-Deno- Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2013 ilginç bir soru ile karşınızdayım sevgili donanım guruları, çok önemli bir sorun değil ama yardımcı olabilirseniz sevinirim. 2 ay önce mass effect 3'ü oynarken grafik'lerin rezalet gelmesi sebebiyle çözüm yolları aramıştım ve nvidia inspector yüklemiştim. recommended bazı ayarları yaptıktan sonra gözle görülür bir iyileşme olmuştu grafiklerde. ben de bunun üzerine hemen her oyunda nvidia inspector kullanır oldum. bununla birlikte haliyle fraps de kullanan biriyim. oyunlarda da çok fazla screenshot alıyorum, ve arka arkaya ss çektiğim çok oluyor. bu yüzden ss alırken ki o saliselik donmaya bile takabiliyorum, piç edebiliyor çünkü action dolu anları. bu donma yeni kasaya geçtiğimden beri hiç olmuyordu, oyunlarda en yüksek ayarlarda oynuyor olsam da o anlık duraksamayı hiç yaşamıyordum. geçenlerde de bioshock 1'i bitirdim, arkada nvidia inspector falan açık, fraps ile hiçbir sıkıntı çekmeden ss alıyordum. haftasonu bioshock 2'yi yükleidm (ne yazık ki retailer versiyonu, games for windows crap) ve oyunda ss çektiğim zaman siyah çıkıyor screenshot'lar. döndüm tekrar bioshock 1'e baktım, onda da screenshot'lar siyah çıkıyor. fakat geri kalan hiçbir oyunda böyle bir sorun yok, hepsinde düzgün ss çekebiliyorum. fakat assassin's creed gibi sağlam grafikli oyunlarda o saliselik donma geri geldi. bioshock'ların ikisinde de siyah ss'ler devam ediyor. araştırdım yabancı forumları, kimisi SLI demiş, kimisi oyun için antialiasing'i kapatın demiş, kimisi net framework demiş. net framework'e kafam takıldı, çünkü bu games for windows'lu bioshock 2'yi yüklediğimden beri update üstüne update geliyor net framework ile ilgili. bende gittim toptan 4 ve 4.5'u çektim microsoft'un sitesinden, şimdi update sormuyor. nvidia inspector'ı yeniden yükleme, fraps'in en son sürümünü yükleme, inspector'sız oyunları açma, razer game booster ile ss alma gibi çeşitli seçenekler denedim ama olmadı. velhasıl, 1 hafta öncesinde olduğu gibi fraps ve nvidia inspector kullanırken, herhangi bir siyah screenshot çıkma durumu olmaması ve oyunlardaki o anlık ss alırken ki donma gibi küçük sorunlar neyden kaynaklanıyor olabilir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 diğer oyunlardaki anlık donma sorunu geçti ama bioshock'larda devam ediyor. hadi bioshock'u bitirdim ettim zaten, artık onda çekmemesi çok önemli değil de bioshock 2'yi silip tekrar yüklememe rağmen olmuyor. yok mudur sebebini bilen ? ss çekicektim lannn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 YOĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 saçma bi sorun ama yahu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 abi ama çekeydim :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 sorması ayıp nedir bu takıntı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2013 Motörle alakalı heralde ya, FRAPS ile değil de oyunun kendi screenshot tuşu varsa onla dene. Edit: Hatta eğer oyunlar Steamworks ise Steam'in kendi şeysiyle al, F12 ya da Shift+F12 olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar