Leopar Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 kolektifinsan said: ...Bu açıdan Kürt halkının haklı taleplerinin yanında durmak her aydının görevidir. 80leri ve 90lari gormus gecirmis herhangi bir insanin pkk kaynakli bir hareketi desteklemesi mumkun degil. "gerilla" diye yutturmaya calistiginiz kana susamis katillerin kendilerini sirin gostermek icin PR calismalarina baslamadan once yedigi naneleri hepimiz biliyoruz. ipleri kandil ve imralidan kontrol edilen, herhangi bir siyasi ozgurlugu olmayan kukla partinin kukla taleplerini mi dinleyecegiz? yoksa imraliya tikilir tikilmaz "beni masa olarak kullandilar, turk devletinin emrindeyim" diyerek kendi 'hareketini' satan omurgasiz kopegin teleplerini mi dinleyecegiz? ne cabuk unuttunuz bunlari? yok milyonlar desteklemisde bilmemne...nazileri de milyonlar desteklediydi kardes, bu onlarin yaptigi rezillikleri hakli mi kildi? bu ulkede pkknin "kurt hareketini" destekleyen 3 adam varsa pkkdan nefret eden 100 adam var. atesle oynuyorsunuz farkinda degilsiniz. eger hakikaten kurt hareketini destekliyorsaniz o basinizdaki katillerden ve kuklalardan kurtulun once. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Dark_Soul said: Son cumlen ile yazinin hicbir alakasi-baglantisi-gerekcesi yok. Direk kurtlere haklari, ozerklikleri verilsin vs yazsaydin daha inandirici olabilirdin. ezbere konusuyo da ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Leopar said: kolektifinsan said: ...Bu açıdan Kürt halkının haklı taleplerinin yanında durmak her aydının görevidir. 80leri ve 90lari gormus gecirmis herhangi bir insanin pkk kaynakli bir hareketi desteklemesi mumkun degil. "gerilla" diye yutturmaya calistiginiz kana susamis katillerin kendilerini sirin gostermek icin PR calismalarina baslamadan once yedigi naneleri hepimiz biliyoruz. ipleri kandil ve imralidan kontrol edilen, herhangi bir siyasi ozgurlugu olmayan kukla partinin kukla taleplerini mi dinleyecegiz? yoksa imraliya tikilir tikilmaz "beni masa olarak kullandilar, turk devletinin emrindeyim" diyerek kendi 'hareketini' satan omurgasiz kopegin teleplerini mi dinleyecegiz? ne cabuk unuttunuz bunlari? yok milyonlar desteklemisde bilmemne...nazileri de milyonlar desteklediydi kardes, bu onlarin yaptigi rezillikleri hakli mi kildi? bu ulkede pkknin "kurt hareketini" destekleyen 3 adam varsa pkkdan nefret eden 100 adam var. atesle oynuyorsunuz farkinda degilsiniz. eger hakikaten kurt hareketini destekliyorsaniz o basinizdaki katillerden ve kuklalardan kurtulun once. güzel olmuş bak bu yazı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 zaten Türkiye'de sol eğer bu halk profilinden oy alamıyorsa sebebi aha yukarıda yazan kolektif lakaplı adam gibi <>ların yüzündendir. Yıllarca bu ülkede SOL diyerek KÜRT FAŞİZMİ'ne destek verdiler. Akılları sıra KÜRTÇÜLÜK yaparak Kürt kökenli insanlardan oy alacaklarını sandılar, alamadılar da. Ama onların içlerindeki hep bir umut, sürekli bu ülkenin bayrağına, Ata'sına, Milli değerlerine saldırdılar ya da saldıranların yanında oldular veya sessiz kaldılar(ki bu da bir destektir). Üniversitede olduğum dönemde ben ve bazı arkadaşlarımız zengin aile çocukları değildik ama ailelerimize yük olmamak için ortaokul,lise çocuklarına özel ders vererek annemiz-babamız üzerindeki yükümüzü azaltmaya çalışırdık. Dolayısıyla cebimizde hep harçlığımız olurdu.kolektif tarzı <>lar da yanımıza gelir çay,yemek ve kantinden her türlü yiyecek-içecek ısmarlamamızı beklerlerdi. Biz de ısmarlardık. Hani sola ve solcuya sempatimiz de var ya, bu uyanıklar da bundan yararlanıyorlar. Gel gelelim bunlar derslere girmez,her fırsatta her türlü SOL KÜLTÜRE ait günde anma bahanesi ile gösteri yapar,KÜRTÇE slogan atar, Atatürk'ü beğenmez ve en az şeriatçılar kadar sert bir şekilde eleştirir,Türk Milleti kavramına ateş püskürür, sosyalizmde millet ve milliyetçilik kavramlarının olmadığını savunur ancak her nasılsa konu Kürtlere gelince söylediklerini yutarlardı. İşte bu adamlar yüzünden bu ülkenin insan profili SOLCU deyince pekaka destekçisi, terörist insan figürünü hatırlar. Bu insan profili yzünden bu ülkenin gerçek SOLCUları da hak ettikleri yeri almamıştır,bulamamıştır halkın gözünde. Neys...Daha çok yazarım da, gerek yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayican Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Law said: KuddusiMavra said: Law said: benjani said: bebek katilinin meclise girmesini sindirceksiniz galiba Evet adam bebek katili, ama seninde savunduğun değerler için yani ülken için bir çok adam devletin bekası adı altında senelerce işkenceler yaptılar, cinayet işlediler. (Herhalde onlarıda sindiremiyorsunuzdur gibime geliyor, yoksa bunu sindiren apo yuda hayli hayli sindirir.) Ve onlar halen devletin bir çok kademesinde görev yapıyorlar. Apodan pek bir farkları yok rahat ol. Sadece senin takımın yapınca görmemezlikden gelebiliyorsun. Kısaca al birini vur ötekine. ya olm, bu forumda ne kadar çok apo sempatizanı varmış anasını satayım!şu viktor ve türevleri yanarlı dönerli perinçek-apo fotoları yapıştıracaklarına ara da forumda ki bu apo sempatizanları için de bir şeyler yapsınlar. Kafa karıştırmaya gerek yok. Apo = Bu ülke tarihinin gelmiş geçmiş en büyük namussuzu,haini,şerefsizi, katili... İşkenceci=kötü,aşağılık insan. Ama hiçbir şekilde Apo= İşkenceci insan şeklinde bir denklem uzayda yoktur.Olsa olsa senin gibi sempatizanların (hadi yumuşatayım biraz)ya da en iyi ihtimalle kafası karışıkların kafalarında vardır o denklem... Çok çabuk gaza gelen ve bundan dolayı çam devirmekden ortada yeşil alan bırakmayan, ilginç bir adamsın, sürekli aynı hataları yapıyorsun (çetiştaş sın galiba). Daha öncede yazmıştım okudğunu anlamadan yine beni birşey olmakla itham ediyorsun . Bu sefer pkk sempatizanı oldum ! Pkk sempatizanı, üyesi, taraftarı vs değilim. Bu terör örgütünü hiçbir şekidle savunmuyorum. Ama cevap yazmak için beni aldın kafanda koydun bir yere ve oradan savunmaya geçiyorsun. Ama işte boşa yazmış oldun kendini yordun. Ama o kadar çabuk gaza gelen bir insansın ki, daha önce de sana aynısını yazmıştım tekrar yazayım sen her zaman haklısın böyle devam et. LAW söylede bilek bu devlette çalışan işkenceciler kötü adamlar kimler onlara oy vermiyelim bi daha.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayican Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 sipeyskeyk said: Aynen öyleyim. O zamanla bu zamanı bir tutmak ne kadar mantıklı sence? O zamanki iletişim, askeri teknolojileri ile bu zamankiler sence biraz farklı değil mi? Bana dünyada Amerika'ya karşı gelmeye götü yiyen kaç ülke var şuanda sayar mısın (manyaklar tarafından yönetilmeyen) ? Bizim etimiz budumuz ne peki? Bu ülkeyi ben Amerikan mandası haline getirmedim. Zaten uzun yıllardır bu haldeyiz. Ben bunu değiştirmenin felaket olacağını söyleyip bu şekilde devam etme taraftarı olanlardanım. Sen istersen savaşıp değiştirebilirsin. Sokakta uzay keki ile karşılaşılır (gece vakti). Silah çekilir. -DÖMEL LAN!!! kek- AL ABİ! şu anda yaptığın bu bunu unutma kek yani biri seni tehdit etse direk dömelecen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 KuddusiMavra said: zaten Türkiye'de sol eğer bu halk profilinden oy alamıyorsa sebebi aha yukarıda yazan kolektif lakaplı adam gibi <>ların yüzündendir. Yıllarca bu ülkede SOL diyerek KÜRT FAŞİZMİ'ne destek verdiler. Akılları sıra KÜRTÇÜLÜK yaparak Kürt kökenli insanlardan oy alacaklarını sandılar, alamadılar da. Ama onların içlerindeki hep bir umut, sürekli bu ülkenin bayrağına, Ata'sına, Milli değerlerine saldırdılar ya da saldıranların yanında oldular veya sessiz kaldılar(ki bu da bir destektir). Üniversitede olduğum dönemde ben ve bazı arkadaşlarımız zengin aile çocukları değildik ama ailelerimize yük olmamak için ortaokul,lise çocuklarına özel ders vererek annemiz-babamız üzerindeki yükümüzü azaltmaya çalışırdık. Dolayısıyla cebimizde hep harçlığımız olurdu.kolektif tarzı <>lar da yanımıza gelir çay,yemek ve kantinden her türlü yiyecek-içecek ısmarlamamızı beklerlerdi. Biz de ısmarlardık. Hani sola ve solcuya sempatimiz de var ya, bu uyanıklar da bundan yararlanıyorlar. Gel gelelim bunlar derslere girmez,her fırsatta her türlü SOL KÜLTÜRE ait günde anma bahanesi ile gösteri yapar,KÜRTÇE slogan atar, Atatürk'ü beğenmez ve en az şeriatçılar kadar sert bir şekilde eleştirir,Türk Milleti kavramına ateş püskürür, sosyalizmde millet ve milliyetçilik kavramlarının olmadığını savunur ancak her nasılsa konu Kürtlere gelince söylediklerini yutarlardı. İşte bu adamlar yüzünden bu ülkenin insan profili SOLCU deyince pekaka destekçisi, terörist insan figürünü hatırlar. Bu insan profili yzünden bu ülkenin gerçek SOLCUları da hak ettikleri yeri almamıştır,bulamamıştır halkın gözünde. Neys...Daha çok yazarım da, gerek yok... Vay anasını arkadaş Çetin Taş da doğru bişeyler yazabiliyormuş. Sen onlardan değil miydin ya? Kendini çok yanlış tanıtmışsın Çetin Taş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 ayican said: sipeyskeyk said: Aynen öyleyim. O zamanla bu zamanı bir tutmak ne kadar mantıklı sence? O zamanki iletişim, askeri teknolojileri ile bu zamankiler sence biraz farklı değil mi? Bana dünyada Amerika'ya karşı gelmeye götü yiyen kaç ülke var şuanda sayar mısın (manyaklar tarafından yönetilmeyen) ? Bizim etimiz budumuz ne peki? Bu ülkeyi ben Amerikan mandası haline getirmedim. Zaten uzun yıllardır bu haldeyiz. Ben bunu değiştirmenin felaket olacağını söyleyip bu şekilde devam etme taraftarı olanlardanım. Sen istersen savaşıp değiştirebilirsin. Sokakta uzay keki ile karşılaşılır (gece vakti). Silah çekilir. -DÖMEL LAN!!! kek- AL ABİ! şu anda yaptığın bu bunu unutma kek yani biri seni tehdit etse direk dömelecen. Bana mantıklı geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayican Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 ....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 çetin taş çok haklı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 kürt faşizmi nasıl oluyor anlatsanıza bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Çetin abi bu kez en haklı net şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 e tabi resmi ideoloji tarafından büyütülmüş çocukların da kolayca benimseyeceği şeyler söylemiş bu sefer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Yok...Helal süt emmiş anne ve babanın büyüttüğü; vatanını-milletini-bayrağını seven; ekmeğini yediği toprağa ihanet etmeyen, edemeyecek olan bir insan olarak yazdım... resmi ideoloji dediğin kenan evren ideolojisine rağmen ve tam da o ideolojinin karşıtı olarak yetişen bir adam olarak yazdım... vat meyks yu dis maç ennoyd meeen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 KuddusiMavra said: Bu şekilde yoktan yaratılan bir Kürt Milleti'ne en kısa zamanda Türkiye Cumhuriyeti topraklarından da koparılacak topraklar ile bağımsız bir devlet kurulacaktır. çetintaş bak, senin gibi düşünen adamlar yüzünden sol kendini tekrar tanımlama uğraşı içinde bugün. kültürel hakları, kimlik siyasetini, her türlü yan çelişkiyi da önemseyerek hareket etmeye çalışıyor. sisteme sadece emperyalizm ve emek-sermaye çelişkisi üzerinden bakmayarak. demokratik sol, ya da sosyalist demokrasi dediğimiz şey bunu gerektiriyor. sana oturur uzun uzun anlatırım 90'lardan sonraki trendleri. hayır hiçbir şey bilmiyorsun çünkü. mesela lenin'in tee 100 yıl önce yazdığı ulusların kendi kaderini tayin hakkında söylediklerini bile okuyup anlasan bir şeydir. orada anlatıyor işte ulus ayrıcalıklarının nasıl kaldırılacağını, ezen ulus-ezilen ulus milliyetçilikleri arasındaki farklılıkları falan. belki o zaman "helal süt emmiş bir milliyetçi çocuğum ben" gibi konuşmalarına bir son verirsin, daha vizyonlu bakarsın olaylara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tapinakci Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Moncici senin abinin adi Onur mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 moncici said: mesela lenin'in tee 100 yıl önce yazdığı ulusların kendi kaderini tayin hakkında söylediklerini bile okuyup anlasan bir şeydir. orada anlatıyor işte ulus ayrıcalıklarının nasıl kaldırılacağını, ezen ulus-ezilen ulus milliyetçilikleri arasındaki farklılıkları falan. belki o zaman "helal süt emmiş bir milliyetçi çocuğum ben" gibi konuşmalarına bir son verirsin, daha vizyonlu bakarsın olaylara. Şu çok yanlış bir yaklaşım, adamın söylediği birşeyi aradan alarak ve bir kaç kelimeyi değiştirip şu an ki jargon içinde bambaşka bir yere sokmak da bir o kadar kötü bir hareket bence. Milliyetçi dendiği zaman akla ırkçılık vs geliyor, Çetintaş ise orada senin de bildiğin gibi "vatanını-milletini seven" demiş. Bir kere bunu burada yapmayın, o kadar mesajın arasında kirlilik yaratıp diğer insanların düşüncelerini kendi ağzınızdan değiştirip yazmayın. Bir de şu var, Lenin gerçekten saygı duyulması gereken bir insan. Savunduğu değerler bana da mantıklı geliyor, dünya tarihi göz önüne alındığında da son dönemlerde ortaya çıkan mantıklı bir kaç kişiden biri. Ama kendisi farklı bir coğrafyanın, farklı bir gerçekliğin ürünü. Dedikleri ne kadar doğru olsa da, farklı köklerden gelen bizlerin onun dediklerini düşünürken biraz daha yorumlamamız gerekiyor. Şu yapılanın herhangi x bir "hoca"nın laflarına körü körüne inanmaktan farkı yok. Bu toprakların cümlesini beğenseniz de beğenmeseniz de zamanında Atatürk söylemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 ben yazarken kavramlar arasındaki farklılıkları hesaba katarak yazıyorum. çetintaş milletini seven derken neyi kastediyor, bunun ırkçılıkla farkı nedir, bu kavramların tarihselliği nedir, gibi. çetintaş'ın yazdığı diğer şeyleri de okuyorum, beslendiği kaynaklar hakkında da fikir sahibiyim. yani dediklerini başka yere çektiğim yok. zaten millet sevgisi anlayışının salt safsata olduğunu söylüyorum ben. (ayrıca yoktan yaratılan kürt milleti lafı üzerinde biraz düşünelim isterseniz, ister misiniz?) imzanda da yazdığı gibi, bilgi eksikliğin yüzünden sanıyorsun ki işte ben bir bilen safsatası yapıyorum, sosyalist önderleri idealize etmişim falan eheheh. mesela orada "onu okusan BİLE" demişim, neden? çünkü artık sosyoloji uçtu gitti, sayısız çalışma var ama hala basit kavramlar bile bilinmiyor çoğunluk tarafından. o kitapta çok basic şeyler var ama önyargılar, saçma tabular yüzünden anlaşılamıyor. adam tutturmuş misak-ı milli, helal süt, vatan millet sakarya. analiz sıfır, empati sıfır, dinleme anlama yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 moncici...benim düşüncelerime, aketin düşüncelerine ve/veya bizim gibi düşünen insanların düşüncelerine değer vermeden, saygı duymadan salt kendi düşüncelerine dayanarak nasıl bir tartışma platformu oluşmasını bekliyorsun? Referansımız senin doğru bildiklerin olacaksa tartışmanın anlamı ne? Derdin tartışma değilse de zaten sen kendi düşüncelerini söyleyeceksin, ben kendi düşüncelerimi, aket ve diğer arkadaşlar da kendi düşüncelerini. Ayrıca yaklaşımındaki ilkellik(ben zaten çetintaşın beslendiği kaynakları biliyorum gibilerinden bir şeyler söylemişsin; asker arkadaşım mısın,işyerinden mi tanışıyoruz, birlikte hovardalık mı yaptık, işçi partisinde birlikte seçim çalışmalarında mı çalışmıştık ya da küçükken aşağı belediyenin orada futbol oynadığım çocuklardan biri misin?)ne zaman düzelecek? Aslında bu soruyu senin şahsında senin yaklaşımına sahip tüm patideki insanlara soruyorum. Sen benim görüşlerime dahi tahammül edemezken hangi sol düşünceyi, hangi sosyalizmi savunacaksın? Nasıl Kürt Milleti kavramını tartışmaya açacaksın? Senin ancak kitaplardan okuyabileceğin,öğrenebileceğin pek çok şeyi ben gidip yerinde o memleketin entellektüel birikime sahip insanlarından dinledim,öğrendim,yeri geldi tartıştım. Empati denen kavram sadece kendi düşüncelerini savunurken beklediğin bir şey neden olsun? Neden benim düşüncelerime, hassasiyetlerime (bak milli hassasiyet bile senin için dalga geçilecek,önemsenmeyecek bir şey)empati yapmıyorsun? Tamam,burada sıklıkla dalga-gırgır-şamata oluyor da el insaf! Hiç mi ciddi olmayacaksın-olmayacaksınız? Bu kadar ciddiyetsiz bir şekilde yazdıktan sonra ben de gaza gelip senin gibi insanlara saydırınca bu sefer de "yaşından başından utan"diye başlayan belden aşağı cümlelere sarılıyorsunuz. Bana biriniz söyler misiniz? Neden SOLCUYUM diyen kolektif veya benzeri insanlarla fetocu-akepeci olduğu hepimizce malum insanların Atatürk, TÜRK MİLLETİ, bayrak, Türkiye, Kemalizm kavramları konusunda fikirleri bu kadar üst üste örtüşüyor? Ve ben bunun kendimce yorumunu yaptığım zaman neden her iki kesim analarına küfür etmişim gibi(ki asla yapmam)bana kimi zaman oldukça ağır hakaretlerde bulunarak saldırıyorlar? Burada tartışılan konu gayet açık. Hal böyle iken neden bu konu başlığını sulandırmaya çalışıyorsun-çalışıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Yasadiginiz topragi sevmeyip ABD yimi seveceksiniz? Yani bir Turk Turkiyede yasiyorsa MAdagaskari mi sevecek? Garipsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 e niye baska ulkelerin kulturlerini sevebiliyorsan topraklarini da sevebilirsin. ninjayi sevecegine yeniceriyi sev demek gibi bisey olmus seninki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 gel seni ninja yapcaz deseler 2 dakka durmazsin surda simdi birbirimizi kandirmayalim. kendinizi nereye neye ait hissediyorsaniz oyle hissedin arkadas nedir bu bitmek bilmeyen CCCler vatan borclari falan. sanki sordular ak dogmadan once. ben seviyorum turkiye topraklarini ama onlari sevdigim kadar zorla insanlari vatansever yapmaya calislanlardan nefret ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 fetocu-akepeciler ile atatürk, türk milleti, kemalizm konularındaki fikirlerim örtüşmüyor nokta. ben ulus devlet modeli türkiye için işlememiş bir modeldir diyorum. kürtlerin kimlik siyaseti yapmasının senin söylediğin gibi faşizmle, milliyetçilikle alakası yok. ayrıca bdp (artık hdk da diyebiliriz) kimlik siyasetinden farklı şeyler de yapıyor. duymak istediğim şeyleri söyleyen vekilleri var. bu yüzden destekliyorum. mesela senin kaçırdığın bir nokta da hdk'nın kendini akp'ye değil chp'ye daha yakın görmesi. (tabi chp içindeki demokrat kanada) ama işte şu vatan millet sakarya edebiyatı yapanlar yüzünden olası bir birlikteliğin de yolu kapanmış oluyor ve yine "sığ sağ" egemenliğini pekiştiriyor ülkede. o yüzden abicim değerlerini tekrar düşünmen gerekiyor. eğer halkçıysan, halktan herhangi bir kesimin "haklı" taleplerini desteklemen gerekiyor bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninja Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ardeth san benim Ailemin Baba tarafi Japondur. O sebeble Madagaskar yada baskabirseyi sevemem. Anne tarafimda Misirdan gelmis Turkiye ye. Yani sevebilecek iki temel birseyim var Ya firavun donemi yada Asuka donemi. Kaldi ki ben Ataturk unuzude okudum biliyorum ve saygi duyuyorum sizin sorununuz Ataturk gibi size buyuk cag atlatan bir sahsi bile elestirebiliyor olmaniz. Egerki biz Japonlar Ataturk gibi bir insana sahip olsa idik su an cok farkli platformlarda olurduk. Umarim aciklamalarim yeterli olmustur. O sebeble bundan sonra bana bu sekilde bir ibare ile gelmeyiniz. (Ayrica zaten ninja egitimini tamamladigim icin geleneksel acidan Ninjayim siz kendinizi kandirmayiniz bu yeterli.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 BABA TARAFIM JAPON NE ABİ Sanki baba tarafım Afyon'lu diyor adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar