kzpmaza Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Şimdi başlığa ne yazmam gerektiğini tam bulamadım ama soru şu: www.w3schools.com sitesinden Html ve Css konularına baktım. Bu bilgileri nasıl deneme yapabilirim ki. Localde joomla falan var, orda hazır tema üstünde baksam falan olur mu? Ben bi site üzerinde css ile oynama yapmak istiyorum, deneyerek öğrenme yöntemi işte. Cevaplarsanız sevinirim, baya noobum bu konularda.
arcane Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 en güzel öğrenebileceğin yöntem oradan öğrendiklerini kullanarak kendin bir site yapman. herhangi bir text editor ile bir .html bir .css oluşturman yeterli. gerisini orada anlatıyor zaten. text olarak yazıyorsun, browserdan bakıyorsun nasıl çıkmış :) buna ilave olarak firebug isimli bedava bir browser addon'u var, onu kurarsan canlı olarak değişim yapabilirsin, hatalarını daha kolay görebilirsin, başka siteler nasıl yapmış onu da görebilirsin falan.
antiban Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 mesela aç paticik.com'u bu sitenin tasarımının aynısını kaynak kodlara bakmadan internetten araştırarak yapmaya çalış.
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 css falan kitaptan öğrenilmez otur site yap zaten browser uyumu derken yok sağda istiyodum aşağıda çıktı gibi zibilyon tane problemle stackoverflow arşınlarken öğreniceksin.
kzpmaza Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 dediklerinizi uygulamaya başladım çok teşekkürler. w3schools'da temel eğitim var sadece ya da ben bulamadım. şimdi başka bir sitede gelişmiş css derslerini de buldum ve css ile web sayfası oluşturmayı da anlatmış. iyi oldu bu.
di Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 monoscope said: css falan kitaptan öğrenilmez otur site yap zaten browser uyumu derken yok sağda istiyodum aşağıda çıktı gibi zibilyon tane problemle stackoverflow arşınlarken öğreniceksin. Mesaj ile imza baya baya uymus bu post'ta. =P
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 ama benim için öyle oldu be di, yani hani ne biliyim biyoloji dersi değil ki oturup ezberleyesin ha tabi bi nebze oturup okumakta bi seçenek olabilir de ben çok sıkılırdım okurken yani photoshop -> html kısmını video derste de yazılı derste de çok sıkıcı :P
toggie Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Kitap okuyarak tabi ki ogrenilmez. Okumak ise yarayabilir, yardimci olabilir. Ama istersen bin tane kitap oku. Ilk denemende sicacaksin.
di Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2013 Abi ne dediginizi bilmiyorsunuz. Oncelikle teorik ile pratigi karistiriyorsunuz. Girisilen sey torna tezgahinda ya da oto tamircisinde calismak degil, belli bir hiyerarsisi olan, once teoriginin sonra pratiginin ogrenilmesi gereken bir sey. Haliyle bunda ve benzer tum konularda ihtiyac duyulan set dokumantasyon ya da daha iyisi guzel derlenmis bir kitap. Daha iyisi derken kastettigim seye en guzel ornek W3C dokumanlari vs kitaplar. Bunca senedir ugrasiyorum, hala W3C'nin sitesini acinca icim daraliyor. Size katilacagim nokta su olur, her kitap/dokuman herkese kitap etmez. Haliyle anlatimi size yakin birsey bulabilirseniz isiniz cok daha kolay olur, cok daha hizli ilerlersiniz. Isin pratik kismi bambaskadir fakat teoriginiz saglamsa, neyin ne oldugunu ogrenerek gidiyorsaniz yine rahat edersiniz. Diger yandan nasilsa az cok biliyorum deyip her lazim olani google'dan parca parca aratacak olursaniz, basini sonunu goremediginiz ve cogu zaman sizi yari yolda birakacak, kafa karisikligina sebep olacak bir deneyim corbasi edinmis olursunuz. Yeni baslayanlara ya da sadece temel bilgilere sahip olanlara tavsiyem su olacaktir; Size hitap eden genis kapsamli bir dokuman/kitap bulun, elinizin altindan ayirmayin. Pratik yaparken donup donup bakmanizda hic bir sakinca yok. Bir diger onemli husus ise, yol yordam olmadan bilgi sahibi olmak yavan kalacaktir. Haliyle ugras verdiginiz konuyla ilgili siteleri takip edin, html/css/js icin konusursak; bir smashing magazine olsun, a list apart olsun gozunuzu ayirmayin. Ustatlar neler yapmis, nasil yontemler izlemis, trend ne, nereye gidiyor takip edin. Hic bir zararini gormezsiniz. Hadi saglicakla. =)
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Alti ustu html/css icin ne tantana yapmissiniz.
Esnaf Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 ben hazır temaları indirip onların üzerinde değişiklik yaparak öğrenmiştim :P sonrada aynısını kendim yapmaya çalışmıştım zaten 1-2 gün uğraşsan öğrenirsin çok zor bir şey değil
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Dünyanın en zor programlama dili html, nasa bile html kullanıyormuş
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 öğrenme metodolojisiyle ilgili bir şey bu, ne konunun değerini bağlar, ne de tantana.
kzpmaza Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 eyv di baya aydinlatici oldu.
valequenta Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2013 ac chrome'u f12 developer tools. kurcala iste. ya da firefox + firebug. ya da http://jsfiddle.net/
aramil Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 http://t.oem.tr.msn.com/ adresini IE'de açıp pencereyi daraltıp genişletir misiniz? nedir buradaki stil olayının adı?
toggie Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2013 bende bisey degismedi ama sanırım bahsettigin sey su; http://en.wikipedia.org/wiki/Responsive_web_design http://www.smashingmagazine.com/responsive-web-design-guidelines-tutorials/ cok kolay bi css teknigi ile istedigin cozulurluge gore modifiye edebilirsin. http://alistapart.com/ bu sitede ornek olarak o daraltma isini gorebilirsin. tum browserlarda calısır sanırım.
aramil Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 bu aralar bu konuyla ilgileniyorum, çokça farklı cihaz ve ekran çözünürlüğü mevcut olduğu için makul bir yöntem. farklı bir görüntüleme tecrübesi de sağlıyor kullanıcıya. şahsen çok hoşuma gitti. görsel, içerik vb. bazı nesneler genişlik azaldıkça yok oluyor. sadece css yeterli olmaz gibi görünüyor.
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Paticik'i inceleyerek öğrenme sakın sdf Buranın layout tamamen table, ama table artık çok gerekli olmadığı sürece (tabular data olsun, form olsun) kullanılmayan bi şey. Öğrenmek kolay, eyvallah, ama standartlara uyup, cross-browser sorunları kafadan çözebilecek bi seviyeye gelmek öyle 2 günde olacak şey değil tabii. Bikaç kaynak gelsin: http://www.456bereastreet.com/ http://css-tricks.com/ (pek sevmem burayı ya neyse) http://www.reddit.com/r/webdev/ (güncel kalmak için takip edilebilir, güzel şeyler yazılıyo) http://paulirish.com/2009/browser-specific-css-hacks/ (cross-browser hack konusu) http://www.impressivewebs.com/differences-between-css2-and-css3/ (neler css3'tü neler css2.1'di aka neler ie9 öncesi çalışır neler çalışmaz)
toggie Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Sadece css yeterli responsive layout icin.
aramil Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 hafta sonu bir deneme yapacağım küçük de olsa. aydınlandım gerçekten, teşekkürler :)
toggie Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 ben bi tane responsive css tasalagı olusturmustum. bulabilirsem paylasırım burada. onun uzerinde calısabilirsin. denemek icin biseyler olusturup browser'ı daraltıp duruyodum, cok zevkli.
Öne çıkan mesajlar