Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yay Kullanımı

Fiercewind

Öne çıkan mesajlar

tahta okla da deliniyor ancak 20 metre mi ne daha yakın bi mesafe de olmak lazım pvp turnuvası değil şavaş yapıldığına göre eski zamanlarda biraz kullanışsız oluyor :) biz çocukluk yayını daha da geliştirmiştik dalın ucuna şu şişe kolaların kapağı felan oluyor ya onları yamuk bi şekilde koyup penseyle felan sıkıştırırdık harbici ok gibi olurdu :) bi de kestane nin iğnelerinden sıkıştırırdık okun ucuna felan. arada birbirimize attığımız oluyodu da anca üstümüzde kalın bir şeyler giyiyorsak atıyorduk :)[hline]Aegean the Sazan King!!!(given by BabacumMostors)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KHaRoN, 30 May 2003 17:50 tarihinde demiş ki:
olay hem yayda hemde okda. Oklari daha uzun ve sivri yaptiklarinda piercing olayini asiyor aletler. Yaylarida hep bakimli ve gergin tabiki.

Birde sovalye kebap olayina son noktayi koymus olan arbaletler vardir ki onlarda super aletler. Hic bir bilgi ve egitim gerekmiyor kullanmak icin sadece 1 cift iyi goz yeterli.[hline]The clash of honor calls to stand when others fall

hmm sadece iyi göz gerekiyosa tam bana göre;nerde bulabilirim arbalet=)[hline]...save me from the nothing I've become...
Sosyal ağlarda paylaş

az önce ok atarak lambayı patlattım abla katili oluyodum az kaldı ben ortalığı toparlamaya çalışırken geldi dalaştı falan yemin ederim öldürüyorum....................yayla değil tabi........................bazen yaşamak istemediğim oluyo[hline]karpuz, 30 April 2003 11:46 tarihinde demiş ki:
abi aşmış bişey o cici bebe
-------------------------------------------
Bu aralar ordunuzun arttığını görüyorsanız bilinki ben imzalarda gördüğüm her linke tıklıyorum.E bi zahmet artık
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 yıl sonra ...
Asteroth said:

said:
lord_gorthaur, 30 May 2003 15:45 tarihinde demiş ki:
Şunu biliyor muydunuz?
İngiliz Okcuları 200 metreden şövalyelrin zırhlarını dele biliyorlarmış. :-o[hline]

O heriflerin yay kullanma taktikleri çok güzel.Herifler oku direk olarak hedefe atmıyolar yukarıya doğru ve hedefe eğimli olarak atıyolar bi süre yükselen ok daha sonra yerçekimine karşı gelemez oluyo ve atılma hızının yanısıra aşşaıya düşerken kazandığı hızla delip geçiyo.Tabii okun özelliği de önemli.Tahta okla delemezsin demiri.
Bu olay düğünlerde falan da oluyodu bi aralar.Magandanın biri havaya ateş açıyodu sonra yükselen kurşun düşmeye başlayıp birisine saplanınca mefta.[hline]What the hell are you looking down here for?

Vay be.
Sosyal ağlarda paylaş

Otrivine said:

Asteroth said:

said:
Şunu biliyor muydunuz?
İngiliz Okcuları 200 metreden şövalyelrin zırhlarını dele biliyorlarmış. :-o[hline]

O heriflerin yay kullanma taktikleri çok güzel.Herifler oku direk olarak hedefe atmıyolar yukarıya doğru ve hedefe eğimli olarak atıyolar bi süre yükselen ok daha sonra yerçekimine karşı gelemez oluyo ve atılma hızının yanısıra aşşaıya düşerken kazandığı hızla delip geçiyo.Tabii okun özelliği de önemli.Tahta okla delemezsin demiri.
Bu olay düğünlerde falan da oluyodu bi aralar.Magandanın biri havaya ateş açıyodu sonra yükselen kurşun düşmeye başlayıp birisine saplanınca mefta.[hline]What the hell are you looking down here for?

Vay be.

asteroth limit hız kavramından bihaberken
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

said:
Şunu biliyor muydunuz?

fizik 3-5-8
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

said:
Şunu biliyor muydunuz?

Orta asyadaki Türkler yerden atıyolarmış oku mesela, sonradan havalanıp headshot çekiyor. Prekazinin topa vurması gibi, mantık aynı.

her milletin kendine özel bir ok atışı var, bunu bilmeyen yoktur heralde. Ayrıca ingilizlerin okları titanyum-dioksit ve gümüş iyonuyla kaplanmış olduğundan, delip geçmekle kalmıyor, yara da iyileşmiyor malesef..
Sosyal ağlarda paylaş

Head said:

Esh said:

..Ayrıca ingilizlerin okları titanyum-dioksit ve gümüş iyonuyla kaplanmış olduğundan..

çok para

kime göre? UK işte, güneşin batmadığı krallık diye boşuna demiyorlar. Titnayum dioksiti 7 yıl savaşlarında öldürülen Fransız birliklerinden elde ediyorlardı. Fransızların karbon-titanyum alaşımlı zırhları, kan ile bir araya gelince soğuk fizyon geçirerek titanyum dioksite dönüşüyordu. İngilizlerin bunu farketmesi uzun sürmedi ve hususi olarak topladılar.

mesela Henry IV un ballistasını bilmeyen yoktur heralde. 4 km menzilli ballistaları vardı, hidrojen peroksit ve potasyum permanganat ile kaplı özel okları havada uçarken oksijen sürtünmesiyle birlikte tutuşup, yanar biçimde hedefini vuruyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...