Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyede seçim sistemi bir şeyleri değiştirmiyor


Tarumar

Öne çıkan mesajlar

Burada takip ediyorum insanlar oy verdiklerinde gerçekten bir şeyleri değiştirebileceklerine inanıyorlar bu tam anlamıyla bir salaklık.

akp geliyor müslümanız diyor sonra kendi takımının karnını doyuruyor.
chp ve mhp geliyor atatürkçüyüz diyor sonra kendi takımının karnını doyuruyor.
bdp geliyor özgürlük diyor sonra kendi takımının karnını doyuruyor.

geri kalan insanlar ise oy verdikleri parti sanki çokta önemliymiş gibi sabah akşam "atatürk ülkeyi kurtardı, dinimiz elden gidiyordu, halkımız esaret altında yaşıyordu" diyerek ancak kafa s..yor.

ister chp ye oy verin, ister akp ister bdp. hepsi kendi cepleri için o kadar mücadele veriyorlar emin olun o yüzden seçimlerin bir şeyleri değiştireceği yalanına hem kendinizi, hem çevrenizi inandırmayın çünkü değiştirmiyor.

özellikle üçüncü dünya ülkesi türkiye öyle bir bataklık halindeki 4 büyük partinin tek farkı birisinin ağzında atatürk, öbüründe muhammed. ülkenin tek sorunu sizce bu mu?

hatta ben şunu düşünüyorum bu liderler kamera önünde birbirlerine sataşıyorlar ya kamera kapanınca kıkır kıkır gülüyorlardır. muhammed ve atatürk yaşasa kendilerinden bile nefret ederdi benim düşüncem modern türkiye de sadece parti propagandası olarakmı kullanılıyor diye.

sonuç olarak türkiye kötünün de kötüsü bir ülke. polemikler, tripler, egolar öylesine fazlaki halk olarak beyin öğütme makinesinden geçirilmiş gibi tepkiler veriliyor. atatürk ölmüş gitmiş, muhammed ölmüş gitmiş saygıyla anarsın ama bu kadar suistimal edildiğini hiç kimse fark etmiyor mu?

ayrıca bu iki grubun ayrışmalarından dolayı inanılmaz bir rant elde ediliyor. siz burada tartışırken bu ayrışma onların cebine para olarak dönüyor. ne emeğe saygı var, ne insana. bunlara saygı olmadığından dolayı ben şunu diyorum keşke atatürkünüz de, muhammediniz de hiç olmasaydı. tüm liderleriniz hiç olmasaydı da bir sabah kalktığımızda şu kafa s..en muhabbetlerinizi çekmeseydik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben diyorum abi doğrudan demokrasi en güzeli. herkes her konuda referanduma katılacak, millet kendi kendini yönetecek. lider falan olmayacak o zaman. alternatifler üreten uzmanlar olacak sadece onlar koyacak, biz içlerinden dilediğimize dilediğimiz şekilde oy vereceğiz. kimse de şikayet etmeyecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...