Sufi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 "bilmem fark ettiniz mi, nerede yavşak, adi, magazinci, hırsız, şaklaban varsa hepsi allahsız. bu bir paradoks mu?" bence bu lafı eden bir insan nefret suçundan ceza almalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 allahsız değil allahçı demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 evet öyle demişti. mesela allahçı veya allahsız değil de oradaki hedef kesim atatürkçü olursa da nefret suçudur bence. "nerede bir hırsız varsa atatürkçü" gibi... yani takım tutar gibi fazılın terbiyesizliğini savunmadan önce biraz empati lazım. onu demek istiyorum. savunanlar için söylüyorum tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 nerde bir hırsız varsa atatürkçü, nefret suçu içeren bir cümle değil sadece salaklık içeren bir cümle. atatürkçü bir düşünce sistemini benimseyen insanlara deniyor yani en azından real bir şey, din gibi muallakta değil. dolayısıyla nefret suçu olmaması adeta bir iltifat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Nefret sucu oyle degil ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 fikrin neye dayandığının konuyla hiç bir ilgisi yok ki. bana sorarsan da atatürkçülük çelişkili bir safsata mesela. atatürk'ün kaldırmaya çalıştığı şeylere aykırı. içinde atatürk'ün tarif ettiği yöntemlerden çok atatürkün kendisi ve ayetleştirilmiş sözleri var. eğer ki söylenen laf fikrin içeriğine olsa, yani "alaahçılık şöyle saçma, böyle asılsız"... bu suç olmaz. düşünce özgürlüğüne girer. ama hedefin o düşünceyi benimseyenlerse ve genelleme yapıyorsan bu nefret suçudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 kimse atatürkçü değil diye bulundukları otel ateşe verilmedi. yani bu kadar aşağı çekmek istemiyorum konuyu ama "iki" tarafın da ekstremistlerinin aynı olduğunu iddaa ediyorsunuz. Bu çok mantıksız bir tartışma biçimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 kimse de papates ekti diye idam edilmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 spark yapma nerede fazıl say gibi düşünenler adam yaktı ayarında bişey söyledim? ya da nerede madımaktaki insanlık suçu için en ufak bir yumuşatıcı, görmezden gelme falan gibi bi laf ettim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 "iki" tarafın da ekstremistlerinin aynı olduğunu söylemiyorum. iki tarafın da ekstremistleri için hiçbir şey söylemiyorum hatta. aksine tam olarak da bu tavıra karşı şeyler söyledim. fikrin içeriği ve fikri savunanlar gibi bi ayrım yapmışım yukarıda. nefret içeren bir sözün kime söylendiğine bakılmaz. "şuculara söylenmişse haketmişlerdir, benim de içinde bulunduğum tarafa söylenmişse salaklıktır" tarzı şeylere itiraz ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reflective Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 adam ne allaha küfür etmiş, ne peygambere küfür etmiş, ne dine küfür etmiş. dine karşı bir eleştiri var. bazı tabirleri biraz sert olabilir ama ceza almayı gerektirecek bişey yok. yakında allah yok ben inanmıyorum desem içeri alcaklar heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 eleştiri? "bilmem fark ettiniz mi, nerede yavşak, adi, magazinci, hırsız, şaklaban varsa nicki reflect ile başlar" bu bir eleştiri mi terbiyesizlik mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 abi senin için söylemedim, fakat senin bazı postlarında ve türkiyenin genelinde bu tutum var iki taraf da aynı değerlendiriliyor. Tepkim buna. atayizler şunu yaptı atayizler bunu yaptı. Burda söylenemyecek kadar ağır şeyler vs. Ama yargıda hep tek taraflı işliyor türkiyenin offical dini islam olduğu için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 ateistler şöyle, ateistler böyle diyen çok kişi var ama ben asla böyle bişey demedim, düşünmedim bile. yargı konusundaysa yaklaştın ama hatalı, ya da eksik. yargı official din şu olduğu için böyle davranıyor falan değil. evren gelir "höyt" der "şimdi benim" der, yargı "emredin paşam" der. genelkurmay brief vercem der yargı el pençe dinler. bugün de güç kimdeyse ona dönmüş yönünü. bu ne yargının ne de yargıçların sorunu. sistemin sorunu bu. böyle tarif et, ben de kaytılayım sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 yargı hep sağa dönüktü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 bak nefret söylemine örnek vereyim taze taze. Nagehan Alçı daha geçen gün dedi bu lafı. PKK'nın içindeki alevi grup barış istemiyor savaş istiyor. Al sana nefret söylemi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 yargı hiçbir zaman sola/devrimci sola dönük olmadı. iki cümle de aynı anlamda sonuçta ama ben bu şekilde söylemeyi tercih ederim. sağ dediğin kavram farklı kesimleri içeriyor çünkü. ülkücülük ve islamcılık gibi bazı yerlerde çakışan ama çok farklı kesimler sağ diye isimlendiriliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Firstblood Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Sufi said: ülkücülük ve islamcılık gibi bazı yerlerde çakışan ama çok farklı kesimler Çok farklı..? Adamların rehberi Kuran. (Türkçü kesimi Ülkücü kesimin içinde saymıyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 101 kodlu konulara girmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reflective Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Sufi said: eleştiri? "bilmem fark ettiniz mi, nerede yavşak, adi, magazinci, hırsız, şaklaban varsa nicki reflect ile başlar" bu bir eleştiri mi terbiyesizlik mi? tamam abi terbiyesizlik olabilir bu söylediği ama cezası hapis olmamalı. benim düşündüğüm değerlere biri bu şekilde bişi dese ben hassie der geçerim.. ki adam kendi hesabından tweet atmış. çıkıp bi eylemde eline mikrofonu alıp böyle şeyler dememişki. ben müslüman olsam üzülürüm adam için. adamı 2 sözü yüzünden öbür tarafta sonsuz azap bekliyor diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
destur Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kintama Mesaj tarihi: Nisan 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2013 Jeniffer ne kadar erkeklere memelerini teşhir etse de; bi yandan da hatunlara oynar. Aslında film tam bir hatun filmidir. Jenniferın karakteri, kızların kendilerini yerine koymak istedikleri özgürce takılıp, istedikleriyle sevişebilecekleri, ağzına geleni söyleyebildikleri özgür bir dünya üzerine kurulu. Filmin özünü oluşturan depresif karakterler de aslında erkeklerden daha sık depresyona giren kızlara gönderme yapıyor. Erkek adam depresyona mı girer-imiş ? hahahah alakasız olacak biraz ama bi şey dicem. Bu film çıktığında mahallemizin koşu alanında inanılmaz bir artış olmuştu.- rob stark freylerin kızıyla evlenmekten vazgeçip yeni karıya yavşayınca kızlardan birini edmure tully ile evlendirelim diye teklif ediyor walder frey. sike sike kabul ediyor rob. düğün günü rob stark ve annesi dahil düğüne gelen bütün adamlarını öldürcek freyler. robun kafasını kesip yerine kurdunun kafasını dikecekler bi güzel. anasının da boğazını kesip nehire atıyorlar ama beric dondarrion resliyor onu sonradan. - cüce tywin lannisteri öldürecek crosbow ile sıçarken. - cofri piçini zehirleyecek yeni yavuklusunun annesimi ninesimi bişeysi tam hatırlamıyorum orasını - jaime lannisteri vargo hoat ve çetesi yakalıyor yolda ama öldürmüyorlar sağ elini kesiyorlar sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Haziran 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2015 Dün akşam Girne'de konserindeydim. Serenad Bağcan ile beraber sahne aldılar. Parça arası yatsı ezanı okunmaya başladı ama ses uzaktan geliyor. Konuşmasını uzatmaya başladı belli ki ezanın bitmesini bekliyor. Ezan bitmesine yakın "Ezana saygımız var, cumhurbaşkanı gibi keyfi erteletmiyoruz" (sonra düzeltti "sizin cumhurbaşkanınız iyi tabi") tabi herkes alkış. Bazı çıkışlarını beğenmesem de dün akşam çok iyiydi. En son tebrik için belediye başkanı çıktı, bir şeyler oldu bir parça daha çalması gerekti başkan ayakta kaldı. "Bir sandalye getirin, hiç olmazsa notaları çevirir" dedi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar