Law Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Şöyle bir sorun var kart powercolor 7850 PCS+ (2gb). 1 aydır kullanıyorum kartı, bF3 oynarken 1-2 kere ekran bir anda karardı zırıltı gibi bir ses geldi ve makine kitlendi. Neyse diyip geçtim. 1 haftadır skyrim oynuyorum ve artık oyun süresince bazen 3 saatde bir bazen, 40 dakikada bir aynı sorun oluyor. Birkere sadece ekran gitti ama arkadan 2-3 saniye oyun sesleri gelmeye devam etti ve yine sonra zırıltı ile birlikte kitlendi makina. Sorun ekran kartı gibi duruyor ısıdan kaynaklı değil çünkü max ısı 55'C oluyor. Ve sadece oyundayken oluyor ve özellikle skyrim oynayınca. Büyük ihtimal ekran kartı diye düşünüyorum, servis garanti uğraşmak istemiyorum gtx 660 almayı planlıyorumda ama sorun kesin ekran kartımıdırda emin olamıyorum ? Fikri olan. PSU yetmeme gibi durum sözkonusu değil 650 Waat 80+ PSU var sistem toplam 390 küsür çekiyor. PSU arızalı olabilir tabi. Yazılım olarak en güncel yazılım kurulu, gerçi silip cd deki stock yazılımı denemedim onuda bir deneyeyim başka fikri olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 driver değiştirerek denedin mi? ekran kartı gibi duruyor ama genelde sıcaklık ile fln olur bu tarz şeyler. 55 te olması enteresan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Driver en günceli kurulu. Onu bir silip cd deki ni kurayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S-H Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 yeni driverlar bazen bende de problem yapıyor,msi hd6850 cyclone kullanıyorum,eski driver kurunca problem olmuyor nedense. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Ne gibi sorunlar oluyor ekran kartı kararması ve kitlenme gibi mi ? Edit. Şaka gibi, bir kaç forum gezdim (yerli ve yabancı) aynı kartla benzer çok sorun var. Kimi ramlerin yerini değiştirdim çözüldü diyor (bunu denedim gerçi her kombinasyonda), kimi catalyst centerdan ısı normal değerlerde olmasına rağmen manuel olarak fan speedi %75 yaptım düzeldi diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Driveri silmek için, güvenli modda başlatıp program ekle kaldır ile silmek yeterlmi yoksa driversweeper tarzı birişey mi kullanmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 güvenli mod bile yapmıyorum ben. dümdüz siliyorum. sonra restart yapıp driver klasörünü siliyorum. tamamdır. hiç sorunla da karşılaşmadım yıllardır bu şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2013 Eski sürücüyü sildim, windows kendi tanıdı kartı başkada birşey yapmadım catalyst i bile kurmadım 4 saattir test için oynuyorum skyrimi herhangi bir sorun yok. Bakalım artık umarım bir sorun çıkmaz. bu ikinci ati kartım ve ilki gibi sürücülerle uğraşmakdan delirtti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 2-3 gün sorunsuzdu tekrar başladı aynı sorun. GTX660 almayı planlıyorum. Başka fikir ve önerisi olan varsa ve belirtirse sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 bütçene göre seç beğen al ne kadar fazla para verirsen o kadar performans alırsın. sıralamayı teknofiyat arama motoruyla oluşturdum yanlışım varsa düzeltin lütfen, listedeki nvidia ve amd ürünleri yakın fiyat ve performans aralığında sıraladım belli oyunlarda nvidia bazı oyunlarda ise amd modeller daha performanslı. GTX650 : 260TL <=======> HD7770 GTX650Tİ : 370TL <=======> HD7850 GTX660 : 570TL <=======> HD7870 GTX660Tİ : 730TL <=======> HD7950 GTX670 : 950TL <=======> HD7970 GTX680 : 1200TL<=======> ?????? BF3 de bütün nvidia modelleri bariz üstün. almayı düşündüğün kart için Battlefield 3 - 1920x1200 - Ultra Quality + 4xMSAA GTX660 : 48 fps HD7850 : 33 fps GTX660 vs HD7850 (fiyat performans kıyaslamada tek öne çıkan model HD7850) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 abi valla düşündüm ne yapılabilir diye ama hani yok pek yapılacak birşey maalesef ati kartların çoğunda bu tarz bir sıkıntı hep yaşanıyor. hani kasanın bulunduğu yerdeki mekan ısısı sirkülasyonu tamamlayamayacağı kadar ısınıyorsa oda yapar eğer ayarlayabiliyorsan ext bir fan alıp ekran kartının altına ters vakum oluşturacak şekilde tak dikine değilde yanlardan sömürsün havayı falan. yada ekran kartının üstüne koy arada az bi mesafe olacak şekilde yükselen ısıyı direk vakumlasın. pekte akla birşey gelmiyor artık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 @Greenpeace Çok teşekkür ederim :). 19 inc monitor olunca ve 1280*1024 çzünürlük de ultra ayarda, 64 kişilik haritada 7850 min 60 FPS veriyor. Aslında bana her türlü yetiyor kart fiyatıda çok uygun ama sorun malum nvidiıa ya kaymam gerekiyor. @Blacklupin Yok ısı kesinlikle değil, bf3 de 1280*1024 (19inc montiroum var) herşey ultra ayarda maximum 55'C oluyor ekran kartı yani 2-3 saatlik nonstop oynama süresi ile. Skyrimde yine aynı çözünürlük ve herşey yine ultra ayarda full açık, max 48'C oluyor ekran kartı. Teşekkür ederim tavsiyeler için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 http://www.teknobiyotik.com/gigabyte-nvidia-gtx-660-2048mb-ddr5-192-bit-pci-ekspres-ekran-karti-gv-n660oc-2gd.html Bunu düşündüm 578 tl ye geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 o zaman son tavsiyem almayı düşündüğün modeller arasında seçim yaparken 20-30 tl daha ucuz olsun diyerek bunun gibi seçimler yapmamak lazım sanki. ucuza satabilmek için birşeylerden kısıyo adamlar direk baskı devre, plastik aksam, fan, soğutucu kalitesi, termal macun, üzerindeki elektronik bileşenler olsun lehim kalitesi direk etken bunlar. adamlar 100 tane değil binlerce yüzbinlerce üretiyorlar her kalem başına kaliteden %0.5 kar etse dünya para eder onlar için. tamam her üründe sorun çıkabilir yada senelerce sorunsuz kullanılabilir baştan riski düşük tutmak lazım. bunların ikiside hd7850 şuna ne dersin az bi fark var arada Asus Gtx660 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Yukarda link verdiğin asus daha kalitelidir diyorsan (yani bileşen olarak) onu alayım gigbyte yerine. Anakartda asus ne bileyim herhalde kartda asus olunca uyumsuzluk yapma sorunuda olmaz yani en azından o şıkkıda elemiş oluruz. Bilmiyorum gerçi ilgisi var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar