Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

21 Mart İmralı Mesajı

Suark

Öne çıkan mesajlar

arkadasim dedigimden zerre bisey anlamamisin. diyorum ki onemli olan senin ne hisettigin babanin ananin nerden oldugunu hic bir onemi yok. sirf bir takim mantiksiz insanlar NERDE DOGDUYSAN ANAN BABAN NERDE DOGDUYSA ORAYI SEVCEN GEREKIRSE ORASI ICIN CANINI VERCEN diye gaza geldigi icin kendi hislerini kesfetmekten vaz gecmek sacmalik.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim turkce anladigim kadar az kisim anladigimi Cipet sama ve Akito sama ve Senko sama biliyor bu forumdada az turkce ile birseyler anlatmayi deniyorum ama siz hep bana saldiriyorsunuz siz demek derken bana role play yapar deniyor hep. Anlatmak istedigim bir Turk neden topragini sevmesi suc yada bir baska ulke citizen neden ulkesini sevmesin bu neden suc bunu soruyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de diyorum ki insan dogmadigi bir topragi da sevebilir isterse. hakkinda bisey okustur ya da gitmis gormustur ya da internetten fotograflarini gorumustur ve orayi sevdigine karar vermistir. bu kadar basit bir olay bu. vatan sevgisi diye bir konsept yaratip bunu destanlarla susleyip insanlari gaza getirmeye calismak bariz propaganda bunun farkina varalim.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

fetocu-akepeciler ile atatürk, türk milleti, kemalizm konularındaki fikirlerim örtüşmüyor nokta.
ben ulus devlet modeli türkiye için işlememiş bir modeldir diyorum. kürtlerin kimlik siyaseti yapmasının senin söylediğin gibi faşizmle, milliyetçilikle alakası yok. ayrıca bdp (artık hdk da diyebiliriz) kimlik siyasetinden farklı şeyler de yapıyor. duymak istediğim şeyleri söyleyen vekilleri var. bu yüzden destekliyorum. mesela senin kaçırdığın bir nokta da hdk'nın kendini akp'ye değil chp'ye daha yakın görmesi. (tabi chp içindeki demokrat kanada) ama işte şu vatan millet sakarya edebiyatı yapanlar yüzünden olası bir birlikteliğin de yolu kapanmış oluyor ve yine "sığ sağ" egemenliğini pekiştiriyor ülkede.
o yüzden abicim değerlerini tekrar düşünmen gerekiyor. eğer halkçıysan, halktan herhangi bir kesimin "haklı" taleplerini desteklemen gerekiyor bu kadar basit.

CHP, Atatürk'ün kurduğu parti.Ambleminde 6 ok olan parti. Dolayısıyla Atatürk'ün olmazsa olmaz 6 ilkesi bu partinin olmazsa olmazıdır. Sorun şu ki CHP içerisinde bu ilkeleri benimsemeyen insanlar var. Şu an partinin başındaki Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi bu insanların temsilcileridir. BDP'nin içinden bir kesim tabii ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu CHP'ye kendisini yakın hisseder(kaldı ki ben hala AKEPE'ye daha yakın olduğunu düşünüyorum BDP'nin amaç birliği nedeniyle) çünkü adına süreç dedikleri apo haini ile hükümet arasındaki görüşmelere sessiz kalarak desteklemektedir CHP yönetimi. CHPlilerin ve CHP'ye sempati duyanların önemli bir kısmı da buna isyan ediyorlar. Madem CHP'nin temel ilkelerini kabul etmiyorsunuz, neden CHP'yi devşirmeye çalışıyorsunuz? Gidin BDP'ye veya başka herhangi bir partiye. Ama gitmezler,gidemezler. Çünkü CHP'nin kemikleşmiş 20-25% oyu olmadan bir şey yapamayacaklarını bilirler. Bu Fenerbahçe spor klübü başına veya klüp yönetim kurulu üyeliklerine Galatasaraylı adamların geçmesi gibi bir şeydir.

Kürtler kimlik siyaseti yapmıyor. Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia eden BDP yapıyor ve yaptığı da aşırı milliyetçiliktir. Ben meclisin çalışmalarını yakından takip eden bir adamım. BDP'nin vermiş olduğu soru önergelerinin kaç tanesi Türkiye geneli ile, halkın genel sorunları ile,geçim sıkıntısı ile ilgilidir? Kaçı Kürtlerle ilgilidir? Adamlar Türkiye milletvekilidir ancak hep Kürtlerin vekilliğini yapmaktalardır.

Senin vatan-millet-sakarya edebiyatı diyerek aşağıladığın insanlar bu ülkede CHP'nin tabanını oluştururlar. CHP'nin başına monte edilen Kılıçdaroğlu partiye zarar vermektedir.Zaten amaçta aslında budur,CHP'nin umut olması gerekirken iktidar alternatifi olarak düşünülmemesidir.Ama bu bir şekilde o tabanı başka bir yere yöneltecektir.Çünkü vatanda,millette,Sakarya'da o taban için önemli olmaya devamedecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sama sorusu anladim .

Aciklama Wikipedia da yapmis.

Sama (様 【さま】?) is a markedly more respectful version of san. It is used mainly to refer to people much higher in rank than oneself, toward one's guests or customers (e.g., a sports venue announcer addressing members of the audience), and sometimes toward people one greatly admires. When used to refer to oneself, sama expresses extreme arrogance (or self-effacing irony), as with ore-sama (俺様?, "my esteemed self").

Sama customarily follows the addressee's name on postal packages and letters and in business email.

Sama also appears in such set phrases as o-machidō sama ("thank you for waiting").
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

ben de diyorum ki insan dogmadigi bir topragi da sevebilir isterse. hakkinda bisey okustur ya da gitmis gormustur ya da internetten fotograflarini gorumustur ve orayi sevdigine karar vermistir. bu kadar basit bir olay bu. vatan sevgisi diye bir konsept yaratip bunu destanlarla susleyip insanlari gaza getirmeye calismak bariz propaganda bunun farkina varalim.

Valla artık farkına varaydık ya böyle şeylerin, yıl olmuş 2013 kıyameti atlattık hala bazı şeyleri atlatamıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

vatan sevgisi diye bir konsept yaratılmaz. vatan sevilir. sevmeyen de sevmez.
bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

valla vatan sevgisi diye bir konsept yaratmak var malsef. bir insanin dogal bir sekilde vatanini sevmesi disinda bir konsept bu. amerikadan tut fransaya italyaya her hukumet "her vatandas dogdugu vatani sevmek zorundadir" fikrini empoze etmeye calisir buna da ben yaratilmis vatan sevgisi diyorum. turkiyede sokaga ciktigin zaman kac insanla vatanini sevmedigini tartisabilirsin birileri sana terorist diye saldirmadan once? bu iste yaratilmis vatan sevgisidir
Sosyal ağlarda paylaş

Ulke sevilmiyorsa ulkelerin anlami olmaz?

Yani China olmasi icin Chinese
Yani Japan olmasi icin Japanese
Yani Usa olmasi icin American

sart degil mi?

Anladigim sey Ardeth san o ulkede dogmak o ulkeye ait olmak zorunluluk gerektirmez baska ulkelere ait olabilirim dedi.
Bu boyle herkes olursa ulke anlami kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ninja said:

Ulke sevilmiyorsa ulkelerin anlami olmaz?

Yani China olmasi icin Chinese
Yani Japan olmasi icin Japanese
Yani Usa olmasi icin American

sart degil mi?

Anladigim sey Ardeth san o ulkede dogmak o ulkeye ait olmak zorunluluk gerektirmez baska ulkelere ait olabilirim dedi.
Bu boyle herkes olursa ulke anlami kalmaz.

ulke bir insanin fikir, vicdan ozgurlugu, hayatini istedigi gibi yasayabilme hakkindan daha mi onemlidir?
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

O kadar basit bir olay değil bence ya. Ben de sonuçta doğal güzelliklerinden dolayı İskoçya'dan ukrayna'ya bir çok yere cenent vatan demişimdir, bu beğenmediğim anlamına da gelmez ama doğduğum toprakların bende hep daha farklı bir yeri olacaktır.

Olaya içindeki insan gözüyle bakmıyorum, başka bir bağ var sonuçta burayla aramda. Buradaki birşeyler yıllar boyu ailemi şekillendire şekillendire beni şu an olduğum insan yapmış ve bu nedenle de Türkiye ile aramda diğer tartışmasız doğa harikası olabilecek bir çok yerden daha farklı bir bağ var.

edit:

Haklı olduğun tek nokta belki şu, hala insanlık olarak kendimizi dünya vatandaşı olarak görmeyi başaramıyoruz. Birbirimizin kültürünü, konuşmasını geçtim en ufak bir detaydan bile saçmasapan şekillerde insanlar birbirini kırıyor incitiyor. Peki ben bir anda bu düzeni reddedecek sevgi çiçeği olacak kadar enayi miyim? Hayır değilim, kimseye karşı tutarsız bir pozitif ön yargı beslemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@ardeth...bence demagojiye döndü olay. fikir,vicdan özgürlüğü,insanın hayatını istediği gibi yaşayabilmesi neden vatan sevgisi ile karşılıklı tercih edilmesi gereken şeyler olsun ki? Yani bir tarafı seçen neden diğerinden vazgeçmiş olsun ki? Ben vatanımı seviyorum, fikir ve vicdan özgürlüğünü sonuna kadar savunuyorum, insanların başkalarının hak ve özgürlüklerine zarar vermeyecek şekilde istediği gibi yaşayabilemesi gerektiğine inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...