onlardan iman eden ve güzel işler yapanlar için, Allah bağışlanma ve büyük bir ödül vaad etmiştir. clownbaby şu cevabından sonra senin gibi 250 sayfa kuran ezberlemiş ve tefsir işine girmiş bir arkadaşımızdan da güzel cevaplar alabiliriz clownbaby said: yazdığın ve nefret dolu addettiğin ayetlerin tümü gayet olumlu ve mantıklı. allah'ın yasalarını gözeten belli bir devleti oluşturmuş toplumun kendini koruması ve halkına zulmeden herhangi bir hüküm sürücüye karşı tavır alması gayet mantıklı birşey. islam, genel kanının ve ezberlerin aksine spiritüel, tasavvufi, arkadan ney sesli fon müziğinde bir ezilmişliği öğütleyen bir din değil.
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Diyelim atayiz bi insan var, ama müslümanlara eziyet etmiyor. Kendi halinde takılıyor spiritüel mipiritüel. Bunun da parmaklarını doğramamız gerekiyor mu?
Noyzura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2013 türkiye cumhuriyetinde doğuştan müslüman olarak id kartlarımıza ve zihinlerimize kazındığı için sonradan dinden çıkınca mürted olduğumuz için islami kurallara göre öldürülmemiz gerekiyor. ne yazık ki muhammed ve ebubekir de bu kural yüzünden bazı kendi akrabalarını öldürtmek zorunda kaldı..
Öne çıkan mesajlar