Black-ice Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 öncelikle kirli değil tertemiz. kompresörü basıyorum ara ara. ama hiç fan değiştirmedim, ne bileyim 3 yıllık alet. her zaman sesi yüksekti zaten e fanlar falan da eskidi herhalde. bu bilgisayarı daha sessiz bir hale getirmek istiyorum. ne yapmalıyım? hangi fanları değiştirmeliyim, hangi markaları tercih etmeliyim? su soğutma işine mi girmeliyim? teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 önce bi hangi fanın ses yaptığını bul. kasa fanıysa işin kolay sayılır. işlemci, ekran kartı yada psu fanıysa biraz daha zor/pahalı olabilir çözüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 işte o kadar fan arasından seçemiyorum ama cpu diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 chipset fanı var mı ? şöyle ufak birşey. ses çıkarıyorsa o çıkarıyordur anormal bir şekilde. benim chipset fanı var şöyle birşey. http://www.legitreviews.com/images/reviews/1403/IMG_1121.jpg illet ufacık daracık biryere takılı. çıkaramadım sonra yeter lan diyip kopardım direk. en fazla 60 derece oluyor ağır yük altında sıcaklık gayet yeterli. kafam rahatladı yani. Onun dışında kasa fanı, cpu fanı pek ses çıkarmaz ayarlanabilir şeyler sonuçta. ekran kartının fanı yük altında ağırı çalışıyordur ayar yapabilirsin manual olarak ama tavsiye etmem. oto kalması iyi. Ayrıca kompresörle yeterli temizleyebilir musun ? yani cpu için önemli olan soğutma bloğunun kananllarını temizlemek. fanın üzerinden toz almak yeterli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Kasa fanlarının güç kablolarını iptal edip geriye sadece CPU,GPU,PSU kalacağından hangisinin ses yaptığını daha rahat anlarsın. Onlardan aşırı ses gelmiyorsa demek kasa fanları sorunlu. Tek tek bakıp bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar