aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 HIC! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 imamizer said: aquila said: ben toptan insanliktan utanuiyorum, keske at olabilsem. uzun zamandır işittiğim en güzel söz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 bucurukunannesi said: Şimdi niye böyle bir şeye gerek duyuluyor? Yani Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma, yorganiğnesi, çileklitatlı, fasulyesırığı gibi Türkçe rumuzlar niye konulmuyor? İngilizce vs. olunca daha mı HAVALIoluyor?Niye böyle bir özenti var? Dilimizi kullanmaktan utanıyorsak bu bence büyük bir sorun. Kullanıcı adı seçmekle dilimizden utanmanın ne alakası var? Kullanıcı adımı İngilizce yazışılan forumlar, siteler ve oyunlar sırasında seçtim, öyle kaldı. Nicki direk adım yaparsam, bu sefer benim adımda olan diğer üyelerle karışacak. Berk01, Berk02, Berk03 diye gitmek istemiyorum. Gerçi Berk koysam Planescape Torment yüzünden yabancı forumlarda karizma olur, ama Savaşkahramanı olsa hadi sen anlarsın da, İngilizce yazılan sitedeki Rus kanka anlamıycaktır. said: edebiyat yerine literatür, sahte, çakma yerine fake, zinde, sağlıklı yerine fit harika yerine süper, demek özentidir arkadaşlar. Lütfen yapmayalım. Mükemmel İngilizce vs. biliyor olabilirsiniz, bu iyi bir şeydir ama bunu kanıtlamak adına cümle aralarına yabancı sözcükler serpiştirmenize gerek yok. Türkçe'de tonla Arapça, Farsça vs kökenli sözcük var. Sırf İngilizcesi yerine Osmanlıcasını kullanınca mı özentilikten kurtulacağız, yapma. Bazı kelimelerin kullanımı (mesela sahte yerine fake) tek nedeni özentilik olmuyor, belli bir maksada yönlendirme veya belli bir olaya gönderme yapmak için seçiliyor. "Ben fake değilim" olayı gibi. Ayrıca bazı kelimeler birebir eşit anlama gelmez. Mesela süper'in anlamı harika'dan farklı, direk yerine kullanabileceğin bir kelime değil. Daha da önemlisi, İngilizce/Fransızca kökenli kelime yerine Arapça/Farsça'sını kullandığımızda mı Türkçe'ye önem vermiş, dili kurtarmış olucaz? Bu "dili illa ingilizce ve fransızca kökenli kelimelerden korumalıyız, arındırmalıyız" akımı çok anlamsız ve saçma geliyor. İngilizce kelime kullanma ama Arapça kullan, Türkçe korunsun, dilinden utanma, özenti olma, di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 yekeyeke said: screwy said: bucurukunannesi said: :) .foruma yazdığı cevabın aynısını tekrar özel mesaj olarak gönderen herkese:ben foruma yazdığınız cevapları zaten görüyorum, aynı cevabı özel mesaj olarak göndermeseniz...bir zahmet.bilgisizlik zor sey... üç nokta koyayım ki etkisi artsın. herkes bilmek zorundaymış gibi..sanki herkes turkceyi yabancı kelimelerden arınmıs konusmak zorunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 bucurukunannesi said: Elin Fransızı Fransızcayı korumak için özel yasalar çıkartıyor, şu an rakam aklımda değil bir avuç kişinin kullandığı Tibet dilini korumak için özel yasalar çıkartıyorlar, insanlar dillerini yabancını sözcüklerle kirletmemeye özen gösteriyorlar..git onlara sor niye yapıyorlar? oldu olacak damıtılmış türkçe kullanmayanları hapse attıralım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 hata ettim keşke sdf yazmasaydım. onu açıkla dese cehennem azabı resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Trollerin "insanlığımızdan utanıyoruz" demesi haha.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 insanlıktan utanmak için troll olmaya gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 bu forumda nicklerden yürümek yanlış çoğumuzun üyelikleri daha ortaokul/lise bebesiyken alındı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 simdi aldiklariniz farkli mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 artık nick almıyoruz, facebook login var sitelerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bucurukunannesi Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 O halde alıntı yapmıyorum sizlere de özel mesaj gitmesin boşuna...:)ha bu arada çok utandım ya, ne yapsam yerin dibine mi girsem bilmiyorum ki alıntı yapınca özel mesaj geliyormuş...nasıl da bilemedim böyle bir kuralı! Nasıl bir cehalettir bu ay çok utandım valla...neyse alıntı yapmadan merak edene cevabımdır: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/8820304/Frances-Academie-francaise-battles-to-protect-language-from-English.html http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/7540588/French-government-picks-new-words-to-replace-English.html 2006'da bir ABD firmasının ortağı teknik çalışanlarına software ve teknik belgeleri sadece İngilizce olarak temin ettiği için 500.000 Euro ceza artı 20.000 Euro ceza vermiş. http://en.wikipedia.org/wiki/Language_policy_in_France (fifth republic paragrafında ) 2000 yılında Breton dilinde yayın yapan tv kanalı, 2010 yılında tamamen susmuş. Yerini Fransızcaya bırakmış. Başka örnekler vermeye üşendim. Yeterli olur sanırım.... hani kimseye cevap verme zorunluluğum yok ama sallıyorsun atıyorsun uyduruyorsun denince insan gaza geliyor cevap yazıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 benimkisi almanca, özenti sayılır mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swaggobaggins Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 türkçe öğren önce 3 nokta öyle kullanılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 said: 2000 yılında Breton dilinde yayın yapan tv kanalı, 2010 yılında tamamen susmuş. Yerini Fransızcaya bırakmış. eee bu baya kötü bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 bucurukunannesi said: O halde alıntı yapmıyorum sizlere de özel mesaj gitmesin boşuna...:)ha bu arada çok utandım ya, ne yapsam yerin dibine mi girsem bilmiyorum ki alıntı yapınca özel mesaj geliyormuş...nasıl da bilemedim böyle bir kuralı! Nasıl bir cehalettir bu ay çok utandım valla...neyse alıntı yapmadan merak edene cevabımdır: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/8820304/Frances-Academie-francaise-battles-to-protect-language-from-English.html http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/7540588/French-government-picks-new-words-to-replace-English.html 2006'da bir ABD firmasının ortağı teknik çalışanlarına software ve teknik belgeleri sadece İngilizce olarak temin ettiği için 500.000 Euro ceza artı 20.000 Euro ceza vermiş. http://en.wikipedia.org/wiki/Language_policy_in_France (fifth republic paragrafında ) 2000 yılında Breton dilinde yayın yapan tv kanalı, 2010 yılında tamamen susmuş. Yerini Fransızcaya bırakmış. Başka örnekler vermeye üşendim. Yeterli olur sanırım.... hani kimseye cevap verme zorunluluğum yok ama sallıyorsun atıyorsun uyduruyorsun denince insan gaza geliyor cevap yazıyor... bana çocukluğundan bahset... neden bu kadar takıntılısın? son zamanlarda hayatında bu kadar sinirli olmana sebep olacak üzücü bir gelişme yaşadın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 iki dil biliyorsam, iki dili de kullanmak istemem çok mu saçma şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 menapoz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 aquila said: keske at olabilsem. malesef şimdilik zor, çünkü beynine insan beyin hücreleri enjekte edilen hayvanlarda parazit misali bir ele geçirmeye sebep oluyor hayvanın hücreleri yerine geçiyor bizim hücreler, hayvan daha akıllı oluyor ama, yani gene insan sayılır, muhtemelen attada benzer bişi sözkonusu olur. günümüz teknolojisi ile asla tam olarak at olamazsın yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 menapozun türkçesi ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 "ben islami forumlarda da cok yazdim ..." dan sonrasini okumadim 22 sayfa hic işim olmaz yav he he Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Supradyn Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 adet duraklaması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Supradyn Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Âdet pardon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swaggobaggins Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 menstruation cycleın corruptlanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Supradyn Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 duraklamayyûl-hümadet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar