Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yer: İstanbul - Kartal Konu: Kız çocuğunu okula göndermeme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Biraz önce haberlerde izledim Kartal belediyesinin yaptığı bir araştırmada kartalda tam 1800 evet tam 1800 !!! kız çocuğu okula gönderilmemiş...
Bu AB girmek için kastırdığımız günlerdeki olaya bak istanbulun ortasında bir yerde böyle bir olay. Yav daha ne kadar geriye gitmeyi planlıyoruz merak ediyorum. Bide bir şey dikkatimi çekti Belediye başkanı ailelerle konuşmaya geliyor ve bir adama diyorki neden göndermiyorsun. Adam borcu olduğunu söylüyor kem küm sonra Başkan diyorki sen kızını okula gönder ben sana kızın geitreceği parayı maaş olarak vereyim adamın cevabı ne oluyor biliyormusunuz. İlk başta olmaz sonra ben bilmem.
Yav arkadaşlar bu ne yaa ya ben maltepede oturuyorum kartal 20 dakikalık yol ama bu haberi görünce sanki 2 farklı dünya gibi geldi. Ne kadar saçma... ve sinir bozucu...[signature][hline] Everything is clearer now.
Life is just a dream you know,
That's never ending
I'm ascending...
Cowboy Bebop - Blue
Mesaj tarihi:
biraz daha ilerle doğuya doğru.. pendik e falan.. ninjaları saymaya başlarsın onlara anlat kız çocuğunun okula gitmesi olayını.. ki orada 1800 ü rahat aşıolardır.[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom"
- Stephen King
Mesaj tarihi:
Eğitimsiz cahil kişilerin okul kavramından hala bir haber olduklarını tahmın etmek guc degıl.

Boyle ınsanlar ın her yerde oldugunuda dusunursek gayet normal...[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

Mesaj tarihi:
sly senle gidelim kartal'a, oradan da pendik'e
sayalım ninjaları
pendikte kartaldan az ninja çıkarsa dönüşte maltepe'ye uğrarız güzel bi kebapçıya.. bendensin olur.[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom"
- Stephen King
Mesaj tarihi:
Yerine göre oran değişse de her yerde var böyle insanlar... Onları suçlamamak lazım, eğitim almamışlar ki, eğitim veren olmamış zamanında...

said:
Golge-i_Khan, 25 Kasım 2004 21:12 tarihinde demiş ki:
muhtemelen forumlarda
"kardeşim kız arkadaşının fotorafını koyuyorsan sonuclarına katlanacaksın"
yorumu yapan arkadaşlar kartalda ki aileleri çok iyi anlıyorlardır

Bu ikisi farklı bence. Tamam temelde aynı sebepten kaynaklanabilir, ama öbürü eğitim eksikliği, bu ise ahlak ve terbiye eksikliği.[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Mesaj tarihi:
said:
muhtemelen forumlarda

alakası yok..bu yorumu yapanlar bunu onayladığı yada öyle düşündüğü anlamına gelmez.gereksiz polemik yaratma şimdi.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Mesaj tarihi:
said:
muhtemelen forumlarda

ne alaka[signature][hline] Everything is clearer now.
That's never ending
I'm ascending...
Cowboy Bebop - Blue
Mesaj tarihi:
üzgünüm ama
düşünceme göre
temelde aynı

ama uzatmayacağım yeterince tartışıldı zaten
polemik olmasın peki
amacım bir tartışma yaratmak değildi de
bazı söylenen sözleri
bazılarının yeniden düşünmesi sağlamaktı[signature][hline]
Mesaj tarihi:
bağcılar, atışalanı, esenler bölgelerinde de benzer durumlar görmek mümkün. ama durum zannettiğiniz gibi tamamen "ninja" meselesi değil. okula gitmeyen çocukların tamamı da tahmin ettiğiniz gibi kız değil.

geçim kaynağını çocuk yaparak sağlayan bir canlı türü mevcut türkiye'de. bunlar köylerinde karılarını tarlalara yollayıp akşamı kahvede eden tiplerin ta kendisi. istanbula gelince karıyı tarlaya göndermekle halledemiyorlar boğazlarının derdini. böyle olunca da başlıyorlar çıkarttırmaya. genelde 8-10 çocuklu aileler bunlar ve çocuklar 6-7 yaşlarından itibaren çalıştırılmaya başlanıyor. bir kısmı önce ışıklarda falan dilendiriliyor. sonra 50-60 milyona çırak veriliyor sağa sola. çoğunun nüfus kaydı bile yok. yaş skalasına göre bir aileye bir çocuk 50 milyondan 300-400 milyona kadar para getiriyor. babası akşamı kahvede batak oynayarak geçirip ay sonunda 1-1.5 milyarı cebine koyuyor. kameraları gördüklerinde de veryansın etmeye başlıyorlar işsiziz açız vs diye. (gerçekten zor durumda olan birsürü aile de mevcut, onları bu sömürgen kesimden ayrı tutuyorum).

yani olay ninja olayından çok farklı bir boyutta. bunlara önce insan olmayı öğretmek gerekiyor. insan olmayı öğretmeden başka hiçbir insani kavramı öğretemezsiniz.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Mesaj tarihi:
said:
Ruby_DraGon, 25 Kasım 2004 21:48 tarihinde demiş ki:
Bence ınsanları bırakın nasıl yaşamak ıstıyolarsa oyle yaşasınlar..

bu durumlarda kayıtsız kalmak veya göz yummak bence bu olayın kendisi kadar kötü bir şey...[signature][hline] Everything is clearer now.
That's never ending
I'm ascending...
Cowboy Bebop - Blue
Mesaj tarihi:
abi o zaman hergün beni soyarak yaşasınlar.
war mı öyle şey
ekonomime katkıda bulunmuyo adam orda eğitim görmüyo, potansiyel tüketici hayatı boyunca. ülkeme ve bana zarar weriyo.sen ben sesimi çıkartmassak kim çıkartıcak[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Mesaj tarihi:
bu ne sadece kartallıların, ne de "kız arkadaşının resimlerini koyma diyenlerin" ayıbıdır. bu hepimizin ayıbıdır.

peki şimdi ne yapılmalı?
madem biz eğitimliyiz diyorsunuz o zaman gidip üç kuruş parayı şu eğitim gönüllülerine falan bağışlayın (2-3 milyon). bağışlayın ki kartal kartal olarak kalmasın. toplumsal görevinizi siz yerine getirin, hariçten gazel okumayın.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Mesaj tarihi:
belki o kimin cebine indiği belli olmayan 2-3 m dan daha fazlasını yapmışımdır da konuşuyorumdur tabi.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Mesaj tarihi:
said:
Sly-One, 25 Kasım 2004 22:10 tarihinde demiş ki:
belki o kimin cebine indiği belli olmayan 2-3 m dan daha fazlasını yapmışımdır da konuşuyorumdur tabi.

+1
İnsanlara yardım etmek isterken başkaların ceblerini dolduruyoruz. Sonra türkiye adam olmaz diyoruz bide utanmadan bizim yerimiz avrupa birliği diyoruz...[signature][hline] Everything is clearer now.
That's never ending
I'm ascending...
Cowboy Bebop - Blue
  • Yeni Oluştur...