Dworgian Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 noter ücretli olmalı yahu ne alakası var? adam orada kontrol ediyor, taahhüt ediyor bu belge doğrudur / bu imza doğrudur / bu adam yetkilidir vs vs diye. ama ücretler ütopik o farklı mesele :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Dworgian said: TeemoMid said: bankalar hırsız senin liste genişlio. bankalar gümrükler fedex kargocular hadi bakalım aynen, bide uo da thiefler hırsız yhaa .s.s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Dworgian said: @wast: abi tmm ben konuşucam almayacaklar senden para @fenn: o da dogru. ne derdim var da girip aggro çekiyorum dimi =) Dün avkattaydım abi 10yıla kadar olanları alıyoruz 1 yıl falan sürüyor ama alırız istersin mi dedi. Soon dedim ellerimi kavuşturup... 2-3 ayda bir kredi çekiyorum ben neredeyse abi benden almamaları lazım cidden. Hatta belge falan da götürmüyorum çoğu bankaya artık ellerinde hazır var zaten o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Abi o zaman başvur al? Ne kadar sürdüğünün ne önemi var ki? Sonra da benimle şu yolla şu gerekçeyle aldılar diye kararı paylaşırsan çok makbule geçer hem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Şimdi 1 ayı geçmemişse sadece dilekçeyle halloluyormuş onun dışında avkat hallediyor işte işlerim bitsin onları da alacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 ben de alayım lan. avukatına yancı yapsana beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Sofrayı kur avkatı kap fatih. Berkcanla bekliyoruz hala... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 senden ricam. avukat arkadaşınsa 1 2 soru iletebilir misin? (hem buraya da yarar); - son dönemde bu bankaların masraf alamayacakları ile ilgili haberler çıktı, sonrasında ise verilen kararın bankalar lehine olduğu, masraf almaya devam edecekleri söylendi. bu konuda nedir son durum? - ne zamana kadarki parayı nasıl geri alıyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Bittabi sorayım ikinci sorunun cevabı 10yıl öncesine kadar. 10 yıl + 1 gün olduysa geri alamıyorsun. Bunları kredi masrafları için konuştum tabi diğerlerini bilemedim sorarım iki soruyuda mailledim geri döner yarın falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Kredilerde durum şöyle. Eskiden kredi masrafları bireysel sözleşmelerde yazmazdı. Müşteri sözlü olarak beyanedilir, müşteri kabul ederse kredi verilir ve masrafı alınırdı hesaptan. Sonra bankalar açgözlülüğe başladılar, müşterilerin hesaplarından bazı habersiz kom. ve masraflar aldılar, bunlar haksız alınan masraflar, ya da satılan ürünler. Müşteriler bunları haklı olarak şikayet ettiler ve geri aldılar masrafları ya da bir kısmını. Mahkemelrde şöyle bir karar çıktı. Müşterilerden habersiz alınan paralar iade edilir. Buraya kadar normal, hem de çok normal. Sonra bazı uyanık müşteriler, kredilerde kendilerine belirtilen masrafların söylenmediğini iddia ettiler, habersiz alındı dediler. Sözleşmede yazmaması kanıtları oldu. Mahkemeler iadelerine karar verdi. Halbuki, her müşteri bilir ki, bankalar aksini söylemedikçe "sıfır masraf" ya da "sıfır komisyon" demedikçe, tüketici kredilerinden masraf, komisyon ve faiz alırlar. Bu olaylardan sonra, kamuoyunda şöyle bir algı oluştu. Kredi masrafları haksızmış. Hayır. Yasa bankalara kredilerde masraf, faiz, komisyon alma hakkını veriyor sonuna kadar. Ancak habersiz alma diyor. Sonuç olarak, eski kredisi olan bir müşteri, gidip bankayı şikayet ederse bana haber vermeden masraf aldılar, zaten sözleşmede yazmıyor diye, büyük ihtimalle lehine karar çıkar. Bu olaylardan sonra bana çok müşteri geldi. Bankalar iade ediyormuş masrafları diye. Durumu anlattım. özellikle sordum. Biz size söylediğimiz kadar aldık değil mi? Cevap evet. Tamam, şimdi tüketici mahkemesine giderseniz, sözleşmede masraf yazmadığı için paranızı alırsınız büyük ihtimalle, ama yalan beyan vermiş olursunuz, çünkü haberiniz olmadan alınmadı. Biz size masrafını, faizini söyledik, söylediğimizi aldık. Çoğu müşterimiz tamam, bize yanlış anlatılmış dediler. Bir iki enteresan müşterimiz başvurdular mahkemeye. Sonuç ile ilgili herhangi bir şey gelmedi bana şu ana kadar ama alırlar büyük ihtimal. Olay bu. Benden habersiz aldılar diyen haklı olarak gitsin, kesin gitsin. Yapılmıyor değil, yapılıyor, işin içindeyim biliyorum, yapan var. Ödeyeceği masraftan, faizden haberi olan, kendisinden fazla bir tahsilat yapılmamış olan da gidebilir tabi mahkemeye, büyük ihtimalle yine kazanır, alır parayı. Kendi vicdanına kalmış. Bankalar çok kazanıyor, ben o kadar kazanmıyorum ama diyerek vicdanını rahatlatabilir. Türkiye'de terazi biraz hatalı sanki. Her konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Daha önce kredi çekerken masraf alınmış bi müşteri krediye güncelleme yaparken tekrar kredi masrafı alınınca kimi öpüyorsunuz lan diye gidip başvurduktan sonra haklı bulunup emsal gösterildi bu amca sonrası geldi. Krediyi babanın hayrına vermiyorsun müşteriye faiz koyuyorsun sana 10bin veririm ama geri ödemen 12bin olur diyorsun senin alabileceğin budur ötesini geri alıyorum çogzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 wastyrx said: Daha önce kredi çekerken masraf alınmış bi müşteri krediye güncelleme yaparken tekrar kredi masrafı alınınca kimi öpüyorsunuz lan diye gidip başvurduktan sonra haklı bulunup emsal gösterildi bu amca sonrası geldi. Krediyi babanın hayrına vermiyorsun müşteriye faiz koyuyorsun sana 10bin veririm ama geri ödemen 12bin olur diyorsun senin alabileceğin budur ötesini geri alıyorum çogzel. Dostum senin alabileceğin budur diye karar verme. En azından devlet öyle demiyor. Faiz de komisyon da alır banka. Kiminde hatalı olabiliyor, kiminde kasten pislik yaptığı oluyor bankacıların. Senden habersiz mi aldılar merak ettim. Ne kredisi kullanmıştın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Tüketici, ihtiyaç, konut hepsinden kullandım. Ara ara kapatıp ihtiyaç olduğunda geri çekiyorum falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Dworgian said: senden ricam. avukat arkadaşınsa 1 2 soru iletebilir misin? (hem buraya da yarar); - son dönemde bu bankaların masraf alamayacakları ile ilgili haberler çıktı, sonrasında ise verilen kararın bankalar lehine olduğu, masraf almaya devam edecekleri söylendi. bu konuda nedir son durum? - ne zamana kadarki parayı nasıl geri alıyoruz? Şu cevabı aldım; Son dönemde bankaların lehine çıkan karar falan yok vıstırıcım tüm kararlar bankaların aleyhine masraf alamayacakları yonunde. Geçmişe dönük on yıl içinde çekilen krediler için dava açılabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 DrStein said: Bu olaylardan sonra bana çok müşteri geldi. Bankalar iade ediyormuş masrafları diye. Durumu anlattım. özellikle sordum. Biz size söylediğimiz kadar aldık değil mi? Cevap evet. Tamam, şimdi tüketici mahkemesine giderseniz, sözleşmede masraf yazmadığı için paranızı alırsınız büyük ihtimalle, ama yalan beyan vermiş olursunuz, çünkü haberiniz olmadan alınmadı. Biz size masrafını, faizini söyledik, söylediğimizi aldık. Çoğu müşterimiz tamam, bize yanlış anlatılmış dediler. Bir iki enteresan müşterimiz başvurdular mahkemeye. Sonuç ile ilgili herhangi bir şey gelmedi bana şu ana kadar ama alırlar büyük ihtimal. bir bankanın komisyonunu, masrafını yazılı hale getirmediğini mi söylüyorsun kusura bakma ama müşteri kapmak için faizi düşük gösterip komisyonlara yüklenirken iyi müşteri, aldığım paranın faizini öderim gerisi beni bağlamaz derken mi kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 10 sene geriye dönük tüm masrafları tüm bankalardan alsam,araba alırım çok net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Phoenixlin said: Dworgian said: peki abi gider alırsınız o zaman. ne diyim. hukuki olarak geçerli bir anlaşmaya imza atıp, sonra "aaa ben onu imzaladım ama bu tutar da yüksekmiş şimdi bak" dediğinizde mahkeme size "doğru haklısın" diyorsa alırsınız zaten bir problem yok. Abi hukuki olarak geçerli diyorsun da adam fix bir anlaşma hazırlıyor ya imzalarsın ya ya silkeleriz her türlü diye. Hani paralel bir evrende o zaman silkelemeyen bir bankaya git diyeceksin; ama bursumun yattığı hesaptan ücret kesen sevgili bankada hesap açmayı ben istemedim. Zorunluluktan açtım. Sağolsunlar öğrenci hesabı diye bir naneleri de yokmuş silkelediler beni(otomatik ödetebileceğim iki tane faturam da yok söri). Ki hesap işletim ücreti madem yasal; niye bu bankalar alamadıkları ücretlere faiz bindirip tepeme binmiyor diye sormak istiyorum(gerçekten merak ettiğimden ama bu =)). Garanti bankası benden uzunca bir süredir hesap işletim ücreti alamıyor; tüm parayı sanal kartta tuttuğum için. Yine de bir kere gelip "hacı bize borcun var" demediler, diyemediler. abi gözünü seveyim şu sanal kartta tutma olayını orada burada söyleme :D Olayın farkındalar mı yasal açık mı var bilmiyorum ama ne kadar geç değişirse o kadar iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 forgiver said: DrStein said: Bu olaylardan sonra bana çok müşteri geldi. Bankalar iade ediyormuş masrafları diye. Durumu anlattım. özellikle sordum. Biz size söylediğimiz kadar aldık değil mi? Cevap evet. Tamam, şimdi tüketici mahkemesine giderseniz, sözleşmede masraf yazmadığı için paranızı alırsınız büyük ihtimalle, ama yalan beyan vermiş olursunuz, çünkü haberiniz olmadan alınmadı. Biz size masrafını, faizini söyledik, söylediğimizi aldık. Çoğu müşterimiz tamam, bize yanlış anlatılmış dediler. Bir iki enteresan müşterimiz başvurdular mahkemeye. Sonuç ile ilgili herhangi bir şey gelmedi bana şu ana kadar ama alırlar büyük ihtimal. bir bankanın komisyonunu, masrafını yazılı hale getirmediğini mi söylüyorsun kusura bakma ama müşteri kapmak için faizi düşük gösterip komisyonlara yüklenirken iyi müşteri, aldığım paranın faizini öderim gerisi beni bağlamaz derken mi kötü konuyu fena saptırmışsın. banka faizi düşük tutup, komisyonları söylemiyorsa, büyük problem var. Ama bankalar şu kadar faiz, şu kadar masraf derler krediyi verirken ve krediyi verirken bu masrafları düşüp öderler. Burada bir kandırmaca yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 wastyrx said: Tüketici, ihtiyaç, konut hepsinden kullandım. Ara ara kapatıp ihtiyaç olduğunda geri çekiyorum falan. Pislik konutta çıktı zaten genelde. Genelde peşin alınacak masraflar söylenip, ipotek fek masrafı söylenmiyordu. Kredi kapanacağı zaman müşteri itiraz ediyordu. Ben daha benim zamanımda açılmış konut kredisinin kapanmasına denk gelmedim. Ama başkasının açtığını çok kapattım. hep aynı sorun, bilmiyordum. Müşterilerin çoğuna da güvenmiyorum, her insanoğlu gibi, kendi tarafından bakıyor. Kimisinin işine gelmiyor itiraz ediyor, kimisi hatırlamıyor çünkü alalı kaç sene olmuş. her türlü itiraz var. Olay esas buradan koptu işte. O zamana kadar, kimse peşin masraflara itiraz etmemişti, zaten bir gün önce söylenmiş, adamlar ödemiş. Birkaç kişi fek masrafı için tüketici mahkemesine gitti (gitmiş), sözleşmede bu masraf yazılmadığı için iade kararı çıkmış ve ampül yanmış. Ampul yanıyor, çünkü peşinen söylenerek alınan masraflar da yazmıyor. Bu masraflara da itirazlar oldu, onların da iadesi kararı çıktı ve bu bilgi yayıldı internette. Bizim süper karakterli basınımız da verdi gazı. Süper siyasetçilerimiz de popülizm uğruna giydirdiler bankalara, dönüp kendilerine hiç bakmadan. Şimdi senin nezdinde herkese sorayım. Kullandığın tüketici kredisinde, açılışta sana masrafları söylediler mi? Ya da şöyle sorayım, tüketici mahkemesine itiraz ederken, bana söylediler biliyordum, beni bilgilendirdiler ama sözleşmede yazmıyordu diye mi itiraz edeceksin, yoksa haberim yoktu, sözleşmede de yazmıyordu diye mi? Yine forum yazarları düşüneceklerdir, ama bankalar şöyle yapıyor böyle yapıyor, falan filan... Ama o ayrı bir konu. Sadece vicdanınızı rahatlatır. Mesela 3 kişi öldürmüş bir kişiyi öldürürseniz haklı olduğunuzu göstermez bu. Mahkemede ama o 3 kişiyi öldürmüştü, ben de onu öldürdüm diyemezsiniz. Kredi kartları da biraz öyle. Biliyorsunuz bunların paralı olduğunu. Fiyatı belli. Bilerek alıyorsunuz, adamlar sizden kart ücreti alırsa, haksız bir durum oluşmaz. Sözleşmelerde de yazıyor zaten. Ha, kredi kartı ücretleri kolaylıkla iptal ettirilebiliyor bankalardan. Rest çekersiniz, kapatırım lan dersiniz, peki peki kapatma siliyoruz derler. Normali bu. İtiraz edin, rest çekin, müşteri kaybetmek istemezler. Ama, benden haksız alınıyor diye tüketici mahkemesine giderseniz, o zaman ayrı bir durum oluyor. Bilmem derdimi anlatabildim mi? Bankacıyım ve bankadan nefret ediyorum. 2 aya istifa edicem zaten, kendi işimi kurdum, kurtuluyorum ya da tahliye oluyorum diyelim. Ama bankayı sevmiyor oluşum, bankayı sürekli kötülememi, işime geldiği gibi yorum yapmamı gerektirmiyor. Malesef forumlarda herkes işine nasıl geliyorsa, onları doğru kabul ederek yorumlar yapıyor. Biliyorum. Masraflar yüksek, öğrenciler için falan anormal yüksek. Kullanmayın, ucuzunu kullanın. Küçük çakallıklar da yapın. Hesapta para tutmayın, o yazılmasın dediğiniz şeyi yapın. Masraf almayan bankaları kullanın, kartlarını kullanın. Rekabeti kullanın kredi alırken. Bankalar hayvanlar gibi rekabette şu an. Aylık hedefini tutturmak üzere çırpınan bir şubeye giderseniz, size kredi vermek için yalvarırlar, eliniz güçlü olur. Aynı bankanın daha kalabalık şubesine gidin, iplemezler sizi, indirim mindirim zor alırsınız. Daha bugün aylık hedefi tutturmak için bir sürü indirimli, masrafsız kredi verdik. Neyse, olay böyle işte. Kolay gele. Bankalara yolunmayın ama yalan dolan işlere de girmeyin bence, yolunmamanın bir sürü yolu var çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Biraz uzun olmuş birileriyle buluşmam lazım şuan sonra okuyup cevap yazacağım abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Geçen sene tüketici hakem heyetine 443 bin başvuru yapılmış ve yüzde 86'sı tüketici lehine sonuçlanmış. Bu başvurulardan 263 bini de bankalarla ilgiliymiş. Yani hakkınızı aramaktan çekinmeyin büyük ihtimalle kazanıyorsunuz. said: Bu olaylardan sonra, kamuoyunda şöyle bir algı oluştu. Kredi masrafları haksızmış. Hayır. Yasa bankalara kredilerde masraf, faiz, komisyon alma hakkını veriyor sonuna kadar Kredi masrafı derken evrağa harcanan kağıdın masrafı falan olsa gerek bu da 20 lira civarında oluyor değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 @eldar kesinlikle haklısın, 20TL bile etmez, kağıt/karton alt tarafı. ben de telefonlara verdiğimiz paraya acıyorum, hele plastik ağırlıklı olanlara. 15TL lik malzeme yok üzerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Diyelim telefon 100 lira, üreticiye maliyeti 50 lira. Aradaki farka kar diyoruz, masraf değil. Bankacıya gel. Masraf almaya hakkı varsa masraf almaya hakkı vardır, masraf adı altında kar koymaya hakkı yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 wastyrx said: Bittabi sorayım ikinci sorunun cevabı 10yıl öncesine kadar. 10 yıl + 1 gün olduysa geri alamıyorsun. Bunları kredi masrafları için konuştum tabi diğerlerini bilemedim sorarım iki soruyuda mailledim geri döner yarın falan Teşekkürler. Esas merak ettiğim hesap işletim masrafı, kredi kartı aidatı fln =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 @DrStein; yazdıklarını okudum. gayet güzel yazmışsın teşekkürler. ayrıca sevindim senin adına, hayırlı olsun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar