Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurgucuların paslaşma alanı

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Böyle bi başlık açmaya karar verdim, kurguyla ilgili sorular felan sorabileceğimiz. Neden böyle bi karar verdim, çünkü sorum var DAS

Elimde Anamorphic PAL çekilmiş görüntüler var, yani 720*576 çözünürlük fakat widescreen. Şimdi ben bunu mpeg2 formatında Pal seçip aspect ratio'yu 16:9'da export aldığımda görüntü yanlardan şişik, üstte ve altta kaş şeklinde çıkıyor. googledan biraz araştırma yaptım, anamorphic görüntülerde 16:9 aspect ratio export alınca böle bişey oluyomuş sebebini anlayamadım, yazana göre çözünürlüğü el ile değiştirmek gerekiyor. yani 720*576'dan 1024*576 yapmamız gerekiyormuş. Yine anlamadığım bir sebepten ötürü mpeg2 formatında bunları değiştirmeme izin vermedi, ben de mp4 h264 codecinde almaya karar verdim, onda değiştirebildim çözünürlüğü ve bu sefer export doğru çıktı.

Ben bunun neden olduğunu anlamadım, anlamak istiyorum. Bu işlerden anlayan beri gelsin, bilgilerimizi paylaşalım, paslaşalım güzel mesut geçinip gidelim.

bu arada kullandığım program adobe premiere cs5.
Sosyal ağlarda paylaş

yayın formatları dediğin ntsc ve pal ise onların ne olduğunu biliyorum da sorduğum şey o değil.

şimdi pal dediğin default 720 576 aslında 4:3'tür. anamorphic olayı var ki aslında bunun da varlığını bikaç aydır biliyorum, sanırım kamera yanlardan sıkıştırarak 720 576 çekiyor, sonra aktarınca yayıyor görüntüyü haliyle widescreen oluyor falan. şimdi o aktarılmış widescreen görüntünün özelliklerine baktığımda çözünürlük hala 720 576 görünüyor. peki ben niye bunu kurguladıktan sonra export alırken 1024*576 yapmam gerekiyor? 720*576 çözünürlükte aspect ratio'yu 16:9 seçtiğimde sanki olması gerekiyor gibi geliyor da olmuyor işte orasına kafam basmadı bi türlü.

bi de hadi onu geçtim ben niye mpeg2'de 1024*576 alamıyorum da H264'te alabiliyorum? yani benim bu anamorphic görüntüyü doğru bir biçimde mpeg2 formatında çıkarmam mümkün değil. ancak convert edicem sonra ki o da kaliteyi düşürecek.

ha bi de bi de, AVI'de de mesela doğru çıkış alabiliyorum fakat onda da field orderı ayarlayamıyorum. görüntü lower field, lower çıkarıyor inadına, kesiklikler oluyor. progressive çıkarmak istiyorum ben. bunların hepsini H264'te yapabiliyorum da niye diğer formatlarda yapamıyorum, bunları öğrenmek istiyorum, internetten ingilizce WoT okumak istemiyorum. bilen biri yardım etsin işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...