Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 ben de yasanmisliklar ve benzerliklerden oturu turkiyeye karsi bir bag hissediyorum. ama mesela bazen sokaktaki tecrubelerime de dayanarak hissetigim ortalam turk insaninin medeniyetsizligine karsi da buyuk bir tiksinti hissediyorum. ama sonucta ait olma duygusu daha agir basiyor. ama bu her insanda boyle olmak zorunda degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Frostbite said: cipet;ne alakası var la.. Bu konuda mantıkmı arıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 http://s23.postimg.org/41n8ru2zf/35091_1453389767120_1004552302_31303931_901639_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth said: Ninja said: Bu boyle herkes olursa ulke anlami kalmaz. ulkenin anlami mi daha onemli yoksa insanlarin hayatlarini isteyebildikleri gibi yasayabilme ve istedigini hissetme ozgurlugu mu? fikren ve fiziken bir ulkeye ait olma zorunlulugu getirdigin zaman bunu kisitlamis oluyorsun Ben kisa ve net anlattim; Japonya savas ciksa ben savasada gider savasirim ve olurum. Peki Ardeth san TR de savas ciksa siz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 paticik de mantık aramıyorum ben.doğru sen de haklısın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 KuddusiMavra said: @ardeth...bence demagojiye döndü olay. fikir,vicdan özgürlüğü,insanın hayatını istediği gibi yaşayabilmesi neden vatan sevgisi ile karşılıklı tercih edilmesi gereken şeyler olsun ki? Yani bir tarafı seçen neden diğerinden vazgeçmiş olsun ki? Ben vatanımı seviyorum, fikir ve vicdan özgürlüğünü sonuna kadar savunuyorum, insanların başkalarının hak ve özgürlüklerine zarar vermeyecek şekilde istediği gibi yaşayabilemesi gerektiğine inanıyorum. yok ben sana demiyorum zaten "bir vatanda dogan fiziken ve fikren o vatana ait olmak zorundadir" konseptini yaratanlardan bahsediyorum. ama tabi ideal bir dunyada degiliz ve her isteyen istedigi yere gidip yasayamiyor ve dolayisiyla kisitlanip kaliyorsun sevmedigin bir yerde ve ustune ustluk " vatan borcu olarak o ulke icin gerekirse canini verme" gibi konseptlere maruz birakiliyorsun. bu bence insan haklarinin fiziken ve fikren ihlali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 sipeyskeyk said: http://s23.postimg.org/41n8ru2zf/35091_1453389767120_1004552302_31303931_901639_n.jpg Çok uğraşmışa benziyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Evet yıllardan beri süregelen paint tecrübemi konuşturdum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 sipeyskeyk said: Evet yıllardan beri süregelen paint tecrübemi konuşturdum. Evet o kadar iyiki fotoşop sandım ahaddaadfdassaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ninja said: Peki Ardeth san TR de savas ciksa siz? buyuk olcude savasa bakar. savas yanlisi degilim ama savas gercekten sevdiklerimi ve beni tehdit ediyorsa ve bir kendini savunma zorunlulugu ortadaysa olabilir. ama amerika git suriyeye gir dedi turk ordusu mal gibi suriyeye girerse kilimi kipirdatmam. ya da gencecik cocuklarin doguya gidip malesef bir hic ugruna olmesi de bu kapsama giriyor. simdi birileri kizacak bana bizi teroristlerden koruyan genclere bir hic ugruna mi oldu diyorsun diye. iste bu yaratilmis bir vatan sevgisidir ve evet malesef oyle. o gencler orda olmasa teroristler silahlanip ulkeyi isgal etmeyi planlamiyor zaten. o teroristlerin amaci zaten asker oldurerek ulke psikolojisini cikmaz bir noktaya getirip krize sokmak ve destek toplamak. kisacasi olen her askerle bir zafer kazaniyorlar ama bizim acimizdan olen bir terorist bize herhangi bir zafer kazandirmiyor malsef. o yuzden evet bosa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 çipetpet yancı yapmış speys kendine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth said: ben de yasanmisliklar ve benzerliklerden oturu turkiyeye karsi bir bag hissediyorum. ama mesela bazen sokaktaki tecrubelerime de dayanarak hissetigim ortalam turk insaninin medeniyetsizligine karsi da buyuk bir tiksinti hissediyorum. ama sonucta ait olma duygusu daha agir basiyor. ama bu her insanda boyle olmak zorunda degil. bak,ikisi farklı şey. kendi adıma bu ülkenin insanlarının büyük çoğunluğunun bu ülkeyi hak etmediğine inanıyorum. Türk olduğum için ve bu ülkeyi sevdiğim için söylemiyorum; dünyada 4 kıtada 40a yakın ülke gördüm,hala görmeye devam ediyorum. 1-2 ülkenin, o da 1-2 yeri hariç genel olarak Türkiye coğrafyası kadar güzel topraklara,iklime sahip başka bir yerde henüz bulunmadım. Ancak bu ülkenin insan profili bu ülkeyi hak etmiyor. Bu ülkenin insan profili halen daha 13 yaşındaki kızı bakkalda sınıf arkadaşı ile konuştu diye aile mahkemesini toplayıp o kızı hem de öz kardeşine delik deşik ettirebiliyor. Ya da onbinlercesi saatler boyunca otelin etrafını sarıp, daha sonra ateşe verip içindeki 37 kişinin cayır cayır yanmasına alkış tutabiliyor, ya da Atatürk gibi bir liderin yaptıklarını eleştirebiliyor veya Maraş'ta,Çorum'da,yine Sivas'ta sırf inanç biçimleri farklı diye insanları kadın-çocuk-yaşlı demeden katledebiliyor. Sonuç olarak,ben de bu ülkenin insanlarından genel olarak haz almıyorum. Ama vatanımı seviyorum ve bu ülkenin mevcut insan profiline rağmen sevmeye devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth said: Ninja said: Peki Ardeth san TR de savas ciksa siz? buyuk olcude savasa bakar. savas yanlisi degilim ama savas gercekten sevdiklerimi ve beni tehdit ediyorsa ve bir kendini savunma zorunlulugu ortadaysa olabilir. ama amerika git suriyeye gir dedi turk ordusu mal gibi suriyeye girerse kilimi kipirdatmam. ya da gencecik cocuklarin doguya gidip malesef bir hic ugruna olmesi de bu kapsama giriyor. simdi birileri kizacak bana bizi teroristlerden koruyan genclere bir hic ugruna mi oldu diyorsun diye. iste bu yaratilmis bir vatan sevgisidir ve evet malesef oyle. o gencler orda olmasa teroristler silahlanip ulkeyi isgal etmeyi planlamiyor zaten. o teroristlerin amaci zaten asker oldurerek ulke psikolojisini cikmaz bir noktaya getirip krize sokmak ve destek toplamak. kisacasi olen her askerle bir zafer kazaniyorlar ama bizim acimizdan olen bir terorist bize herhangi bir zafer kazandirmiyor malsef. o yuzden evet bosa. Anladim Ardeth san tesekkur ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Arkadaşlar biraz kavram şoku yaşıyor sanırım, "nası lan? ülkeyi seviyor ama insanını eleştiriyor? nasıl oluyor lan bu?" gibi. Gerçi bu internette yazılı tartışmanın yan ürünü olan bir durum. Sonuöta forumda hepimiz bir kaç kişi hariç diğer çoğunluğu bu forumdaki yazılar üzerinden tanıyoruz. Karşılıklı oturup sohbet etmişliğimiz yok. O yüzden biri birşey yazınca aradan bir kelime yada kavram üzerinden onu kendi önceden tanıdığımız insanlar ile ilişkilendiriyoruz falan filan. Ben de yapıyorum bunu ne yazık ki ama şunu aşabilsek valla daha centilmen bir ortam olacak burası :D edit: Sosyal - Politik konular için geçerli bu dediklerim, Ardeth yer çekimi yok desen lan olmayabilir ha diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 yer cekimi yokmus dun cern acikladi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Çok sağlam temeller ile geldin, salona doğru süzülmeye başladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 KuddusiMavra said: Sonuç olarak,ben de bu ülkenin insanlarından genel olarak haz almıyorum. Ama vatanımı seviyorum ve bu ülkenin mevcut insan profiline rağmen sevmeye devam edeceğim. burda soyle bir sorun var ama. simdi sen, sen ve senin gibi insanlarin azinlikta oldugunu ama bu ulkeyi boyle insanlarin hak ettigini dusunuyorsun. bu durumda ilerde bir gun diyelim turk insani gercekten senin istedigin gibi oldu buyuk olcude diyelim. bu durumda saydigin kotu kulturel ozelliklere sahip insanlar azinlikta olacak ve bu sefer onlar bu vatan biz ve bizim gibilerin olmali diyecek ve bu boyle surup gidecek. ama hayat boyle dongusel surtusmelerle devam edemez yani buna hayat denmez. bu isler zor yani neresi gercekten kimin anlamak zor. sadece keske turk insaninin bu kadar cok ego sorunu olmasaydi diyebiliyorum ben ama nufusun %70i boyleyse onlar mi turk insani ben mi turk insaniyim acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 hehehe :) helal gençler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 KuddusiMavra said: zaten Türkiye'de sol eğer bu halk profilinden oy alamıyorsa sebebi aha yukarıda yazan kolektif lakaplı adam gibi <>ların yüzündendir. Yıllarca bu ülkede SOL diyerek KÜRT FAŞİZMİ'ne destek verdiler. Akılları sıra KÜRTÇÜLÜK yaparak Kürt kökenli insanlardan oy alacaklarını sandılar, alamadılar da. Ama onların içlerindeki hep bir umut, sürekli bu ülkenin bayrağına, Ata'sına, Milli değerlerine saldırdılar ya da saldıranların yanında oldular veya sessiz kaldılar(ki bu da bir destektir). Üniversitede olduğum dönemde ben ve bazı arkadaşlarımız zengin aile çocukları değildik ama ailelerimize yük olmamak için ortaokul,lise çocuklarına özel ders vererek annemiz-babamız üzerindeki yükümüzü azaltmaya çalışırdık. Dolayısıyla cebimizde hep harçlığımız olurdu.kolektif tarzı <>lar da yanımıza gelir çay,yemek ve kantinden her türlü yiyecek-içecek ısmarlamamızı beklerlerdi. Biz de ısmarlardık. Hani sola ve solcuya sempatimiz de var ya, bu uyanıklar da bundan yararlanıyorlar. Gel gelelim bunlar derslere girmez,her fırsatta her türlü SOL KÜLTÜRE ait günde anma bahanesi ile gösteri yapar,KÜRTÇE slogan atar, Atatürk'ü beğenmez ve en az şeriatçılar kadar sert bir şekilde eleştirir,Türk Milleti kavramına ateş püskürür, sosyalizmde millet ve milliyetçilik kavramlarının olmadığını savunur ancak her nasılsa konu Kürtlere gelince söylediklerini yutarlardı. İşte bu adamlar yüzünden bu ülkenin insan profili SOLCU deyince pekaka destekçisi, terörist insan figürünü hatırlar. Bu insan profili yzünden bu ülkenin gerçek SOLCUları da hak ettikleri yeri almamıştır,bulamamıştır halkın gözünde. Neys...Daha çok yazarım da, gerek yok... sen solcu musun solculuk hakkında ahkam kesiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth said: KuddusiMavra said: Sonuç olarak,ben de bu ülkenin insanlarından genel olarak haz almıyorum. Ama vatanımı seviyorum ve bu ülkenin mevcut insan profiline rağmen sevmeye devam edeceğim. burda soyle bir sorun var ama. simdi sen, sen ve senin gibi insanlarin azinlikta oldugunu ama bu ulkeyi boyle insanlarin hak ettigini dusunuyorsun. bu durumda ilerde bir gun diyelim turk insani gercekten senin istedigin gibi oldu buyuk olcude diyelim. bu durumda saydigin kotu kulturek ozelliklere sahip insanlar azinlikta olacak ve bu sefer onlar bu vatan biz ve bizim gibilerin olmali diyecek ve bu boyle surup gidecek. ama hayat boyle dongusel surtusmelerle devam edemez yani buna hayat denmez. bu isler zor yani neresi gercekten kimin anlamak zor. sadece keske turk insaninin bu kadar cok ego sorunu olmasaydi diyebiliyorum ben ama nufusun %70i boyleyse onlar mi turk insani ben mi turk insaniyim acaba? yok canım kardeşim,ben de aksine tam da hayatın böyle bir döngü şeklinde sürüp gittiğine inanıyorum. üstelik de keşke benim gibi düşünen adamlar çoğunlukta olsak zaten o azınlığa düşecek adamların en azından çocuklarını bilimsel biçimde yetiştiririz, doğru ve yanlışın bilimsel süzgeçten nasıl geçirileceğini öğretiriz. heee,sen diyorsan ki "ama o adamların da kültürel özelliklerini koruması lazım.", o zaman sana "dur" derim çünkü kötü her zaman kötüdür, iyi de her zaman iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 yanlis yazmisin abi sen solcu musun yoksa emperyalist sermayenin sana verdigi direktifler uzerine yanlis bir solculuk algisi yaratarak solculugu yikmaya mi calisiyorsun demen lazdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 kolektifinsan said: sen solcu musun solculuk hakkında ahkam kesiyorsun? Sen SOLCULUK NOTERİ'misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Sparkcaster said: çipetpet yancı yapmış speys kendine Yancı olamayacak kadar zengin ve gaddarım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 yolum uzun...İstanbul'A dönüyorum.Ayrıca evden hastahaneye gideceğim.Uzun hikaye.Siz yazın,devam ederiz sonra. Kalın sağlıcakla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 aslinda evrensel anahtar sudur: sakinlik, dinglik ve dusmanca tavir beslememe bunlara sahip oldu mu insanlar karsindakini fikri ne olursa olsun mutlu mesut beraber yasayabilirsin cunku karsindaki de dingin olacagi ve sana karsi dusmanca fikirler beslemeyecegi icin onun samimiyetine inanacak ve ondan korkmayacaksin. butun surtusme sorunlarinin temelinde karsindakinden korkma ve onun samimiyetine inanmama yatiyor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar