Seele Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 bu konu kilitlenir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 neyse olay abd ye döndü gidim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 calimero said: dünya üzerinde düzenli orduyla gerilla savaşı kazanmış bir devlet yok Çok iyi bilmiyorum ama İspanya iç savaşında solcular gerilla değil miydi? Bi de Sri Lanka Tamil Kaplanlarını yendiydi en son. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 aquila said: HAYIR HIC DE KAYBETMEDI AMERIKA BI KERE TAAM MI aga sen cümle kurma yapma bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Dworgian said: calimero said: işte bunu T.C. yaptı ve adamlar gel tamam barış diyor. daha ne istiyorsun yahu? kafalar değişiyor desek de oldukça zor tabii hayat boyu doğru kabul ettiğin şeyleri sorgulamak. en azından sorgulamaya başlanabilmesi bile güzel ama.. lafla yürümüyor ama. ispat lazım. ben gördüğümü yazdım zira yıllardır. abi evini yaktı fln demişsin mesela. adamların köyleri yakıldı, zorla göç ettirildiler. O zamanlar devlet 1 kuruş vermedi bu zorunlu göç ettirilenlere. bugünlerde "taam la taam yaptık bi hata. parası neyse veririz" kafasıyla tazminat ödeniyor. öldürmeler fln diyorsun. 90'ları hatırla yahu, günümüzde bile var panzerle üzerinden geçip elinde molotof patladı diye sümen altı etme çabaları. son 2-3 yılda açılan toplu mezarları düşün. örgütün batıda yaptığı eylem kaç tane var? bütün olay; çatışması boku püsürü oralarda dönüyor. güneydoğu anadolu'dan gelen arkadaşlar her silahı sesinden ayırt edebildiklerini söylüyorlardı. günler boyu geceler boyu çatışmalar. biz lastik patlasa kaçacak yer arayacakken silah diye, adamların çocukluğu çatışmaların arasında geçiyor. düşünebiliyor musun travmayı. bu örnekler daha çok uzatılabilir. biz ise batıdan bakıp konuşuyoruz sadece, bizim önümüze koyulanlar ışığında. dediğim gibi, tartışmaya başlamak dahi önemli. en azından karşındakine "anlat bakayım, dinleyeyim" demek bile önemli. bugüne kadar zihinlerimiz hep kör sağırdı çünkü yaşananlara. ve şuna kesinlikle inanıyorum, ileride çocuklarımız geçmişe dönüp baktıklarında bizim nesilden çok daha farklı bir kafa yapısıyla bakacaklar olaylara. belki de bugün söylediklerimizi çocuklarımıza söylemeye çekinecek, kendimizden utanacağız. cidden beyinlerimiz yıkandı çünkü güdümlü medya aracılığıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 ohooo srilanka olayı kitlesel imha die biliorm ben. ya gerillayı yenememenin sebebi kitle imha yapamıosun uluslararası arenada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Llama said: escape said: ya arkadaşlar şu "amoroko torkoyoyo yönotoyor" olayı daha bitmedi mi? yok öyle bişey ya yok. hele orduda hiç yok. tamam zamanında bı şekilde yönetildi ama şuan şu son 5 6 senedir yok öyle bişey.. ee peki amerika istese bi tuşla bize sattığı uçakları düşürür gerçeğide mi yalan amerika bize uçak mı satmış dfsdf trollüyosun ya evet trollüyosun hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 helikopterdir o halde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Suark said: noldu ya yanlış link mi verdim, irak falan da linki verebilirim olmadı ama bu daha bi official loss ondan çapulcu dediğin adam kendi ülkesinde savaşıp 1 milyona yakın kayıp vermiş tabi kazanacak savaşı. pkk ile ne ilgisi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 ben şunu bilmiyodum ama eğer doğruysa bi önceki sayfadaki bütün argümanlar yıkılır dfs Nigger_of_the_sand said: calimero said: dünya üzerinde düzenli orduyla gerilla savaşı kazanmış bir devlet yok Çok iyi bilmiyorum ama İspanya iç savaşında solcular gerilla değil miydi? Bi de Sri Lanka Tamil Kaplanlarını yendiydi en son. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Llama said: helikopterdir o halde amerika bize sadece converse falan satıyo dfds emin ol. diğer askeri tecizatlar israil sağlıyor ya da müslüman ülkelerindeki silah baronları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 calimero said: Dworgian said: calimero said: işte bunu T.C. yaptı ve adamlar gel tamam barış diyor. daha ne istiyorsun yahu? kafalar değişiyor desek de oldukça zor tabii hayat boyu doğru kabul ettiğin şeyleri sorgulamak. en azından sorgulamaya başlanabilmesi bile güzel ama.. lafla yürümüyor ama. ispat lazım. ben gördüğümü yazdım zira yıllardır. abi evini yaktı fln demişsin mesela. adamların köyleri yakıldı, zorla göç ettirildiler. O zamanlar devlet 1 kuruş vermedi bu zorunlu göç ettirilenlere. bugünlerde "taam la taam yaptık bi hata. parası neyse veririz" kafasıyla tazminat ödeniyor. öldürmeler fln diyorsun. 90'ları hatırla yahu, günümüzde bile var panzerle üzerinden geçip elinde molotof patladı diye sümen altı etme çabaları. son 2-3 yılda açılan toplu mezarları düşün. örgütün batıda yaptığı eylem kaç tane var? bütün olay; çatışması boku püsürü oralarda dönüyor. güneydoğu anadolu'dan gelen arkadaşlar her silahı sesinden ayırt edebildiklerini söylüyorlardı. günler boyu geceler boyu çatışmalar. biz lastik patlasa kaçacak yer arayacakken silah diye, adamların çocukluğu çatışmaların arasında geçiyor. düşünebiliyor musun travmayı. bu örnekler daha çok uzatılabilir. biz ise batıdan bakıp konuşuyoruz sadece, bizim önümüze koyulanlar ışığında. dediğim gibi, tartışmaya başlamak dahi önemli. en azından karşındakine "anlat bakayım, dinleyeyim" demek bile önemli. bugüne kadar zihinlerimiz hep kör sağırdı çünkü yaşananlara. ve şuna kesinlikle inanıyorum, ileride çocuklarımız geçmişe dönüp baktıklarında bizim nesilden çok daha farklı bir kafa yapısıyla bakacaklar olaylara. belki de bugün söylediklerimizi çocuklarımıza söylemeye çekinecek, kendimizden utanacağız. cidden beyinlerimiz yıkandı çünkü güdümlü medya aracılığıyla. haklı olabileceğin noktalar var olayın özünde. ama batıda veya doğuda farketmez, ölenlerin günahı ne? onlar mı yapmış zulmü? sivil hedeflere saldırmak neden? savaşta bile savaş suçu aslında sivil hedefe saldırı. bunu anlamıyorum. neyse ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Yanlız PKK'nın öldürdüğü söylenen sivillerin devlet tarafından öldürülmüş olması da mümkün. Bu insanlar boşuna nefret etmiyo kontrgerilladan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 buradan usame 11 eylül fln diye gider konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 tersine göç olucaksa bir nebze kabul edilebilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Sözü geçen bazı şeyler o kadar muhtemel değil, Öcalan'ın meclise girmesi durumunda iç savaş bile çıkabilir; halkın çok da hoşnut olduğunu düşünmüyorum çünkü şu an ki durumdan. AKP milliyetçi cepheden ciddi miktarda oy alıyor ve bu oylar zaten son dönemde MHP'ye geri dönmeye başladı, bu süreçte halkın onuru kırılırsa bir dahaki seçimlerde MHP (ya da AKP benzeri bir anda ortaya çıkan milliyetçi bir parti) iktidara gelebilir ve bu noktada büyük sıkıntılar bekliyor bizi. Terörün bitiyor olması beni mutlu eder ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti eğer bu süreçte acizlik gösterirse büyük bir yanlış yapar. Bence kürtler bizden daha muhtaç barışa ve getirdiklerine; üstelik bu seferki ellerindeki son şans. Çünkü devlet istediklerini yapıyor; eğer bu şansı iyi değerlendiremezlerse bugünkünden farklı ve muhtemelen kafa tasçı bir hükümetin elindeki -bu sefer frenlenmeyen- bir orduyla savaşa girecekler. Savaş ya da barış rüzgarları çok hızlı yön değiştirebilir, dediğim gibi halkın verdiği oy da çok hızlı değişebilir. Henüz her şeyin başındayız ve ülkenin geleceği şu an hiç olmadığı kadar belirsiz, umarım hangi ırktan olursak olalım hepimiz adına hayırlı olur gelecek günler. (bkz. AKP'nin iktidara gelişi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Myshkin said: Suark said: noldu ya yanlış link mi verdim, irak falan da linki verebilirim olmadı ama bu daha bi official loss ondan çapulcu dediğin adam kendi ülkesinde savaşıp 1 milyona yakın kayıp vermiş tabi kazanacak savaşı. pkk ile ne ilgisi var e itibar kaybı neticede usa için. savaş kaybetmeyle başka ülkeler sataşamıyor yani. hani bunun IRA örneğide var onlarda çapulcu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Nigger_of_the_sand said: Yanlız PKK'nın öldürdüğü söylenen sivillerin devlet tarafından öldürülmüş olması da mümkün. Bu insanlar boşuna nefret etmiyo kontrgerilladan. onlar kontdan nefret ediyor çünkü kendilerini öldürüyor kendilerine karşı savaşıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 escape said: ben şunu bilmiyodum ama eğer doğruysa bi önceki sayfadaki bütün argümanlar yıkılır dfs Nigger_of_the_sand said: calimero said: dünya üzerinde düzenli orduyla gerilla savaşı kazanmış bir devlet yok Çok iyi bilmiyorum ama İspanya iç savaşında solcular gerilla değil miydi? Bi de Sri Lanka Tamil Kaplanlarını yendiydi en son. solcular ve sagcilar vardi. ama sagcilar hitler tarafindan desteklendi. sonra ispanyanin basina neler geldi acin wikiden okuyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 escape said: ben şunu bilmiyodum ama eğer doğruysa bi önceki sayfadaki bütün argümanlar yıkılır dfs Nigger_of_the_sand said: calimero said: dünya üzerinde düzenli orduyla gerilla savaşı kazanmış bir devlet yok Çok iyi bilmiyorum ama İspanya iç savaşında solcular gerilla değil miydi? Bi de Sri Lanka Tamil Kaplanlarını yendiydi en son. yoo yıkılmaz çünkü biz "gerilla bastırılırsa itibar kazanılır" demiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 hemen açıp okuyayım... sonra da ordaki yazıları değiştirip "escape faktörü hell yeahh" yazayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 escape said: Nigger_of_the_sand said: Yanlız PKK'nın öldürdüğü söylenen sivillerin devlet tarafından öldürülmüş olması da mümkün. Bu insanlar boşuna nefret etmiyo kontrgerilladan. onlar kontdan nefret ediyor çünkü kendilerini öldürüyor kendilerine karşı savaşıyor :) ha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Suark said: e itibar kaybı neticede usa için. savaş kaybetmeyle başka ülkeler sataşamıyor yani. hani bunun IRA örneğide var onlarda çapulcu Abicim sende ciddi muhakeme eksikliği var ya. Gittin milyonlarca ölümlü ülkeler arası topyekün savaşı argüman olarak kullanmaya kalktın şimdi de IRA diyorsun. Yahu ingiltere, IRA ile silahlı mücadelede başarısız mı oldu sanki ne alakası var. IRA işin siyasi kısmına örnek olabilir. şaka gibisin gerçekten. pkknın askeri gücü çapulcudur, 90ların sonunda bitme aşamasına gelmiştir, siyasi yetersizlikten dolayı da askeri olarak tekrar canlanmıştır ve bitirilememiştir tekrar ediyorum yine siyasilerin istememesinden dolayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 demiyosun da abi bu zamana kadar gerilla savaşını kazanan bi devlet yok diyosun dfs düzenli ordu yok diyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 che? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar