Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2013 sdf güzel kafaymış. Adam 10 sene gecesini gündüzüne katmadan çalışsın. Sonra patronu gelsin. "5 SENEDİR ÇALIŞMIYODU BENDE İŞTEN ATTIM, Bİ DE TAZMİNAT MI VERCEM HARHARHARR" desin. Tazminat dediğin şey aynen bu kafa için var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sunwalker Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 matama said: adami ise alirken bildiklerine bakiyorsun napicaksin beyninin icine mi giriceksin? zorlami aliyoruz insanlari ise? calismayan adama tazminat normal mi? nasil kafa senin ki? atsana bana bir 10,000 lira para sevmedim seni tazminati. adamin ailevi problemi varsa, kiz arkadasiyla ayrildiysa, havayi sevmediyse, akli dengesi zaman icinde bozulmussa, benim mi sucum? ben para aldigim sirkete telefon acip patron canim sikkin bugun yapmiyom isinizi ama parami verin diyebiliyor muyum? kafaya bak Arkadaşım, bi işçinin kıdem tazminatı hakedebilmesi için en az 1 yıl süre ile yanında çalışmış olması gerekmekte. İhbar tazminatı için ise 6 aylk bir süre gerekmekte. (en son böyleydi, değişiklik olmamıştır sanıyorum) İşten çıkarmadan 15 gün önce haberdar edersen kişiyi, ihbar tazminatı da vermek durumunda değilsin. Eminim bunları biliyorsundur... Ha sen eğer bir insanın 1 yıl boyunca işine yarayıp yaramayacağını anlamadıysan eğer kusura bakma ama kapat git o işletmeyi. Hiç bir patron çalışmayan elamanına tazminat ödemiyor, zaten tazminat ödememek için genelde işverenler ellerinden geleni de yapıyorlar. Herhangi bir işverene sorsak kaç kişi işten çıkardın, kaçına tazminat verdin oran eminim işveren lehinedir. Bir de şunu iyi idrak edin, müteşebbislik demek üretim araçalarını bir araya getirebilme becerisi demektir. Üretim araçlarının en önemlilerinden birisi de hizmeti yada ürünü üreten insandır. Sen ne kadar rererö desen de işletmen vasıflı insana muhtaç, bırakın da işçinin bazı güvenceleri olsun, üç kuruş tazminat için mızmızlanmanın alemi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 matama said: adami ise alirken bildiklerine bakiyorsun napicaksin beyninin icine mi giriceksin? zorlami aliyoruz insanlari ise? calismayan adama tazminat normal mi? nasil kafa senin ki? atsana bana bir 10,000 lira para sevmedim seni tazminati. adamin ailevi problemi varsa, kiz arkadasiyla ayrildiysa, havayi sevmediyse, akli dengesi zaman icinde bozulmussa, benim mi sucum? ben para aldigim sirkete telefon acip patron canim sikkin bugun yapmiyom isinizi ama parami verin diyebiliyor muyum? kafaya bak ferrariye binerken iyi tazminat öderken mi kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 daha önemlisi adama x lira veriyorsun fix senin işine kazandırdığı bazen 20x oluyor bazen de zarara sokuyor ki zaten onu gösterip tazminat ödemessin çalıştığın kişinin en verimli yıllarını kullanıyorsun o yüzden veriyorsun tazminatı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 yanında çalışan insanları düşük maaşla çalıştırıp her ay aile üyelerinin arabalarını yenileyen insanlar var. zaten büyük ve yerleşik holdinglerde falan olmuyor bu. onlar biliyorlar kafası rahat işçinin çalışanın daha verimli çalışacağını, ona göre maaş verip ona göre adam alıyorlar. mesela hatunun çalıştığı turkcell iletişim merkezi süper örnek buna. bunları yılsonunda köpek gibi çalıştırdılar yıllık kotayı doldurup prim almaları için. sonra turkcell'den gelen primleri vermedi patronları, sadece mağaza müdürüne verdi. geri kalan gece gündüz çalışan insanlar avuçlarını yaladı. sigortayı zaten düşük maaştan yatırıyor, her ay kota doldurdukları için turkcell'den gelen primlerin üstüne yatıyor. böyle böyle zengin oluyor bu insanlar işte. insanların işe muhtaç olmalarının üzerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 yine benzer bir olay da yeni oldu, başka bir tim'de, kızı tazminatsız kovmak için her şeyi yaptı adamlar. kız da bari yeni bir iş bakayım diye mağaza müdüründen izin alıp iş görüşmesine gitmiş. mağaza müdürü izinsiz gitti diye tutanak tutmuş, kızı çıkardılar işten. üstüne kızın çalıştığı zamana dahi ait olmayan kayıp evrakları da o kaybetmiş gibi tutanak tutmuşlar. kızı borçlu çıkaracaklar nerdeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 konunun başıyla sonu arasında uçurum var. laf lafı açmış resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 çalışan olmak zor iş ya, kötü bir patrona düşmanımın bile sahip olmasını istemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 calismayan ise yaramayan adama para vermek mi gerekiyor ? ne bu servet dusmanligi valla ben internet sirketi calistiriyorum bizde basarili adam takir takir ortakta, olur kendi isini acar kendi arabasinida alir sen mi aldin benim arabami? niye tazminat vereyim sen bakkala gidip patron sende cok cikolata var versene bana mi diyorsun nasil kafa sende ki nasil bir kiskanclik Rerore said: matama said: adami ise alirken bildiklerine bakiyorsun napicaksin beyninin icine mi giriceksin? zorlami aliyoruz insanlari ise? calismayan adama tazminat normal mi? nasil kafa senin ki? atsana bana bir 10,000 lira para sevmedim seni tazminati. adamin ailevi problemi varsa, kiz arkadasiyla ayrildiysa, havayi sevmediyse, akli dengesi zaman icinde bozulmussa, benim mi sucum? ben para aldigim sirkete telefon acip patron canim sikkin bugun yapmiyom isinizi ama parami verin diyebiliyor muyum? kafaya bak ferrariye binerken iyi tazminat öderken mi kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 birde sor bakalim o team in basindaki adama o kiz ne zarara mal oldu adama, hep sirketler suclu patronlar kotu calisan ne isterse yapar ahmedinejad said: yine benzer bir olay da yeni oldu, başka bir tim'de, kızı tazminatsız kovmak için her şeyi yaptı adamlar. kız da bari yeni bir iş bakayım diye mağaza müdüründen izin alıp iş görüşmesine gitmiş. mağaza müdürü izinsiz gitti diye tutanak tutmuş, kızı çıkardılar işten. üstüne kızın çalıştığı zamana dahi ait olmayan kayıp evrakları da o kaybetmiş gibi tutanak tutmuşlar. kızı borçlu çıkaracaklar nerdeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 10 sene boyunca maas almadan bedava mi calismis? ssk si falan mi odenmemis, ne yamuk yapilmis? niye calismiski bunlar yapilmamissa? Redeagle said: sdf güzel kafaymış. Adam 10 sene gecesini gündüzüne katmadan çalışsın. Sonra patronu gelsin. "5 SENEDİR ÇALIŞMIYODU BENDE İŞTEN ATTIM, Bİ DE TAZMİNAT MI VERCEM HARHARHARR" desin. Tazminat dediğin şey aynen bu kafa için var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 matama sen ny'de ne yapiyodun, internet reklamcilikli biseydi galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 mevzu aglamaksa aglarim iki lira para aliyor diye millete demediginiz laf kalmiyor, benim cebimden para calininca biz soyleyince aglama oluyor kimse kolay para kazanmiyor, herkes kendini en cok calisan goruyor ama alakasi yok, hakeden gerekirse ortakta olur, patrondanda cok kazanir buradaki konu haketmeyende, aglamaksa aglarim dert yok yav said: matama ne ağlamış arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Her isten anlayan robot ureticem, bitecek bu cileler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Bende patron olunca alıntıları mesajın altına atıcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 matama said: 10 sene boyunca maas almadan bedava mi calismis? ssk si falan mi odenmemis, ne yamuk yapilmis? niye calismiski bunlar yapilmamissa? Redeagle said: sdf güzel kafaymış. Adam 10 sene gecesini gündüzüne katmadan çalışsın. Sonra patronu gelsin. "5 SENEDİR ÇALIŞMIYODU BENDE İŞTEN ATTIM, Bİ DE TAZMİNAT MI VERCEM HARHARHARR" desin. Tazminat dediğin şey aynen bu kafa için var. 10 sene hayatını bir işe bağlayarak sürdüren adamı keyfi işten atamazsın. İstiyorsan SSK'sını ödemiş ol, istiyorsan evine git çocuklarına analık et, bu böyle. İnsanların doğru düzgün yaşayacak hali yok, birde amcasının oğluna yer açmak isteyen herkes küt diye milleti işinden etsin, oldu canım. edit: Sunwalker said: Arkadaşım, bi işçinin kıdem tazminatı hakedebilmesi için en az 1 yıl süre ile yanında çalışmış olması gerekmekte. İhbar tazminatı için ise 6 aylk bir süre gerekmekte. (en son böyleydi, değişiklik olmamıştır sanıyorum) İşten çıkarmadan 15 gün önce haberdar edersen kişiyi, ihbar tazminatı da vermek durumunda değilsin. Eminim bunları biliyorsundur... Ha sen eğer bir insanın 1 yıl boyunca işine yarayıp yaramayacağını anlamadıysan eğer kusura bakma ama kapat git o işletmeyi. Hiç bir patron çalışmayan elamanına tazminat ödemiyor, zaten tazminat ödememek için genelde işverenler ellerinden geleni de yapıyorlar. Herhangi bir işverene sorsak kaç kişi işten çıkardın, kaçına tazminat verdin oran eminim işveren lehinedir. Bir de şunu iyi idrak edin, müteşebbislik demek üretim araçalarını bir araya getirebilme becerisi demektir. Üretim araçlarının en önemlilerinden birisi de hizmeti yada ürünü üreten insandır. Sen ne kadar rererö desen de işletmen vasıflı insana muhtaç, bırakın da işçinin bazı güvenceleri olsun, üç kuruş tazminat için mızmızlanmanın alemi yok. Birde böyle bir şey var yani. Yanınıza staja aldığınız adam için tazminat vermek zorundaymışsınız gibi drama yapmanın alemi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 10 sene boyunca senin işine katkısı sadece verdiğin maaş kadarsa haklısın işveren kardeş matama said: 10 sene boyunca maas almadan bedava mi calismis? ssk si falan mi odenmemis, ne yamuk yapilmis? niye calismiski bunlar yapilmamissa? Redeagle said: sdf güzel kafaymış. Adam 10 sene gecesini gündüzüne katmadan çalışsın. Sonra patronu gelsin. "5 SENEDİR ÇALIŞMIYODU BENDE İŞTEN ATTIM, Bİ DE TAZMİNAT MI VERCEM HARHARHARR" desin. Tazminat dediğin şey aynen bu kafa için var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar