Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik - Tecil

DoubleW

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,
Simdi soyle bir sıkıntim var..Isten 1.5 ay once ayrildim..Yeni bir is buldum istenen belgeler arasinda askerlik tecili de var.Azonce universiteye ogrenci islerine gittim.Normal 7 senelik surede uniyi bitiremedigimden ( bu sene 8.senem ) yeni kanundan dolayi devam ediyorum.Fakat ogrenci işlerinden ogrenci belgesi ve askerlik tecil icin k2 belgesi alamayacagim soylendi.Sadece sinavlara giris hakkimin oldugu, normal öğrenci haklarindan yararlanamadigim söylendi. Bu durumda askerligimi de tecil edemiyorum. Yeni isyerim de muhakkak tecil belgesi istiyor. Askerligimi tecil edemezken nasil bir yol izleyebilirim veya tecil icin baska bir yol var mi.Kanunda 30 yasina kadar lisans ogrenimine devam edebilirken nasil vermiyolar k2 ve ogrenci belgesi bunu da anlamadım.

Not: Marmara Universitesi bilgisayar ve kontrol ogretmenligi 4.sinif ogrencisiyim.

Acil olarak bilgiye ihtiyacim var.Cunku normal şartlarda pazartesi is basi yapmam lazim ve cumaya kadar evraklari teslim etmem gerekiyor.
Tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

DoubleW said:

Merhabalar,
Simdi soyle bir sıkıntim var..Isten 1.5 ay once ayrildim..Yeni bir is buldum istenen belgeler arasinda askerlik tecili de var.Azonce universiteye ogrenci islerine gittim.Normal 7 senelik surede uniyi bitiremedigimden ( bu sene 8.senem ) yeni kanundan dolayi devam ediyorum.Fakat ogrenci işlerinden ogrenci belgesi ve askerlik tecil icin k2 belgesi alamayacagim soylendi.Sadece sinavlara giris hakkimin oldugu, normal öğrenci haklarindan yararlanamadigim söylendi. Bu durumda askerligimi de tecil edemiyorum. Yeni isyerim de muhakkak tecil belgesi istiyor. Askerligimi tecil edemezken nasil bir yol izleyebilirim veya tecil icin baska bir yol var mi.Kanunda 30 yasina kadar lisans ogrenimine devam edebilirken nasil vermiyolar k2 ve ogrenci belgesi bunu da anlamadım.

Not: Marmara Universitesi bilgisayar ve kontrol ogretmenligi 4.sinif ogrencisiyim.

Acil olarak bilgiye ihtiyacim var.Cunku normal şartlarda pazartesi is basi yapmam lazim ve cumaya kadar evraklari teslim etmem gerekiyor.
Tesekkurler

Galiba aldilar adami askere :)
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

6111 'in 46. Maddesinden dolayi harc yatirdigin sürece 29 yasina kadar otomatik tecil ediyor olmasi lazim. Okula bidaha sor istersen.

Sen çözmüşsün olayı :) yatırılmayan harç varmış oyuzden otomasyondan ek-c2 belgesini çıkartamıyolarmış.O belge olmadan da tecil etmiyolar vs vs..Adama ahlaksız teklif bile yaptım yine de benlik bişey yok diyo..işten de olcaz bakalım, firmaya bildirdim konuşup karar vericeklerdi..Harcı da eylül ayında yatırabilirmişim en erken.Sonra belgeyi alıp 30a kadar tecil ettirebilirmişim..Harcı yatırayım hemen vs vs bişeyler dedim ona da olmaz dedi.Gitti kariyer bitti kariyer
Sosyal ağlarda paylaş

geciken harcı istediğin zaman yatıramama olayı çok feci ya. arkadaşın başına gelmişti. Adamların suratına para atıyorsun almıyorlar. Ondan sonra mağduruz da mağduruz. Rüşvet versen alır terbiyesizler yasal olarak para vermeye kalkıyorsun mevzuat diyor, kural diyor, bürokrasi diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...