Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Savaş taktikleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Osmanlılar stratejik olarak saldırgan, taktik olarak savunmadaydılar. Genelde savaş alanına gider, düşmanın gelmesini beklerlerdi. Bide viyana kuşatmasında, osmanlı ordusunun bi bağın yanında konakladığı, askerlerin canının çekmesi üzerine gidip bağı talan ettiği. Bunun üzerine 200.000 kişilik ordunun her yediği üzün tanesi için bir altın bıraktıkları efsanesi anlatılır ki hesaba vurduğunuzda aklınız uçar. Ayrıca kanmamanız gereken şu diyalog da var, fakat bunların konuyla ne alakası var bilemem:
Kanuni: Amerika son günlerde pek bi popüler, ne dersin ey vezir alalımmı?
Vezir: Alıp da napcam süleymanım. Senki kanuni die çağrılırsın, ilahi valla güldürdünüz beni. Ya bomboş arazi orda kızılderililerle mi savaşcaz. Valla güldürdünüz beni ya allah da sizi güldürsün[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar*
---
Diaboli virtus in umbust est
Mesaj tarihi:
said:
MonTezaus, 29 December 2003 23:03 tarihinde demiş ki:
Kanuni: Amerika son günlerde pek bi popüler, ne dersin ey vezir alalımmı?
Vezir: Alıp da napcam süleymanım. Senki kanuni die çağrılırsın, ilahi valla güldürdünüz beni. Ya bomboş arazi orda kızılderililerle mi savaşcaz. Valla güldürdünüz beni ya allah da sizi güldürsün

hmm,tabi.çok inandırıcı bir diyalog.[hline]tık!
benim hala umudum var.
Mesaj tarihi:
said:
bonanza, 31 May 2003 03:04 tarihinde demiş ki:
ordunun önüne yirmi otuz fil koyar direk düşmana salarsın. zaten düşmanın yarısı telef olmuş olur.. sonrada gelsin paladinler.. alla alla alla.. (age of empires'ta perslerle savaş taktiği :)

adamda paso pikeman basar d.t olursun ehehu
Mesaj tarihi:
rts'lerin çoğu zaten gerçekliği yansıtmaktan hayli uzak, fillere karşı domuzların kullanılacağını bilirdi eski kumandanların çoğu..[hline]Yes. In the rain, I smiled, but I was really crying.
I was really crying.
Mesaj tarihi:
Bu başlık altındaki tüm yazılanları okudum ve gördüm ki; Türk'ün tarihte yapmış olduğu başarıları, tarihi realiteleri direk reddedemeyen bazı kişiler, "ırk tek kaynaktan çıktığına göre ırk diye bişey olur mu hiç! ırk olsa bile Türk Çinli olur o zaman, Çinli Türktür o halde, bilmem ne millet Kelttir bu halde" gibi hiçbir mantıki dayanağı olmayan bazı fikirleri öne sürmek suretiyle ırk kavramının yokluğunu bir kurtuluş veya kendi fikirlerinin dayanağı yapma eğilimi göstermektedirler !

Bir ırkın taassubu altında kalarak, diğer ırk mensuplarına yaşam hakkı tanımamak gibi sapkın fikirlerden uzak biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilyorum ki ben Türküm ! Ne ırkların tek kaynağının Hz. Adem ve çocuklarının olması ilgilendiriyor beni, ne aradan geçen binlerce yıl içinde başka milletlerle kaynaşmış olmam, ne kültürüm içinde dal budak sarmış İslam-Arap-Fars kültürlerinin beni yozlaştırmış olduğu iddiaları, ne de ırk diye bişi yok olum salak mısın sen tarzı yaklaşımlar.. Tüm bunlar benim kendimi Türk hissetmemi engellemediği gibi bilhassa milliyetçilik kavramını dar kalıplar ve partiler içine hapseden bir takım zevat yüzünden, ben ve benim gibi düşünenlerin yanlış anlaşılmasına malesef zemin hazırlanmakta ve bu fikrin ifade edilme güçlüğü çekilmesine yol açmaktadır..

Ben Türk'üm demek, ben orta asya bozkırlarında yaşayan Türk'ün fizyolojik, psikolojik, dini, kültürel bir kopyasıyım demek değildir. Fuad Köprülü okumuş olanlar hatırlayacaklardır ki "günümüzde ırki saflık aranmamalıdır". Arayan da yok zaten ! Irk milliyetçiliğinden ziyade kültür milliyetçiliği diye açıklanabilecek bu fikir sadece benim fikrim değildir elbet.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim; Türk'le ilgili bir konu olduğunda düşünemksizin ve durmaksızın, iştahla Türk'e olumsuz eleştrilerde bulunan kişi her yaptığında kendini özgür görebilme hakkına sahipken, Türk'ü korumak için bişeyler yazmaya çalışan biri neden sadece Türklere has şeyler yapmak zorundaymış gibi bir yaklaşım meydana geliyor hala anlayabilmiş değilim ( Sen Türk milliyetçisiysen, vatan millet için yanıp tutuşuyosan ne diye yabancı nickle geziyon heee , imzanda yer alan yabancı kaynaklı web sitesini değiş, git kımız iç oluumm yürrüüü!! gibi...)

Velhasıl konuyu bu başlık sahibinden çok özür dileyerek bitirmek istiyorum.. Aslında buraya yazılmayacak şeylerdi bunlar ama, başlık dışı konularda - hele Türkler hakkında- fütursuzca yazılanları görünce yazmadan edemedim.. SaygıLaR..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
Mesaj tarihi:
said:
DeLiLeRnEfeNDiSi, 02 January 2004 20:36 tarihinde demiş ki:
Bu başlık altındaki tüm yazılanları okudum ve gördüm ki; Türk'ün tarihte yapmış olduğu başarıları, tarihi realiteleri direk reddedemeyen bazı kişiler, "ırk tek kaynaktan çıktığına göre ırk diye bişey olur mu hiç! ırk olsa bile Türk Çinli olur o zaman, Çinli Türktür o halde, bilmem ne millet Kelttir bu halde" gibi hiçbir mantıki dayanağı olmayan bazı fikirleri öne sürmek suretiyle ırk kavramının yokluğunu bir kurtuluş veya kendi fikirlerinin dayanağı yapma eğilimi göstermektedirler !

Bir ırkın taassubu altında kalarak, diğer ırk mensuplarına yaşam hakkı tanımamak gibi sapkın fikirlerden uzak biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilyorum ki ben Türküm ! Ne ırkların tek kaynağının Hz. Adem ve çocuklarının olması ilgilendiriyor beni, ne aradan geçen binlerce yıl içinde başka milletlerle kaynaşmış olmam, ne kültürüm içinde dal budak sarmış İslam-Arap-Fars kültürlerinin beni yozlaştırmış olduğu iddiaları, ne de ırk diye bişi yok olum salak mısın sen tarzı yaklaşımlar.. Tüm bunlar benim kendimi Türk hissetmemi engellemediği gibi bilhassa milliyetçilik kavramını dar kalıplar ve partiler içine hapseden bir takım zevat yüzünden, ben ve benim gibi düşünenlerin yanlış anlaşılmasına malesef zemin hazırlanmakta ve bu fikrin ifade edilme güçlüğü çekilmesine yol açmaktadır..

Ben Türk'üm demek, ben orta asya bozkırlarında yaşayan Türk'ün fizyolojik, psikolojik, dini, kültürel bir kopyasıyım demek değildir. Fuad Köprülü okumuş olanlar hatırlayacaklardır ki "günümüzde ırki saflık aranmamalıdır". Arayan da yok zaten ! Irk milliyetçiliğinden ziyade kültür milliyetçiliği diye açıklanabilecek bu fikir sadece benim fikrim değildir elbet.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim; Türk'le ilgili bir konu olduğunda düşünemksizin ve durmaksızın, iştahla Türk'e olumsuz eleştrilerde bulunan kişi her yaptığında kendini özgür görebilme hakkına sahipken, Türk'ü korumak için bişeyler yazmaya çalışan biri neden sadece Türklere has şeyler yapmak zorundaymış gibi bir yaklaşım meydana geliyor hala anlayabilmiş değilim ( Sen Türk milliyetçisiysen, vatan millet için yanıp tutuşuyosan ne diye yabancı nickle geziyon heee , imzanda yer alan yabancı kaynaklı web sitesini değiş, git kımız iç oluumm yürrüüü!! gibi...)

Velhasıl konuyu bu başlık sahibinden çok özür dileyerek bitirmek istiyorum.. Aslında buraya yazılmayacak şeylerdi bunlar ama, başlık dışı konularda - hele Türkler hakkında- fütursuzca yazılanları görünce yazmadan edemedim.. SaygıLaR..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!

simdi okumusum demissin ama anlasilan okumamissin yazanlari, o yuzden yukarida yazdigin polemigin hepsine birden su sekilde cevap vereyim ;

bir insan tutup da kendi kafasina gore turk milletini yuceltmek icin TARIHI CARPITIP baskasina ait olan bir seyi turklere mal ederse, ben de bunu CEKEMEM. ceken kisinin de ben bilimsel mantigindan, tarihi bilgisinden, AKLINDAN suphe ederim.

ne olacak turkuz diye adamlarin YEDI YUZ YIL once tum bilinen dunyada uyguladigi bir seyi YOK sayip birdenbire hunlara mi mal edicez. bu mu TARIHI REALITE. adamlar taslara kazimis atli okcularini yedi yuz yil once bugun gelmissin sen hunlara maledicen bunu.

kaldi ki kendin de kabul etmissin irklarin karismasi soz konusu iken bugun cikip da ben turkum cart curt demek kadar absurd bisey yok. bakin bir soyunuz nereden topicine ne kadar cok turk varmis aramizda. bugun turkum denebilecekse bu ancak ataturk ilkelerinin milliyetcilik ilkesine dayandirilarak turkiye cumhuriyeti vatandasi olan herkesin turk sayilacagi prensibine gore yapiliabilir ki bu da tutup da kafatasciliga, radikal milliyetcilige tarihi carpitmaya hele hele 'turk irki digerlerinden ustundur' gibi bir kavrama hicbir sekilde mahal vermez. bir tane adam ciksin gelsin buraya desin ki yahu benim soyumda ne ermeni ne arap ne cinli ne rus ne rum ne yunan ne misirli ne slav var, ben HUNUM. eger kisi bunu diyemiyorsa da cikip ASURLULARA ait olan bir icadi HUNLARA mal edip sonra da bunu kendi yasadigi topluma mal etmeye calismasin.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 02 January 2004 22:02 tarihinde demiş ki:
said:
DeLiLeRnEfeNDiSi, 02 January 2004 20:36 tarihinde demiş ki:

simdi okumusum demissin ama anlasilan okumamissin yazanlari, o yuzden yukarida yazdigin polemigin hepsine birden su sekilde cevap vereyim ;

bir insan tutup da kendi kafasina gore turk milletini yuceltmek icin TARIHI CARPITIP baskasina ait olan bir seyi turklere mal ederse, ben de bunu CEKEMEM. ceken kisinin de ben bilimsel mantigindan, tarihi bilgisinden, AKLINDAN suphe ederim.

ne olacak turkuz diye adamlarin YEDI YUZ YIL once tum bilinen dunyada uyguladigi bir seyi YOK sayip birdenbire hunlara mi mal edicez. bu mu TARIHI REALITE. adamlar taslara kazimis atli okcularini yedi yuz yil once bugun gelmissin sen hunlara maledicen bunu.

kaldi ki kendin de kabul etmissin irklarin karismasi soz konusu iken bugun cikip da ben turkum cart curt demek kadar absurd bisey yok. bakin bir soyunuz nereden topicine ne kadar cok turk varmis aramizda. bugun turkum denebilecekse bu ancak ataturk ilkelerinin milliyetcilik ilkesine dayandirilarak turkiye cumhuriyeti vatandasi olan herkesin turk sayilacagi prensibine gore yapiliabilir ki bu da tutup da kafatasciliga, radikal milliyetcilige tarihi carpitmaya hele hele 'turk irki digerlerinden ustundur' gibi bir kavrama hicbir sekilde mahal vermez. bir tane adam ciksin gelsin buraya desin ki yahu benim soyumda ne ermeni ne arap ne cinli ne rus ne rum ne yunan ne misirli ne slav var, ben HUNUM. eger kisi bunu diyemiyorsa da cikip ASURLULARA ait olan bir icadi HUNLARA mal edip sonra da bunu kendi yasadigi topluma mal etmeye calismasin.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Bana okumamışsın diyene bakın! Hadi ben 9 sayfalık tüm yazılanları okumadım, sen benim bir satır üstte yazdıklarımı okuma zahmetine bile girmeden b.k atma çabası içine girererek ortada olmayan ve söylemediğim yakıştırmalarda bulunursan, bende sana karşı üslubumu değiştirir, beni kafatasçılık, Türkleri öteki ırklardan üstün görme, radikal milliyetçilik gibi safsatalarını savunan biri pozisyonuna düşürürsen bende sana Türk düşmanı, Avrupa yardakçısı gibi yakıştırmalarda bulunma hakkını elde ederim !

Ben orda kültür milliyetçiliğinden dem vururken kalkıp benim dediklerimin değişik cümlelere dökülerek benim karşıma çıkarılması da komik bir durum.

Bir de girişte demişsinki " yukarıda yazdığın polemiğin" Güler misin ağlar mısın durumu
Mesaj tarihi:
said:
DeLiLeRnEfeNDiSi, 02 January 2004 22:28 tarihinde demiş ki:
Bana okumamışsın diyene bakın! Hadi ben 9 sayfalık tüm yazılanları okumadım, sen benim bir satır üstte yazdıklarımı okuma zahmetine bile girmeden b.k atma çabası içine girererek ortada olmayan ve söylemediğim yakıştırmalarda bulunursan, bende sana karşı üslubumu değiştirir, beni kafatasçılık, Türkleri öteki ırklardan üstün görme, radikal milliyetçilik gibi safsatalarını savunan biri pozisyonuna düşürürsen bende sana Türk düşmanı, Avrupa yardakçısı gibi yakıştırmalarda bulunma hakkını elde ederim !

ohoooo. cok radikal gordu bu forum ama senin gibi fikrine itiraz edilince daha 2. mesajindan bok sivama yardakcilik psikopatlik gibi futuhata girenini hic gormedi.

ben senin yazdiklarini okdudum ve teker teker antitezini koydum gordugun gibi. eger curutecek bir savin varsa one sur. tutup da boyle duygusal istismari polemiklere girip yok 'avrupa yardakciligi' yok 'hebe dingilligi' ithamlarina girerek kimseyi sindiremezsin. boyle ihtamlara girilecekse ben sayfa sayfa tespit yaparim senin hakkinda bu ortaya sactigin fikirlerden hic hos durmaz.

acik secik bir sekilde quotladigin mesajimda soyledigim gibi, tartisilanlari OKUMAMISSIN. okuyan bir adam hicbir sekilde cikip da arasinda YEDI YUZ YIL bulunan bir icat olayini tutup da milliyetciligin yuceltilmesi amaci ile carpitilmasini mazur gostermez. gercekler duygusallik kaldirmaz. vardir ya da yoktur.

said:

Ben orda kültür milliyetçiliğinden dem vururken kalkıp benim dediklerimin değişik cümlelere dökülerek benim karşıma çıkarılması da komik bir durum.

ne dedigim acik ve net. gayet acik soylemisim. YEDI YUZ YILLIK FARK. diyorum KIM yedi yuz yillik fark olusturacak sekilde kultur emperyalizmi yapti ? asurlular atli okcu heykelleri yaparken 'ulan dur biz kullanmadik ama, bundan 700 yil sonra birileri kullanacak, onlardan once kullanmis gozukelim heykel yapalim kultur emperyalizmi olsun' mu dedi. ya da senin one surdugun 'bati kultur emperyalistleri' karbon 14 testiyle periyoda tarihlenebilen sahte heykeller ve yazitlar yapip mi carpittilar tarihi de kultur emperyalizminden dem vuruyorsun bu konuda.

said:

Bir de girişte demişsinki " yukarıda yazdığın polemiğin" Güler misin ağlar mısın durumu bu olsa gerek. Benim yaptığım polemikse senin sadece bu başlıkta satırlarca yazdıkların, bilmem kaç kişiyi alt etme girişimlerin hangi kategoriye giriyor merak ettim doğrusu! Kaldı ki ben 9 sayfa içinden yazılanlar isim bile vermeden genel bir değerlendirme anlamında yazmışken, o 9 sayfanın en çok konuşan ve en çok polemik yapan kişisinin bana cevap vereceğini doğrusu tahmin etmemiştim.. Hem de beni polemik yapmakla suçlayarak !!

bakiyorum da polemikte hic de asagi kalir yanin yokmus ?

ne olacak polemikcilik olmasin, kimseyi altetmis gorunmeyelim diye YEDI YUZ YIL. - bunu boyle bagira bagira soyluyorum hala ifade edemedim sanirim ne kadar buyuk bir zaman dilimi oldugunu - once yapilmis bir seyin bir gruba sirf milli duygusalliktan oturu maledilmesine goz mu yumacaktik ? haaa her kim ki tarihi carpitir, o zaman polemigi de goze aliyor demektir.

said:

Bu tarz karşılıklı atışma ve kendini ifade etmekten çok karşıdakini tahkir edici polemiklerin değerli vaktimi heba edeceği düşüncesiyle, bu yazıdan sonra çok önemli görülmediği taktirde hakkımda yazılanlar cevapsız kalacaktır.. SaygıLaR..

tesekkur ederim. mesaj alindi. cok hatali imisim 700 yillik bir yanlislik yaptim sesimi kesip oturmaliydim.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 31 May 2003 01:04 tarihinde demiş ki:
ha yanniz bak bi o "guzeller" i osmanlilar kesfetmis olabilir tek, o cok musait osmanli kafasina "guzel oglan" mantigi.[hline]www.mizzah.com
Ciddi bir sorum var.. Kesinlikle ne aşşağılamak ne de rencide etmek amacı olmayan bir sorum..

Sen Türk müsün?

Bunun cevabını şöyle verirsen şaşırmayacağım : Sadece insanım !!

Sorumun tek amacı var.. Ecdadım hakkındaki saçma sapan iddialarla komiklik yapmaya çalışan birinin soyu her neyse öğrenip ona o şekilde cevap vererek o şekilde muamele etmek.. Veya yazdıklarının önyargılı olduğunu bilerek kaale almamak, okumamak, durduk yerde sinir katsayısının yükselmesini engellemek..

Çok Önemli Not: Bu yazılanlar, unity100' ün beni ırkçı, faşist, radikal ve bilimum saçma salak sıfatlarla itham edeceğinden şüphe duyulmaksızın yazılmıştır.. Ancak Osmanlı' ya hayasızca "güzel oğlan" yakıştırmasında bulunan unity100 nickli arkadaş, eğer bu yakıştırmasını ispatlayamazsa bu forumun "güzel oğlan" ı olmayı hak edecektir.. Önemle duyurulur..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
Mesaj tarihi:
valla bi kere yukaridaki tarzda yapilmis bir terbiyesizliye cevap vermek gibi bir mecburiyetim yok.

fakat zamani ve toplumlari asan yuce degerlerin hor gorulmesine mahal vermemek acisindan sunu elirtmem lazim ki ben once insanim, sonra da aynen diger topicde guzelce izahatini verdigim - ama her nedense senin burada mechul bir nedenle tekrar sorma ihtiyacini duydugun - bu ulkenin temeli olan ataturk ilkelerinde acik ve net belirtildigi sekilde turkum.

ha derdin eger osmanlida oglancilik var miydi yok muydu o ise, ac lale devri siirlerini bir oku neler yasanmis neler arzulanirmis. bir sey olmussa olmustur, tarihi gercektir. sevsen de sevmesen de hosuna gitse de gitmese de kisinin duygularini rencide etse de etmese de gercek gercektir.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 04 January 2004 01:03 tarihinde demiş ki:
valla bi kere yukaridaki tarzda yapilmis bir terbiyesizliye cevap vermek gibi bir mecburiyetim yok.

fakat zamani ve toplumlari asan yuce degerlerin hor gorulmesine mahal vermemek acisindan sunu elirtmem lazim ki ben once insanim, sonra da aynen diger topicde guzelce izahatini verdigim - ama her nedense senin burada mechul bir nedenle tekrar sorma ihtiyacini duydugun - bu ulkenin temeli olan ataturk ilkelerinde acik ve net belirtildigi sekilde turkum.

ha derdin eger osmanlida oglancilik var miydi yok muydu o ise, ac lale devri siirlerini bir oku neler yasanmis neler arzulanirmis. bir sey olmussa olmustur, tarihi gercektir. sevsen de sevmesen de hosuna gitse de gitmese de kisinin duygularini rencide etse de etmese de gercek gercektir.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Ben açık ve net söyledim.. Osmanlı' da oğlancılık; senin sapkın, tarafgir ve önyargılı düşüncene göre, Osmanlı lale devrinin birkaç sapık şairin yazdığı salakça dizeler yüzünden 600 yıl yaşamış bir devletin tümüne birden genellenerek Osmanlı'ya isnad edilecek bir olaysa, dünya üzerinde yaşayan hiçbir devlet yoktur ki hırsız, sapık, lezbiyen, ayyaş, kan dökücü olmasın !! Bir devlet içinde yaşayan birkaç "kendini insan zanneden" kişilerce yapılan münferit olaylar o devletin adı verilerek devlete isnad edilecek olursa, her devleti her insanlık dışı olayla özdeş tutabilebiliriz !!

Senin zihniyet ve mantaliten buysa eğer, münferit olaylara bakarak oğlancı dediğin Osmanlı' dan çok, devletin en üst kademelerindekilerin hayat tarzını ensest ve oğlancılık üstüne kurmuş olan çok sevdiğin barbar roma resmi bir "ensest ve oğlancı imparatorluk" tur !!

Kaldı ki benim alıntı yapmış olduğum yazında bahsettiğin Osmanlı mantığıyla Osmanlı Devleti' nin ta kendisini kastettiğin besbelli.

Bir milletin ecdadına, manevi duygularına, geçmişine duyduğu saygıya düşüncesizce ve dalga geçer tarzda yaklaşmanın da bir bedeli var elbette. Senin gibi herşeyi bilen! ve hangi alanda olursa olsun söyleyecek birşeyleri olan! biri olarak sen, Osmanlı' ya isnad ettiğin "güzel oğlan" yakıştırmanı ispat etmedikçe bu forum'un kadrolu "güzel oğlanı" olarak kalacaksın bilmiş ol..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
Mesaj tarihi:
said:
DeLiLeRnEfeNDiSi, 04 January 2004 01:34 tarihinde demiş ki:
Ben açık ve net söyledim.. Osmanlı' da oğlancılık; senin sapkın, tarafgir ve önyargılı düşüncene göre, Osmanlı lale devrinin birkaç sapık şairin yazdığı salakça dizeler yüzünden 600 yıl yaşamış bir devletin tümüne birden genellenerek Osmanlı'ya isnad edilecek bir olaysa, dünya üzerinde yaşayan hiçbir devlet yoktur ki hırsız, sapık, lezbiyen, ayyaş, kan dökücü olmasın !! Bir devlet içinde yaşayan birkaç "kendini insan zanneden" kişilerce yapılan münferit olaylar o devletin adı verilerek devlete isnad edilecek olursa, her devleti her insanlık dışı olayla özdeş tutabilebiliriz !!

zaten hep hosa gitmeyen seyler munferit olaylar, oglancilar birkac sapik sair oluverir. seriat kanununu hafifletilmis olarak uygulayan bir ulkede islamda yasak olan homoseksuelligi yapip bununla ilgili siirler yazip ortalikta dolastiran bu adamlar nasi sag kalabildi ya da zindandan pacayi kurtardi acaba.

said:

Senin zihniyet ve mantaliten buysa eğer, münferit olaylara bakarak oğlancı dediğin Osmanlı' dan çok, devletin en üst kademelerindekilerin hayat tarzını ensest ve oğlancılık üstüne kurmuş olan çok sevdiğin barbar roma resmi bir "ensest ve oğlancı imparatorluk" tur !!

vaay. nasilmis romada ust kademedeki hayat tarzi ensest ve oglancilik ? arafcilik mi yapiyorsun ? bi izah et bakalim kaynak goster.

said:

Kaldı ki benim alıntı yapmış olduğum yazında bahsettiğin Osmanlı mantığıyla Osmanlı Devleti' nin ta kendisini kastettiğin besbelli.

Bir milletin ecdadına, manevi duygularına, geçmişine duyduğu saygıya düşüncesizce ve dalga geçer tarzda yaklaşmanın da bir bedeli var elbette. Senin gibi herşeyi bilen! ve hangi alanda olursa olsun söyleyecek birşeyleri olan! biri olarak sen, Osmanlı' ya isnad ettiğin "güzel oğlan" yakıştırmanı ispat etmedikçe bu forum'un kadrolu "güzel oğlanı" olarak kalacaksın bilmiş ol..

sanirim forumun sifat taltif edicisi de sen oldun. artik bol bol dukalik arsidukluk beylerbeylik dagitirsin. guzel oglan demek.

gercek gercektir. hosuna gitmese de.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 04 January 2004 03:09 tarihinde demiş ki:
said:
DeLiLeRnEfeNDiSi, 04 January 2004 01:34 tarihinde demiş ki:

zaten hep hosa gitmeyen seyler munferit olaylar, oglancilar birkac sapik sair oluverir. seriat kanununu hafifletilmis olarak uygulayan bir ulkede islamda yasak olan homoseksuelligi yapip bununla ilgili siirler yazip ortalikta dolastiran bu adamlar nasi sag kalabildi ya da zindandan pacayi kurtardi acaba.

said:

vaay. nasilmis romada ust kademedeki hayat tarzi ensest ve oglancilik ? arafcilik mi yapiyorsun ? bi izah et bakalim kaynak goster.

said:

Bir milletin ecdadına, manevi duygularına, geçmişine duyduğu saygıya düşüncesizce ve dalga geçer tarzda yaklaşmanın da bir bedeli var elbette. Senin gibi herşeyi bilen! ve hangi alanda olursa olsun söyleyecek birşeyleri olan! biri olarak sen, Osmanlı' ya isnad ettiğin "güzel oğlan" yakıştırmanı ispat etmedikçe bu forum'un kadrolu "güzel oğlanı" olarak kalacaksın bilmiş ol..

sanirim forumun sifat taltif edicisi de sen oldun. artik bol bol dukalik arsidukluk beylerbeylik dagitirsin. guzel oglan demek.

gercek gercektir. hosuna gitmese de.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Bak güzel bir şekilde anlatmışsın sırasıyla.. Bravo.. Ben senin istediğin gibi "eşcinsel roma" hakkında - kaynaklarını da belirtmeye çalışarak - birkaç şey yazıyorum

Ama bundan sonraki cevabın demagog üslubuyla yazılan bir yanıt değil, benim yaptığım şekilde kaynak belirterek Osmanlı' nın sapkın cinsel eğilimlerinin gösterildiği bir yanıt olmalı.. Bunu yapmazsan sen hala bu forum' un "güzel oğlan" ısın.

- Ünlü tarihçi E. Gibbon' a göre Roma Imparatorluğu iki yüz yıl boyunca kendi cinslerine de eğilimi olan imparatorlarca yönetilmiştir ! ( ıÜüEdward Gibbon, The Decline and Fall of the Roman Empire, (London: 1889) )

- 390 yılında imparator Teodosius, erkek çocuklarının fahişe olarak satışını yasaklar, ama erkek fahişeliği Doğu Roma İmparatorluğu'nda 6. yüzyıla kadar yasal varlığını sürdürür, hatta devlet, erkek fahişelerden vergi almayı ihmal etmez. ( Boswell, 1981)

- Eşcinsel eylemlere yönelik ölüm cezası, Roma tarihinin ilk dönemlerinden beri mevcuttu. Daha sonraları bu ceza hafifletildi ve Lex Scantinia adlı hukuk kitabının M. Ö. 50 yılında belirttiği gibi on bin sesterlik bir para cezasıyla sınırlandırıldı. Bununla birlikte, J. Boswell'in iddia ettiği gibi, Roma'da o kadar çok eşcinsel eylem örneği vardır ki, böyle bir yasa uygulanmış olamaz !! ( Boswell, Christianity, Social Tolerence and Homosexuality, (Chicago: the University of Chicago Press, 1981)

Ensest ilişki yaşayan ve Pompei' de esir çocuklarıyla ensest ilişki kuran sapık imparatorlar hakkında da birşeyler okumuştum ünv. sırasında.. Sen Osmanlı hakkında (tabiyki birkaç sapkın şairin şiirlerini değil, direk devletin büyük bir tarihsel alanını kapsayan ) örnekleri kaynağıyla yazarsan ben de o kaynağa ulaşmaya çalışır, final dönemi sonrasında buraya yazarım..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
Mesaj tarihi:
said:
DeLiLeRnEfeNDiSi, 04 January 2004 03:24 tarihinde demiş ki:
Bak güzel bir şekilde anlatmışsın sırasıyla.. Bravo.. Ben senin istediğin gibi "eşcinsel roma" hakkında - kaynaklarını da belirtmeye çalışarak - birkaç şey yazıyorum

Ama bundan sonraki cevabın demagog üslubuyla yazılan bir yanıt değil, benim yaptığım şekilde kaynak belirterek Osmanlı' nın sapkın cinsel eğilimlerinin gösterildiği bir yanıt olmalı.. Bunu yapmazsan sen hala bu forum' un "güzel oğlan" ısın.

- Ünlü tarihçi E. Gibbon' a göre Roma Imparatorluğu iki yüz yıl boyunca kendi cinslerine de eğilimi olan imparatorlarca yönetilmiştir ! ( ıÜüEdward Gibbon, The Decline and Fall of the Roman Empire, (London: 1889) )

- 390 yılında imparator Teodosius, erkek çocuklarının fahişe olarak satışını yasaklar, ama erkek fahişeliği Doğu Roma İmparatorluğu'nda 6. yüzyıla kadar yasal varlığını sürdürür, hatta devlet, erkek fahişelerden vergi almayı ihmal etmez. ( Boswell, 1981)

- Eşcinsel eylemlere yönelik ölüm cezası, Roma tarihinin ilk dönemlerinden beri mevcuttu. Daha sonraları bu ceza hafifletildi ve Lex Scantinia adlı hukuk kitabının M. Ö. 50 yılında belirttiği gibi on bin sesterlik bir para cezasıyla sınırlandırıldı. Bununla birlikte, J. Boswell'in iddia ettiği gibi, Roma'da o kadar çok eşcinsel eylem örneği vardır ki, böyle bir yasa uygulanmış olamaz !! ( Boswell, Christianity, Social Tolerence and Homosexuality, (Chicago: the University of Chicago Press, 1981)

Ensest ilişki yaşayan ve Pompei' de esir çocuklarıyla ensest ilişki kuran sapık imparatorlar hakkında da birşeyler okumuştum ünv. sırasında.. Sen Osmanlı hakkında (tabiyki birkaç sapkın şairin şiirlerini değil, direk devletin büyük bir tarihsel alanını kapsayan ) örnekleri kaynağıyla yazarsan ben de o kaynağa ulaşmaya çalışır, final dönemi sonrasında buraya yazarım..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!

demek guzel oglan ha. siirsiz mi olsundu buyur ;

http://www.qrd.org/qrd/www/world/europe/turkey/study.htm

http://www.qrd.org/qrd/www/world/europe/turkey/islamottoman.htm

buyur burdan al. bu arada nasil oluyor da zamanin buyuk sairlerinin eserlerini gozardi ediveriyorsun onu da izah et. yoksa aksi takdirde buraya dize dize basacaktim senlenecektik.

ote yandan galiba sen homoseksuel insanlara karsisin herhalde ? cok buyuk bir ayipmis gibi one suruyorsun sanki bir medeniyeti batiran ya da cikaran ? biz osmanlida icoglanligi vardi cok neseli idiler diye hicbir vakit asagilamadik ne icoglanlarini ne osmanliyi ?[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 04 January 2004 04:19 tarihinde demiş ki:

demek guzel oglan ha. siirsiz mi olsundu buyur ;

http://www.qrd.org/qrd/www/world/europe/turkey/study.htm

http://www.qrd.org/qrd/www/world/europe/turkey/islamottoman.htm

buyur burdan al. bu arada nasil oluyor da zamanin buyuk sairlerinin eserlerini gozardi ediveriyorsun onu da izah et. yoksa aksi takdirde buraya dize dize basacaktim senlenecektik.

ote yandan galiba sen homoseksuel insanlara karsisin herhalde ? cok buyuk bir ayipmis gibi one suruyorsun sanki bir medeniyeti batiran ya da cikaran ? biz osmanlida icoglanligi vardi cok neseli idiler diye hicbir vakit asagilamadik ne icoglanlarini ne osmanliyi ?[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Bu adresleri git bu konuda internetten bilgi toplayanlara ver, bu bir..

Burda, edebiyattaki alıntıların tarihi aydınlatmadaki rolünü tartışmadığımızdan, büyük şair dediğin şahısların eserleri vardır veya yoktur bu beni hiç ilgilendirmiyor. Bunları gözardı etmeyip "bak bu şair böyle yazmış yaa, bu yazmışsa doğrudur abi Osmanlı kesin homo" demem senin objektif! tarih anlayışına sığıyorsa sana diyecek lafım kalmaz, bu iki..

Benim homoseksüelliğe bakış açımı irdeleyerek konunun sapmasına müsade etmeyeceğimi bilmeni isterim, bu üüüç..

"biz osmanlida icoglanligi vardi cok neseli idiler diye hicbir vakit asagilamadik ne icoglanlarini ne osmanliyi ?" Bak buraya fena halde takıldım. Biz derken ifade ettiğin "biz" kim? Osmanlı' ya saldıranlar güruhu mu? Yoksa batı eğitimi alıp "Türk tarihine farklı bakalım, objektif bakmalıyız" saçmalığına bulaşarak Osmanlı' yı yerden yere vuranlar mı? Bu dööört..

Senin roma tarihini, bilmem ne tarihini az çok bildiğini sanmama rağmen, tarihi kelimelerin zaman içinde anlam kaymalarına uğradığını bilmemen (veya bilip de belki yuttururum diye düşünmen) beni oldukça şaşırttı doğrusu. Bir de gelip burda "osmanlıda iç oğlan vardı dalgamı geçtik" demen traji-komik bir durum.. Tarihi süreç içerisinde anlam kaymasına uğramış ve modern diller perspektifinden bakıldığında komik ve anlamsız sonuçlar çıkabilecek zilyon tane klasik döneme ait kelime var.. İç oğlan da bunlardan sadece biri.. Bu mantıkla bakılacak olsa, Osmanlı kaynaklarında geçen - ki bunu bildiğin konusunda ciddi şüphelerim var - ve dirtekt Türkleri aşşağılar gibi gözükeni hatta yerden yere vuran bir sürü ifade var.. Bu beş..

İç oğlanlık kurumunu kısaca anlatırsam, sanırım senin ve senin gibi önyargılı ve anlatılanlara cevap yetiştirme kaygısıyla yaklaşmak yerine öğrernme refleksiyle yaklaşanlar için bir fikir verebilirim.

İç oğlanlık kurumu devşirmelik ve acemi oğlanlık kurumuyla ilişkilidir.. Toplanan devşirmeler İstanbul veya Bursa' da eğitilir, en başarılı olanları acemi oğlan olarak özel bir eğitime tabi tutulur ve iç oğlan olarak saray hizmetlerinde kullanılırlardı.

Bu eğitimde savaş sanatları dışında, dinsel eğitim, kaliografi, güzel sanatlar, geleneksel bilimler, Arapça ve Farsça zaruri idi ve Osmanlıca yazmayı öğrenirler, çeşitli idari branşlarda uzmanlaşıp dört yıllık eğitim sonunda yeni bir elemeye tabi tutulur, en iyileri saray hizmetinde diğerleri kapıkulu süvari taburunda subay olur, eyaletlerin yönetiminde kullanılırlardı... Bu da altı!!

Umarım bu açıklamalar anlaşılır ve anakronik yanılgılara düşülerek yazılan cevaplar takerrür etmez.. SaygıLaR..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!

[Bu mesaj DeLiLeRnEfeNDiSi tarafından 04 January 2004 05:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bu arada benim gözümde sen hala Osmanlı hakkındaki "güzel oğlan" yakıştırmana - saçma ve münferit birkaç şiir sitesi haricinde - bir kaynak göstermemen dolayısıyla müfterisin.. Ve bunu ispat etmedikçe forum'un "güzel oğlan"ı olarak kalacaksın.. Ben sana, insanların geçmişiyle dalga geçmenin bedelleri olacağını söylemiştim..

Romaya örnek ver kaynak ver dedin verdik.. Bak konuyu nerelere çektin..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
Mesaj tarihi:
said:
Dragonutopia, 04 January 2004 05:49 tarihinde demiş ki:
Guzel oglan mı ? Modeların buna ızın verecegını zannetmıyorum ılk sıkayette ban..[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Tabi olayın gelişimini bilmeden bakıldığında bu laf yanlış görünebilir ancak yazılanları okursan bunun ne anlama geldiğini anlar ve belki bana hak verirdin.[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
Mesaj tarihi:
delilerinefendisi, üslubunu biraz yumuşatırsan daha hoş ve faydalı bir tartışma elde edilecektir eminim. bir de hemen üstteki mesajı quote'lamamanı rica ediyorum, okunuşu bozmasının yanında forum kurallarına aykırı..[hline]Yes. In the rain, I smiled, but I was really crying.
I was really crying.
Mesaj tarihi:
isimize gelen kaynagi kabul edip isimize gelmeyeni kabul etmemeye donersek ohoo hicbi sonuca varilamaz.

siir denilen sey edebiyatin her turunun oldugu gibi o donemin insanlarinin olaylarini , bakisini dusuncelerini yansitir. osmanli tarihinde buyuk yer etmis siirleri olan sahislarin mal oldugu iddia edilemeyecegine gore, ya da sorolo, demek ki siirler zembille inmiyordur.

homoseksuellige bakis acin belli. osmanliyi yuceltip romayi yermek icin safi homoseksuellige yuklendin.

biz dedigim benim, tartismanin bir tarafiyim. sen harbi paranoid-sizofrenik saptamalar yapmaya basladin. kendi siyasi gorusun dogrultusunda kendi kendine dusmanlar dostlar yaratiyorsun. turk tarihine farkli bakalim, objektif bakmaliyiz fikrine sacmalik diyen adam bastan sacmalamistir. objektif bakmayacaksan tarihe propaganda yapiyordur bu doooort.

ic oglani olmasin hos oglani olsun ne demek istedigimi anliyorsun sen ki boylesine bir ofkeyle konusuyorsun. eger boyle savlardan haberin olmasa boyle ofke ile savunmazsin anti tezini. istedigi kadar anlam kaymasina ugrasin neyi kasdettigimiz belli.

ic oglanlarinin durumu zaten benim verdigim linkte yaziyor ne diye anlatma geregi duydun.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Sam.. Aslında üslup konusunda haklısın ama "objektif tarih" görüşüyle yazıldığı iddia edilen yazılarda, tarihi realiteyle yakından uzaktan ilgisi olmayan bazı fikirlerin dayatılmaya çalışılması, haketmediği halde dalga geçmeye maruz bırakılan bazı konuların ısrarla vurgulanması..vs gibi nedenler insanı böyle yapıyomuş demek ki :)

Hemen üstteki yazının tekrar edilmesinin forum kurallarına aykırı olduğundan - burada yeni olduğum için - haberim yoktu.. ( bir nedeni de aynı anda gelen mesajların karışıklık yaratmaması için aslında ) Uyarın için teşekkürler..[hline]Ya olduğun gibi görün, ya da gözüme görünme !!
  • Yeni Oluştur...