Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Win8 vs Android

omm

Öne çıkan mesajlar

Win8 hiç kullanmadım. Nedir ne degildir tam bilmiyorum. Klavyeden ayrılarak kullanılan Win8 modelleri var piyasada asusun acerin. Dışarıdan bakınca laptop gibi. Maltab icin falan da kullanırım lan ben bunu hissi veriyor ama atom işlemci 2gb ram. 1400 liraya 6gb ram i5 işlemcili 11 inçlik laptop kuzu gibi dururken tablete aynı parayı vermesem mi diyorum. Bu sadece bir yazılım karşılaştırması degil yani. Ihtiyaca bağlı ise hepsi ihtiyaç. Taşınabilir de hafiflik de maltab vs kullanabilmek de ihtiyaç. Bu ihtiyaçların hepsini karşılayan şahane bi alet var duo 11 ama 3000 lira. Naapsam bilmiyorum. Sanırım montla sicacaam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekranı baktığım son şey ya. Hatta bakmıyorum bile. İşlevselliğe bakıyorum. Note 10.1'in fiyatı her yerde düştü. Teknosada bile düştü ama ben almış bulundum geçen hafta. Çok fena işkillendim arkadan ne geliyor da bunun fiyatı böyle düştü diye. 14 gün geçmeden gidip 1300TL 11" 6gb i5 laptop ile değiştirsem mi diyorum işte. Acer hiç kullanmadım bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hep aklımı kurcalamıştır bu mevzu aslında. bir kıstas, mihenk taşı var mıdır ya laptop alırken? Üç hp, bir asus eskitmiş ve memnun kalmamış biri olarak, olarak etrafta evladiyelik laptop kullanıcılarına rastladım. Mesele işlemci ram vs değil ise nedir abi laptop seçerken? Bakıyorum i5 3317u işlemci, 6gb ram oh diyorum mis. Bir rehber vs var mıdır bakayım oradan feyiz alayım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Markaya bakacaksin, islemciye bakacaksin, degismiyorlarsa kolayca ram ve SSD'ye bakacaksin, malzeme kalitesine bakacaksin, ergonomisine, enerji kullanimina bakacaksin, touchpad ve klavye kalitesine bakacaksin, ekran kalitesine bakacaksin, giris-cikislarina bakacaksin, surucu destegine bakacaksin, icindeki hoparlor ve mikrofon kalitesine bakacaksin, kamera kalitesine bakacaksin...

Herseyine bakacaksin yani. Hic bilmiyorsan MacBook Pro gibi bir seyi referans al, paranin yettigi en yakin seyi al. Senin dedigim fiyat diliminde mesela biraz daha pahali olsa da: http://www.bimeks.com.tr/urun/127125/lenovo-s400-59-352471-ultrabook-w8-.aspx

Daha ucuz ve daha iyi gorunuyor diye atlamayacaksin, niye ucuz kagit uzerinde daha iyi olmasina ragmen diye soracaksin. Dizistu fiyat-kalite iliskisinin ve donanim-iscilik iliskisinin en fazla hissedildigi araclardan. Bentley'den hizli giden Opel'i sadece hiza bakarak Bentley'den daha iyi gormek gibi dusun. Notebook daha hizli olabilir ama o hizi kullanmak cildirtir geri kalan yerler kaliteli degilse.

Bir butundur dizustu, sirf CPU ve GPU'ya bakip alinmaz. Sonra ben Apple'imda sanal makine uzerinde MtG oynayip arkada OS X'de satranc pozisyonlarini analiz ederken fan sesi fark edilmez halde; sen niye benim makine ayni isle once supurge takliti yapiyor sonra da sicakliktan kapaniyor dersin. O Acer'da tam olarak bu soruyla gelirsin mesela. Internette dolasirken bile fan gurultu yapabilir.

En onemlisi niye aldigini bileceksin ama. Eger ben satranc motoru turnuvalarina katilmak istiyorum ya da ben rendering yapacagim agir demiyorsan i7 ile mutsuz olabilirsin mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Acer Iconia W700 var mesela intel core i3, 4gb ram vs 2000 lira civarında.. Ben W8 tablet almanı öneririm i3, i5 işlemcili ve 4 gb ram olanlarından.. touchpad'li klavyesi de varsa laptoptan farksız cihazlar.. Tabi HD 4000 gibi onboard grafik çiplerini saymazsak. Biraz pahalı olacak ama 3000 lira altına da birşeyler bulursun sanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
Litminov said:
Acer Iconia W700 var mesela intel core i3, 4gb ram vs 2000 lira
Tabi HD 4000 gibi onboard grafik çiplerini saymazsak.

Cok guzel alet W700 ve Mediamarkt'larda 1500-1600tl civarina inmis. Ekrani, islemcisi, rami hepsi yeterli ve baya ovgu almis alet.
Iki sorunu var maalesef, win8 icin yetersiz olan 64gblik ssd ve 900 gramlik agirligi!
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Litminov said:
Acer Iconia W700 var mesela intel core i3, 4gb ram vs 2000 lira
Tabi HD 4000 gibi onboard grafik çiplerini saymazsak.

Cok guzel alet W700 ve Mediamarkt'larda 1500-1600tl civarina inmis. Ekrani, islemcisi, rami hepsi yeterli ve baya ovgu almis alet.
Iki sorunu var maalesef, win8 icin yetersiz olan 64gblik ssd ve 900 gramlik agirligi!

Aynen öyle ya ancak W8 tabletlerin hepsi ağır ve kalın ancak o donanıma böyle oluyor malesef..
Sosyal ağlarda paylaş

omm said:

Note 10.1'in fiyatı her yerde düştü. Teknosada bile düştü ama ben almış bulundum geçen hafta.

şunu okudum yüreğime indi.. meğersem o mesajdan sonra almışım tableti AHAHAH

note 10.1 zaten os va için değil direk S-Pen için alınması gereken bir ürün muadili ürün zaten bi lenovonu mu ne var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...