Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akbank Hesap İşletim Ücreti

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Phoenixlin said:

niye bu bankalar alamadıkları ücretlere faiz bindirip tepeme binmiyor diye sormak istiyorum(gerçekten merak ettiğimden ama bu =)). Garanti bankası benden uzunca bir süredir hesap işletim ücreti alamıyor; tüm parayı sanal kartta tuttuğum için. Yine de bir kere gelip "hacı bize borcun var" demediler, diyemediler.

valla o tam bir muamma. o konuyu ben de merak etmiyor değilim, ama garantiden 10 15 farklı kişiye sordum sanırım, hiç net cevap gelmedi üzgünüm o yüzden =)
Sosyal ağlarda paylaş

özetle şu ki haksız şartlar tüketici tarafından imzalansa bile geçersiz olan maddelerdir bunlar önceden banka tarafından matbu olarak hazırlanan irade serbestisine uymayan sözleşmelerdeki şartlardır. bu yüzden geçersizdirler. hesap işletim ücreti de yer yer buna dahil olmaktadır ankara 6. tüketici mahkemesinin kararını koyuyorum sizlere hesap işletim ücreti ile ilgili...

http://www.tuketiciler.org/files/Ankara%206.%20T%C3%BCketici%20Mahkemesi%20gerek%C3%A7eli%20karar%C4%B1%20%28Hesap%20i%C5%9Fletim%20%C3%BCcreti%29.doc
Sosyal ağlarda paylaş

Bankalar 2012 yılında adeta kar patlaması yaşadı

BANKALAR hem 2012’nin son çeyreğinde, hem de yılın genelinde adeta kâr patlaması yaşadı. İş Bankası, 3.2 milyar lira ile rekor kâr elde ederken, Vakıfbank, 1.5 milyar lira karla tarihinin en iyi bilançosunu açıkladı. Ziraat Bankası, 2.6 milyar, Yapı Kredi 2.1 milyar lira kâra ulaştı.
http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=115954

Son 8 yılın kâr şampiyonu Ziraat, 2011’de elde ettiği 2.1 milyar lira ile beşinci sıraya düştü. İlk sıraya 3.3 milyar lira kâr eden Garanti yerleşirken, İş Bankası ise ikinci oldu.
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bankalarin-kr-sampiyonu-garanti/76629
Sosyal ağlarda paylaş

Phoenixlin said:

Ki hesap işletim ücreti madem yasal; niye bu bankalar alamadıkları ücretlere faiz bindirip tepeme binmiyor diye sormak istiyorum(gerçekten merak ettiğimden ama bu =)). Garanti bankası benden uzunca bir süredir hesap işletim ücreti alamıyor; tüm parayı sanal kartta tuttuğum için. Yine de bir kere gelip "hacı bize borcun var" demediler, diyemediler.

Uğraşmıyorlar.

Bazen uğraşmaz bankalar, küçük tutarlar çünkü. mesela bir bankayı biliyorum, 100TL altı borçlarla bile uğraşmıyor. Buna ihtar çeksem şu kadar noter masrafı var, sonrasında avukata vericem, avukatın ücreti var. Adam 100TL yi ödemiyorsa, noter+avukatı da ödemez, bankaya girer, en iyisi ben 100TL yi direkt zarar yazayım, hem vakitten de kazanırım diyor.

Ama bunu diyen banka, alamadığı hesap işletim ücretlerini bir kenara yazıyor ve hesapta parayı gördüğü anda indiragandi. O yüzden hesapta para unutmamaya dikkat edin.

ben, bu ücretlerin yasal ama fazla olduğunu düşünüyorum. adam diyor, malım bu arkadaş, fiyatı da bu. bende hesap açarsan, havaleden şu kadar, eftden şu kadar para alırım. Diyor mu bunu? diyor.

ne yapılabilir? ücretini yüksek bulduğunuz bankalarda hesap açmayın. ya da otomatik ödeme vs.. verin, almasınlar bu parayı. maaş alanlardan bu tip para kesilmemesi lazım, çünkü bankalar şirketlerle maaş anlaşması yaparken, personelinizden ücret kesmiycez derler (genelde). öğrencilerden de almıyor bazı bankalar, öğrenciler de oraya gitsin.

ama, hesabını deli gibi kullanıp, ticaret yapıp, oraya buraya mal satıp, parasını da banka sayesinde toplayanların da ağlamaması lazım. banka olmasa, biraz zor toplar o paraları. banka adama büyük hizmet veriyor, adam ağlıyor hesap işletim ücreti yasal değil diye.

yeni tüm sözleşmelerdeki her türlü masraf cart curt yasal artık arkadaşlar. o yüzden iyi okuyun ve özellikle pazarlık yapın. pazarlık yapma şansınız her zaman var. bireysel kredi olsun, konut kredisi olsun pazarlık yapıp faiz, masraf düşürme şansınız var, sonuna kadar kullanın bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

hozceri said:

adamlar paralarını emanet ettikleri güvenlikçilere 1.000 tl maaş veriyor akbank ta senden hacıladığı parayı mı geri vericeğini düsünüyor musun?

Gayet güzel para 5000 tl olmasını mı bekliyordun. 750 tl versen bir ton adam bulurlar isterlerse
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçi bankalarla pazarlık yapsan ne olacak ki bu sefer sendn iş çıkmaz diyerekten işine gelir se restini bi çekiyorlar. 6 ay önce bankanın biri bana rest çekti. Bende sen bilirsin deyip restleştim. Herşeyimi iptal ettim. Sonra arkamdan aradılar aradılar ve usanıp aramadılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...