Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İyi Niyet

Cipetpet

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaş,yıldım,usandım,bıktım resmen...

iş hayatında herkese iyi niyetle yaklaşıp belkide çok büyük paralar kazandım,daha fazlasınıda kaybettim bir gerçek bu,fakat durumum yok diyerek,verdiğim daire karşılığında aldığım araç da güvene dayalı bir küçük şehirde yaptığımız ticaret sonucu,komple boyalı ve motoru rektefiye görmüş çıktı az bir şey de değil 55bin liralık bir araç,şimdi bu adam aldığı daire de gönül rahatlığıyla oturacakmı? ve hala telefon açtığında dairenin eksiği v.s olduğunda gönderiyorum ilgili arkadaşları bakıyorum yani,lan bu ülkede ticaret de illa sahtekarmı olmamız lazım arkadaş? gerçekten çok merak ediyorum.adama telefon açtım bugün,adam diyorki galerici fiyatına geri alırım diyor,en iyisi gidip mahkemeye dava açmak galiba birde akraba adam :S
Sosyal ağlarda paylaş

abi kusura bakma da iyi niyetten ziyade biraz kerizlik oluyor bu. kardeşim olsa yine ustaya gösteririm, utanılacak bir şey değil bu bence, aldığım malın kalitesinden emin olmak. atıyorum adam yüksek bi tümsekten geçmiştir, altında bişiler olmuştur ama kendisi farkında değildir, almadan önce baktırmak isterim o yüzden.

borç verme mevzusunda da 'borç verirsem ya o borcu ya da arkadaşımı unuturum' kafası var bende. ki genelde de öyle oluyo, pek borç vermedim ama verdiklerimi de geri alamadım :) ara ara söylüyorum sadece. kimseye de borçlu kalmak istemem, en gıcık olduğum şey.
Sosyal ağlarda paylaş

şeref namustan niye kırpıyosun ki abi? Karşındaki kırpıyorsa onu açığa çıkartıyorsun sadece. Yoksa alacağın arabayı ustaya göstermenin nesi şerefsizlik?

Hatta ben satacaksam yine ustaya göstermeyi teklif ederim ki kazık atmış olmayayım adama bilmeden. İkinci el sattığım her şeyde de en ufak çiziğine kadar gösteriyorum cihazları.
Sosyal ağlarda paylaş

Borc olayi bende de cok sikintili ya. Borc verdigim adam zamaninda geri odemediyse, o paraya deli gibi ihtiyacim olsa bile isteyemiyorum. Sanki isteyince rencide edecekmisim gibi hissediyorum.

Esnaf cocuguyum, kendimi bildim bileli dukkandayim ama su para konusunu ogrenememisim. Allahtan esnaflik yapmicam direk batis yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Borc olayi bende de cok sikintili ya. Borc verdigim adam zamaninda geri odemediyse, o paraya deli gibi ihtiyacim olsa bile isteyemiyorum. Sanki isteyince rencide edecekmisim gibi hissediyorum.

Esnaf cocuguyum, kendimi bildim bileli dukkandayim ama su para konusunu ogrenememisim. Allahtan esnaflik yapmicam direk batis yoksa.

İkinci Coprymişin sen ya ahfsad esnaf dediğin parasını alamazsa batar abi hiç girme bence de o işlere.
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

Evet arkadaş,yıldım,usandım,bıktım resmen...

iş hayatında herkese iyi niyetle yaklaşıp belkide çok büyük paralar kazandım,daha fazlasınıda kaybettim bir gerçek bu,fakat durumum yok diyerek,verdiğim daire karşılığında aldığım araç da güvene dayalı bir küçük şehirde yaptığımız ticaret sonucu,komple boyalı ve motoru rektefiye görmüş çıktı az bir şey de değil 55bin liralık bir araç,şimdi bu adam aldığı daire de gönül rahatlığıyla oturacakmı? ve hala telefon açtığında dairenin eksiği v.s olduğunda gönderiyorum ilgili arkadaşları bakıyorum yani,lan bu ülkede ticaret de illa sahtekarmı olmamız lazım arkadaş? gerçekten çok merak ediyorum.adama telefon açtım bugün,adam diyorki galerici fiyatına geri alırım diyor,en iyisi gidip mahkemeye dava açmak galiba birde akraba adam :S
lol
kucuk hesaplarin adamiymissin
full boyali rektefiye gorse nolacak biraz deger kaybi olur mahkeme nedir yani
alirken baktirsaydin bu kadar pimpirikliysen
birde iyi niyet demissin
alakan yok direk
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

SeaGle said:

İkinci Coprymişin sen ya ahfsad esnaf dediğin parasını alamazsa batar abi hiç girme bence de o işlere.

alacağım olduğugu zaman dünyanın en çirkef adamı olurum. Hele özellikle vermiyorsa borcunu burnundan getiririm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...