Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ASUS GeForce GTX 660 Ti DirectCU II top No signal.

pulkas

Öne çıkan mesajlar

Dün bu aleti aldım.Son driverı nvidianın web sitesinden çekip kurduğumda windows 7 logosu kaybolduktan sonra ekranda "hdmi no signal" hatası almaya başladım.İşin garibi sistemi 10 kere resetlesem 1 yada 2 defa masaüstüne kadar ulaşabiliyorum.İnternette bayaa bi araştırma yaptıktan sonra bunun anakarttaki pci generationın yanlış seçiminden olduğuna dair bişiler okudum. Anakartım asus P8Z77-V LE PLUS.Biostan gidip pcie generationı kontrol ettim.Autoda duruyodu.Gen3 yapıp bastım yeniden başlattım aleti.Açılmadı.:(

Gen2 ye ayarlayıp tekrar denediğimde açıldı.Sonra bir kaç defa resetledim aleti cillop gibi çalışıyodu.Bidaha gen3 deneyeyim dedim.Gen3 e alıp ilk resetimden sonra çalıştı alet.Sonra kapattım ve tekrar açtım.Bu sefer gene hdmi no signal olayı oldu.Sokarım böyle işe diyip Gen2 ye aldım bu sefer.Sistem gene açılmadı.Gen3 - Gen2 1-2 sefer git gel yaptıktan sonra Gen2 de açabildim aleti.

Bu vatanın teknik servisiyle muhattap olmadan bu işi nasıl çözebilirim?Gözümden kaçan bi ayrıntı mı var acaba?Yep yeni cillop gibi alet 2 resette bi hdmi no signal diyecekse vay benim halime.

Mecburen vatanın servisine gitmeden çözüm önerilerinizi rica ediyorum.

Benzeri problemi 560 ti'de yaşayan birileri olmuş.Kartı iade etmiş yeni kartla mevzu düzelmiş. :(

http://www.tomshardware.co.uk/forum/308190-30-asrock-extreme-video-signal-detected

Benim yaptıklarım aşağıda.

Bios updatei yaptım.No signal.

Kartın üzerindeki güç kabloları problem başladığından beri takılı(4 tane kablo var 6 pin.Bütün kombinasyonları denedim 2li 2li).İlk denemede sistem açılınca sevindim.İlk shutdowndan sonra açılmayınca gene no signal.

Kartı farklı slotlara taktım.No signal

Biostan anakartın onboard ekran kartını iptal ettim.No signal

Windows updatele gelen nvidia driverını denedim.İlk denemede sistem açılınca sevindim.Sonra gene No signal :(
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartı/anakart Bios update ilk yaptığım işlerden biriydi.

tl/dr

Bu gün gidebildim vatana.Teknik servisle aramdaki tek engel olan müşteri hizmetleri temsilcisini Söğütözüne* gitmek için teptiğim 100 kmlik yolu anlatarak bin bir sözle ikna edebildikten sonra teknik servis elemanının yanına bilgisayarımla geçebildim.(eleman boş boş oturuyodu.iş geldi diye sevindi adamceiz.)Monitörümün benzerini üst kattan getirtip mevzuyu anlatmama kalmadan ekran kartına dvi portundan giriverdi.Sonra windows login ekranında windows tuşu + p ye basıp monitörün hangi ekranda çalışacağını seçti.Bu windows tuşu + p olayını ilk defa orada gördüm.laptoplardaki fn+f(küsür) tuş kombinasyonundaki olay gibi aynı.Oradan Computer Only'i seçip hdmiden verdi görüntüyü.Bende vay arkadaş deyip 15 kere açıp kapadım sistemi.Aha şimdi problem çıkar diyerek.Çıkmadı.

Evde hdmiden bende aldım görüntüyü.Cillop gibi oldu şimdi.

*polatlı-söğütözü ~100 km

Kısacası Asus 660 ti top'ın böyle bi olayı varmış.Sistemi yeni alıp hdmiden görüntü alacam diyerek monitörü bağladıktan sonra alamazsanız, monitörün dvi yada vga girişinden ekran kartının dvi çıkışına kabloyu bağlayıp windows açılınca "windows tuşu" + p 'ye bastıktan sonra computer only'i seçtikten sonra hdmi çıkışına kabloyu takıyoruz.Mevzu çözülüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...