sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 fizban said: türkiye cumhuriyeti gibi bir üçüncü dünya ülkesinde bile 11 saati aşamıyor günlük çalışma saati. kendinizi köle olarak kullandırıyorsanız kapitalizmi değil, kendinizi suçlayın. Bizim şirkette çok çalışanlar yükseliyor, isteyen çok çalışmayabiliyor, o zaman 10 sene aynı pozisyonda kalıyor. Seçim kişiye bağlı, zorlama yok. Burada bir arkadaş önermiş, teyzem hasta halam ishal amcamın gazı var tarzı bahanelerle çıkarsın, hatta işim var der çıkarsın yani kimse mesaiye kalmassan kovmaz. Çalışana statü var, para var. Ben 8-5 çalışırım sonra basar giderim diyen de hayatı boyunca işini düzgün yaptığı sürece çalışabilir, ama bir bok olamaz. Seçim kişiye bağlı, ben çalışıp sonra da öf çok yoruldum diye ağlamayı seçiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Brezilya'lı ünlü samba yıldızının dediği gibi no pain no gain. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 dalyan gibi adamsın can. vur masaya ne istiyosan. sana höt mü diyecekler. bişey olursa kahveden bülent abilerle yanındayız yarım saate Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Masakari said: Brezilya'lı ünlü samba yıldızının dediği gibi no pain no gain. Öyle abi, kimse kimseyi zorlamıyor yani. 10 sene sonra nerede olmak istiyorsun diye soruyorlar ya, verdiğin cevaba bağlı nasıl çalışmayı seçtiğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Theridone said: dalyan gibi adamsın can. vur masaya ne istiyosan. sana höt mü diyecekler. bişey olursa kahveden bülent abilerle yanındayız yarım saate Bülent Abi kim lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 iş 23 saat aralıksız çalışıp sonra ağlayarak bakın ne çok çalıştım demek değil, 9 saatte yapılacak işi 9 saatte yapacak meziyete sahip olmak. verimli çalışmayı öğrenin, böyle yükselirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Çok bildiğiniz için her şeyi. 23 saat çalışan ben değilim, ekibin içinde 10 sene tecrübeli direktör de, 50 yaşında chief accountant da vardı. 23 saat kaldıysak demek ki acil yetişmesi gereken bir şey vardı ve 23 saatte bitti değil mi? Bir dahaki sefere sizlerden 9 saatte bitirecek meziyete sahip olan birini çağıralım da bizim gibi boş boş oturmasın bitirip gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 sipeyskeyk said: Burası FORUM Dolayısıyla insanlar konu başlığı bağlamında tartışmayı istedikleri yöne çekmekte özgürler. Seni yermek de buna dahil http://t.qkme.me/3r0snx.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 23 saate bitmek zorunda olan bir iş olamaz. ya planlama hatası var yada ac gozlu patron var demektir.. he bide köleler tabi. sert çıkmak istemiyorum ama ne yazıkkı senin kafa yapındaki insanlar yüzünden bu ülkenin hali dahada kötüye gidiyor. her geçen gün patronların elini güçlendiren tipler (yalakalar) çoğalıyor. ve "take it or leave it" yapma şansları ve güçleri artıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Adam sosyalist çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Senin ülkende de, senin ülkenin şirketinde de çalışmıyorum. Merak etme, sizin kaytarmanıza engel olan çalışkan insanlardan değilim. Bulunduğum şirkette herkes benim gibi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 benm arkadaş ta böle baya mesaiye kaldı bir ay boyunca askere giderken 2-3 gün erken çıkması gerekti, 1 gün bile izin vermediler bir de her fırsatta daha fazla iş yüklediler benim görüşüm mesai saatinde normal bir insanın yapabileceğini yapmak kafi extraların karşılığını alabileceğin garantiyse başka işin yoksa çalış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Kendi işi için insan 24 saatte çalışır da başkasının altındayken mümkün mertebe 9-6 çalışmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 İş öyle gerektiriyorsa 30 saat de oturup çalışılır ama karşılıklı anlayış gerekiyor, askere gidecek adama izin vermemek falan nedir arkadaş. İş mi yok, bi dakka durmayacaksın öyle yerlerde. Bide şu kendi işin-başkasının işi ayrımını hiç bi zaman anlayamadım. Sermayedar olmasan da iş senin işin, ne kadar başarılı olduğun ne kadar çalıştığınla ilgili. Tamam kendinizi kullandırtmayın ama 6dan sonra 5 dakika durmam falan bunlar çok ucuz laflar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 adama ne yüklenmişsiniz ya.. ben 2 saatlik iş için IT deki sorun yüzünden 10 saat mesai yazdığımı biliyorum ya 23 saat sürekli çalışılmaz ama bi durum olur ve istediğin kadar organizasyonu iyi planla bir hafta boyunca güne 3 saat uykuyla o işi bitirmen gerekebilir burada tartışılan durum standart sapma kabul edebleceğimiz, çan eğrisinde kıçı başı kesilen uçlardan biri olaylara durumsal yaklaşmayıp (yada konjonktürel) her ne şartta olursa olsun 17:30 da işini bitirip siktir olup gitmek yaptığı işe özverili olmayan adamın tercihidir. kronik olarak mesaiye kalma durumu varsa o zaman organizasyon yapısında bir sıkıntıdan bahsedebiliriz o zaman süreci sorgulamanız, elde ettiğini bulgularla üst yönetime iyileştirme seçenekleriyle geri bildirimde bulunmanız lazım, bunu yapmanıza rağmen süreç iyilşetime adına bir gelişme olmuyorsa ağlayın yani ben de ağlarım ama yapmadan ağlıyorsanız sorunu kendinizde arayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 ucuz deil prensip meselesi 5 dk geç gelsen laf eden yerler var ni,ye 5 dk fazla durasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 bir işin 24 saatte bitmesi gerekiyorsa üç ihtimal var: 1. kötü yönetim 2. kötü çalışan 3. ikisi birden firmalar bir işin ne kadar süreceğine bağlı olarak planlama yaparlar. bu iş x saat sürer der. a kişisi x/2 saatte yapar, b kişisi 2x saatte yapar. bu b kişisi kendi mallığını gidermek için mesaiye kalmak durumunda kalabilir. bir başka firmada, bu iş x saatte bitecek deniyorsa ve bütün ekip 3x saat çalışıyorsa o firma toptan gerizekalıymış. çok acil bir durum olur, örneğin ekipten biri ölür; malın gittiği ülkede savaş çıkar, doğal afet olur.. bu durumlarda mesaiye kalınır. diğer durumlarda kendinizi kullandırmak çok saçma birşey, yapmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 3 kişilik işi 1 kişi yaparsa böyle oluyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 kötü müşteri yi unutmuşsun reddemeyecein bir sipariş gelse sen de planlamanı bozmak durumunda kalırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 6 dan sonra 5 dakika durulcaksa o 5 dakikanın hakkı verilmeli. Tabi 5 dakika çok küçük bir rakam hiçbir zaman 5 dakikayla kalmaz o topladığında ay sonunda fazladan 1 gün eder. Yukarda denmiş işte 5 dakika geç gelsen laf ederler ama gece 10 da çık kimse bişey demez. Çalışanın hakkı verildiği sürece fazla çalışmanın sorunu yok ama gerisi bi yerden sonra sırf kendini kullandırmaya giriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 reddedemeyeceğin bir sipariş gelirse firma der ki 23 saat çalış, 3 gün çalışma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 fazla çalışmanın karşılığı fazla fazla veriliyorsa bence sorun yok ağlamaya da gerek yok problem mesaiye kal fedakarlık yap anlayışında ve yalakalık olsun, ilerde işim düşer diye bedavadan mesaiye kalan mal çalışanlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 fizban said: reddedemeyeceğin bir sipariş gelirse firma der ki 23 saat çalış, 3 gün çalışma. planladığın diğer siparişler ne olacak 3 gün geç mi teslim edeceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Otel sektöründe çalışmayanlar ağlama duvarı yapmış direk burayı :D 31 aralıkta sabah 7de işe girip 1 ocakta 15te işten çıkılan bir sektöre bakıp , siz 23 saati kırk yılda bir yapanlara içimden çok sevgi sözcükleri yolluyorum. Şuan bizde 5.5 haftadır izin kullanmayan arkadaş var , izinden kastım pazar günü ,oyle tatil falan degil , herif 5.5 haftadır her allahın günü burada ki çoğunda 11 saat mesai ile çalışıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2013 son başıma geleni söyleyeyim o zaman, pazartesi günü hazineden doldurulmak üzere tablo geldi, ve en geç çarşamba mesai bitimine kadaar bu belgeyi sisteme yüklememizi istediler sıkıntı şuydu ki hem aktüerya hem de hasar yönetiminden veri lamamız gerekiyordu ama birinde maliye denetimi ötekinde hazine denetimi vardı + rutin raporlama sürecindeyiz keza halka açık bir şirket olduğumuzdan vaktinde KAP açıklaması yapmamız bekleniyor sonuç olarak mesaiye her türlü kalındı, ben kalmadım ama aktüeryadaki ve hasar yönetinindeki arkadaşların kalması gerekti, sen istediğin kadar organziasyon şemanı iyileştir regülatif bir değişim sürecinin olumsuz etkisi 2 ay hissediliyor ki o sürede bir şeyler otursun çünkü regülasyonu yapan kurumdan o süreçte başka düzletmeler geliyor sürekli en azından şu son 6 aylık dönemde sigorta sektörü böyle, ekonomik konjonktür değiştikçe kurumlar da önlem almak adına köklü değişiklilker yada tadile gidiyorlar ki bu sırf bizde değil en azından belçika ve hollanda da böyle şumesaiye kalma kalmama durumunu maktro değil mikro ölçekte değerlendirmek en mantıklısı çünkü kendimizi kullandırmamaız gereken iş sahibi adam da o kadar mesai yapıyor elbet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar