Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babamın oğlu degilsin tabi masraf alacağım.

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

ya onu bunu bırakta yurt dışında aynı bankanın atmsinden para çektikten sonra bakiye göstermemesi, göstermek için fiş bastırtma zorunda olmak, fişin de $6 ücreti olmasına bi dayanak göster :D yine aynı bankanın türkiye şubesinden yurt dışındaki bi şubesine eft için kol gibi para istiyolar. onun yerine atmden çekip geri içerden yatırıveriyorum diğer hesaba sıdıf.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

Halkbankasi yazıyor dekontta. Adam 300 liralık bozuk para götürmüş.

İstismara girdiğindendir. Genelde münferit vakalarda değil, bunu alışkanlık haline getirenden alırlar. Adam bankayı para tümleme dükkanı gibi kullanıyorsa bi daha gelme demek istemişlerdir.

Genele konuşuyorum: tartışırken söyledikleriniz bilgiye dayalı olsun, kendi deneyimlerinize kendi yaptığınız önyargı dolu ya da ben merkezli yorumlara değil.

Yani mesele bizim banka sevmemiz banka taraftarı olmamız falan da değil. Biz biliyoruz da bir şey söylüyoruz, onlar nasıl işlerine geliyorsa onu söylüyorlar.

Bu arada varsa sistemi suistimal eden çalışan zaten peşine düşersen onun başını senden önce banka ezer.

İş sevmemekse bankacılığı başka nedenlerle sevmiyorum: Dar vizyon, genelinde en basit haklarını bile istemekten aciz ezik çalışanlar (gerçi başka bir çok sektör de bu konuda böyle), "inisiyatif öcüdür" zihniyeti, aman dışarda herkes açlıktan kırılıyor bi bankacılar ayakta kalıyor zihniyeti, kraldan çok kralcılık, korku kültürü, turnover varken deneyimli eleman neymiş zihniyeti, kast sisteminin alasının varlığı vs. vs.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

adamın 2000 lira borcu varmış. 1700 kağıt 300 bozuk götürmüş. esnaf adam için normal sayılabilir aslında.

bir de bozuk para sayma makinesi yok mu?

Konunun aslı nedir bilmiyorum, ama ben o şube müdürünün yerinde olsam her bozuk para getirenden değil, bunu abartıp her gün her gün onlarca bozuk para tümletenden alırdım. Münferit vakalarda bişi yapmazdım... Öyle bi makine var mı onu da bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bazı bankalarda var makine, bazısında yok. ben çok gördüm torba torba para getirilen şube. genelde bazı müşteriler fiks olarak bankayı para tümleme merkezi gibi kullanır. sonra o çalışan her gece kasasını kontrol ederken o paraları tek tek saymak, 10 10 bantlamak zorunda kalır vs. ha tabii sonuçta işi bu yapacak elbette. ama olayın bu yönü de var. hani denmiş ya işgücü kaybı mı vs diye. bir çalışanın kasasına giren 300 tl 1 lira ve 50 kuruşlar o kasada bayağı bir süre durur. yine esnaftan para bozdurmak isteyen olmazsa.
Sosyal ağlarda paylaş

extraproximity said:

ahmedinejad said:

adamın 2000 lira borcu varmış. 1700 kağıt 300 bozuk götürmüş. esnaf adam için normal sayılabilir aslında.

bir de bozuk para sayma makinesi yok mu?

Konunun aslı nedir bilmiyorum, ama ben o şube müdürünün yerinde olsam her bozuk para getirenden değil, bunu abartıp her gün her gün onlarca bozuk para tümletenden alırdım. Münferit vakalarda bişi yapmazdım... Öyle bi makine var mı onu da bilmiyorum.

işte insiyatif burada önemli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

insiyatif olmazsa her gelenden alır işte. abuse kelimesinin anlamını bildiğini ve yukarıda yazdığım yazıda bu kelimenin kullanımını anlattığımı görebileceğini düşünüyorum.

edit; alır çünkü adam bunu masraf tarifesine koymuş. almasın diyorsan halkbank a gitmeyeceksin mesela.

edit 2; herhangi bir dükkan/bakkal/manav/vs vs. devamlı müşterisi olana indirim yapıp, tek sefer gelene yapmıyor diyelim. o zaman onun keyfine mi kalmış o indirim. tek sefer gelene de indirsin madem indirimli verebiliyor o malı. dimi?

edit 3; inisiyatif!! in değil ini
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...