Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mısırda sokak ortasında hristiyan kadına tecavüz

Reflective

Öne çıkan mesajlar

Ya kivirman biseyi degistirmeyecek ki, her biri biseye inansa da yapilanlar din adina degildi. Demokrasi götürmek icin de degildi.
Amerika Irak'a din icin girmedi, Afganistan'a da. Petrol icindi bitti gitti.

Örnekleri rahatlikla arttirabiliriz, din bu isin bahanesi bugün icin de petrol de sahanesi iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Vidar said:

@dworg, söz konusu olan toplumsal bir tecavüz bilinci yalnız, bir bireyin sapkın dürtüleri değil.

ama o bilinci yaratan "salt islam" değil. bunu çeşrulaştırmada rolü olabilir, çarpıtılarak, esnetilerek vsvs ama islam demek gang rape demek değil olay. öyle olsa dünyada toplu tecavüze sadece islam ülkelerinde rastlanırdı.

toplu tecavüze tacize vs.uğradığı için cezayı kırbacı işkenceyi töre cinayetini vs.bizim coğrafya kadar sık yapan başka bi coğrafya varmı?

hani kadın zaten mağdur bu coğrafyada bide tecavüzden sonra dahada mağdur durumlara düşürülüyo.

islam kadar kadına değer vermiyen bi inanış sanmıyorum olsun.

en azından hakkını arıyabilsin kadın dimi?

kültür+din beraber bu işte
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

abi yaramayınca dinsizlik te yaramıo işte. adam "korkacak birşey yok oooh öldürdüm işte" diye söyleyiverio.

E abi o kafayla dinsiz herkesin de katil olmasi lazimdi ? Kendi savunduklarinizla celisiyosunuz.

Neyse bir baska sikinti da bu korku muhabbeti. Bireye ogretilmesi gereken Tanri korkusu degil, insanlik, ogzurluk, iyi niyet, toplumun refahi ve gelecegi gibi kavramlar ogretilmeli empoze edilmeli. Bu sekilde isteyen birey isteyen dine mensup olur, Allah'i da kitabi da kendine kalir.

Diger yandan once KAFIRLERIN GAVURLARIN HEPSI CEHENNEMLIK dediginde ortaya bu cikiyor iste.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

E abi o kafayla dinsiz herkesin de katil olmasi lazimdi ? Kendi savunduklarinizla celisiyosunuz..

hayır çelişmiyorum. sen benmim söylediğimi güçlendiriyorsun. insanın içindeki kötülüğe bulduğu kılıf, o düşünce/inanışa vs e sahip tüm bireylere genellenemez. yani biri kalkıp "ateistler şeytana tapan sapıklardır" dese de "hop bir dur" derim.

di said:

Neyse bir baska sikinti da bu korku muhabbeti. Bireye ogretilmesi gereken Tanri korkusu degil, insanlik, ogzurluk, iyi niyet, toplumun refahi ve gelecegi gibi kavramlar ogretilmeli empoze edilmeli. Bu sekilde isteyen birey isteyen dine mensup olur, Allah'i da kitabi da kendine kalir.

buna da tamamen katılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

Ya kivirman biseyi degistirmeyecek ki, her biri biseye inansa da yapilanlar din adina degildi. Demokrasi götürmek icin de degildi.

Örnekleri rahatlikla arttirabiliriz, din bu isin bahanesi bugün icin de petrol de sahanesi iste.

Petrol sadece din kılıfını gizlemek için bir araç,bush ırak ı işgal edeceği zaman " haçlı seferi başlamıştır,ya bizdensiniz ya onlardan " demesi ne demektir peki? Hadi ortadoğuda petrol için var? Hawaii de? Kore de? Şu anda 50 yıllık kore işgali sırasında halkın ne kadarı hıristiyan oldu evanjelist oldu haberiniz varmı?
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

din adına dersen ve bu işi gerçekleştirenler bunun din adına olduğuna inanırsa, din adına olur? bu işin karmaşık kısmı değil daha burasını bile aşamıyoruz.

asıl zaten anlaşılması gereken insanlar nasıl bunun din adına olabildiğine inanıyor ve neden buna uyacak noktaya sürükleniyorlar.

Bence cevap dindeki hiyerarşi, misyonerlik ve "bizden olmayanı allah cezalandıracak" mentalitesinden yatıyor. Dinlerdeki daha önce saydığım sorunlara ek olarak önemli bir sorun da kendinden olmayanlara verileceğini vaad ettiği baya fiziksel olarak şiddetli cezalar. Bu tarz fikirler tabi ki vahşete yatkın insanın psikolojisini etkiliyor, değiştiriyor. Sonra çıkıp dinin bunla alakası yok diyorsunuz. Sen vahşete yatkın bir ırka diyorsun ki "bizden olmayanlar cehennemde yanacak, derileri soyulup soyulup yeniden çıkacak ki canları maksimum derecede acıyacak". Bundan sonra geriye tek kalan "bizden olmayan" kısmını yeniden yorumlayıp inananlara bunu yedirmek, gerisi otomatikman geliyor zaten insanın şiddete yatkınlığından ötürü.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

benim burada "islamda kadın değerli tabii" vb bir laf ettiğim yok ki.

söylediğim noktanın gerçekliğini kabul edip geçmek yerine niye ben islam savunucusuyum gibi paso lafı islama getirdiğinizi anlamadım?

söylediğim cümle tek ve gerçekten çoook basit.

"insanın özü kötüdür"

(tu)
hocam zaten homo habilis homo erectus ne varsa katlederek gelmişiz buraya
Sosyal ağlarda paylaş

abi onu diyorum işte özü şiddete yatkın bir ırka tutuyorsun senin inandığın değere inanmayanların vahşice acı çektirileceğini vaat eden bir inanç biçimi veriyorsun. oldu mu şimdi? nedir bu yani tanrı/yaratıcı/allah vs ters köşeye yatırmaya çalışıyor ki iyi insan olması daha zor olsun diye mi? anlamadım
Sosyal ağlarda paylaş

Birak insanlar tartissin. Yani biraz klise olucak ama begenmedigin, memnun olmadigin bi konuyu okuyup yorum yazmak zorunda degilsin. Bunu seninle tartismak icin söylemiyorum abi yanlis anlama. Gel sen de fikirleini söyle. Ama neden hala tartisiyosunuz demek biraz komik oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

abi tartışmanın amacı genelde bir tarafın birden fikir değiştirmesi değil. sen hissetsen de hissetmesen de tartıştıkça düşünce ve bakış açı yelpazen gelişir. direk o tartışmada kabul etmesen bile farklı fikirlere empoze oldukça dünyaya bakış açın kendince farklılaşır. tartışmak güzeldir. devam edin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...