screamer Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 said: Cuce, 31 Ekim 2004 23:21 tarihinde demiş ki: Oyun skirmish oyunud egıl zaten multi oyunu. Single player oynayıp oyuna bayık demeyin gıdın deneyın sole adam gibi multi. Full multi oynadık ve grup olarak bu kararı alıp ne kadar yawas bir oyun olsada generals in daha iyi olduğunu düşündük[signature][hline]Lil'Alur for Shar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Valla GEneralsda oynadım, millet oynuyor demekki bir rekamet vardır dıye butun ırkları expensionla beraber gelen general olaylarını herseyi denedım, ama yok olmuyor olamıyor oyunda micro yapamıyorsun. hayır oynanbılırlık yuzunden degıl oyun sistemı ızın vermıyor, oyunun en hızlı unuteleri buggyler bile tank veya roket atesınden kacamıyor, gatlingler cartlar curtlar kesin vurus yapıyor. vurkac yok oyunda. Yukseklik avatazi durumu yok. hala USA abarti guclu air force commanderin 3 dakka icinde resource centerını flan yıkmasını engellıyemıyorsun mumkınatı yok. Harrass yok. Heryer antı-unite dolu rakibinde senin unitelrine gore zayıf kalıcak adam yoksa ise yaramıyor bastign elemanlar. Oyunda mobility uzerine kurulmus bır ırk var ama oyunda mobility bir b.kuma yaramıyor. Oyunun kendisi micro yapmayı engelliyor. Setlers 3 de bile daha cok micro yapardık. Arcane katılıyorum, ve hala nasıl bir sabırlı Sam'e cevap verebiliyor anlamak ogrenmek ıstıyorum. "Arcane Enlight me"[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2004 said: screamer, 31 Ekim 2004 23:58 tarihinde demiş ki: said: Cuce, 31 Ekim 2004 23:21 tarihinde demiş ki: Oyun skirmish oyunud egıl zaten multi oyunu. Single player oynayıp oyuna bayık demeyin gıdın deneyın sole adam gibi multi. Full multi oynadık ve grup olarak bu kararı alıp ne kadar yawas bir oyun olsada generals in daha iyi olduğunu düşündük generalzı sevemedım gıttı ya bende..ama o hacekrlara hastayım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 generals dengeli bi oyun ama dengesi bi yere kadar.çok fazla anti olduğundan herşeye garanti bilet kesen bi başka bişey mevcut.oyun motoru ve modern savaş mantığı microyu imkansız kılıyor.güzel oyun ama RTS zevki adına yeterince etkili olamıyor yapısındaki sorunlar yüzünden. nereden çıktı şimdi generals burası warhammer değil mi yahu, hepsi bu Sam in yüzünden insanların kafasına gereksiz şeyler sokuyor saçma yorumlarıyla.git myth oyna sam, yorma bizi.[signature][hline]30 dakikayı geçen cevaplarda bir sonraki cevabınız bedava! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Sam hakkında ne dusuncegımı sasırmıs durumdayım... Adam warcraft ve Starcraft hakkında bılımum kanımca mantıksız,gereksız,alakasız yorumda bulunuyor ve benı ırrıde edıyor... Ama bı yandan Total war,fallout ve myth hakkındakı olumlu,mantıklı,duzeylı yorumlarıyla benı kazanıyor.. Kursun dokturelım bence...[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Valla Sam'a TUM KALBIMLE katiliyorum. Wahammeri da oymadim, cok arak bir oyun olmus kanimca. Menusu surdan arak, binalar ordan arak, battle baska oyundan... Ayrica starteji dedigin solye arkana yaslanip zaferin zevkini cikarabilmektir. O ne oyle, oyun bitiyor sen yenmissin ama oyundan bir bok anlamamissin. Tamam belki 6. adamdan sonra hero basmissin, belki once 2 barraks sonra 1 marine cikarmissin, tamam belki adama 28. saniyede rush yapmisin yada 1 hero ile 7800 adam oldurmussun micro manyagi olmussun ama oyundan bu kargasa icinde bir bok anlamamissan neye yarar o oyun... Dedigim gibi, strateji terran'in base'ine dark sokmak yada river + scout la battle cruser parcalamaktir... Ben kacinci saniyede ne adam cikarmam gerektigini ezberledikten sonra stratejinin ne anlami kalmiss...[signature][hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki: yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 . [Bu mesaj Mendoza tarafından 01 Kasım 2004 03:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 objektiflikten nasibini alamamış maalesef[signature][hline]30 dakikayı geçen cevaplarda bir sonraki cevabınız bedava! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Ozenti oyun... Inkar etmeyin yani... [Bu mesaj Mendoza tarafından 01 Kasım 2004 03:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Menduza Kardes bak Warcrafta. Dunyanın taktigi stratejisi var oyunda ama bu kadar taktigi stratejiyi sadece kaynak yonetiminde, macroda degil; savasın ortasındaki 1-1.5 sanıyede belırlemek zorundasın. Yanı bugun oynadıgında savastan sen kazınmıssıdır ama nasıl anlamamıssındır, am aertesı gun nalamıs bıgı gelrı senı yenınce sen buseferde anlamassın neden kazandın, oyunca mıcro kısıtlı bıraz ama kesınlıkle genaralsdan mythtten falan cok daha fazla. Bıde anlamıs degılım bırı menu WC den alınma demıs ama alakasını nalamadım ben, saga ıkon koyup arkayada 3d goruntu koyuncu bu tarıhten sonra "WC Clone" u mu olucak oyunlar. Bu oyun klasık RTS mantıgının cok daha dısında ıbr oyundur, unıtelerını baseınınden cok daha uzakta savasın ortasında desteklıyebıldıgın , oraya buraya unıte ındırıp acıl reınforce veya sneak attack yaptıgın bır oyun, yok bole oyun su an pıyasada neyın kopyası neyın aragıya? Yok su anda saldırı cesıtlılıgı bu kadar fazla olan bır oyun, splashla mılletın havalra ucrugu agır ates altında yavasladıgı , rocketların yerlerden sektıgı mıssleyıp arkadakını vurup ucurugu, las cannonların cızgı hatında vurdugu, meleedeki walkerların special attak yaptıgı oyunlar yok. Boyle RTS az gelıyor, laf atıp atıp keyfınıze gore ezmeyın oyunu.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Wc koyarmı bu oyuna bence koyar ama o baska bır tartısmanın konusudur bu topıcgın degıl.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 said: arcane, 31 Ekim 2004 23:58 tarihinde demiş ki: Micromanagement can't be denied! öl Sam, öl pls, pretty pls! pls pls pls ! yeter bıktım laf anlatmaktan. bi insan bu kadar mı strateji oyunlarından alakasız yorum yapabilir, bu kadar mı milyonlara anlamsızca kafa tutmaya kalkar, bu kadar mı beceremediği şeye bok atar.. of ki ne off.. beceremiosan git sims oyna, seni o paklar genel kültürü boğaz kültürüne karışmış insan, "milyonlara anlamsızca kafa tutma" demişsin sonra bilgisayar tarihinin en çok satan oyunu için "sims oyna seni o paklar" diye bitirmişsin. tebrik ediyorum seni kendi kalene attığın bu güzel golden ötürü.. micromanagement nedir ben biliyorum da sen clickfest nedir biliyor musun? boğaz kültürü tahlilinde yoksa biraz oku, araştır.. sonra myth'e laf etmişsin ki starcraft frank sinatra ise myth elvis presley'dir. biri eski devrin cilalı bir ürünü, öbürü yeni bir devrin devrimci neferidir. bunun tartışması yok zaten, bileni ya da bilmeyeni var. sen bilmeyeni çıktın, gazoz kapağından madalyanı buyur.. (sinatra da severim elvis de ancak günümüz müziğini hangisine borçluyuz?) said: Cuce, 01 Kasım 2004 11:29 tarihinde demiş ki: oyunca mıcro kısıtlı bıraz ama kesınlıkle genaralsdan mythtten falan cok daha fazla. oynadın mı, oynadıysan nasıl oynadın merak ettim. bu iki oyun arasında 7 yıl var hadi geçiyorum kıyaslamanın mantığını da myth'te tek archer ile 5-10 soulless alınabilirken tamir etmeden tek predator nasıl 5-10 chaos predator'u alır anlat bakalım? işkembeden sallamayalım bu kadar..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Neden bu salak oyunu savunmak icin eski Kult'lere bok atiyorsunuz onu anlamiyorum. Sallamasyon unitlere sahip, GAIP'ten binalar inen garip bir oyun iste. Hehe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 WC2 > WC3[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Sc > butun stratejilerden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 mendoza, oyunun bazı yerlerinde aynı katogoride ki oyunlardan etkilendiği doğru ama üniteler ve binalara sallamasyon demen biraz aşırı olmuş. Warcraft'da kılıçtan gına gelmişti, burada en azından warhammer 40k dünyası içinde ki son teknoloji silahlardan, katanalara kadar büyük bir yelpaze var. Ve bunlar yapılırken çok iyi dengelenmiş. Alakasız olarak özellikle binaların kurumu öncesinde ki animasyonları son derece başarılı buldum. Oyun içinde öyle şeyler varki gerçekten ince ince düşünülüp yapıldığı belli oluyor.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Peki nerden geliyor o binalar ben onu merak ettim...[signature][hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki: yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 şimdi şöyle oluyor, warhammer 40k dünyasında insanlık 8 güneş sistemine bölünmüş durumda. Kaç yüz milyar insan olduğunu artık siz düşünün. Birde yılın 40.000 olduğunu düşünün. Binalara gelince onlar bir nevi transporter, ana gemilerden parça olarak atıldığını biliyorum. Mesela ünite geldiği zaman aslında ana gemiden drop ship'in içine atlıyorlar ve gezegende lokasyonu belirtilmiş olan bölgeye iniyorlar. Chaoslar ise farklı bir boyuttan getiriyorlar.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 nıye hep ıyı ve kotu varkı? Neden dogru duzgun senaryo yazmazlar? Neden bız oynarken gaza gelıp klavyeye fln hasar vermeyız?[signature][hline]tAKA, 21 Ekim 2004 00:04 tarihinde demiş ki: düşünüyorum bulamiyorum parlak fikirlere açığım inşaata götürüp en tepeden aşşa itecem aslinda çarptım süsü vererek yok olmaz ilac katsak anlasilir hmm vurdursak ceteye yiksak yine anlasilir ee nasil olacak bu iş? sheref, 21 Ekim 2004 01:02 tarihinde demiş ki: bana gönder ona hayatımı anlatayım.. -------------------------------------------- http://forum.hepdurgun.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 eh siz de gözünün üstünde kaşı var diye laf etmeyin yani, komik oluyor.. :)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 oha imzan sufer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Warhammer dunyasına laf eden bı arkadası kaale bıle almamak lazım cunku burda konustugumuz sey evren degıl,oyun...evrene laf atan arkadaslara burdan sevgılerımı ıletıyorum...Oyunsa kanımca guzel bır warcraft degıl ama gayet basarılı bı olusum...[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Belliki sen asıl oynamamaıssın Bu oyunu. Evet oynadım Myth, hemde buyuk ıhtımalle senın Sc oynamıslıgı8ndan cok daha fazladır. Belliki Sam son 7 yıldır myth'e takılıp kalmıssın, o kadar dar kafalı bakıyorsunki o kadar saplantılı bır sekılde gomulmussunki Myth'e daha ıyısı olabılecegını kabul etmek ıstemıyorsun. RTS konusunda hala 7 yıl onceki Myth'te yasıyorsun. Hadı bakalımbu seferde Blizzard saplantılı kısler o larak sucla benı? aaaaa olmuyomu, bu oyun Bliz oyunu degılmıymıs? Yoksa SC kadar sevdıgım Dungeon keeper damı Bliz oyunu degılmıs?, Yoksa Wc kadar sevdigim Populous damı bliz oyunu degılmıs, Yoksa beni blizin butun fazla etkılıyen oyun Black & white damı bliz oyunu degılmıs? Sen Mythten beri hıc bır RTSyı begenerek oynamıyorsun sam. RTS oynarken her tickinden nefret ederek oynuyorsun, "ben mythciyim" adı altında karsına cıkan butun rts lere laf atarak kendını rahatlatıyorsun. Bense oyunlara objektif bakmaya calısıyorum, Generals kotu derken "tarzı yuzunden kotu" demıyorum. Wc guzel derken "akanzi raşanzı" tarzı yuzunden guzel demıyorum. Oyun oynarken hata bulmaya degıl zevk almaya calısıyorum. Cok ıstersen gel ıkı tarafta reinforce etmeden 6 squad chaosmarinini 2 squad warp spiderla alıyım, Veya 5 squad reaperını assault marinele. e evet Bır dreadle las cannonlı heavy coverda negatıve coverdaki las cannon ugpsız 4 mu 5 mı dedın hatırlamıyorum sımdı chaos preadetoru alırsın.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 said: Alexi_Septimus, 01 Kasım 2004 17:29 tarihinde demiş ki: WC2 > WC3 WC2 > WC1 > WC3[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 02 Kasım 2004 15:29 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 belli ki archer nedir soulless nedir ya bilmiyorsun ya unutmuşsun ki verdiğim örneği anlamadın. benim verdiğim örnek aynı birimler aynı koşullardayken (sen vehicle vs squad örnekleri vermişsin hep ya da cover vs sözkonusu) sadece oyunun kullanıcıya verdiği micromanagement imkanıydı ve bu micro da "şu binadan adam bas, şuraya bina dik, şurayı tamir et, şurayı bilmemne bas" ile uğraşmadan sadece esas savaşa konsantre olunabilen ve taktiklerin düzgün şekilde uygulanabildiği bir micro. hep sc'yi filan karşılaştırıyorsunuz da oyunun kendi o imkanı vermiyor dune 2 klonu oyunlarda, bunu kabul etmemek siyaha beyaz demek gibi birşey. dawn of war da böyle ve bu tarzın da bence pek iyi bir örneği değil.. myth'e takılmış kalmış değilim ama rts'ler takıldı kaldı dune 2'ye, evrim geçirmeleri gereken vakti kaçırdılar. myth buradaki en büyük dönüm noktasıydı, bütün rts türü ise çağ atlamak yerine starcraft gibi oyunların popülerliğine kanıp bize 2004'te halen dune 2 klonları sunuyorlar. total war serisi gibi çok az oyun (hatta yok neredeyse) myth'in açtığı yoldan ilerledi, bugün de bir diğer yenilikçi oyun olan homeworld serisini üretenlerin dawn of war ile warcraft 3'e özenmeleri beni üzdü doğrusu.. ben de gayet objektif bakıyorum ve doom 3 nasıl fps'lere hiçbir yenilik getirmedi, taa 97'lerden kalma oynanışa sahip diye eleştiriliyorsa ben de dune 2 klonlarını aynı nedenle eleştiriyorum. hatta doom 3 bugünün yenilikçi fps'leri arasında bir nostalji değeri taşırken dawn of war ve dune 2 klonu sürüyle oyun bıkkınlık getiriyor zaten rts'deki ana akım bu olduğu için.. ha kaldı ki myth'in 97'de başardıklarının, getirdiği yeniliklerin yanında dawn of war, warcraft 3 gibi oyunların esamesi dahi okunmaz, bunu detaylı oyun tarihi araştırmalarında da görmek mümkündür, ben tek başıma bir yerimden uydurmuş da değilim. kendim de myth'e çıktığı gün aşık olmadım, neredeyse kaçırıyordum senin gibi o oyunun önemini.. myth ile rome: total war'ı karşılaştırıp myth'in daha iyi bir oyun olduğunu söyleyemem çünkü aralarında 7 yıl var ve rome myth'in verdiği dersleri öğrenmiş bir oyun. ama dawn of war 10 yıllık ve demode tarz dune 2'ye dayandığı için daha iyi bir oyun değil, oynanış dikkate alınırsa.. aoe2: age of kings'ten beri dune 2 tarzında gidip de beni hayranı yapabilen bir rts de göremedim henüz, bunda şüphesiz blizzard'ın empoze ettiği akanzi raşanzi, tak tak duket tarzının gittikçe oyunlara egemen olmasının da payı var. rts'lerin cs oyunları kadar kısa hale gelmesi bazılarının hoşuna gidiyor olabilir ama beni iğrendiriyor..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar