Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akbank Hesap İşletim Ücreti

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Bileniniz varmıdır bilmiyorum ama bu hesap işletim ücreti adı altında çekilen miktarların iadesini alabiliyor muyuz? 2012 II.YARI HES. İŞL. ÜCRETİ adı altında 50 lira çekmiş sevgili akbank. Bunun 1.cisini farketmedim bile. Ediyor 100 lira (oha). Bir hesap işletim ücreti 100 lira olması çok saçma değil mi abi?
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

Ben aldım bir kere telefon açıp sorunsuz geri yatırdılar geçen sene. Akbanktan.

Kredi kartların yıllık ücretleri çekilirse iadesini istiyorum onları hemen yatırıyorlar problem yokta hesap işletim ücretinde dilekçe yazmamı istediler.

Ayrıca bankanın tanımlamış olduğu bir neo kart falanda kullanmıyorum yani bu işletim ücretini çeksin. Sadece hesap numarası var yani ortada başka bir mok yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Yasal hakkın var alabiliyorsun, bankaya dilekçe veriyorsun onlar reddediyor sonra red mektubuyla kaymakamlığa gidip ordan formlar vs. dolduruyorsun gerekli evraklarla beraber dava açılıyor.

Her yasal hakkın gibi,bunuda savunmak oldukça zor ve zahmetli tabiki.
Bunu yaparken gerizekalı dangalaklar sana yok işte sözleşmede var yok banka masrafları hizmet bıdıbıdısı yapıcak aldırma o terliksilere.
Sosyal ağlarda paylaş

BDDK BANKA MASRAFLARI KARŞILAŞTIRMA VE DETAY

Buradan hepsine bakabilirsiniz. Bu arada geri almak için mahkemeye gidecekseniz, gidip son imzaladığınız sözleşmeye bakın derim. yeni tarihlilerde "banka ücret alır" bazında bir madde var. onu imzaladıysanız geri vermek tamamen bankanın inisiyatifinde.

edit: zira mahkemeye gittiğinizde cevaben banka "valla ücret alırım demişim o da ok demiş aha da sözleşme" derse mahkeme bunu nasıl ödetir bilmiyorum. denemekten zarar gelir mi? gelmez sanırım. tük mahkemeleri ücretsiz zaten sanırsam
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

BDDK BANKA MASRAFLARI KARŞILAŞTIRMA VE DETAY

Buradan hepsine bakabilirsiniz. Bu arada geri almak için mahkemeye gidecekseniz, gidip son imzaladığınız sözleşmeye bakın derim. yeni tarihlilerde "banka ücret alır" bazında bir madde var. onu imzaladıysanız geri vermek tamamen bankanın inisiyatifinde.

edit: zira mahkemeye gittiğinizde cevaben banka "valla ücret alırım demişim o da ok demiş aha da sözleşme" derse mahkeme bunu nasıl ödetir bilmiyorum. denemekten zarar gelir mi? gelmez sanırım. tük mahkemeleri ücretsiz zaten sanırsam

İmzalanan kağıtta tüketici haklarına tecavüz eden madde varsa(hesap işletim ücreti) paşa paşa gerekli prosedürü izleyip parayı alabiliyorsun(3 aylık bir süreç olması tek sıkıntısı).
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

peki abi gider alırsınız o zaman.

ne diyim. hukuki olarak geçerli bir anlaşmaya imza atıp, sonra "aaa ben onu imzaladım ama bu tutar da yüksekmiş şimdi bak" dediğinizde mahkeme size "doğru haklısın" diyorsa alırsınız zaten bir problem yok.

Hukuk 1. sınıf öğrencisi misin? Hani bir gazla ben tüm kuralları yasaları biliyorum tribinde gördüm seni de bir bok bildiğin yok neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

ne diyim. hukuki olarak geçerli bir anlaşmaya imza atıp, sonra "aaa ben onu imzaladım ama bu tutar da yüksekmiş şimdi bak" dediğinizde mahkeme size "doğru haklısın" diyorsa alırsınız zaten bir problem yok.

Abi hukuki olarak geçerli diyorsun da adam fix bir anlaşma hazırlıyor ya imzalarsın ya ya silkeleriz her türlü diye.
Hani paralel bir evrende o zaman silkelemeyen bir bankaya git diyeceksin; ama bursumun yattığı hesaptan ücret kesen sevgili bankada hesap açmayı ben istemedim. Zorunluluktan açtım. Sağolsunlar öğrenci hesabı diye bir naneleri de yokmuş silkelediler beni(otomatik ödetebileceğim iki tane faturam da yok söri).

Ki hesap işletim ücreti madem yasal; niye bu bankalar alamadıkları ücretlere faiz bindirip tepeme binmiyor diye sormak istiyorum(gerçekten merak ettiğimden ama bu =)). Garanti bankası benden uzunca bir süredir hesap işletim ücreti alamıyor; tüm parayı sanal kartta tuttuğum için. Yine de bir kere gelip "hacı bize borcun var" demediler, diyemediler.
Sosyal ağlarda paylaş

hukuki olması için tek taraflı olmaması gerekiyor

maddenin tek taraflı olduğuna ve karşılıklı hale getirecek başka bir madde yoksa o sözleşme maddesi olarak sayılmıyor

mesela bazı iş sözleşmelerinde "işçi x ay içinde işten çıkarsa 12345 kadar tazminat öder" maddesi varsa ama ona karşılık gelecek şekilde "işveren işçiyi x süre içinde işten çıkartırsa 12345 kadar tazminat öder" maddesi bulundurmuyorsa o madde iş mahkemesince geçersiz sayılabiliniyor, davanın içeriğine ve hakimin yaklaşımına göre değişiyor durum

şu da var ki banka dediğin hizmet sektöründe çalışan bir işletmedir, her ne kadar mevduatların bleirli bir kısmını değerlendireibliyor olsa bile cüzi miktarda bir ücret kesintisi yapabilmeli

ama yılda 2000 tl nin latında işlem olan bir hesaptan da 100 tl çekilmesin abi ayıp yani
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada aşağıda konu tartışılmış, belki bilgilendirici olur

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=80231

"Merhaba Sayın Meslektaşlarım,

Hesap işletim ücretinin iadesine yönelik TSHH tarafından verilen kararlar.

Aşağıda 2 adet emsal Yargıtay kararında görüldüğü gibi,

1- Hesap işletim ücreti kesintisinin bankacılık işlemi olduğu,
2- Burada hesap sahibinin tüketici konumunda olmadığı,
3- Şikayetler konusunda TSHH karar verme yetkisi olmadığı

şeklindeki gerekçeler ile iptal edilmektedir.

Ayrıca 13. Hukuk Dairesinin aşağıdaki kararında ayrıca "...bu sözleşmeye dayalı olarak davalının sözleşme kapsamında belirtilen her türlü bankacılık işlemini yaptığı,bu bağlamda davalı adına vadesiz mevduat hesabı açılarak yapılan işlemler karşılığı 200.00 TL hesap işletim ücreti alındığı " ibaresine yer verilmiştir.

Yukarıdaki kararlardan sonra,
Hesap işletim ücretinin iadesi için dava açan var mı?
Sizce hesap işletim ücreti alınması hukuka uygun mudur?

Özellikle hesap sahibinin tüketici konumunda kabul edilmediği ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin hemen yukarıdaki ibaresi altında değerlendirirseniz sevinirim."
Sosyal ağlarda paylaş

TeemoMid said:

Dworgian said:

Hukuk 1. sınıf öğrencisi misin? Hani bir gazla ben tüm kuralları yasaları biliyorum tribinde gördüm seni de bir bok bildiğin yok neyse.

haşa hukukçuyum demiyorum. nacizane 10 yıllık finans ve bankacılık tecrübem ile fikir veriyorum. benim söylediklerim bağlayıcı da değil ki? herkes fikrini belirtiyor. yanlışsa yanlıştır. niye rage e girdiğini de anlamadım ama olsun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...