Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Allah Belanı versin Kadın

Cipetpet

Öne çıkan mesajlar

Ekmek said:

Samimiyet ne alaka ya
pet hayvanlar survival için değil göze sevimli gelsin diye yapay seleksiyonla evrilmiş hayvanlar, sokakta yaşayamıyorlar genelde. O yüzden yardım ediliyor. Et yemekten daha doğal bişey göremiyorum ben. Et yemeyen adam aptaldır zaten.

et yiyosan canlı olduğu için sevmiyosun kediyi, köpeği o zaman. sadece göze hoş geldiği seni eğlendirdiği için falan seviyorsun bu da çok bencilce ve samimiyetsiz. çünkü başka bir hayvanı öldürürken onu sağ bırakıyosun seni eğlendirsin diye. canice geliyo bana nedense.

ben de et yerim. diyim de.
Sosyal ağlarda paylaş

Birini gözüne hoş gelsin diye sen yaratıp savunmasızca ortalığa salıyorsun, sevimli diye yardım ediyorum demiyorum, sevimli olsun diye sokakta yaşama şansını kaybediyor hayvan.

diğerini yemek için yetiştiriyorsun
hayır başka bir canlıyı yemek zorundasın yaşamak için ha bitki ha hayvan nedir bu kendini doğaüstü görüp canlılığın en temel faktörlerinden bile kaçmaya çalışmak niye anlamıyorum.? Git fotosentez yap o zaman

Zaten doğanın korumaya falan ihtiyacı yok, tüm yardımlar biz kendimiz daha rahat yaşayalım diye yapılıyor, hepsine bencillik de geç o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

@ekmek bağış yapılır yapılmaz demiyorum ama tam olarak mantığa falan dayadığımızda bir canlıyı öldürüp diğerinin yaşaması için çaba sarfetmek saçma geliyor. acıma duygusunu etini yediğimiz hayvana karşı hissetmiyoruz ama kediye, köpeğe karşı hissediyoruz.

japonlardaydı sanırım yemeği yemeden önce "panpa yaşamak için yemek zorundayım kusura bakma" tarzı duamsı bi şey söylenebiliyodu. şinto, buda olayı falan da olabilir bilemedim. onun olayı çok hoş mesela onun gibi yapsak hayvana saygı duysak, ağırlığını hissetsek bunun yine iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Akito said:

@ekmek bağış yapılır yapılmaz demiyorum ama tam olarak mantığa falan dayadığımızda bir canlıyı öldürüp diğerinin yaşaması için çaba sarfetmek saçma geliyor. acıma duygusunu etini yediğimiz hayvana karşı hissetmiyoruz ama kediye, köpeğe karşı hissediyoruz.

japonlardaydı sanırım yemeği yemeden önce "panpa yaşamak için yemek zorundayım kusura bakma" tarzı duamsı bi şey söylenebiliyodu. şinto, buda olayı falan da olabilir bilemedim. onun olayı çok hoş mesela onun gibi yapsak hayvana saygı duysak, ağırlığını hissetsek bunun yine iyi.

Abi bişeyler yemek zorundasın yani yapıcak bişey yok. Dediğim gibi keşke fotosentez yapabilsek ama yok. Bişeyleri öldürmen gerekiyor yaşamak için ama bitki ama hayvan.

Neden kediye köpeğe hissediyoruz da yediğimiz hayvana hissetmiyoruz bilmiyorum bir sürü sebebi olabilir.

Onu yenecek hayvan diye öğrendiğimiz için olabilir, içgüdüsel olabilir, dediğim gibi köpek mesela bizim keyfimize göre evrilen bir hayvan olduğu için olabilir veya bize genetik olarak daha yakın olduğu için empati yapmak kolaydır (kimsenin tırtıl ödlü diye sinirlerinin bozulduğunu sanmıyorum mesela.)
Yani sokakta evsiz kedi görünce üzülüyorum, ama et yemem lazım ve yemeyi seviyorum. Hala da bir çelişki görebilmiş değilim, biftek yiyorum diye sokaktaki kediyi mi keseyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...