Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mülakata Gidip/Gitmemek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
-Deno- said:

doğru cevap 1 abi

kara listeye lak diye düşülmüyor merak etme. aynı süreçten nisan - mayıs ayında ben de geçtim. tam tersine, senin profesyonel ve dürüst biri olduğunu düşünürler. iş dünyası böyle yani, bu tip reddetmeler, geri çevirmeler çok oluyor. daha ilk işime girerken 3 tane firmayı teklif mektubu alıp reddetmek zorunda kaldım.

kafana takma derim, tldr dürüst davran.

Yapman gereken bu evet.

edit : ek olarak daha iyi bir teklif aldim deyip tesekkur de edebilirsin gel derlerse ama bazi IKcilar arsiz oluyor resmen, neresi diye yapisiyorlar yakana.
Mesaj tarihi:
"O pozisyonda çalışmayı düşünmüyorum, ilgilendiğiniz için teşekkürler" gibi bir cevap ver eğer açılan sınav genel sınavlardandıysa.

En başta spesifik olarak şu iş için sınava çağırdık dedilerse de; "x firmasından (kurumsal olmasın mümkün mertebe, fantazi yapıp araştırmak isterler falan sdf) teklif aldım, orada işe başladım, teşekkürler"

Ama şu var ileride de bu sektörde iş arayacağından senin için mülakat deneyimi olabilir; tabii "DAHA ÖNCE BANKAMIZDA MÜLAKATA GİRİP ELENMEMİŞ OLMA ŞARTI" gibi bir şart yoksa Ziraat'in iş ilanlarında. (İşbankasında var mesela böyle bir şart, bir kez girebiliyorsun pozisyon ne olursa olsun mülakatına)
Mesaj tarihi:
@Arma Son, 4.sınıf öğrencisiyim.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Sınav zaten kpss mantığında genel bi sınavdı.Kazananları ziraat bankasının sitesinden duyurular bölümünden açıkladılar. Öyle arayıp çağırmadıkları için sağolun düşünmüyorum gibi bi cevap verme durumum olmadı veya şu kadar maaş düşünüyorum gibi bi durum olması da söz konusu değil.

İşi de kesinlikle düşünmüyorum devlettir gireyim demiyorum.

Bana da aslında gidip güzel bir dille anlatmak konuşmak iyi olur gibi geliyor. Ancak bana bunun zararları şu şekilde olucak.

Okulda aynı gün vizem var.Buna giremicem çünkü 15.30 vize 16.00 mülakat saatim. Okulla konuşup ziraat bankasını mazeret olarak sunmam gerekiyor.Kesin bi sonuç alır mıyım onu bilmiyorum.

Bi de ben okuldan tecilliyim. Bu tecilli olduğuma dair belgenin aslını ben nerden alabiliyorum?

Hee bi de bu yaşa kadar hep özel sektörde çalışmış ve takım elbise zorunluluğu olmayan biri olarak takım elbisem yok nerden ucuza alabiirim güzel bişey :D şöyle lacivert ceket kumaş pantolon.

Esas düşündüğüm meslek finans sektörü, hisse senedi-forex piyasaları vs.

@dworgian özelden verdiğin bilgiler tavsiyeler için teşekkürler :)
Mesaj tarihi:
Tabi ki 1 abi düşünmeye bile gerek yok. Ben işimden çok memnunum mesela, salı günü daha önce çok fazla çalışmak istediğim bir firmadan aramışlar görüşme ayarlamak için, duymamışım telefonu. Anında geri döndüm, sadece aradıkları ve görüşmeyi düşündükleri için teşekkür etmek için yani. Kara liste olmasa bile insanların gözündeki değerini artıran dürüst ve samimi hareketler bunlar, ileride işe yarar.

Okuldan tecilli olduğunun belgesini belki okuldan alabiliyosundur ama öteki türlü askerlik şubesi gerekiyor.

Takıma da para ver, ucuz takım alma.
Mesaj tarihi:
Bir de parlamasın abi aldığınız takım, iş görüşmelerinde falan görüyordum; çocuk almış 100 liralık takımı üzerine naylon giymiş gibi geziyor.

Bir kaç şeyden kısın gidin İGS'den falan alın 500-600 liraya güzel bir takım, işe girdikten sonra zaten o 100 - 200 liralık takımlarla insan içine çıkamayacaksınız.
  • Yeni Oluştur...