Fistan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 onu bunu korumayı bırakın ya biz kimiz ki 4 milyar yaşındaki dünyada 150milyon yıldır yaşayan bi canlıoyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Fistan said: onu bunu korumayı bırakın ya biz kimiz ki 4 milyar yaşındaki dünyada 150milyon yıldır yaşayan bi canlıoyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Ekmek said: Samimiyet ne alaka ya pet hayvanlar survival için değil göze sevimli gelsin diye yapay seleksiyonla evrilmiş hayvanlar, sokakta yaşayamıyorlar genelde. O yüzden yardım ediliyor. Et yemekten daha doğal bişey göremiyorum ben. Et yemeyen adam aptaldır zaten. et yiyosan canlı olduğu için sevmiyosun kediyi, köpeği o zaman. sadece göze hoş geldiği seni eğlendirdiği için falan seviyorsun bu da çok bencilce ve samimiyetsiz. çünkü başka bir hayvanı öldürürken onu sağ bırakıyosun seni eğlendirsin diye. canice geliyo bana nedense. ben de et yerim. diyim de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Fistan said: Fistan said: onu bunu korumayı bırakın ya biz kimiz ki 4 milyar yaşındaki dünyada 150milyon yıldır yaşayan bi canlıoyız haha bakın ne güzel konuşmuşum diye quote yapmış kendi postuna hadsf fistan ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 hoho no kodor gozol konosmosom doyo olonto yopmos fostono bokon sdfgdsgfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 gerçekten de 0ne gibisin lan sen ahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 sdfsdg, akito oha abartma sende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 neyse yarıldım ya :D mac basliyo bb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Birini gözüne hoş gelsin diye sen yaratıp savunmasızca ortalığa salıyorsun, sevimli diye yardım ediyorum demiyorum, sevimli olsun diye sokakta yaşama şansını kaybediyor hayvan. diğerini yemek için yetiştiriyorsun hayır başka bir canlıyı yemek zorundasın yaşamak için ha bitki ha hayvan nedir bu kendini doğaüstü görüp canlılığın en temel faktörlerinden bile kaçmaya çalışmak niye anlamıyorum.? Git fotosentez yap o zaman Zaten doğanın korumaya falan ihtiyacı yok, tüm yardımlar biz kendimiz daha rahat yaşayalım diye yapılıyor, hepsine bencillik de geç o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 yok istesen de o kadar olamazsın ya ama çoğu mesajlarında şansını zorladığını görüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Bi Vitor eksik, gelse "moral faggotry yapionuz lan" dese tam cosacak tartisma. Fistani da ciddiye alanin fistan kadar akli yoktur lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 orasi kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 mmakara yapıoz booolum fistanı sadece komiklik yaparken cidiye alıcaksn gerisinde--- maç başlıcak lan gidiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 escape daha kötü 0ne den. One en azından farkında değil olan bitenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 pet hayvanlar stockholm sendromu yaşadıkları için sevimlilik yapıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 @ekmek bağış yapılır yapılmaz demiyorum ama tam olarak mantığa falan dayadığımızda bir canlıyı öldürüp diğerinin yaşaması için çaba sarfetmek saçma geliyor. acıma duygusunu etini yediğimiz hayvana karşı hissetmiyoruz ama kediye, köpeğe karşı hissediyoruz. japonlardaydı sanırım yemeği yemeden önce "panpa yaşamak için yemek zorundayım kusura bakma" tarzı duamsı bi şey söylenebiliyodu. şinto, buda olayı falan da olabilir bilemedim. onun olayı çok hoş mesela onun gibi yapsak hayvana saygı duysak, ağırlığını hissetsek bunun yine iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Forum içi hesaplaşmaya döndü topik xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
troglodyte Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Ekmek said: Zaten doğanın korumaya falan ihtiyacı yok mavi ekran verdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Ekmek said: escape daha kötü 0ne den. One en azından farkında değil olan bitenin. ekmek senin zegnanın mangal partisinde nasıl takıldıgını da biliyoruz fsdfs yaş 13.. uzatma daha fazla bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 hadi utandırın birbirinizi eğlenelim biz de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 escape said: Ekmek said: escape daha kötü 0ne den. One en azından farkında değil olan bitenin. ekmek senin zegnanın mangal partisinde nasıl takıldıgını da biliyoruz fsdfs yaş 13.. uzatma daha fazla bence :) Ben küçük gösteriyorum sen aptalsın. Bence sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Akito said: @ekmek bağış yapılır yapılmaz demiyorum ama tam olarak mantığa falan dayadığımızda bir canlıyı öldürüp diğerinin yaşaması için çaba sarfetmek saçma geliyor. acıma duygusunu etini yediğimiz hayvana karşı hissetmiyoruz ama kediye, köpeğe karşı hissediyoruz. japonlardaydı sanırım yemeği yemeden önce "panpa yaşamak için yemek zorundayım kusura bakma" tarzı duamsı bi şey söylenebiliyodu. şinto, buda olayı falan da olabilir bilemedim. onun olayı çok hoş mesela onun gibi yapsak hayvana saygı duysak, ağırlığını hissetsek bunun yine iyi. Abi bişeyler yemek zorundasın yani yapıcak bişey yok. Dediğim gibi keşke fotosentez yapabilsek ama yok. Bişeyleri öldürmen gerekiyor yaşamak için ama bitki ama hayvan. Neden kediye köpeğe hissediyoruz da yediğimiz hayvana hissetmiyoruz bilmiyorum bir sürü sebebi olabilir. Onu yenecek hayvan diye öğrendiğimiz için olabilir, içgüdüsel olabilir, dediğim gibi köpek mesela bizim keyfimize göre evrilen bir hayvan olduğu için olabilir veya bize genetik olarak daha yakın olduğu için empati yapmak kolaydır (kimsenin tırtıl ödlü diye sinirlerinin bozulduğunu sanmıyorum mesela.) Yani sokakta evsiz kedi görünce üzülüyorum, ama et yemem lazım ve yemeyi seviyorum. Hala da bir çelişki görebilmiş değilim, biftek yiyorum diye sokaktaki kediyi mi keseyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Cipetpet said: Fistan said: ne farkeder ? benim için farkediyor ilkokul 5 terkim ahahahaha gerçek mi lan bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2013 Sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar