Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kiradan kontrattaki tarihten erken cikmak icin ne yapayim?

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

Ilk basta sorun olmaz gibi gozukuyodu ama ev eski ve cok ihtiyaci var... Mutfagi alcak belime agrilar giriyor surekli egilip yemek yapip bulasik yikamaktan (zaten kiloluyum);
yatak odasi buz gibi uyunmuyor (cunku sadece havalandirmaya bakiyor) her gun salonda uyumaktan 1 aydir boynum agriyor; girerken emlakciya cocuk sesi hic sevmem dedigimde bana en sessiz sakin apartmandir diyerek yalanina karsilik yan dairede surekli zirlayan cocuk bulunuyor, sabahlari zirlamayla uyaniyorum vs. vs. bikac sey daha.

Bir de evet hakliymissiniz lan hazir yemek , bulasiklarin yikanmasi filan sahane biseymis. Productivity resmen. Dedim anama babama gelebilirsem gelecem.

Ev sahibi cok tatli kafa kafaya uyustugumuz cok guzel bir sohbetimizin oldugu bir emekli ogretmen bayan ama ben emlakci ile iletisim icindeyim, kirayi filan ona veriyorum.

Kontratta agustos sonrasinda 1 ay oncesinden haber verme ile cikabilir yaziyo, agustosa daha 5 ay var, ben 3 aydir evdeyim.

Sizce ne yapayim?
[list=1]
[*] Isten cikardilar diyim?
[*] Sirket beni Istanbul'a gonderiyor orada calismami istiyor diyim?
[*] Eger sorun cikarsa ustteki sorunlari soyleyeyim evin eksigi ve tatmin etmemesi bakimindan?
[/list]
Sosyal ağlarda paylaş

e bi bahane uydur işte, halden anlarlar.ha bazıları çok ısrarcı olabilir, eve girerken konuşmuşmuydunuz bunları?

eğer ısrarcı olursa, ağustosa kadar otur. Ama çıktığın saniyeye kadar ne evi emlakçıya ya da yeni kiracılara aç, ne de istediklerini yap. Onları haklarını kullanıosa sen de kullan
Sosyal ağlarda paylaş

Wolas said:

bahaneyhe gerek yok 1 ay önceden soyledıgın taktırde ıstedıgın zaman çıkabilirsin mal sahıbıylede aram ıyı dıyorsun emlakcı burnunu uzatamaz buna sen dırek mal sahıbıne soyle gerçek neyse.

valla mi? 1 ay onceden soyleyince yukumlu olmadigimi soylemiyordum. sozlesmede agustos sonrasinda 1 ay oncesinden soyleyerek cikabilir diyo cunku. agustos oncesinde 1 ay once soylemekle ilgili bise yok.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

abi direk ben bir aya çıkıorum de çık, ne kasıosun. Zarara ne uğratıcan oturduğun süreçte kirayı veriyosun sonuçta. Nedir yani kontratta seni ağustosa kadar kiraları ödemeye mecbur bırakan ek bir madde mi var ?

zaten ek bi madde koymassan, kanunen kira kontratı yıllık yapılır. Yani o yıl boyunca, ev senindir, ev sahibi seni çıkaramaycağı gibi sende kirayı ödememezlik edemezsin.
Çift taraflı koruma yani.

İşte güzel söz iyi muabbetle halledersin erken çıkma işini.
Yokşa şu mevsim yeni kiracı bulmak için en kuru mevsim.Ev sahibinede sıkıntı
Sosyal ağlarda paylaş

"kiracı ev sahibine 1 ay öncesinden bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebilir" minvalinde bir madde varsa en yakın notere gidip ev sahibine (1 aydan kısa olmamak üzere) "şu tarihte evi boşaltacağım" diye ihtarname gönderiyorsun iş bitiyor

ha çıktığın tarih o ayın ortasına geliyorsa kiranın ve aidatın o kadar günlük miktarını isteme hakkı var ama bende olmadı, beni resmen o madde kurtardı eheh

ama sen sözlü yapma sözlü bildirim mahkemede kabul görmüyor yazılı bildirimde bulun kafan rahat etsin, eğer arada sözlü olsun bu iş derse de ev sahibinden imzalı "alacağım yoktur" yazısı iste
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

abi direk ben bir aya çıkıorum de çık, ne kasıosun. Zarara ne uğratıcan oturduğun süreçte kirayı veriyosun sonuçta. Nedir yani kontratta seni ağustosa kadar kiraları ödemeye mecbur bırakan ek bir madde mi var ?

ya kiralar 1 yillik yapiliyomus en az. bana 8 aylik filan yaptilar iste kontrati madde koydular. ama ben 3. ay olarak hadi 4. olsun cikmak istiyorum. kalmak zorundayim demek oluyor olmasi lazim bunun
Sosyal ağlarda paylaş

bence hiç zora koşma, çok evden çıktım ben.
tabi tecrübelendiğim için kontrat yaparken artık ( eğer ihtimal varsa ) istedğinde çıkabilir kafasında bi madde ekliorm. Çıkarkende hatır gönül o ayınkinide verip uzuorm.

Kaporayı son aya bırak, adamla konuş abi böle yapalım param yok de.

zaten bişi demezse uğraşmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bide evin durumunda şikayet etmişsin abi misal kira bedeli karşılığı evi tadilat talep edebilirisin. Eğer kabul edilmez ise ilerde olası bir hukuki süreç gelirse başını bunu gerekçe gösterebilirsin. Tabi buna Law, felan hukukçular yani daha net cevaplar verebilir.

Depositoya çökerler direk sdf
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

Ev sahibi cok tatli kafa kafaya uyustugumuz cok guzel bir sohbetimizin oldugu bir emekli ogretmen bayan ama ben emlakci ile iletisim icindeyim, kirayi filan ona veriyorum.

bu niye?

ayrıca galiba direk "çıkıyorum" dersen maks 2 aylık kira alabiliyor senden.

2 ay önceden yazılı haber verirsen de alamıyor.

böyle demişti benim emlakçı
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlık namına ev sahibi ile konuş bence. Anladığım kadarıyla ev konusudna seni kandıran (gerçi kandırmak da biraz ağır bir laf) emlakçı. Ona kızıp bir suçu olmayan ev sahibini zorda bırakma. Emekli öğretmen kadın belki oradan gelecek 1 senelik kiraya güvenip plan yaptı, ona göre ayarladı kendisini.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket guzel demis. Emlakciyi cek aradan direk kadinla konus. Onu da zor durumda birakmamak lazim.

Zaten durumu kotu degilse, guzel guzel anlatirsan sorunlarini kadin seni ayagindan baglamaz. Sizi zor durumda birakacaksam biraz daha dayanirim, ama eger sorun olmayacaksa su su nedenlerden dolayi sorunlar yasiyorum, cikmak istiyorum, anlasabilir miyiz? de. Emin ol elinden geleni yapacaktir kadin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...