SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Selamlar, Bahcesehir Universitesinde Bilgisayar Muh. son sinifim suanda, haziranda mezun oluyorum. Ortalamam 2.65 fakat mezun olurken en az 2.80 yapmayi dusunuyorum. Turkiye disinda yuksek lisans icin bayadir arastirma yapiyorum son bir kac aydir, Ingiltere dusunuyordum fakat maddi olarak imkansiz oldugu icin Almanya kaldi geriye. Bazi universitelerde full Ingilizce yuksek lisans programlari var, TUM bunlardan birisi ve bu programlar genellikle Almancaya dair hicbir sey istemiyorlar. Benim liseden B1 diplomam var, herhalde basvurularda bir arti olur. Okuldaki 2 akademik olarak taninan prof'dan recommendation letter alabilirim, kenim de yazarim biseyler heralde. Bide Bahcesehir full ingilizce oldugu icin ekstra TOEFL veya IELTS falan istemiyor cogu universite. GRE zorunlu degil ama olsa iyi olur demis TUM, o da halledilir. Bunun disinda referans olarak gosterebilecegim TTNET'in bir projesinde calistim + ucretli olarak yaptigim bir suru yazilim projesi var. Simdi sorum su, yukaridaki bilgiler isiginda Munich teknik'e bu 2.65 ortalamayla kabul edilme sansim var midir sizce? Bu sansi artirmak icin ne yapabilirim? TUM disinda TU Kaiserlautern ve Paderborn'a da basvurmayi dusunuyorum fakat bunlar hep kucuk sehirlerde imis, bu kadar senedir Istanbulda okuyan birisi icin 2 sene boyle kucuk sehirlerde yasamak zorunda kalmak nasil olur bilemedim. Ha bu arada amacim mezun olduktan sonra Almanya'da kalmak, 1 sene is arama izni veriliyormus anladigim kadariyla otomatik olarak. Bu 1 seneden sonra da 2 ve 3 senelik calisma izni icin basvurulabiliniyormus. Yani master yaparken bir yandan da dil kursuna da gitmem gerekecek. Her turlu bilgi, tecrube, oneri cok mutlu eder. Tesekkurler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 TUM ve KIT almanyanın değil avrupanın en iyi informatik bölümlerine sahipler. Buralar kolay öğrenci alırlar zor öğrenci mezun ederler. Eğer az biraz ortalama birisiysen kesinlikle bu okullara gitme. Okuldan çıkış süren uzadığından mezuniyet sonrası şansın azalıyor. Eğer süperim überim çok çalışıyorum hem çok zekiyim diyorsan kesinklikle bu okullardan birine girmeye kas. Birde kesinlikle şu düşünceyi aklına getirme : Almanya'da universite sonrası firmalar teklif ediyormuş. TU Kaiserlautern den sanırım Mirage mezun. O daha iyisini anlatır ama tercihini buradan yana kullanmanı tavsiye ederim. spiders said: TUM disinda TU Kaiserlautern ve Paderborn'a da basvurmayi dusunuyorum fakat bunlar hep kucuk sehirlerde imis, bu kadar senedir Istanbulda okuyan birisi icin 2 sene boyle kucuk sehirlerde yasamak zorunda kalmak nasil olur bilemedim. İkinci bahsettiğim loopa dahilsen o 2nin üstüne 3 4 ekle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Heryerde ayni seyi okuyorum, Almanya'da lisans veya yuksek lisans COK zor diye. Acikcasi cok caliskan birisi degilim, zaten olsam ortalamam 2.65 olmazdi. Fakat ortalamami dusuren derslerin %90'i salak secmeli dersler veya tarih vs gibi zorunlu alan disi dersleri, alan derslerimin cogu (bilgisayar ile ilgili dersler) A B araliginda. Bu okullarin derslerine bakiyorum yuzlerce secmeli ders opsiyonu var ve cok ilgimi cekecek dersler goruyorum, sevdigin bir alanda sevdigin bir seyi ogrenmeye calismak ne kadar zor olabilir ki diyorum icimden. mulgear gibi koca yil yatip sinavlar baslamadan once calismaya baslamayi dusunmuyorum acikcasi, adam gibi derslere girip zamaninda yapmak lazim herseyi. O zaman bu kadar zorlanmam gibi geliyor bana, yanlis mi geliyor acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Bahçeşehirde okurken düzenli olarak derslere girdin sınavlara çalıştın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Ahah hayir ama bahcesehirde derslere girmesem bile okulu uzatma ihtimalim yoktu ve uzatmadim da. Fakat Almanyada okulu uzatirsam aileme ve kendime maddi ve manevi olarak buyuk yuk olacaginin farkinda oldugum icin derslere falan girecegimi dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Bir önceki soruna cevap vereyim o zaman : Yanlış düşünüyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Peki onerin nedir bu durumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Ged hakli 4 yil boyunca unide belirli bi calisma disiplini edinmemiste alman sisteminde okulu uzatmamak nerdeyse mumkun degil genious falan degilsen. Krediyle falan ingiltereye gir 1 yilda hallet bitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Okullara başvur ama planlarını 2 sene üzerine yapma. Okulun uzamasını vesaire böyle şeyleri planla. Ayaklar az yere bassın. Okul tercihini iyi yap. Benim mezun olduğum bölüm 10 sömestir sürüyordu, bitirenlerin ortalaması 14 sömestirdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Tercih yapacak cok okul yok zaten ya, sadece bunlar var full ingilizce informatik yuksek lisans egitimi veren ve almanca bisey istemeyen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 almanya egitimin zor oldugu yerlerden biri diger eu ulkelerini de dusun. bi de garip alman egitim sistemi. sadece final var. 3 kere aynı dersten kalırsan bi daha almanya sınırlarında dersi alamıyosun falan. Ben doktora icin seneye basvurmayı planlıyorum dunyanın her yerine ama almanya en son sıralarda geliyo abitur(alman lise diploması) sahibi olmama ragmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 almanya da bi kere dersten kalınca 2.kez olarak büte giriyorsun ondan da kalırsan %50 yazılı %50 sözlü sınava giriyorsun kurul karşısına çıkıyorsun ondan da kalırsan 1 sene dersi tekrar aldırıyorlar ilk seferde kalırsan okuldan atılıyorsun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Hangi okul o insafliymış :) Bizde 2 kere kalınca sözlüye gidiyorsun. Orda da kalırsan direk bölümden atılıyorsun ve almanyada bu bölümde okuyamıyorsun bir daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Almanyayi secmemin en onemli nedenlerinden biri de mezun olduktan sonra 1 sene is bulma izni, ondan sonra da calisma izni vermesi. Ingiltere de falan baya zor bunlar. Diger cogu avrupa ulkesinde de ya ingilizce egitim yok, ya pahali, ya egitim Turkiye'den kotu, ya da bitirdikten sonra o ulkede kalmak zor. Butun bunlar bir araya geldiginde Almanya en mantikli tercih oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Kesinlikle başvur okullara. Sadece daha önce belirttiğim gibi planlarını iyi yap :) Bu kadar kötüledik biraz da iyi yanlarını anlatalım. Öğrenci olarak yazılımcı olarak hele her türlü okuluna paralel bir iş bulabilirsin, kendi kendini geçindirebilirsin mesela. Gerçi bu iş yükünden dolayı okulun uzaması daha bir garanti oluyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 bolumun hakkında bi fikrim yok ne yalan soyliyim ama kendini almanya ve ingiltere olarak kısıtlama yani. iskandinav ulkelerinde yasamak pahalı ama oralara bak. hollandaya italyaya bak belki asyaya bak. Amerikada masterlar ortalama 22k dolardan basladıgı icin amerika diyemiyorum ama. Almanya yapma demiyorum bu arada. Yap ama farkında ol. Bolum hakkında ozellikle ged in soyledigi: girenlerin % kacını mezun ediyo. Onları kac donemde mezun ediyor? onlara bak. Bunlar onemli statlar. Galiba herhangi bi sekilde alman egitimden gecen kimse turk egitimine alısık ve "cok calısmayan" insanların bunu yapacagına cok inanmıyor. Biz yatmayı seviyoruz yalan yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Bir de simdi basvurucam fakat bu yurtdisi egitim danismanliklarinin hicbirisi Almanya icin yardimci olmuyor. Oyle bodozlama orda yazan belgeleri doldurup maille gonderecek miyim yani? Mesela benim uni %100 ingilizce diye TOEFL istemiyorlar, ama alsam kabul sansim artar mi acaba? Bu tarz bilgileri bulabilecegim bu forum bisey var midir bildiginiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 gradcafe de acaba avrupa var mı? amerika icin millet gradcafe kullanıyo ama avrupa icin bilemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 daad.com a bakın alm icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 screwy said: bolumun hakkında bi fikrim yok ne yalan soyliyim ama kendini almanya ve ingiltere olarak kısıtlama yani. iskandinav ulkelerinde yasamak pahalı ama oralara bak. hollandaya italyaya bak belki asyaya bak. Amerikada masterlar ortalama 22k dolardan basladıgı icin amerika diyemiyorum ama. Almanya yapma demiyorum bu arada. Yap ama farkında ol. Bolum hakkında ozellikle ged in soyledigi: girenlerin % kacını mezun ediyo. Onları kac donemde mezun ediyor? onlara bak. Bunlar onemli statlar. Galiba herhangi bi sekilde alman egitimden gecen kimse turk egitimine alısık ve "cok calısmayan" insanların bunu yapacagına cok inanmıyor. Biz yatmayı seviyoruz yalan yok yani. ben uyardım valla dün hatta dedim bak götümü yırtıyorum sınava filan çalışıyorum aynı gün iki sınavım var (ki silttigimin sınavlarını 3 aya yayıyo adamlar ama nedense benim 2 tane geçmem gereken sınavım aynı güne geliyo) birinden kalırsam gözümün yaşına bakmıyolar atıyolar okuldan diye ama bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Bence Almanya'daki disipline yabancı birinin aynı anda çalışarak iki senede yüksek lisans bitirmesi pek olası bir şey değil. Yapılabilir ama hayattan bezdirir. Ben iki buçuk senede işimden ve sosyal hayatımdan feragat etmeden gayet iyi notla bitirdim. Yine yapcak olsam yine iki buçuk senede yapardım. Hatta üç seneye yayıp çalışma saatleri de arttırılabilir iki buçuk sene kasarsa. Sonuçta iş tecrübesi de gerekiyor iş ararken. En kötü yapabileceğin şey hem uzatıp hem kötü notla bitirmek. O zaman CV'ye bir dakka bakmadan elerler boşuna kasmış olursun. Not ve bitirme süresi önemli. Bitirdiğim zaman not, bitirme süresi ve iş tecrübesi belli bir dengede olmalı ve uzattıysan düzgün bir sebeple uzatmış olman şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 mulgear6 said: ben uyardım valla dün hatta dedim bak götümü yırtıyorum sınava filan çalışıyorum aynı gün iki sınavım var (ki silttigimin sınavlarını 3 aya yayıyo adamlar ama nedense benim 2 tane geçmem gereken sınavım aynı güne geliyo) birinden kalırsam gözümün yaşına bakmıyolar atıyolar okuldan diye ama bakalım mulgear6 said: ......... gerçi derslere gitmiyorum o da baya büyük bi etken olabilir ......... :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Almanya'da çalışma disiplini ve çalıştığın konu hakkında senden istenenden daha fazlasını öğrenme isteği olmadan başarılı olmak çok zor. Dersler geçilir, okul biter ama hem yıpranırsın hem de bayağı zaman kaybedersin. Ben Göttingen'deydim geçen sene, orada da 2 sınav üstüste geçemeyince ex öğrenci oluyorsun. Gerçi şöyle bir şey var, sınava girmek zorunda da değilsin. Kendini hazır hissettiğinde kayıt olup giriyorsun; yoksa kimse 3 dönem üstüste dersi almana ses çıkartmıyor. Almanya yaşamak için en süper avrupa ülkesi olabilir bu arada. Bir kere içlerinde belki de en ucuza en güzel yaşananı Almanya. Çok zorda kalsan, 1 eurocuda çalışsan aylık 600 euro veriyorlar ve part time iş. 600 euro her şeyine yeter. Bir de oradaki küçük şehirler Türkiye'deki gibi değil. İstanbul'da arayıp da bulamadığın şeyleri orada 40 50bin kişilik şehirciklerde bulabiliyorsun, her şey rahat ve pırıl pırıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar