Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyurken ingilizce öğrenilebilinirmi?


benhakimimmasumbey

Öne çıkan mesajlar

Video o kadar başarısız ki. hem hazır kalıp kullan, hem de ilk izleyişte bile farkedilen sayısız hata yap. Ayrıca klasik kullanılan fontta türkçe karakter olmayışından kaynaklı font değişimi olayları falan of of.

şahsen bu tip hataları gördüğüm reklamın ciddiyetinden şüphe ederim. 3 adam bi araya gelmiş "hacı böle bişey yabak, kime yedirirsek" demiş, birisi videoyu yapmış, diğeri "oo güzel yapmışın hacı helal" demiş, öteki de telefonlara bakmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seti aldım bir arkadaşımdan duymuştum pek inanmamıştım fakat biraz araştırdıktan sonra etkilerinin fazla olduğunu söylüyorlardı. denemek istedim şu an 13. günümdeyim inanmadığıma pişman oldum çünkü beklentilerimin üzerinde verim almam beni çok şaşırttı uykudayken resmen bilgiler yükleniyor hissediyorum. 13. günümde kendi çabamla denediğim bir testte çok sevdiğim How I Met Your Mother dizisini artık anlayabiliyorum hızlı gelmiyor konuşmalar :) herkese tavsiye ediyorum...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konuya ilk -ve muhtemelen son- mesajimi yazip kacayim.

1 - Konu bilgi ve deneyim olunca kolay yoldan ogrenmek diye bisey yok. Cok ugrastim, hic bir faydasini gormedim. Ister okuyarak ister izleyerek ister dinleyerek ister kursuna giderek bir sekilde ogrenmek ve onu pekistirmek icin pratik yapmak lazim mutlaka.

2 - Basarisi ispatlanmis yollarla ogrenmek, mesela egitimi isinin ehli birisinden almak ya da rastgele bir kaynak secmek yerine kaynagin iyisini arastirip kullanmak gayet etkili oluyor.

3 - Beynin ve vucudun dinlenmeye ihtiyaci var ve bu dinlenme olayi beyin uyarildigi surece yalan. Kulaginizda kulaklikla, surekli bir seyler anlatan sesle degil 8 saat 38 saat uyusaniz nafile. Haliyle hayat kaliteniz vs alacaginiz fayda -varsa tabi bir faydasi- seklinde kiyasladiginizda sonsuz vs 0 gibi bir karsilastirma yapmis oluyorsunuz.

Hadi saglicakla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Telkin denilen olay var. İngilizce öğretmez ancak kelime öğrenmede işe yarar. Mesela bir soruyu çözmeye çalıştıktan sonra, beceri isteyen bir işle uğraştıktan sonra uyuyup, uyandığınızda o işi yapabildiğinizi ve ilerlediğinizi göreceksiniz. Bunun nedeni bilinçaltınızdır. Mesela telkin yüklü cdler var. Gece uyurken dinlediğinizde bilinçaltına işliyor. Ben de inanmıyordum denedim ve işe yaradığını gördüm. Ancak satın alınacak birşey değil para tuzağı ücretsiz versiyonları var onları denemenizi tavsiye ederim. Tabiki de matematik, biyoloji, ingilizce vs öğretmiyor.


Bu arada konudaki herkes profesör çıktı kendimi bi ezik hissettim lan aynştayn görse ilkokul hocasına hak verirdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Litminov said:

Telkin denilen olay var. İngilizce öğretmez ancak kelime öğrenmede işe yarar. Mesela bir soruyu çözmeye çalıştıktan sonra, beceri isteyen bir işle uğraştıktan sonra uyuyup, uyandığınızda o işi yapabildiğinizi ve ilerlediğinizi göreceksiniz.


bunun uykuda olan bir şeyle ilgisi yok. o kadar çok başıma geldi ki ne olduğunu anlatayım direk. bir soruyu çözmeye çalışıyorsunuz çalışıyorsunuz soru hakkında üretebileceğiniz tüm fikirleri ve bakış açılarını üretiyorsunuz ama yorulduğunuz için hepsi bulamaç haline geliyor. sabah kalktığınız zaman soruyu çözmüş olmuyorsunuz tabi ki ama soru üzerine tekrar düşündüğünüz zaman beyniniz dinlenmiş olduğu için rahatlıkla daha önce oluşturduğunuz fikir ve parçaları doğru bir şekilde bir araya koyup çözüyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...