Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çalışmanın da bir adabı olmalı

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

türkiye cumhuriyeti gibi bir üçüncü dünya ülkesinde bile 11 saati aşamıyor günlük çalışma saati. kendinizi köle olarak kullandırıyorsanız kapitalizmi değil, kendinizi suçlayın.

Bizim şirkette çok çalışanlar yükseliyor, isteyen çok çalışmayabiliyor, o zaman 10 sene aynı pozisyonda kalıyor. Seçim kişiye bağlı, zorlama yok. Burada bir arkadaş önermiş, teyzem hasta halam ishal amcamın gazı var tarzı bahanelerle çıkarsın, hatta işim var der çıkarsın yani kimse mesaiye kalmassan kovmaz.

Çalışana statü var, para var. Ben 8-5 çalışırım sonra basar giderim diyen de hayatı boyunca işini düzgün yaptığı sürece çalışabilir, ama bir bok olamaz.

Seçim kişiye bağlı, ben çalışıp sonra da öf çok yoruldum diye ağlamayı seçiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok bildiğiniz için her şeyi.

23 saat çalışan ben değilim, ekibin içinde 10 sene tecrübeli direktör de, 50 yaşında chief accountant da vardı. 23 saat kaldıysak demek ki acil yetişmesi gereken bir şey vardı ve 23 saatte bitti değil mi?

Bir dahaki sefere sizlerden 9 saatte bitirecek meziyete sahip olan birini çağıralım da bizim gibi boş boş oturmasın bitirip gitsin.
Sosyal ağlarda paylaş

23 saate bitmek zorunda olan bir iş olamaz. ya planlama hatası var yada ac gozlu patron var demektir.. he bide köleler tabi. sert çıkmak istemiyorum ama ne yazıkkı senin kafa yapındaki insanlar yüzünden bu ülkenin hali dahada kötüye gidiyor. her geçen gün patronların elini güçlendiren tipler (yalakalar) çoğalıyor. ve "take it or leave it" yapma şansları ve güçleri artıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

benm arkadaş ta böle baya mesaiye kaldı bir ay boyunca
askere giderken 2-3 gün erken çıkması gerekti, 1 gün bile izin vermediler
bir de her fırsatta daha fazla iş yüklediler

benim görüşüm mesai saatinde normal bir insanın yapabileceğini yapmak kafi
extraların karşılığını alabileceğin garantiyse başka işin yoksa çalış
Sosyal ağlarda paylaş

İş öyle gerektiriyorsa 30 saat de oturup çalışılır ama karşılıklı anlayış gerekiyor, askere gidecek adama izin vermemek falan nedir arkadaş. İş mi yok, bi dakka durmayacaksın öyle yerlerde.

Bide şu kendi işin-başkasının işi ayrımını hiç bi zaman anlayamadım. Sermayedar olmasan da iş senin işin, ne kadar başarılı olduğun ne kadar çalıştığınla ilgili. Tamam kendinizi kullandırtmayın ama 6dan sonra 5 dakika durmam falan bunlar çok ucuz laflar.
Sosyal ağlarda paylaş

adama ne yüklenmişsiniz ya.. ben 2 saatlik iş için IT deki sorun yüzünden 10 saat mesai yazdığımı biliyorum ya

23 saat sürekli çalışılmaz ama bi durum olur ve istediğin kadar organizasyonu iyi planla bir hafta boyunca güne 3 saat uykuyla o işi bitirmen gerekebilir

burada tartışılan durum standart sapma kabul edebleceğimiz, çan eğrisinde kıçı başı kesilen uçlardan biri

olaylara durumsal yaklaşmayıp (yada konjonktürel) her ne şartta olursa olsun 17:30 da işini bitirip siktir olup gitmek yaptığı işe özverili olmayan adamın tercihidir.

kronik olarak mesaiye kalma durumu varsa o zaman organizasyon yapısında bir sıkıntıdan bahsedebiliriz o zaman süreci sorgulamanız, elde ettiğini bulgularla üst yönetime iyileştirme seçenekleriyle geri bildirimde bulunmanız lazım, bunu yapmanıza rağmen süreç iyilşetime adına bir gelişme olmuyorsa ağlayın yani ben de ağlarım ama yapmadan ağlıyorsanız sorunu kendinizde arayın
Sosyal ağlarda paylaş

bir işin 24 saatte bitmesi gerekiyorsa üç ihtimal var:

1. kötü yönetim
2. kötü çalışan
3. ikisi birden

firmalar bir işin ne kadar süreceğine bağlı olarak planlama yaparlar. bu iş x saat sürer der. a kişisi x/2 saatte yapar, b kişisi 2x saatte yapar. bu b kişisi kendi mallığını gidermek için mesaiye kalmak durumunda kalabilir. bir başka firmada, bu iş x saatte bitecek deniyorsa ve bütün ekip 3x saat çalışıyorsa o firma toptan gerizekalıymış. çok acil bir durum olur, örneğin ekipten biri ölür; malın gittiği ülkede savaş çıkar, doğal afet olur.. bu durumlarda mesaiye kalınır.

diğer durumlarda kendinizi kullandırmak çok saçma birşey, yapmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

6 dan sonra 5 dakika durulcaksa o 5 dakikanın hakkı verilmeli. Tabi 5 dakika çok küçük bir rakam hiçbir zaman 5 dakikayla kalmaz o topladığında ay sonunda fazladan 1 gün eder. Yukarda denmiş işte 5 dakika geç gelsen laf ederler ama gece 10 da çık kimse bişey demez. Çalışanın hakkı verildiği sürece fazla çalışmanın sorunu yok ama gerisi bi yerden sonra sırf kendini kullandırmaya giriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Otel sektöründe çalışmayanlar ağlama duvarı yapmış direk burayı :D 31 aralıkta sabah 7de işe girip 1 ocakta 15te işten çıkılan bir sektöre bakıp , siz 23 saati kırk yılda bir yapanlara içimden çok sevgi sözcükleri yolluyorum. Şuan bizde 5.5 haftadır izin kullanmayan arkadaş var , izinden kastım pazar günü ,oyle tatil falan degil , herif 5.5 haftadır her allahın günü burada ki çoğunda 11 saat mesai ile çalışıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

son başıma geleni söyleyeyim o zaman,

pazartesi günü hazineden doldurulmak üzere tablo geldi, ve en geç çarşamba mesai bitimine kadaar bu belgeyi sisteme yüklememizi istediler

sıkıntı şuydu ki hem aktüerya hem de hasar yönetiminden veri lamamız gerekiyordu ama birinde maliye denetimi ötekinde hazine denetimi vardı + rutin raporlama sürecindeyiz keza halka açık bir şirket olduğumuzdan vaktinde KAP açıklaması yapmamız bekleniyor

sonuç olarak mesaiye her türlü kalındı, ben kalmadım ama aktüeryadaki ve hasar yönetinindeki arkadaşların kalması gerekti, sen istediğin kadar organziasyon şemanı iyileştir regülatif bir değişim sürecinin olumsuz etkisi 2 ay hissediliyor ki o sürede bir şeyler otursun çünkü regülasyonu yapan kurumdan o süreçte başka düzletmeler geliyor sürekli

en azından şu son 6 aylık dönemde sigorta sektörü böyle, ekonomik konjonktür değiştikçe kurumlar da önlem almak adına köklü değişiklilker yada tadile gidiyorlar ki bu sırf bizde değil en azından belçika ve hollanda da böyle

şumesaiye kalma kalmama durumunu maktro değil mikro ölçekte değerlendirmek en mantıklısı çünkü kendimizi kullandırmamaız gereken iş sahibi adam da o kadar mesai yapıyor elbet
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...