Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lensimi takamıyorum ! :(

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya her şekil denedim köşeden sokmayı denedim olmuyo ortadan sokmaya çalışıncada , hep refleks gözümü kırpıyorum.Nasıl takıcam yaaaaaaaaaaaaaaa[signature][hline]We ,Turks, conquered the world once and the second will be soon...
Mesaj tarihi:
ilk defa lens takmam 30 dk sürmüştü. şimdi ise 10 sn civarı hehe.

öncelikle alt ve üst göz kapaklarına sıkıca bastırarak onları sabit tutturacaksın. sonra diğer elinin işaret parmağı ile lensi alacaksın göze oturtma pozisyonunda tutacaksın. ondan sonrası ise lensi göze yapıştırmak oluyor ki herhalde en sinir bozucu işlemdir. bazen lens göze oturmuyor ve muhteşem bir acıya sebebiyet verebiliyor. tekrar çıkarıp takman lazım.[signature][hline]Neden feminist olayım ki? Ben güzel bir kadınım. - Courtney Love
Mesaj tarihi:
şimdi şöle dene:
sağ gözüne takarken sağ elinin sağ orta parmağı ile gözün altında bulunan deriyi aşağı çekioyrsun.yine sol elinin orta parmağınla da göz kapağını yukarı çekiyorsun.sağ elinin işaret parmağıylada sokuosun mereti içeri.orta parmakları düzgün ayarlayabilirsen ve parmakların ıslak deilse mümkünatı yok kırpamıosun gözleri..bende olmuo en azından[signature][hline]gönlünde yer yoksa güzelim,dert etme ayakta da giderim...
Mesaj tarihi:
sag gozune takiosun dielim... sola bakiosun, gozun beyaz kismina birakiosun lensi, sonra saga bakiosun o kendiliginden yerlesio, en rahat bole takiorum ben
Mesaj tarihi:
bunun için 1cmlik bi cihazcık yaptım piyasada görürsünüz işallah:) ama çizimden çıkaramadım hala
hem takmaya hemde çıkarmaya yardımcı oluyo ellemeden lensi tutuyorsun pıt diye oturuyor ortadan tuttuğu için[signature][hline]blood is my soul dragoHOHOHO LAN GIDIKLAMA LAN İMZA YAZIYOM AHEHEHE LAN DUR eşşoleş..
Mesaj tarihi:
bak sımdı benımde ılk seferde cold unkı gıbı surmustu herhalde :) zaten 1 hafta max 2 hafta ıcınde kapıyosun sonrada usta oluyosun
sımcık ben nası takıyorum hemen soylıyım sag goze mesela

sag elımın yuzuk parmagıyla goz un ustunden ccekıyorum sonra sol elının ys ısaret yada orta parmagıylada gozu asagıudan cekıyorum sonra ha bu sırada lens ı elıne al sol elının ya orta yada ısaret pargına gozu acınca cat dıye ortadan koy bıraz cevır gozunu sonra kapa zaten oturmustur kesın :) fazla pınpırıklı olursan hayatta takamazsın

edit : tabiki sol goz ıcınde parmakların fılan tersını yapcan :)[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

[Bu mesaj jacabo tarafından 17 Eylül 2004 19:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Valla benimde bi yarım sat sürmüştü ilk takman şimdi direk takıyom sayılır lensi sol işaret parmagınta tutupsag orta parmakla atlltan sol orta parmaklada üsten tut ve tak :) şişkinlik olursada yukarı aşagı saga solo tüm çevrene bakarak takmayı dene gözünü sakın kırpa hafiten göz altını hafiften ovuştur[signature][hline]:))) !!!
........................
Mesaj tarihi:
saga takiyosun mesela
sol isaret parmagin ile ust kapagi yukari cekiceksin
sag orta parmaginla alt kapagi asagi cekeceksin
sag isaret parmaginla tacaksin

ama bunlar fayda etmez benimde ilk takmam 10dk surmustu[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
abi hiç unutmam birinde lens gözüme kaçmıştı. Ameliyata aldılar. Acıdan geberiodum.

Not: Yalandır.[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Warning! A nuke has been launched!
Mesaj tarihi:
Sağlak olduğunu düşünerek yazıyorum:

Lensi sağ elinin işaret parmağının ucuna al. Sonra yine sağ elinin orta parmağı ile takmak istediğin gözünün altındaki kapağı aşağı çek. Sol elinin orta parmağıyla da üst kapağı biraz kaldır. Sonra yukarı bak, kesinlikle aşağıyı görme. Yavaşça alttan yerşeltir lensi. Gözün altta kalan beyaz kısmına tamamen dokunduğunu hissettiğinde yavaşça sağ elini çek ve gözünü yavaşça kapat. Bir kaç kere göz kırp yerleşir.

Buna alternatif olarak:

Ayna karşısına geç. Az önce tarif ettiğim şekilde tutuşları yap ama yukarı değil de aynaya bak. Aynada gözüne bak, bu sırada lensi yaklaştır ama aynadan ayırma gözünü. Gözün lense odaklanmayınca refleksif kırpma da olmaz. Ben ilk başladığımda böyle takıyordum çok güzel alışılıyor.

Kolay gelsin.[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ?
Boynuzlarım olsaydı gülüşümü gizleyen alevler olur muydu ?
Mesaj tarihi:
takamadım , gözlük alıcam bir türlü yerleştiremiyorum gözün beyaz kısmına değdiriyorum yapışmıyor ..[signature][hline]We ,Turks, conquered the world once and the second will be soon...
Mesaj tarihi:
gözüne lens suyu sık biraz bekle sonra orta parmayına al işaret parmağın ile göz kapayını iyice kaldır tam merceğe koy beyyaz kısmı ile uğraşma[signature][hline]| Mail | Lominadze
[spo1=Herkeze Slogan Lazım]|The stupid sees difficulty in every opportunity;
the intelligent sees opportunity in every difficulty.|[/spo]
Mesaj tarihi:
ben bu olaya baya bi brutal yaklaşıorum
ilk gün 30 dakikada taktım
ikinci gün 5 dakikada
sonra hemen takıosun, benim için öyle oldu en azından

şimdi öncelikle acele etmicen, acele edersen takman zorlaşır
ikincisi denedin diyelim, baktın gözün yaşardı, yapamıosun, git bi 2 dakika dinlen ,sonra yeniden dene.

benim brutal yaklaşımdan kastım lensi takarken gözümü oyar mıyım bilmemne gibi düşüncelerden kurtuluyorum, sanki başkasına takıomuşum gibi bütün endişelerden kurtulup geçiriorum göze eheh.bi keresinde acele etmiştim bi yere yetişicektim, geç kalmıştım, bi kaç denemede anca takmıştım da kızmıştım kendime alt tarafı bi göz diye, ondan beridir önemsemeden takıorum eheh.

öyle bi alışmalısın ki göz kapakların kapanmasın, asıl trick o.tabii ne kadar kasarsan kas kapanacaklardır ama elinle tutunca bi de alışmışsan, bunu bayaa bi indirgiosun hatta elinle tuttuğun sürece sıfıra indirgeyebilirsin

ben orta parmağımla takıorum çünkü en uzun parmak o, bi de öyle alıştım o da bi neden.

sol elimin işaret ve baş parmağıyla üst ve alt kapakları tutup sağ elimin orta parmağıyla takıorum.

aynaya ne kadar yakınsan o kadar iyi

takma olayım şöyle, aynaya bakıorum gözlerime bakıorum devamlı, lensi göz bebeğimin üstüne koyup koyduktan sonra tam ortalayamamışsam düzeltiorum

öyle beyaz kısıma koyma sağa bak sola bak gibi bi olayım yok yani, hiçbi zaman da öyle yapmadım nedense.kafaya şapka takar gibi takıorum lensi eheh.

başlarda zorlanman ve endişe etmen gayet normal, dene alışırsın.ben de alışamam diodum sonra kendime kızdım neden daha önce almadın diye..[signature][hline]my god sits in the back of the limousine
Mesaj tarihi:
parmağının kuru olduğundan iyice emin olman lazım. Lensle parmağın arasında çok az alan temas halinde olmalı.
bir de lens gözüne temas ederken arada açı olmazsa daha rahat yapışır.. kırpıcam diye düşünme kırpmazsın..
Mesaj tarihi:
arcane tamamda abi şimdi göz merceginin üstüne getirince dokundurunca siz huylanmıyomusunuz ya ?[signature][hline]We ,Turks, conquered the world once and the second will be soon...
Mesaj tarihi:
alışınca hiç zor olmuyor..
alışana kadar farklı tarafa bak, gözünün beyaz kısmına koy lensi.
ben çıkartırken artık lensi göz bebeğinden kaydırmadan direk göz bebeğinin üzerinden alıyorum..
Mesaj tarihi:
8 yıldır takıyorum, o hale geldi ki, duşa denize lensle giriyorum.
Zaten deniz kenarında lens olayı harika, suya giriyorsun etrafı görüyorsun yahu!!

Çok önemli gerçekten, genç bir erkeğin etrafı görememesi kadar kötü birşey olamaz.
Gözlükleyken çıkarırdım havuzda birşey göremezdim. Etraftan el sallar birisi, yahu bu kimdi şimdi, düşüün mayo ile yüzü hatırla filan milleti mayodan tanırdım.

Birde şu muhabbet olduğunda delirirdim,
of abi hatuna bak
ya kesin,
eheh sende bak
len susun
abi harika ya
sieee!!!!

Şimdi athea ve brutal teoriyi dinle.
Lens suyumda veya lensimde sorun olmadığı sürece 5sn.

Aquaparka girme lensle ama =p
gözün üstüne kaçabiliyorr....[signature][hline]sonunda yeniledim.
Mesaj tarihi:
ilk başta olur öyle merak etme, zamanla alışırsın.bi süre sonra lens takma tekniği "tut lensi sok gözüne" halini alıyor.
ama ben hala denize ve havuza giremiyorum lensle. tırsıyorum heralde ondandır. bi de sen sen ol, sakın lensi uzun süre gözünde tutma. ben "nolcak ya dursun işte" diye hiç çıkarmazdım gözümden. bi gün yine çıkarmamıştım bu mereti, lensle göz arasında bakteri oluşmuş, gözüm kıpkırmızı olmuştu. bi hafta 3 ayrı damla kullanmıştım ve bayaa bi canım yanmıştı. o zamandan beri her gece çıkarıyorum mutlaka.[signature][hline]
Tekel rakısı bu be!
Tam kırkbeş derece.
İki tek attın mı
Doksan oldun demektir,
Yani dik açı,
Biz akşamları dostlarım
Böyle dönüyoruz işte köşeyi
Mesaj tarihi:
bende yarın ilk lenslerimi alcam[1.75 miyop] doktor gel yarın çalışalım senle dedi...[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Mesaj tarihi:
yaa ne iğrenç bişi bu yaw.gözüm kan çanağı gibi.bide ben tersmi takıyorum anlıyamıyorum.herzman biraz batma hissi gözümde...[signature][hline]O kara gecenin içinde küçük umut ışıkları sebatla parıldamaktaydı;Karanlık Kraliçe'nin dehşet kanatları altında korkuyla sinen kimselere alev alev yanan bir yol gösterici olan bir şövalyenin şekline bürünmüş bir umut...
Mesaj tarihi:
said:
Duke_Guybrush, 20 Eylül 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
... ben hala denize ve havuza giremiyorum lensle...

Gözlük kullan yüzerken, çok faideli gerçekten..
  • Yeni Oluştur...