Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 clownbaby said: nedensellik diye bişey var sebep-sonuç falan. denklem tutarlılığının nedeni, o kuralın ne zamandan beri var olduğu. neymiş o allahın varlığını bir bilgi olarak sunan sebep-sonuç ilişkisi
Ekoilibrium Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 clownbaby said: Ardeth said: allah olduğunu biliyorum ne demek la. gördün mü birader? denklemini mi yazdın? nedensellik diye bişey var sebep-sonuç falan. denklem tutarlılığının nedeni, o kuralın ne zamandan beri var olduğu. 30 dunkof said: Allah olduğunu biliyorum ve ona iman ediyorum ancak Müslüman olmazsam kafir olurmuyum ? 60 dunkof said: Ardeth said: allah olduğunu biliyorum ne demek la. gördün mü birader? denklemini mi yazdın? Sen var olmadığını düşünüyorsun galiba ? 90 Başka soru?
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Ardeth said: clownbaby said: nedensellik diye bişey var sebep-sonuç falan. denklem tutarlılığının nedeni, o kuralın ne zamandan beri var olduğu. neymiş o allahın varlığını bir bilgi olarak sunan sebep-sonuç ilişkisi ben varim, therefore allah da var.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 bence islamın geri kalmasının sebebi osmanlıdır. uzun mühlet dini tekeline alan osmanlıda toprak sahipliği sıkıntılı ve nadir bir durum olduğu için burjuvazi ve protestan ahlakı gelişmedi. o gelişmeyince de reformu tetikleyen süreç yaşanmadı falan filan.
Emmioglu Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 İslam bence sanatı desteklemedi için geri kaldı.Diyanet işlerinin kendi sitesinde şöyle yazıyor : '' "Sanat"la "İslâm" kelimeleri bir arada kullanıldığında, kendisini dindar olarak kabul etmeyen kesim, İslâm'ı, sanata tahammül edemeyecek kadar "geri" görmekte; kendisini dindar olarak kabul eden kesim ise, sanatın İslâm'la bağdaşmayacak kadar "lüzumsuz" olduğunu düşünmektedir. ''Bu bile birçok şeyi açıklıyor bence. Bundan mütevellit İslamın rönesansı da olmadı , aydınlanma çağı da olmadı . Biz zamanında bilimde çok iyiydik , aman ne iyiydin diyenler için de şöyle bir şey var : http://www.youtube.com/watch?v=Hu1HWb-Iop4
Reflective Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 fazıl say gibi olmayalım. adamın ilk postu bu. oltaya gelmeyin gençler :D
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Emmioglu said: Biz zamanında bilimde çok iyiydik , aman ne iyiydin diyenler için de şöyle bir şey var : http://www.youtube.com/watch?v=Hu1HWb-Iop4 Sıfırı Müslümanlar bulmadı yalnız. 10 luk sistemin alındığı Hindistan'dan öğrenildi. islam bilim tarihinde geçen bir çok şey hindistandan çevirilen kitaplarla öğrenilmiştir. videodaki adamın bahsettiği 3 yzlık periyotta islamın verdiği özgün ve çağını ileri götüren eserler başta tıp olmak üzere gökbilim, cebir ve optik konularında. Ancak şunu da sormak lazım tabi 1.500 yıllık medeniyetin iki elin parmakları kadar kişiyle övünebilmesi ne kadar doğru
benhakimimmasumbey Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Estel_Anorien said: bence islamın geri kalmasının sebebi osmanlıdır. uzun mühlet dini tekeline alan osmanlıda toprak sahipliği sıkıntılı ve nadir bir durum olduğu için burjuvazi ve protestan ahlakı gelişmedi. o gelişmeyince de reformu tetikleyen süreç yaşanmadı falan filan. Yeniden canlanmak icin Avrupa Medeniyetini taklit degil,gücümüzün esasi olan Islamiyet'e dönmek gerekiR.(Sultan Abdülhamit) doğru valla
fede Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 said: Yeniden canlanmak icin Avrupa Medeniyetini taklit degil,gücümüzün esasi olan Islamiyet'e dönmek gerekiR.(Sultan Abdülhamit) imparatorluk yıkmadan önce söylenen sözler
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Myshkin said: Hindistan burdan gelen çok şey var, türk örf adet gelenek vb dediğimiz şeylerin bi sürüsü, yemekler bile, burdan geliyor ilginçtir.
Chipetbeth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 tarihi veriler başka şeyler söylüyor.mesela osmanlının haddinden fazla toprak fethederek genişlemesi ve yabancılara verdiği kapitülasyonların benzerini,arabistana ve mısıra vermesi neticesinde,devlet çok başlılığa alışınca,en ufak özerk bölge sürtüşmesinde araya,batılı devletler girerek meseleleri içinden çıkılmaz hale getirdi. örnek verecek olursak,bosnadan,güney arap çöllerine kadar olan topraklar,eski dünyanın merkezini oluşturduğundan dolayı,rus ve avrupalı ülkeleri cezbetmiş ve türlü hile hurdalarla,imparatorluğu parçalamak için içerideki piyonlarla (ittihatçılar)oyunlara girişmişlerdir. yani 700 sene bu boru değil yönetilen bir devlete,devlet sistemi çok saçmaydı diyenler bir zahmet süleymaniye kütüphanesine gidip bir ömür geçirebilirler...
fede Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 türlü hile hurda filan yok. adam gidiyor selam biz geldik müslüman oluyon mu diyo, tamam derse iyi verginin birazını yolla diyor bırakıyo, olmuyosa olana kadar dövüyo iyi verginin birazını yolla yoksa yine döverim diyor gidiyor. sıfır yöneticilik, sıfır eğitim, parlayan zekaları söndür ama bi yandan genişleme politikasına devam et. sonra benim imparatorluğum niye yıkıldı. oturduğu yerden fransa kralına selam söyleyin akıllı olsun de ama avrupada kimse sklemesin, ben geldim berline ama şarlken çıkamadı karşıma ehehehehehe de övün hayvan gibi sefer masrafını halka kitle. zengin sınıfını kendin kes, ekonomi politikaların yüzünden orta sınıf da olmasın. sonra sanayi devrimi gelince benim niye mühendisim yok ühühühü dur lan bir iki okul açayım de ama durumu toparlayamayıp, almanyadan paşam geldi ülkeden çıkıcakmışsınız diye yerel kaynakları da bitir. bi bu kadar da ulus devlet sevdası için yazayım bi ara
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 fede said: said: Yeniden canlanmak icin Avrupa Medeniyetini taklit degil,gücümüzün esasi olan Islamiyet'e dönmek gerekiR.(Sultan Abdülhamit) imparatorluk yıkmadan önce söylenen sözler HJKASDHAKŞSD
Chipetbeth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 30 saniye de 700 yıllık tarihi mahvettin fede Allah cezanı vermesin arkadaş,e bu adamlar istanbulu totosuyla fethetmedi,ya da ne bileyim,viyana kapılarına giderken,200bin kişilik ordunun erzak işini bile en basiti nasıl organize ettiler sence? o kadar basit anlatıyorsunki,cumhuriyetin ilk yıllarında olsan,tarih profesörü olurdun ,okul kitaplarını yazdırırlardı sana asdasdasdasd
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 cumhuriyet ile alıp veremediğin ne senin çipet?
cempostaci Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 veremyor ki alıyor sürekli belli o yüzden böyle tepkiler.
Chipetbeth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 cumhuriyetle ne alıp veremediğim olabilirki,geçmiş gitmiş 100 senelik olay,bugünüme ve yarınıma bakıyorum ben ;) ama gerçekleri konuşmak lazım,90 senedir devrim kanunu diye korunuyor arkadaş,bir laf edemiyorsun,elime silah almadıktan sonra,ne gibi bir zararım olabilir cumburiyete?
Holy Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 çünkü bilgi edinmek yasak, kitapları yakıyoruz ısınıyoruz
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Estel_Anorien said: bence islamın geri kalmasının sebebi osmanlıdır. uzun mühlet dini tekeline alan osmanlıda toprak sahipliği sıkıntılı ve nadir bir durum olduğu için burjuvazi ve protestan ahlakı gelişmedi. o gelişmeyince de reformu tetikleyen süreç yaşanmadı falan filan. Sırf Osmanlı'da değil İslam'ın yayıldığı toplumların hiçbirinde bilgi üreten kesim diye birşey yok. En zengin kişi sultan en güçlü kişi sultan, insanların kendilerine ait hiçbirşeyleri yok. İnsanların paralarını değerlendirebilecekleri ya da işlerini genişletmek veya yeni üretim metodları araştırmak için kredi çekebilecekleri bir banka sistemi yok. Zaten şirket diye birşey olmadığı için de üretim bireyde limitli, nesilden nesile değişmiyor metodlar. Aka insanlar zenginleşemiyor, zaten zenginleşseler bile o parayla yapabilecekleri birşey yok. İslam medeniyetinin en en en peak zamanında ortaya çıkmış insanlara bakıp "vay be, neymiş ne olmuş" diyenler parametreleri yanlış okuyorlar bence. Ben bunu "İslam medeniyetleri ancak refah seviyeleri en üst noktada ve dinin topluma etkisi en az seviyedeyken girişimci insanlar çıkarabilmiş" şeklinde okuyorum. Falan filan.
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Chipetbeth said: cumhuriyetle ne alıp veremediğim olabilirki,geçmiş gitmiş 100 senelik olay,bugünüme ve yarınıma bakıyorum ben ;) ama gerçekleri konuşmak lazım,90 senedir devrim kanunu diye korunuyor arkadaş,bir laf edemiyorsun,elime silah almadıktan sonra,ne gibi bir zararım olabilir cumburiyete? zararın olabilir demiyorum. niye sevmiyorsun diyorum.
Chipetbeth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 o biraz yoruma açık irc ye gelirsen konuşabiliriz bu konu hakkında,trollenmiyeyim sonra
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Neil abiniz mis gibi söylemiş işte. "Revelation replaced investigation." Yani dogma ve dinin kendisi yüzünden çöküş var. Top yekün resmi günah diye atmalarını geçtim, matematiğin şeytanın işi oldugu lafı var. Ama elbette gerçek(my sides) islam bu değil çocuklar. Batı'da gerçekleşen, o tarih derslerinde küçükken duydugumuz "Kiliselere olan güvenin azalması" durumu orta dogu'ya vurmadı.
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Yok sağol. "Sevmiyor değilim" gibi bir yanıt bekliyordum. okbye
Öne çıkan mesajlar