Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Istiklal Marsi ve Saygi

Kaliko

Öne çıkan mesajlar

lemuria said:

Ekmek said:

Kalkar giderim ben sorun değil.

O iş o kadar kolay değil, gerçekten böyle gördüğünüz için bu haldeyiz. Kalkıp gitmek nedir? Hiç mi bağlılığın yok ülkene? sevdiğin insanlar, kız arkadaşın, ailen, büyüklerin, onların büyükleri? bunların yaşamları hiç mi anlam ifade etmiyor sana? sevdiğin hiç mi birşey yok?
ben anneannemin anlattığı hikayelerde tanıdım kürtleri, dostlarmış, komşularmış, birlikte oynarlarmış. onun da dedesinin hikayelerinden dinledim savaşı. bu olay fiction değil, gerçek arkadaş. senin benim akrabağalarımız can verdi bu topraklar için, kalkıp gitmek olmaz.

Yok. Hiçbir bağlılığım yok.
Keşke zamanında onlar da kalkıp gitseymiş de 3. dünya ülkesinde yaşamasaymışım mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

Cuce said:

meh, milli marsın ne olduğunu neden olduğunu ne ifade ettiği bilmiyen zıpırlar dolusmus.

saygı durusuna kalkma bişi olmaz, sevmiyosundur, saygı hak ettiğini düşünmüyorsundur kalkmazsın umursamazsın, hatta protestoda edersin.

ama milli mars denilen nane öle bişi değil. kolonizmin ve emperyalizmin (günümüz emparyalizmi değil, harbi baba emperyalizm) çküşü/parcalanısı/zayıflaması ile beraber halklar uluslar milletler insanlar özgürlüklerini ve kendilerine hükmetme haklarını kazanmaya basladılar.

gidip bakın bu işin geleneğinden göreneğinden dikstüründe; bu özgürlüğün bu sovereignty'nin iki temel sembol vardır, her ülke üstüne bişiler ekler ama bu ikisi temeldir. biri bayrak, diğeri milli marş.

Bir bayrağı yakabilirsin, bir milli marşı kesebilirsin, protesto edebilirsin. Tepki saygısızlık değildir, aksine saygıdır. Amerikanın devlet olduğunu kendine hükmettğini bağımsızlığnı kabul etmeden bunların simgesi olan bayrağı yakmanın alemi yoktur zaten.

Boş boş oturmak ise saygısızlıktır, saygısızlık ettiğin, kıymetsizleştirmeye calıstığın ise sadece marşın ait olduğu devlet değil, daha önemlisi, bütün bağımsız ülkelerin kullandığı sembolizim ve metod'dur. boş boş oturursan öle koyun gibi, bayrağın marsın neyi simgelediğinden bile bi haber, mal deriz geceriz işte.

mal mal oturmuslar, mal olduklarından ötürü.

Bayragın tasarımı çok kötü.

Marş da melodik bir çernobil.

Ama sanırım videoya yorum yapmışsın, izlemedim dur bi izliyim.

Suna niye cevap yaziyorsunuz ki? Verin parasini sussun ya da mouse, ses karti falan alin, baslasin İstiklal Marsi'ni tersten soylemeye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...