Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Html/Css Çalışma Taslağı


kzpmaza

Öne çıkan mesajlar

Şimdi başlığa ne yazmam gerektiğini tam bulamadım ama soru şu:

www.w3schools.com

sitesinden Html ve Css konularına baktım. Bu bilgileri nasıl deneme yapabilirim ki.
Localde joomla falan var, orda hazır tema üstünde baksam falan olur mu?
Ben bi site üzerinde css ile oynama yapmak istiyorum, deneyerek öğrenme yöntemi işte.

Cevaplarsanız sevinirim, baya noobum bu konularda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en güzel öğrenebileceğin yöntem oradan öğrendiklerini kullanarak kendin bir site yapman.

herhangi bir text editor ile bir .html bir .css oluşturman yeterli. gerisini orada anlatıyor zaten. text olarak yazıyorsun, browserdan bakıyorsun nasıl çıkmış :)

buna ilave olarak firebug isimli bedava bir browser addon'u var, onu kurarsan canlı olarak değişim yapabilirsin, hatalarını daha kolay görebilirsin, başka siteler nasıl yapmış onu da görebilirsin falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ne dediginizi bilmiyorsunuz. Oncelikle teorik ile pratigi karistiriyorsunuz. Girisilen sey torna tezgahinda ya da oto tamircisinde calismak degil, belli bir hiyerarsisi olan, once teoriginin sonra pratiginin ogrenilmesi gereken bir sey.

Haliyle bunda ve benzer tum konularda ihtiyac duyulan set dokumantasyon ya da daha iyisi guzel derlenmis bir kitap. Daha iyisi derken kastettigim seye en guzel ornek W3C dokumanlari vs kitaplar. Bunca senedir ugrasiyorum, hala W3C'nin sitesini acinca icim daraliyor.

Size katilacagim nokta su olur, her kitap/dokuman herkese kitap etmez. Haliyle anlatimi size yakin birsey bulabilirseniz isiniz cok daha kolay olur, cok daha hizli ilerlersiniz.

Isin pratik kismi bambaskadir fakat teoriginiz saglamsa, neyin ne oldugunu ogrenerek gidiyorsaniz yine rahat edersiniz. Diger yandan nasilsa az cok biliyorum deyip her lazim olani google'dan parca parca aratacak olursaniz, basini sonunu goremediginiz ve cogu zaman sizi yari yolda birakacak, kafa karisikligina sebep olacak bir deneyim corbasi edinmis olursunuz.

Yeni baslayanlara ya da sadece temel bilgilere sahip olanlara tavsiyem su olacaktir;

Size hitap eden genis kapsamli bir dokuman/kitap bulun, elinizin altindan ayirmayin. Pratik yaparken donup donup bakmanizda hic bir sakinca yok.

Bir diger onemli husus ise, yol yordam olmadan bilgi sahibi olmak yavan kalacaktir. Haliyle ugras verdiginiz konuyla ilgili siteleri takip edin, html/css/js icin konusursak; bir smashing magazine olsun, a list apart olsun gozunuzu ayirmayin. Ustatlar neler yapmis, nasil yontemler izlemis, trend ne, nereye gidiyor takip edin. Hic bir zararini gormezsiniz.

Hadi saglicakla. =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende bisey degismedi ama sanırım bahsettigin sey su;
http://en.wikipedia.org/wiki/Responsive_web_design
http://www.smashingmagazine.com/responsive-web-design-guidelines-tutorials/

cok kolay bi css teknigi ile istedigin cozulurluge gore modifiye edebilirsin.

http://alistapart.com/
bu sitede ornek olarak o daraltma isini gorebilirsin. tum browserlarda calısır sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu aralar bu konuyla ilgileniyorum, çokça farklı cihaz ve ekran çözünürlüğü mevcut olduğu için makul bir yöntem. farklı bir görüntüleme tecrübesi de sağlıyor kullanıcıya. şahsen çok hoşuma gitti. görsel, içerik vb. bazı nesneler genişlik azaldıkça yok oluyor. sadece css yeterli olmaz gibi görünüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Paticik'i inceleyerek öğrenme sakın sdf Buranın layout tamamen table, ama table artık çok gerekli olmadığı sürece (tabular data olsun, form olsun) kullanılmayan bi şey.

Öğrenmek kolay, eyvallah, ama standartlara uyup, cross-browser sorunları kafadan çözebilecek bi seviyeye gelmek öyle 2 günde olacak şey değil tabii.

Bikaç kaynak gelsin:
http://www.456bereastreet.com/
http://css-tricks.com/ (pek sevmem burayı ya neyse)
http://www.reddit.com/r/webdev/ (güncel kalmak için takip edilebilir, güzel şeyler yazılıyo)
http://paulirish.com/2009/browser-specific-css-hacks/ (cross-browser hack konusu)
http://www.impressivewebs.com/differences-between-css2-and-css3/ (neler css3'tü neler css2.1'di aka neler ie9 öncesi çalışır neler çalışmaz)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...