Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polo'nun Çin malı çantasını çöpe attım / Dynun ve Asteroth'un Muhteşem Fail'i 5. Sayfada


bucurukunannesi

Öne çıkan mesajlar

https://drive.google.com/?tab=wo&authuser=0#my-drive


Ankara YKM'den POLO marka bir çantayı kardeşim hediye olarak almıştı. Evde içine baktığımda MADE IN CHINA etiketi gördüm.

Ben evime Çin malı hiçbir şey sokmuyorum. Neden derseniz malum bu Çinliler hayvanları işkence edip derisinden, kürkünden giyim eşyası yapıyorlar. Rakum, tilki hatta KEDİ, KÖPEK! Kediyi, köpeği lokantada yiyen bir millet derisinden çanta da yapabilir. Daha birkaç gün önce gazete internet sayfalarında yine Çin'de yüzlerce köpek leşi bulunduğunu okumuştum.

Şimdi evime aldığım çantanın köpek derisinden yapılıp yapılmadığını anlamam imkansız. YKM'ye telefon edip durumu anlattım, onlar da "yok değil, Türkiye'de üretiliyor" deyip bir de telefon verdiler. (aksender deriAma sürekli meşgul çıktığından durumu anlatan bir e-mail attım, cevap vermeye tenezzül etmediler. Birkaç gün sonra tekrar aradım, bu sefer telefona çıkan şahsa durumu kısaca anlattım. "Doğru Çin'de de üretilen mallarımız var" dedi. Peki ya bu çanta köpek derisinden yapılmışsa ne olacak? Diye sorunca "çöpe atacaksınız" dedi. Zaten ben de onlara yazdığım e-mailde "köpek derisi ise kullanmam çöpe atarım' demiştim. (Demek e-mailimi okumuş)

Normalde böyle bir soruyu e-mailimde okuyan yetkili her kimse eğer şüphem, endişem yersizse, hayvan derisi hele hele köpek derisi değilse, "yok merak etmeyin, köpek derisi değil, hayvan derisi değil, suni deridir, ürünümüzü rahatlıkla kullanabilirsiniz' filan der değil mi? (Bu arada evde ilk gün çok kötü kokuyordu o yüzden de şüphelenmiştim köpek midir diye) :( Ama böyle bir şey demediklerine ve tıpkı e-mailimde yazdığım cümleyi bana tekrar ettiklerine göre (aç parantez ben de cevaben 'öyle yapacağım, çöpe atacağım' dedim)çanta gerçekten köpek derisi olabilir!

Böyle bir başka çanta daha vardı, (bakmadan almışım)onun da etiketinde Made in China yazıyordu. Pencereyi açtım, POLO marka ve öteki ne marka bilmiyorum ama Kızılay'da büyük bir mağazadan aldığım iki çantayı da çöpe attım.

Şimdi HERKESE DİKKAT DİYORUM!
POLO vs. inanmayın, çantalar Çin'de üretiliyor.
Çin'de üretilen çanta, manta hiçbir şeyi almayın lütfen.
Kedi, köpek derisi olabilir. (Olmadığına dair bir garantisi yok)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ben evime Çin malı hiçbir şey sokmuyorum


mouseu klavyeyi monitoru kaldırıp bi arkasına baksana :P


bide köpeklerin 34636564 katı domuz ölmüş, çinde hava su vb herşey zehirli baya dünya sağlık ortalamasının 1000 katı kadar,

o kısmı atlamış sanırım gazete :p :
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-22195960
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...