Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Size kendoyu tanıtmak istiyorum(kılıç sanatı)

Umuruk

Öne çıkan mesajlar

Türkiye'de çok fazla bilinen bir spor değil malesef insanlar kılıç sporu aradıkları zaman genelde eskrimle karşılaşırlar.Bende bunun bir maduruyum(bana pek hoş görünmüyor).Kendoyu bulduktan sonra böyle bir sevinç oluştu içimde eh paticik ultima ve frp tadını tatmış bir jenerasyon genelde zevkleri ve renkleri aynı oluyor.Size bahsetmek istedim.Paticik halkı genel olarak uzun tanıtımlardan hoşlanmayıp kendisi araştırıp bilgi edinmeyi daha çok seviyor.Dolayısıyla wikideki kendo nedir metnini kopyalayıp ikide görsel yerleştirip konuyu sonlandırıyorum

Kendo Derneği Web Sitesi > Çalışılan dojolara ulaşabilirsiniz
http://www.kendo-tr.com/

Kendo nedir?

Kendo, kökeni Japonya olan bir Uzak Doğu kılıç kullanma sanatıdır. Kılıç anlamına gelen ken ile yol anlamına gelen do kelimelerinin birleşimden oluşmuştur. Kendo zaman içinde kenjutsu olarak bilinen kılıç teknikleri öğretisinden geliştirilmiştir.
Japonya Kendo Federasyonu'nun (AJKF) 1975 yılında yayınladığı bildiride belirttiği gibi, Kendo kavramı “geleneksel Japon kılıcı katanayı kullanma prensipleri dogrultusunda insan karakterini (tabiatını) kontrol altına alma“ prensibine dayanır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kendo

Sosyal ağlarda paylaş

benim aikido yaptığım yerde istanbuldaki kendocular çalışıyordu

eskrim yaptıım için bi süre, çok garip gelmişti çalışmaları
sürekli aynı şeyi yapıyorlardı aerobik çalışma yoktu eskrime göre.

eskrimde ise baya bi süre koşuyorduk, esniyorduk, bacak çalış kol çalış vs, sonra onlarca teknikli teorili hocayla 1v1 çalışıyordu, sonra everything goes maç yapıyordu insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

benim aikido yaptığım yerde istanbuldaki kendocular çalışıyordu

eskrim yaptıım için bi süre, çok garip gelmişti çalışmaları
sürekli aynı şeyi yapıyorlardı aerobik çalışma yoktu eskrime göre.

eskrimde ise baya bi süre koşuyorduk, esniyorduk, bacak çalış kol çalış vs, sonra onlarca teknikli teorili hocayla 1v1 çalışıyordu, sonra everything goes maç yapıyordu insanlar.

Aslında temelde aynı şeyler anlattıkların aynı şeyleri yapıyorlar dediğin olay şöyle.Başlarken maksimum 15 dakika ısınma hareketleri yapılıyor.Ardından bir süre temel teknikleri çalışıyorsun.Ardından antremanda çalıştığın teknikleri deneyebilmek için üst kademeli öğrenciler veya hocalarla karşılaşıyorsun.Sonrada maç yani en azından senin anlattığın programın sırası böyle olmalı ^^ O gün sadece temel çalışmış da olabilirler
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendoya bayağı meraklıydım ama şu youtube videosundaki çocukların müsabakasını görünce tüm hevesim yokoldu. 40-50li yaşlardaki dan'lardan gökdelen yapmış adamla aynı şekilde kapışıyolar. shounen izleyen adamlarız hiç olacak şey mi sopalarımızı birbirine vurup tatmin olmak ? sopalarımızı... birbirine... çok gey
Sosyal ağlarda paylaş

Çocukların maçı bence çok tatlı.Birde şöyle iki durum var.Danlardan gökdelen yapan adamlarda genelde o çocuklarla aynı yaşlarda başlıyor.Japonya'da kendo küçük yaşlardan çalışılmaya başlanıyor.Birde çocuklar güzel yapıyor yani hem görsel güzel, hem de sesleri daha tatlı ve birde yapabiliyorlar ^^ O halde onu değiştireyim ben
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun zamandır başlamaya niyetim var, hatta öğrenci klübünde deniyim diyorum programım ağzına kadar dolu olmasına rağmen.

Ama uzun vadede devam edeceksem eve yakın olması şart; İstanbul Anadolu yakasında bir dojo filan var mı?(tercihen
Suadiye/Şaşkınbakkal civarından yürüyerek gidilebilecek mesafede veya toplu taşıma hatlarına yakın)

Ayrıca yeni başlayan birisi için ekipmanı filan ortalama ne kadar tutar?
Sosyal ağlarda paylaş

Kullandıkları kılıç sanırım raphelin temsili hali.Çok ince o yüzden pek çekici gelmiyor.Birde insan 12 yaşından 17 yaşları arasında kılıç sporu kılıç sporu diye aratıp her seferinde eskrimle karşılaşınca kişisel yani.Bir ara 19 yaşında falandı galiba ankarada daha garip bir kılıç sporu vardı fakat oda ankaradaydı öyle.Dedim ya konu başında belki benim gibi yapmak isteyen fakat sürekli eskrimle karşılaşan insanlar vardır diye kendo pek bilinmiyor ülkemizde
Sosyal ağlarda paylaş

Kişiye göre değişir.Sen konu amacını yanlış anlamışsın.Araştırıp eskrimden başka kılıç sporu bulamayan insanlara ulaşmak için açtım.Birbiriyle kıyaslamak için değil ki en iyisi çok yanlış bir terim.Kime ve neye göre yapıyoruz bu kıyaslamayı tamamen kişisel

Olimpiyatlarda kendonun olmamasının temel sebebi içinde ki ruhu yok etmemek.İnsanların hırsına yenilip felsefenin yok olmaması için.Bir dojoya gidip izlersen temel bir düzenin, saygının ve nezaketin hat safhada olduğunu görebilirsin.En basitinden şöyle bir deyim vardır.Kendo nezaketle başlar ve nezaketle biter fakat gene yanlış anlama sen ben olimpiyatlarda olmamasının sebebini anlatıyorum.Gene kıyaslama falan yok
Sosyal ağlarda paylaş

Kendo vs benim bildiğim kadarıyla müsabakası olacak türden çalışmalar değil zaten. Temeli Iaidoya dayanıyorki tamamen savaş alanında öldürmek için tasarlanmış, herhangi bir kuralla aynı tarzı yakalayamayacağın prensipler. Daha sonra modernleştirilmiş, sporlaştırılmış, bazı psikopatlıkları eksiltilmiş ve Kendo adını almış. Daha az adam öldürmeli daha çok vücut çalıştırmalı, iç rahatlatmalı çalışmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...