Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

100 liraya periyodik bakim

tiLi

Öne çıkan mesajlar

Istanbula yeni tasindigim icin arabaya nerde bakim yaptircagimi bilmiyodum. Sirketin soforune sordum. O da tanidik servisine benim icin goturebilcegini soyledi. Aradi adami 100 lira fiyat aldi. Verdim 100 lirayi ve anahtari, ertesi gun getirdi arabayi.

Sorun su: arabanin inSP(inspection) isigi hala yaniyor. Yapmamis olabilirler mi bakimi? Periyodik bakimda neler yapiliyor? 100 liraya tanidiga yaptirma mumkun mu? Yag degisimiyle falan belki daha pahali olmasi gerekiyodur?
belki de yaptilar da isigi sondurmediler ne biliyim. simdi kharona sordum sadece yag 80 dir diyo. dolandirdi beni anlasilan
Sosyal ağlarda paylaş

ya kampanyalı yerler oluyor bizim orda shellde vardı bitane, 250tl falan mı ne tutmuştu.

abi zaten staandart şeylerin fiyatı min o kadar yani
yağ,polen filtresi (hadi bu keyfi ) hava filtresi
bi balatalara bagayım,hmm akünüde değiştirelim istersen kaç sene oluo hmm

böle dedinmi aküsüz balatasız 250 ye felan çıkabilin
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

100TL olmayacak iş değil lâkin şu kıstaslar önemli:
-Kullanılan yağ marka ve tipi
-Kullanılan yağ filtresi markası (tabi değiştiyse)
-Hava filtresi markası ve tipi

Sana yarı sentetik ve ucuz bir yağ kullanıp, piyasa malı ucuz yağ filtresi takmış olabilir. Hava filtresi ise pahalı bir şey değil. Kendisine de 20TL falan bir para ayırmış olma ihtimali var. Ama bu rakamı anca kendin yapsan yakalarsın. 100TL'den şüphelenmen gerekliydi :P Speedy falan gibi yerler bile 220-270TL diyorlar bakıma :)

Bilgisayara bağlayıp servis ışığını da resetlememiş anlaşılan :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi standart bakımdan çoğunluğun anladığı bu. Benim ustaya biri aracını getirmiş, elektrik arızası için (araç Ford) ve 'alışkanlık elimi atıp polen filtresine baktım ve ne göreyim... filtrenin üstü 1cm keçe kaplı' demişti. Araç sahibine sormuş ve Kadıköy'de ustama götürürüm hep demiş :P Adamın haberi bile yok polen filtresi olduğundan aracının. Adam kışın aracın ısınmamasından, camların buğu olmasından falan hiiiiççç şüphelenmemiş. Ustası da o bölgeyi ignore etmiş :P Aracın filtresi tahmine göre 6 yıldır hiç değişmemişmiş.

Bakım var, bakım var :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

ee 270 liği de beğenmediniz ki siz. illa yetkili serviste 570+KDV mi yapcaz
araba opel astra H 2009 1.6 benzinli

bakım kitapçığına bak, ne çeşit bir yağ, kaç litre tavsiye ediyor*

opel orjinal yedek parça yazan bir dükkan git

*yağ istiyorum de
yağ filtresi
hava filtresi
polen filtresi
4 tane de buji iste
opel astra demen yeterli bunları isterken

bunları al
eli yüzü düzgün bir özel opel servisi bul, bunları arabama monte edin de
ustaya 40-50 lira ver bas geç

ya da bosch car service'e git
onların yedek parçaları da oluyor

yapsınlar bakımı, hesap gelince biraz indirim yapsanız de, yaptırabileceğin en ucuz bakıma göre en fazla 50-60 lira fazla ödersin.

bu kadar basit
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu tarz basit seyleri kendiniz yapsaniza.

Yag, yag filtresi, hava filtresi degistirmek maksimum 2 saatinizi alir. H.sonu al abi birani, cik kapinin onune, hem paran cebinde kalsin, hem de aklinda soru isareti kalmasin.

Servislere asla guvenmiyorum bir de, bir keresinde ozellikle full synthetic dememe ragmen abidik gubidik hayatimda duymadigim mineral alasimli yag koyarken yakaladim. Motosikletin akusunu sarj etmek icin biraktigimda da bunun bujileri de gitmis diyerek buji parasi gecirmislikleri de var. Olay gectikten sonra yetkili servis degilse cok bir hak iddaa da edemiyorsun.

Servislerde yag degistirirken eski yagin tamamen akmasini da beklemiyorlar, ben biraz pinpirikli oldugumdan, arabanin sagindan solundan kaldira kaldira eski yagi komple akitmaya ozen gosteriyorum. Her seyi 2-3 kere kontrol ederek yapiyorum en azindan kafam rahat oluyor bakim bittiginde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...