SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2013 3.60 olduğunda VAY ANASINI NE YÜKSELDİ LAN demiştim. Şimdi bakmıyorum bile fiyata, 4.2 lerdeydi en son. "Ben hep 50 liralık alıyorum" culardan oldum artık. Kafam rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 hep 50 tl lik alanlardan oldum ben de ama 50tl lik benzin 3-4 gun gitmiyor, cok kisa mesafeler kullanmama ragmen. iyice suyu cikti bu fiyatlarin artik ama yapacak birsey yok. dostum neyse senin soruna cevap 60k ya performansli arac istiyorsan alabilecegin en performansli arac 2008 ya da 2009 model bir jcw olur manuel vites, yakar benzini biraz ama performans istiyorsun, 160hp uzeri arac istiyorsun. en performanslisi bu bu fiyat seviyesinde malesef baska secenek yok. ha malesef dedigime bakma, hastasiyim jcw'nin yanlis anlasilmasin, porsche'um ferrari'm olsaydi bile bir tane de jcw alip haftanin minimum 2 gunu onu kullanirdim. ama su an hicbiri yok ayri mesele =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 KHaRoN said: Spiegel said: paramecium said: Selam, Şu noktaları anlayamadım: Spiegel said: ...daha yavas yanan yakitin daha hizli yanan yakita gore daha pahali olmasi gerek...daha iyi performans sunar benzin her zaman dizele gore. Saygılar. Şunu demek istedim benzinli motorlar daha çabuk yakıyor, dizel daha yavaş yakıyor. Daha uzun süre gidiyor dizel yakıt ve dizel motorlu araçlar, mesafe bakımından. Amerikada dizel yakıt daha pahalı benzinden, bu yüzden mi orasından tam emin değilim. Yakında burda da o şekildr olanilir fiyatlandırma demek istedim, yani şehir içi kullanılacaksa benzinli araç daha mantıklı sanki. Burda boyle bi alaka yok. Evet motorinin tepkimeye girme hizi daha yavas ama daha uzun gitmesinin sebebi bu degil. Motorlarin bunu daha verimli kullanmaya baslamasi menzilin sebebi. Son petrol urunu olarakta motorin elde etmek benzin e gore biraz daha mesakkatli, pahali olmasinin sebebi bu. Avrupada goreceli daha ucuz oldugu donemler ise tamamen arz/talep dengesiyle alakali. Daha temiz yakit, daha az petrol tuketimi vs hedeflendi tabii haliyle. US in bundan sebeplenmemis olmasi normal. Suark said: KHaRoN said: Suark said: o yüzden, bi araba ne kadar ucuzsa o araba o kadar çok servise gidecek, o kadar çok servisten geçirecekler diye bakıorm Bunu diyen insan, japonlar 6 sene garanti veriyor diye seviniyor. anlamadım :( Diyordum ki, honda da bagliyor kullanicisini kendine. 6 sene boyunca arabalari muazzam saglam oldugu icin degil, servis garantisinden cikmak istemeyen musterisini servise baglamak icin veriyor garantiyi. Sanayide ithalati izdirapli oldugu icin karli is yapilmadigindan, servislerin de hala cok rekabetci fiyatlari yuzunden hondalarda ozel servis olmamasinin falan sebebidir bu. Bir de "adam 6 sene garanti vermis, adamlar guveniyor arabasina" ile default gelen saglam araba ilizyonu da bu zincirin bi parcasi haliyle. hmm bak öle hiç düşünmemiştim, 150k dan sonra özel servislere gitmiştik hep tabi, hatta "tanıdık işten anlayan usta" ya götürdüydüm en son. yalnız ilizyon diosun da, hiç sorun yaşamadım ben daha ya bu heriflerden aldığımız bi arabada. e 6 sene garanti veriosa adam beni yarıyolda koymıcak demektir bu araba. - jazz 2x, city,civic 3x,accord - Hani başka arabalarla tecrübe olmasa, ilizyon dicemde, taş gibi yav. yani kötü kullansan,bakım sektirsen,kasis inşaat dan dun heryere girsen,arabanın her yerini vursan falan gene taş gibi. bunu da hep turbo kullanmamasına bağlamıştım, çünkü diğer sorun çıkaran arabalarda genelde onunla ilgili şeyler oluyordu. şimdide bunlar turbo dizel yapmışlar, e honda yaptıysa "motor"un en iisini yapmıştır diyerekten denenebilir, tabi pahalı manuel + HB modele 61k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 hondaya kotu demiyorum zaten; dedigim sey 6 sene kullanip aynen problem cikarmayan cok araba var artik, illa garanti vermelerine gerek yok diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Selam, VW DSG için Amerika pazarıdna 10 yıl garanti diyormuş :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2013 ohohoho vay anasını. ya bu garanti işi 2. elde felan ii bişe he, adam direk kendi servisine götürmeye zorunlu kılındığı için km sıfırlama çakallığını bi nebze engellemiş oluosun. sahi nie km hesabı var? motorun çalışma saati hesabı olsa ya. istanbul trafiğinde 100k km yapmış adamla, konyada 100km yapmış adamın motoru aynı değildir ki. dimi yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 forgiver demiştin bidaha binersen yaz verileri diye otomatik vites, econ modda şehir içi ( bide rodaj hala var mı yokmu bılmıorm araba 1000+ km de ) 31lt ye 250km gitti şehir içi ( istanbul ). Tabi 150km si kısa mesafe trafikli ortam (motor tam ısınmadan muhtemelen ) 100kmside hardcore istanbul trafiğinde. yani trafikte yakacağı maksimum değer. LPG yi opet olmadığından shellden aldım. Opetta daha iyi gidiyor deniyor. Yani yakabileceğimin en fazlasını yaktım ve şöle bişi çıktı : 100km de 12.4 lt yakmış 2.400 olması lazım lpg 73-75tl arası doluo. yani 100km yi 29.760tl ye almışım. rodajı felan düşünürsek iyi gibi.ama kıyaslamak lazım tabi. benzinlisi 10 falan yaksa şehir içi 5tl den hesaplasak 50tl edecek. aslında hesapta şunu yapmak lazım http://benzin.doviz.com/ burdan aldım bilgileri Benzin = 4.57 Dizel =4.08 lpg 2.48 oranlarsak benzin/lpg oranı 1.84. dizel/lpg oranı 1.64 benzin /dizel 1.12. yani bunun 12.4 yaktığı yerde bi benzinli araba 6.73, dizelde 7.56 yakıosa eşitler. Benzini direk eliorzda, dizel/lpg rahat rahat kapıştırılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bloodjackal Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 60k ya 0 yeni focusun en full donanımlısını alırsın. edit: hemide dizel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oktayca Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 otomatik dizel leon 56 500 yazmıştım değilmi? :) 2650 TL yede misler gibi led far arka park ve karartılmış arka cam ekletiyorsun kalan paranlara bir panoromik sunroof çakarsın herkesin imrendiği bir araban olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 sunroof filan hiç aramıyorum da leonun şu ızgaralı tampon opsiyonu var, onlar olmadan çok tipsiz duruyor araba leon performans olarak en tatmin edici ondan sonra megane edc, astra hb 1.3 var aklımda Suark said: 100km de 12.4 lt yakmış 2.400 olması lazım lpg 73-75tl arası doluo. yani 100km yi 29.760tl ye almışım. rodajı felan düşünürsek iyi gibi.ama kıyaslamak lazım tabi. benzinlisi 10 falan yaksa şehir içi 5tl den hesaplasak 50tl edecek. teşekkürler suark, yeni motordan mı, istanbuldan mı bilmiyorum ama çok fazla geldi bana 12 litre yakması bende 1.4 2001 reno var, ne yaparsam yapayım, 10 litreden fazla yakmıyor bir de biraz benzinle gidip öyle lpgye çevrilse daha iyi diyorlar ya da lpgyi kapatıp benzinle kullanmak 1000 km filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 alın benim arabayı biriniz, hayrını görün http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-astra-classic-iii-1.3-cdti-easytronic-hatasiz-boyasiz-kazasiz-123590948/detay/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 hm 1.6 eski arabadada bu civarda yakıodu. ha mesela o uzun yolda 35 litreyle istanbul-manisa götürüyordu ki o 400+ km olması lazım. 400 olmuş olsa 8.75 eder. oda trafikte 12 falan yakıodu. trafik çok önemli, yani mesela mahmutbeye gittim geldim mesai saatinde, gidiş sabah açıktı yol, 30 dakkaya falan gittim dönüş 2 saat 20 dakka sürdü :p. 50km falan bu arada bahsettiğim yol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 aldığın fiyata satıyorsun lan :) bu amatörü eğlendirir ya, bizimkilerde manueli var 6 vites işkecesi ve hızlanması üzüyor ama hızını aldınca çok güzel gidiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Ginaly arkadasim ariyordu pasladim ilani. Ciddi karar verirse mesajlasalim. Temiz bakmissin bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 forgiver said: aldığın fiyata satıyorsun lan :) bu amatörü eğlendirir ya, bizimkilerde manueli var 6 vites işkecesi ve hızlanması üzüyor ama hızını aldınca çok güzel gidiyor pazarlık sünnettir ya (: hızlanması hakikaten üzüyor ama o şirin tatlı yakıt tüketimi yok mu aaah ah sdfsdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Perfectionist said: Ginaly arkadasim ariyordu pasladim ilani. Ciddi karar verirse mesajlasalim. Temiz bakmissin bu arada. eyvallah. bu arada içinde sigara içildi. oraya yazmayı unuttum ben ama baştan bilinsin diye belirteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2013 Önemli olan içinde seks yapıldı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2013 2013 leon bugun teslim aldim, araba gercekten 61,150 liralik fiyatinin cok ustunde bir performansa sahip. ki baz fiyati 56,500 (style, 1.6 tdi dsg) ama almayi dusunenler mutlaka led far dusunsun, inanilmaz degistiriyor arabayi. bu fiyat araliginda bakan varsa en azindan aracin icine binip, iki kurcalamadan hemen kararini vermesin. yalniz kesinlikle reference paketini almayin, bugun araci teslim alirken reference gordum bir tane, resmen bombos birakmislar arabayi. ps: tek kotu yani ise tavandan asma pedala donmusler, hic alisamadim :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Selam, Ne güzel herkes aracını teslim almaya başlamış :) Kazasız belasız kullanın inşallah. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2013 @Disappear: leonda, aerodinamik tampon için uğraştırıyorlar mı standart almadıysan ne kadar farkediyor bir de dsg nasıl bunda kullandıkça yazar mısın, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 bugun araci biraz daha uzun sureli kullandiktan sonra az daha detayli yazayim dedim. ilk olarak dediklerim style paketi icin oldugunu bir kez daha hatirlatiyim, reference paketi gercekten alinmamasi gerekn bir paket. yeni leon ile eski leonun arasinda resmen daglar kadar fark olmus. daha 1 ay oncesine kadar 2010 model leon kullaniyordum, o da 1.6 tdi, style, dsg idi. eski leon kendi sinifinda en buyuk ic hacimi sunuyordu nerdeyse, en buyuk olmasa bile en azindan 2. dir diyebilirim. iri yari bir adam olmama ragmen, ayni iri yarilikta abim ben arabayi kullanirken rahatca arkama oturabiliyordu. yeni leonda bu alan azaltilmis. aracta kesinlikle yer sikintisi cekildiginden dolayi asma pedala gecildiginden eminim artik. direksiyondan itibaren gaz pedallarina kadar olan mesafe, eski leona gore cok daha kisa olmus gibi geldi bana. koltugu neredeyse en arkadya dayayarak rahat edebiliyorum. ayrica tavanda, eski leona gore basik olmus. yani araba biraz leon, biraz scirocco karistirmislar gibi geldi. ama bu karistirmadanda ortaya muazzam bir araba cikmis. tarz olarak kesinlikle eski leon arasinda fersah fersah fark var. eski leon normal bir hatchback araba gibi dururken, yenisi cok cok daha spor duruyor. dsg, eski leona gore sanki daha bir stabil gibi geldi. vites gecisleri her zaman iyiydi dsg'nin ancak bunda sanki daha da bir iyi olmus gibi. cok dik yokuslardan cikmaya calisirken vites kucultmesinde bile herhangi bir ani hareket yaptirtmiyor vites gecislerinde. benim gibi adam akilli araba kullanmaya basladiginizdan beri tabandan pedala alistiysaniz, arabayi mutlaka test ederek alin. iki gundur cidden adam akilli bir oturma pozisyonu bulamadim asma pedal ve ic hacimin garipligi yuzunden. aractaki baska bir aklima gelen kusur ise aynalarin ufakligi, eski leonun aynalarindan sonra cok ufak geldiler gozume, bir de ic bukey aynalarmis galiba. bir turlu alisamadim, surekli yanlis pozisyonda duruyormus gibi geliyor aynalar. bu saydigim iki uc kusur disinda arabanin geri kalan her seyi kusursuz. ancak tekrar tekrar alacak arkadaslar mutlaka ve mutlaka led paketi alsin, bambaska bir hava katiyor arabaya. ayrica sunroof opsiyonunuzu da degerlendirin, tavanin biraz daha basik olmasindan dolayi cam tavan isteyebilirsiniz. ps: sunroof demisken, dogus otomotiv seat'in (veya vw'nin genel olarak bilmiyorum) sunroof tedariginde sorun yasadigini, bu yuzden haziran teslimatli sunroof arabalarin ekim'e ertelendigini soyledi, bilginiz olsun. ps2: forgiver, ben araci standart tampon aldigim icin dedigin tampon hakkinda bir bilgi veremiyorum malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 teşekkürler opelin 1.3 motoru gerçekten alınmazmış bunla megane arasındayım şimdi manueli 5 vites olduğu için hiç dsg bulaşmayı düşünmüyordum ama deniycez artık dediğin ızgaralı tampon şu, şimdi sitesinde göremiyorum ama bu da çok farkettiriyor arabayı, neredeyse hiç alakası kalmıyor standart arabayla http://www.seat.com.tr/seat_files/201288101533186_4.5.12.0.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2013 ya soyle diyim eger dsg aklina kurt dusuruyorsa, dogus otomotiv sana soyle bir opsiyon sunuyor; 1,200 tl'ye allianz firmasindan full life diye bir police yaptiriyorsun ve bu sanziman dahil olmak uzere bazi parcalara 2 sene daha garanti veriyor. yani 4 sene boyunca sanzimanin garanti kapsaminda oluyor. bundan onceki leonu 50k km'de sattim hic bir sikinti yoktu ama mesela arabayi pasta cilayi goturdugum yerde benim arabanin aynisindan, 60k km'de sorun vermeye baslamisti. eger istanbul civarindaysan dogus otomotive bir ugra, sarper bey var satista kendisi cok yardimci oluyo ve durust de davraniyor her seyde. cogu aklina takilan seyde yardimci olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar